প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা ‘অসোম মালা’ হৌদোকখ্রে অমসুং অসামদা হোস্পিতাল অনিগী উরেপ উয়ুং তমখ্র
অসামদা মীওই করোর ১.২৫ রোম আয়ুশমান ভারত স্কীমদগী কান্নবা ফংলি: প্রধান মন্ত্রী
ইন্দিয়াগী চা-মনাদা মিংচৎ থিনবা হোৎনরিবা অসি মায় পাকপা ঙম্লোই: প্রধান মন্ত্রী
অসোম মালা প্রোজেক্তনা অসামগী মংলান হায়বদি লম্বী পাকথোকপা অমসুং খুঙ্গং খুদিং লম্বী ফাওনবা অসি থুংলগনি: প্রধান মন্ত্রী
07 FEB 2021 3:03PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা অসামদা হোস্পিতাল অনিগী উরেপ উয়ুং তমখ্র অমসুং ‘অসোম মালা’ হৌদোকখ্রে, হায়রিবা অসি অসামগী সোনিৎপুর দিস্ত্রীক্তকী মনুং চন্না লৈবা ধেকিয়াজুলিগী স্তেত হায়ৱেজ অমসুং মপুং ওইবা দিস্ত্রীক্তকী লম্বীশিংগী থৌরম্নি। অসামগী মুখ্য মন্ত্রী শ্রী সার্বানন্দা সোনোৱাল, য়ুনিয়ন মিনিস্তর শ্রী রামেস্বর তেলি, অসাম সরকাকরগী মিনিস্তরশিং অমসুং বোদোলেন্দ তেরিতোরিএল রিজনগী চীফ শ্রী প্রমোদ বোরোশু থৌরম অসিদা শরুক য়াখি।
থৌরম অসিদা ৱা ঙাংলদুনা প্রধান মন্ত্রীনা মহাকপু নুংশিবা উৎপগীদমক থাগৎপা ফোংদোকখি। মহাক্না অসামগী মুখ্য মন্ত্রী শ্রী সার্বানন্দা সোনোৱাল অমসুং মিনিস্তর শ্রী হেমন্তা বিস্বাশ, বোদোলেন্দ তেরিতোরিএল রিজনগী চীফ শ্রী প্রমোদ বোরোশু অমসুং স্তেত সরকারশিং মখোয়না লৌরিবা অসাম অসি চাওখৎপদা লৌরিবা থৌদাং অসিদা থাগৎপা ফোংদোকখি। মহাক্না মফম অসিগী ওইবা পুৱরী ওইরবা মচু অহুমগী লান্থেং ১৯৪২দা থৱায় থাখ্রবশিংবু নিংশিংখি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায় মদুদি থায়নগী চৎনবি হাৎন-শুনবা, পোৎ-চৈ মাংতাকহনবা, উংখৎনবা, হন্থনা য়েংবা অসি পুম্বা তুংওইনা থম্লগা অৱাং-নোংপোক্কী লম পুম্বা চাওখৎপগী মাংলোমদা চংশিল্লি অমসুং মসিদা আসাম্না চাওরবা থৌদাং কয়া অমা লৌরি। শ্রী মোদীনা হায় মদুদি পুৱীরী ওইরবা বোরোগী একোর্দ য়ান্নরবা মতুংদা হন্দক্তা তৌখিবা বোদোলেন্দগী মীখল অসিনা অনৌবা পন্দুপ অমা ইখ্রে। “মসিগী নুমিৎ অসি মশক থোক্না লাইবক ফবগী অওনবা অমনি অমসুং অসামগী মফমদা খুদোলপোৎ অনি মদুদি মেদিকেল কোলেজ বিস্বানাথ অমসুং চারাইদিও অসিনা অসোম মালা মনুংদা পীদুনা অওনবা অমা পুরক্লগনি” হায়না প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি।
স্তেত অসিদা হৌখিবদা মেদিকেল ইনফ্রাস্ত্রকচর য়াম্না লৈরমদবা অসি নিংশিংদুনা, প্রধান মন্ত্রীনা হায় মদুদি অসাম অসি নিং-খা তম্লবা মতুংদগী ২০১৬ ফাওবা মেদিকেল কোলেজ ৬ খক্তা লৈরমখি, অদুবু হৌখিবা চহি ৬ অসিদা অনৌবা মেদিকেল কোলেজ থবক হৌখিবা অসি চহি মঙা খক্তা ঙাইরি। বিস্বানাথ অমসুং চারাইদিও অসিনা অসামগী অৱাং থংবা অমসুং মথক থংবা কোনগনি, মসিগী কোলেজ অসিনা মথৌ হৌরবদি চহি খুদিংগী অনৌবা দোক্তর ১৬০০ পুথোক্লগনি। মসিনা মনুং হঞ্জিননা লৈবা মফমশিংদা শিংথানিঙাই ওইনা চাওখৎলগনি। প্রধান মন্ত্রীনা পনখি মদুদি গুৱাহাতিগী এ.আই.আই.এম.এস. অসি য়াম্না থুনা চাওখৎলক্লি অমসুং ইন্সতিত্যুৎ অসিদা অহানবা বেতচ হৌদোকখ্রে। এ.আই.আই.এম.এস. অসিগী থবকশিং অসি চহি অমা নত্ত্রগা অনি-মখাই অসিদা লোইশিনবা ঙম্লগনি। হৌখিবা অসামগী পুৱারীদা থেংনখিবা অৱা অনা অদু য়েংলুরগা প্রধান মন্ত্রীনা পনখি মদুদি হৌজিক ওইরিবা সরকার অসিনা মীয়ামগীদমক খল্লি।
প্রধান মন্ত্রীনা মখা তানা অসামগী মীয়াম প্রজাদা হিদাক্কী ফংনবা হোৎনরিবা অসিগী তঙাইপদবা পনখি। মহাক্না হায় মদুদি অসামগী মীয়াম করোর ১.২৫ অমনা আয়ুশমান ভারত স্কীম অসিদগী হোস্পিতাল ৩৫০ স্কীম অসিগী মখাদা ফংদুনা কান্নবা ফংলি। চাওরাক্না লায়ররবা প্রজা লাখ ১.৫০ রোম অসামদা আয়ুশমান ভারতকী মখাদা লেম্না লায়েং ফংলি। মীওই লাখ ৫৫ রোম হেলথ অমসুং ৱেলনেস সেন্তরদা লায়েং ফংলি। জানৌশাধি কেন্দ্রাস, অতাত অম্রিত য়োজনা অমসুং প্রধান মন্ত্রী দাইলাইসিসকী থৌরম অসিনা মীচম প্রজাশিংদা অফবা লোমদা অহোংবা কয়া অমা পুরক্লি, হায়না প্রধান মন্ত্রীনা হায়।
শ্রী মোদীনা হায়খি মদুদি মপুং ওইনা চা-মনা অসি অসামদা হৌই। মহাক্না খঙহনখি মদুদি লুপা করোর কয়া অমা চা-মনাগী থবক শুরিবা লাখ ৭.৫ অমদা ধন পুরুস্কার মেলা স্কীমগী মখাদা মখোয়গী একাউন্তদা ঙরাং ত্রান্সফর তৌখি। মীরোনবী নুপীদা অখন্নবা স্কীমগী মতেং পীরি। অখন্নবা মেদিকেল য়ুনিৎশিং থবক শুরিবশিং অসি য়েংশিন্নবা ভাগান্দা থারি। লেম্না হিদাকশু পীরি। হন্দক্কী চহি অসিদা লুপা করোর ১০০০গী স্কীমগী বজেৎ চা-মনাগী থবক তৌরিবশিংগী য়াইফনবা লাওথোকখ্রে।
ইন্দিয়াগী চা-মনা অসিগী মিংচৎ থিনবা হোৎনরিবা অসিগী মতাংদা প্রধান মন্ত্রীনা খঙহনখি। মহাক্না হায় মদুদি মপাল লমগী ওইবা দোক্যুমেন্ত খর ইন্দিয়াগী চা-মনা অসিদা লান্দারক্লি। অসাম লমদগী, প্রধান মন্ত্রীনা লাওথোকখ্রে মদুদি মসি মায় পাকপা ঙমহল্লোই অমসুং মীয়াম্না লান্দারক্লিবা মখোয়দগী পাউখুম হংগদবনি। “ঐখোয়গী চা-মনাগী থবক শুরিবশিং অসিনা মায় পাক্নবা থেংনগনি। মসিগী লান্দারক্লিবা অসিনা চা-মনাগী থবক শুরিবশিং অসিদগী হেন্না মপাঙ্গল লৈবা নত্ত,” হায়না প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায় মদুদি হৌজিক্কী ওইরিবা লম্বী অমসুং ইনফ্রাস্ত্রকচর অসিনা অসামগী তৌবা ঙম্বা অসিগী থৌদাং অসি হেনগৎলক্কনি। মসিনা ৱাখলদা থমদুনা, ‘অসোম মালা’ অসি ‘ভারত মালা প্রোজেক্ত” কা লোয়ননা হৌদোকখিবনি। শ্রী মোদীনা হায় মদুদি হৌখিবা চহি খর অসিদা কিলোমিতর লিশিং খর খক্তমক ওইবা লম্বী অমসুং থোঙ খর খক্তা স্তেত অসিদা শারম্বনি। মহাক্না আসা কয়া অমা ফোংদোকখি মদুদি অসোম মালা প্রোজেক্ত অসিনা স্তেত অসিদা লম্বী পাকথোকহনবা অমসুং খুঙ্গংশিংগী লম্বী অসি শম্নহন্দুনা অনৌবা মতমগা চুনবা সহর অমা ওইহল্লগনি। “থবকশিং অসিনা অনৌবা খোঙজেল অমা ওইদুনা অমুক্তা থোকখিদ্রিবা মওংদা মরুওইবা পীদুনা চাওখৎ থৌরাংগীদমক বজেৎ অসিদা হাপ্লি,” হায়না প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি।

Prime Minister's Office
PM launches ‘Asom Mala’ and lays Foundation Stone of two Hospitals in Assam
1.25 crore people in Assam are being benefitted from Ayushman Bharat Scheme: PM
Conspiracy to malign the image of Indian tea will not succeed: PM
Asom Mala project will fulfil the dreams of Assam to have a network of broad roads and connectivity for all villages: PM
07 FEB 2021 3:03PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi laid the Foundation Stone of two hospitals and launched ‘Asom Mala’, a programme for state highways and major district roads, at Dhekiajuli in Sonitpur District, Assam. Chief Minister of Assam, Shri Sarbananda Sonowal, Union Minister Shri Rameswar Teli, Ministers from Assam Government and Chief of Bodoland Territorial Region Shri Pramod Boro were present on the occasion.
Speaking on the occasion, the Prime Minister expressed his gratitude for the affection shown by the people of Assam for him. He lauded the Assam Chief Minister Shri Sarbananda Sonowal and Minister Shri Hemanta Biswas, Chief of Bodoland Territorial Region Shri Pramod Boro and the state government for their role in the service and rapid progress of Assam. He also recalled the glorious history of resistance by the region in the face of invaders and sacrifice of the martyrs for the tri-colour in 1942.
The Prime Minister said that leaving behind the legacy of violence, deprivation, tension, discrimination and struggle, today, entire Northeast is moving forward on the path of development and Assam is playing a key role in this. Shri Modi noted that after historical Bodo accord, recent elections of Bodoland territorial council has written a new chapter of development and trust in the region. “This day bears testimony to a significant change in the fortune and future of Assam as Assam is getting the gift of two new medical colleges in Biswanath and Charaideo and foundation of modern infrastructure is being laid through Asom Mala”, said the Prime Minister.
Recalling the poor state of the medical infrastructure in the state in the past, the Prime Minister said that Assam had only 6 medical colleges in the period from independence to 2016, whereas work on 6 new medical colleges has been initiated in last 5 years only. Biswanath and Charaideo colleges will cater to north and upper Assam. Similarly, in the backdrop of just 725 medical seats in the state, 1600 new doctors will come out every year once these new medical colleges get operational. This will significantly improve medical facilities in far-flung areas of the state. The Prime Minister also informed that work on Guwahati AIIMS is progressing at rapid pace and first batch has started in the institute. The work on the AIIMS will be over in next one and half-two years. Referring to historical apathy towards Assam’s problem, The Prime Minister asserted that the current Government is working for the people of Assam with full dedication.
The Prime Minister further outlined the efforts to meet the medical needs of the people of Assam. He said about 1.25 crore people in Assam are being benefitted from Ayushman Bharat Scheme as more than 350 hospitals have enrolled in the scheme. About 1.50 lakh poor people in Assam received free treatment under Ayushman Bharat. About 55 lakh people in the state have availed primary health treatment in the Health and Wellness Centers that have been established in the state. Janaushadhi Kendras , Atat Amrit Yojna and Prime Minister dialysis programme are bringing positive change in the lives of the common man, said the Prime Minister.
Shri Modi noted the centrality of tea gardens in the growth of Assam. He informed that the crores of rupees were transferred to the accounts of 7.5 lakh workers of tea gardens under Dhan Puruskar Mela Scheme yesterday. Pregnant women are being helped by a special scheme. Special medical units are sent to the gardens to take care of the workers. Free medicines are also provided. This year’s Budget has announced 1000 crore rupee scheme for the welfare of the Tea workers.
The Prime Minister also informed about the conspiracy to malign the image of Indian tea. He said that documents have come to light where some foreign based forces are planning to attack the identification of tea with India. From the land of Assam, the Prime Minister declared that these conspiracies will not be allowed to succeed and people will demand answers from these attackers and those who support them. “Our tea workers will win this fight. These attacks on Indian tea, do not have the strength to face the hard work of our tea garden workers”, said the Prime Minister.
The Prime Minister said that modern roads and infrastructure has a major role in increasing Assam’s capabilities. Keeping this in mind, ‘Asom Mala’ has been started in line with ‘Bharat Mala Project”. Shri Modi said that during last few years thousands of kilometer long roads and many bridges have been constructed in the state. He expressed hope that Asom Mala project will fulfil the dreams of the state to have a network of broad roads and connectivity for all villages and modern cities. “These works will gain new momentum in coming days as unprecedented emphasis has been place on infrastructure in this Budget for rapid growth and progress”, said the Prime Minister.