প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
‘অসম মালা’ৰ শুভাৰম্ভ আৰু দুখন চিকিৎসালয়ৰ শিলান্যাস কৰিলে প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে
আয়ুষ্মান ভাৰত আঁচনিৰপৰা অসমৰ ১.২৫ কোটি লোক উপকৃত হৈছেঃ প্ৰধানমন্ত্ৰী
ভাৰতীয় চাহৰ গৰিমা ম্লান কৰিবলৈ ষড়যন্ত্ৰ সফল নহ’বঃ প্ৰধানমন্ত্ৰী
অসম মালা প্ৰকল্পই সকলো গাঁৱলৈ বিস্তৃত পথ আৰু যোগাযোগ ব্যৱস্থাৰ নেটৱৰ্কৰ সপোন পূৰণ কৰিবঃ প্ৰধানমন্ত্ৰী
07 FEB 2021 3:03PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে অসমৰ শোণিতপুৰ জিলাৰ ঢেকিয়াজুলিত দুখনি চিকিৎসালয়ৰ শিলান্যাস আৰু ৰাজ্যিক ঘাইপথ আৰু মূল জিলা পথসমূহৰ অৰ্থে ‘অসম মালা’ শীৰ্ষক কাৰ্যক্ৰমৰ শুভাৰম্ভ কৰে। এই কাৰ্যসূচীত অসমৰ মুখ্যমন্ত্ৰী শ্ৰী সৰ্বানন্দ সোণোৱাল, কেন্দ্ৰীয় মন্ত্ৰী শ্ৰী ৰামেশ্বৰ তেলী, অসম চৰকাৰৰ মন্ত্ৰীসকল আৰু বড়োলেণ্ড টেৰিটৰিয়েল ৰিজনৰ মুৰব্বী শ্ৰী প্ৰমোদ বড়ো উপস্থিত থাকে।
এই কাৰ্যসূচীত ভাষণ প্ৰদান কৰি, প্ৰধানমন্ত্ৰীগৰাকীৰ প্ৰতি অসমৰ জনসাধাৰণে প্ৰদৰ্শন কৰা স্নেহৰ বাবে তেখেতে কৃতজ্ঞতা জ্ঞাপন কৰে। তেখেতে অসমৰ সেৱা আৰু দ্ৰুত প্ৰগতিত এটা মূল ভূমিকা পালন কৰাৰ বাবে অসমৰ মুখ্যমন্ত্ৰী শ্ৰী সৰ্বানন্দ সোণাৱাল আৰু মন্ত্ৰী ডঃ হিমন্ত বিশ্ব শৰ্মা, বড়োলেণ্ড টেৰিটৰিয়েল ৰিজনৰ মুৰব্বী শ্ৰী প্ৰমোদ বড়ো আৰু ৰাজ্য চৰকাৰখনৰ শলাগ লয়। তেখেতে তদুপৰি ১৯৪২ ত ত্ৰিৰংগাৰ অৰ্থে অঞ্চলটোৰ শ্বহীদসকলৰ ত্যাগ তথা বৰ্ণাঢ্য বুৰঞ্জীক স্মৰণ কৰে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীগৰাকীয়ে কয় যে হিংসা, বঞ্চনা, চিন্তা, বৈষম্য আৰু সংগ্ৰামক একাষৰীয়াকৈ ৰাখি আজি সমগ্ৰ উত্তৰ পূৰ্বাঞ্চলে উন্নয়নৰ অভিমুখে অগ্ৰসৰ হৈছে আৰু ইয়াত অসমে এটা মূল ভূমিকা পালন কৰি আছে। শ্ৰী মোদীয়ে উল্লেখ কৰে যে ঐতিহাসিক বড়ো চুক্তিৰ পাছত, শেহতীয়াকৈ সম্পন্ন হোৱা বড়োলেণ্ড টেৰিটৰিয়েল কাউন্সিলৰ নিৰ্বাচনে অঞ্চলটোৰ উন্নয়ন আৰু আস্থাৰ এটা নতুন অধ্যায় ৰচনা কৰিলে। “এই দিনটো অসমৰ ভাগ্য আৰু ভৱিষ্যতৰ লক্ষ্যণীয় পৰিৱৰ্তনৰ সাক্ষ্য কিয়নো অসমে বিশ্বনাথ আৰু চৰাইদেউত দুখন নতুন চিকিৎসা মহাবিদ্যালয় উপহাৰস্বৰূপে লাভ কৰিলে আৰু অসম মালাৰ জৰিয়তে আধুনিক আন্তঃগাঁথনিৰ আধাৰশিলা স্থাপন কৰা হৈছে”, প্ৰধানমন্ত্ৰীগৰাকীয়ে কয়।
পূৰ্বতে ৰাজ্যখনৰ দুৰ্বল চিকিৎসা আন্তঃগাঁথনিৰ কথা স্মৰণ কৰি, প্ৰধানমন্ত্ৰীগৰাকীয়ে কয় যে স্বাধীনতাৰপৰা ২০১৬ লৈকে অসমত মাত্ৰ ৬ খন চিকিৎসা মহাবিদ্যালয় আছিল, বিপৰীতে যোৱা ৫ বছৰতে মাথো ৬ খন নতুন চিকিৎসা মহাবিদ্যালয়ৰ কাম আৰম্ভ হৈছে। বিশ্বনাথ আৰু চৰাইদেউৰ মহাবিদ্যালয় দুখনিয়ে উত্তৰ আৰু উজনি অসমক উপকৃত কৰিব। সমান্তৰালভাৱে, পূৰ্বে ৰাজ্যখনত মাথো ৭২৫ মেডিকেল আসনৰ বিপৰীতে, এই নতুন চিকিৎসা মহাবিদ্যালয়সমূহ কাৰ্যক্ষম হোৱাৰ লগ-লগে বছৰি ১৬০০ কৈ নতুন চিকিৎসক লাভ কৰা যাব। ইয়াৰ জৰিয়তে ৰাজ্যখনৰ প্ৰত্যন্ত অঞ্চলসমূহলৈ চিকিৎসা সুবিধাসমূহ আগবঢ়োৱাটো সম্ভৱ হৈ পৰিব তথা এনে অঞ্চলসমূহৰ চিকিৎসা সেৱাৰ লক্ষ্যণীয় উন্নয়ন সাধন হ’ব। প্ৰধানমন্ত্ৰীগৰাকীয়ে লগতে অৱগত কৰে যে গুৱাহাটী এইমছৰ কাম-কাজে পূৰ্ণ গতিত অগ্ৰগতি লাভ কৰিছে আৰু প্ৰতিষ্ঠানখনিৰ প্ৰথম বেটচ আৰম্ভ হৈছে। এইমছখনিৰ কাম অহা ডেৰ-দুবছৰত সম্পূৰ্ণ হৈ উঠিব। অসমৰ সমস্যাৰ প্ৰতি ঐতিহাসিক উদাসীনতাৰ প্ৰসংগ টানি আনি, প্ৰধানমন্ত্ৰীগৰাকীয়ে বৰ্তমানৰ চৰকাৰখনে অসমৰ জনসাধাৰণৰ অৰ্থে সম্পূৰ্ণ সমৰ্পণেৰে কাম কৰি থকাৰ নিশ্চিতি প্ৰদান কৰে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীগৰাকীয়ে তদুপৰি অসমৰ জনসাধাৰণৰ চিকিৎসা প্ৰয়োজনীয়তা পূৰণৰ অৰ্থে গ্ৰহণ কৰা প্ৰচেষ্টাৰাজিৰ কথা উল্লেখ কৰে। তেখেতে কয়, আয়ুষ্মান ভাৰত আঁচনিৰপৰা অসমৰ ১.২৫ কোটিৰো অধিক লোক উপকৃত হৈছে কিয়নো এই আঁচনিখনত ৩৫০ ৰ ৰোধিক চিকিৎসালয় অন্তৰ্ভুক্ত হৈছে। আয়ুষ্মান ভাৰতৰ অধীনত অসমৰ প্ৰায় ১.৫০ লাখ দৰিদ্ৰ লোকে বিনামূলীয়াকৈ চিকিৎসা লাভ কৰিছে। ৰাজ্যখনত স্থাপন কৰা স্বাস্থ্য আৰু কল্যাণ কেন্দ্ৰসমূহত ৰাজ্যখনৰ প্ৰায় ৫৫ লাখ লোকে প্ৰাথমিক চিকিৎসা সেৱা লাভ কৰিছে। জনঔষধি কেন্দ্ৰ, অটল অমৃত যোজনা আৰু প্ৰধান মন্ত্ৰী ডায়েলাইচিছ কাৰ্যক্ৰমে সাধাৰণ লোকৰ জীৱনত ইতিবাচক পৰিৱৰ্তন সাধন কৰিছে বুলি প্ৰধানমন্ত্ৰীগৰাকীয়ে কয়।
শ্ৰী মোদীয়ে অসমৰ বিকাশত চাহ বাগিচাসমূহৰ ভূমিকাৰ কথা উল্লেখ কৰে। তেখেতে অৱগত কৰে যে কালি ধন পুৰস্কাৰ মেলা আঁচনিৰ অধীনত চাহ বাগিচাৰ ৭.৫ লাখ শ্ৰমিকৰ একাউন্টলৈ কোটি-কোটি টকা হস্তান্তৰ কৰা হৈছে। প্ৰসূতিসকলক বিশেষ আঁচনিৰদ্বাৰা সহায় কৰা হৈছে। শ্ৰমিকসকলৰ যত্নৰ অৰ্থে বাগিচাসমূহলৈ বিশেষ চিকিৎসা কোষ প্ৰেৰণ কৰা হৈছে। তদুপৰি বিনামূলীয়া ঔষধো আগবঢ়োৱা হৈছে। এই বৰ্ষৰ বাজেটত চাহ শ্ৰমিকসকলৰ কল্যাণৰ অৰ্থে ১০০০ কোটি টকাৰ আঁচনি ঘোষণা কৰা হৈছে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীগৰাকীয়ে লগতে ভাৰতীয় চাহৰ গৰিমা ম্লান কৰিবলৈ চলা ষড়যন্ত্ৰ সন্দৰ্ভতো অৱগত কৰে। তেখেতে কয় যে এনে কিছু নথি-পত্ৰ পোহৰলৈ আহিছে য’ত কিছু বিদেশৰ গোটে ভাৰতৰে থকা চাহৰ একাত্মতাত আঘাত হানিবলৈ পৰিকল্পনা কৰিছে। অসম ভূমিৰপৰা, প্ৰধানমন্ত্ৰীগৰাকীয়ে এই ষড়যন্ত্ৰক সফল হ’বলৈ দিয়া নহ’ব বুলি ঘোষণা কৰে আৰু এই আক্ৰমণকাৰীসকলৰপৰা আৰু তেওঁলোকক সমৰ্থনকাৰীসকলৰপৰা জনসাধাৰণে উত্তৰ বিচাৰিব বুলি কয়। “এই যুঁজত আমাৰ চাহ শ্ৰমিকসকলৰ জয় হ’ব। এই আক্ৰমণ ভাৰতীয় চাহৰ ওপৰত, আমাৰ চাহ বাগিচাৰ শ্ৰমিকসকলৰ কঠোৰ শ্ৰমৰ মুখামুখি হ’বলৈ শকতি নাই”, প্ৰধানমন্ত্ৰীগৰাকীয়ে কয়।
প্ৰধানমন্ত্ৰীগৰাকীয়ে কয় যে অসমৰ সামৰ্থ্য বৃদ্ধিত আধুনিক পথ আৰু আন্তঃগাঁথনিৰ এটা মূল ভূমিকা আছে। ইয়াৰ প্ৰতি লক্ষ্য ৰাখি, ‘ভাৰত মালা প্ৰকল্প’ ৰ সৈতে সংগতি ৰাখি ‘অসম মালা’ আৰম্ভ কৰা হৈছে। শ্ৰী মোদীয়ে কয় যে যোৱা কেইটামান বছৰত ৰাজ্যখনত কেইবা হাজাৰ কিঃমিঃ পথ আৰু বহু দলং নিৰ্মাণ কৰা হৈছে। তেখেতে আশা প্ৰকাশ কৰি কয় যে অসম মালা প্ৰকল্পই সকলো গাঁও আৰু আধুনিক চহৰসমূহলৈ বিস্তৃত পথ আৰু যোগাযোগ ব্যৱস্থাৰ নেটৱৰ্কৰ সপোন বাস্তৱায়িত কৰি তুলিব। “এই কাম-কাজে আগন্তুক দিনসমূহত এটা নতুন গতি লাভ কৰিব কিয়নো দ্ৰুত বিকাশ আৰু প্ৰগতিৰ অৰ্থে এই বাজেটত আন্তঃগাঁথনিৰ ওপৰত অভূতপূৰ্ব গুৰুত্ব প্ৰদান কৰা হৈছে”, প্ৰধানমন্ত্ৰীগৰাকীয়ে কয়।

Prime Minister's Office
PM launches ‘Asom Mala’ and lays Foundation Stone of two Hospitals in Assam
1.25 crore people in Assam are being benefitted from Ayushman Bharat Scheme: PM
Conspiracy to malign the image of Indian tea will not succeed: PM
Asom Mala project will fulfil the dreams of Assam to have a network of broad roads and connectivity for all villages: PM
07 FEB 2021 3:03PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi laid the Foundation Stone of two hospitals and launched ‘Asom Mala’, a programme for state highways and major district roads, at Dhekiajuli in Sonitpur District, Assam. Chief Minister of Assam, Shri Sarbananda Sonowal, Union Minister Shri Rameswar Teli, Ministers from Assam Government and Chief of Bodoland Territorial Region Shri Pramod Boro were present on the occasion.
Speaking on the occasion, the Prime Minister expressed his gratitude for the affection shown by the people of Assam for him. He lauded the Assam Chief Minister Shri Sarbananda Sonowal and Minister Shri Hemanta Biswas, Chief of Bodoland Territorial Region Shri Pramod Boro and the state government for their role in the service and rapid progress of Assam. He also recalled the glorious history of resistance by the region in the face of invaders and sacrifice of the martyrs for the tri-colour in 1942.
The Prime Minister said that leaving behind the legacy of violence, deprivation, tension, discrimination and struggle, today, entire Northeast is moving forward on the path of development and Assam is playing a key role in this. Shri Modi noted that after historical Bodo accord, recent elections of Bodoland territorial council has written a new chapter of development and trust in the region. “This day bears testimony to a significant change in the fortune and future of Assam as Assam is getting the gift of two new medical colleges in Biswanath and Charaideo and foundation of modern infrastructure is being laid through Asom Mala”, said the Prime Minister.
Recalling the poor state of the medical infrastructure in the state in the past, the Prime Minister said that Assam had only 6 medical colleges in the period from independence to 2016, whereas work on 6 new medical colleges has been initiated in last 5 years only. Biswanath and Charaideo colleges will cater to north and upper Assam. Similarly, in the backdrop of just 725 medical seats in the state, 1600 new doctors will come out every year once these new medical colleges get operational. This will significantly improve medical facilities in far-flung areas of the state. The Prime Minister also informed that work on Guwahati AIIMS is progressing at rapid pace and first batch has started in the institute. The work on the AIIMS will be over in next one and half-two years. Referring to historical apathy towards Assam’s problem, The Prime Minister asserted that the current Government is working for the people of Assam with full dedication.
The Prime Minister further outlined the efforts to meet the medical needs of the people of Assam. He said about 1.25 crore people in Assam are being benefitted from Ayushman Bharat Scheme as more than 350 hospitals have enrolled in the scheme. About 1.50 lakh poor people in Assam received free treatment under Ayushman Bharat. About 55 lakh people in the state have availed primary health treatment in the Health and Wellness Centers that have been established in the state. Janaushadhi Kendras , Atat Amrit Yojna and Prime Minister dialysis programme are bringing positive change in the lives of the common man, said the Prime Minister.
Shri Modi noted the centrality of tea gardens in the growth of Assam. He informed that the crores of rupees were transferred to the accounts of 7.5 lakh workers of tea gardens under Dhan Puruskar Mela Scheme yesterday. Pregnant women are being helped by a special scheme. Special medical units are sent to the gardens to take care of the workers. Free medicines are also provided. This year’s Budget has announced 1000 crore rupee scheme for the welfare of the Tea workers.
The Prime Minister also informed about the conspiracy to malign the image of Indian tea. He said that documents have come to light where some foreign based forces are planning to attack the identification of tea with India. From the land of Assam, the Prime Minister declared that these conspiracies will not be allowed to succeed and people will demand answers from these attackers and those who support them. “Our tea workers will win this fight. These attacks on Indian tea, do not have the strength to face the hard work of our tea garden workers”, said the Prime Minister.
The Prime Minister said that modern roads and infrastructure has a major role in increasing Assam’s capabilities. Keeping this in mind, ‘Asom Mala’ has been started in line with ‘Bharat Mala Project”. Shri Modi said that during last few years thousands of kilometer long roads and many bridges have been constructed in the state. He expressed hope that Asom Mala project will fulfil the dreams of the state to have a network of broad roads and connectivity for all villages and modern cities. “These works will gain new momentum in coming days as unprecedented emphasis has been place on infrastructure in this Budget for rapid growth and progress”, said the Prime Minister.