শিপ্পিং মন্ত্রালয়
ফ্লোতিং স্ত্রকচরশিংগী ফাইনেলাইজ গাইদলাইনশিং পোর্তস, শিপ্পিং অমসুং ৱাতরৱেজকী মন্ত্রালয়না ফোংখ্রে
ইন্দিয়ন কোস্তলাইন পুম্নমক্তা তোঙান তোঙানবা মরমশিংদা শিজিন্ননবগীদমক ফ্লোতিং জেত্তিশিং/প্লেতফোর্মশিং মন্ত্রালয় অসিনা শেম্লগনি
05 FEB 2021 4:00PM by PIB Imphal
গাইদলাইনশিং অসিদা য়াওরিবা প্রোভিজনশিং অসিগী মতুং ইন্না লাক্কদৌরিবা প্রোজেক্তশিং অসিদা কোস্তলাইন পুম্নমক্তা ৱাল্দ-ক্লাস ফ্লোতিং ইনফ্রাস্ত্রকচর শেমগৎনবগী পান্দমদা ফ্লোতিং স্ত্রকচরশিং অসিগীদমক পোর্তস, শিপ্পিং অমসুং ৱাতরৱেজ মন্ত্রালয়না গাইদলাইনশিং ফাইনেলাইজ তৌখ্রে অমসুং ফোংখ্রে৷
মেরিনাস, অপিকপা হিথাংফমশিং, ঙা ফাবগী হিথাংফমশিং /ঙা থমফম মফমশিং, ৱাতরদ্রোমশিং অমসুং সমুদ্র মপানশিং, ইশিংগী লম্বীশিং, তুরেলশিং অমসুং রিজর্বরশিং অসিদা লৈরিবা অসিগুম্না মান্নবা অতোপ্পা ফেসিলিতীশিং অসিগীদমক ফ্লোতিং জেত্তিশিং/প্লেতফোর্মশিং শেমগৎননবগীদমক গাইদলাইনশিং অসিনা তোঙান তোঙানবা তেক্নিকেল এস্পেক্তশিং শেম্মী৷ হায়রিবা গাইদলাইনশিং অসি অপিকপা হিথাংফমশিং/ঙা থম্ননবগীদমক তোঙান তোঙানবা ৱাতরবোর্ন সিস্তেমশিং অমসুং ফ্লোতিং ৱেব এতেন্যুতরশিং(নত্রগা ব্রেকৱাতরশিং) অসিদা লৈরিবা ফ্লোতিং পুন্তুনশিং/প্লেতফোর্মশিং অসিগীদমক চান্ননা শিজিন্নবা য়ারগনি৷
ফ্লোতিং স্ত্রকচর অসি খুদোংচাবা কয়া লৈবনা মরম ওইদুনা মসি য়াম্না পুক্নিং চিংশিন্নিংঙাই ওইরবা সোলুসন অমা ওই অমসুং মসিনা মরম ওইদুনা পোর্তস, শিপ্পিং অমসুং ৱাতরৱেজ মন্ত্রালয়না য়োকখৎলিবনি৷ শাবদা মমল য়াম্না চংদবা, .য়াম্না থুনা শিজিন্নবা য়াবা, ইরাই লাইনা চাওথোকপা য়াবা অমসুং মফম হোংদোক-হোংজিন য়াবা অমসুং অকোইবদা অকাইবা য়াম্না পিক্না পীবা য়াওনা তোঙানবা তোঙানবা হিরমদা ফ্লোতিং জেত্তিশিং/স্ত্রকচরশিং অসিনা নুং, চেক্না হৈদুনা শাবা স্ত্রকচরশিং অসিদগী কান্নবা হেল্লি৷
গোৱাদা পেসেঞ্জর ফ্লোতিং জেত্তিশিং শেমগৎ-শাগৎপা, সবার্মতি তুরেল অমসুং সর্দার সরোভর দামদা ইশিংগী এরোদ্রোমশিং শেমগৎ-শাগৎলিবা য়াওনা প্রোজেক্ত খরা পোর্তস, শিপ্পিং অমসুং ৱাতরৱেজ মন্ত্রালয়না মাই পাক্না পাংথোকখ্রে৷ কোস্তেল কম্ম্যুনিতীশিং অসি পুন্না চাৎখৎপা পুরক্নবা অমসুং য়োকখৎনবগীদমক মন্ত্রালয় অসিগী তোঙান তোঙানবা প্রোজেক্তশিং প্লানিং স্তেজতা লৈরি৷
অতাওবা স্ত্রকচরশিং অসিগীদমক স্পিসিফিকেসন/তেক্নিকেল রিক্বের্মেন্তশিংগী স্কেদ্যুল(এস.ও.তি.আর.) অসিগা লোইননা ফাইনেলাইজ গাইদলাইনশিংগী দোকুমেন্ত অদু http://sagarmala.gov.in /circulars/ guidelines-floating-jetties-platforms-marinas-minor-harbors-fishing-harbours-fish-landingদা য়েংবা য়ারগনি৷
হায়রিবা গাইদলাইনশিং অসি রাজ্য সরকারশিংগী মেরিতাইম রাজ্য পুম্নমক্কী, রাজ্যগী মেরিতাইম বোর্দশিং, অচৌবা হিথাংফমশিং, আই.দবল্যু.এ.আই. অমসুং ঙাগী দিপার্তমেন্তশিং অসিগী লাক্কদৌরিবা প্রোজেক্তশিং অসিদা কান্নবা পীরগনি৷

Ministry of Ports, Shipping and Waterways
Ministry of Ports, Shipping and Waterways issues finalized guidelines of Floating Structures
Ministry intends to promote floating jetties/platforms for various usages all along the Indian Coastline
05 FEB 2021 4:00PM by PIB Delhi
Ministry of Ports, Shipping and Waterways has finalized and issued the guidelines for floating structures, with a vision to set up world-class floating infrastructure all along the coastline, in the upcoming projects as per the provisions contained in the guidelines.
The guidelines sets out various technical aspects for implementation of Floating Jetties / Platforms for Marinas, Minor Harbors, Fishing Harbours / Fish landing centers, Waterdromes and such other similar facilities in coastal areas, estuaries, waterways, rivers and reservoirs. These guidelines may also be suitably utilized for floating pontoons/platforms in various waterborne systems and floating wave attenuators (or breakwaters) for Minor Harbors/Fish Landing facilities.
Floating structure because of its inherent advantages is an attractive solution and hence being promoted by the Ministry of Ports, Shipping and Waterways. The benefits of floating jetties/structures over the conventional quay and fixed concrete structures include its cost-effectiveness, faster implementation, easily expandable and re-locatable; and having minimal environmental impacts.
Ministry of Ports, Shipping and Waterways has successfully implemented few projects including setting up of passenger floating jetties in Goa, water-aerodromes at Sabarmati River & at SardarSarovar Dam (for the seaplane services) which are working satisfactorily. Several projects of the Ministry are under the planning stage for overall development and upliftment of the coastal community.
Minister of Ports, Shipping and Waterways (I/C) Shri Mansukh Mandaviya stated that Ministry hasset a benchmark and evolved standard specifications in these guidelines at par with international standards. These platforms have several advantages over the conventional/fixed concrete structures. It is the endeavor of our Ministry to promote laying up of such world class infrastructureacross the country in the upcoming projects to achieve the best results of utilization, durability, safety, low maintenance, cost-effectiveness and above all with minimalecological impacts.
The document of finalized guidelines along with Specification/Schedule of Technical Requirements (SOTR) for floating structures can be accessed at http://sagarmala.gov.in /circulars/ guidelines-floating-jetties-platforms-marinas-minor-harbors-fishing-harbours-fish-landing.
These guidelines would be helpful for all Maritime states, State Maritime Boards, Major Ports, IWAI and Fisheries Departments of all State governments for their upcoming projects.