রেলৱে মন্ত্রালয়
ত্রেন সর্বিসশিংগী ওপরেসন
05 FEB 2021 3:56PM by PIB Imphal
কোবিদ-১৯ লাইচৎ শন্দোকপা ঙাকথোক্নবা ইন্দিয়ন রেলৱেজনা ২০২০গী মার্চ ২৩দগী হৌরগা রেগুলর পেসেঞ্জর পুবা ত্রেন পুম্নমক চেনবা লেপখি। মতম-মতমগী ওইনা সরকারনা ইশু তৌবা গাইদলাইনশিংগী মতুং ইন্না ইন্দিয়ন রেলৱেজনা শ্রমিক স্পিসিয়েল ত্রেনশিং ওপরেৎ তৌদুনা ২০২০গী মে ১দগী হৌরগা পেসেঞ্জর ত্রেন ওপরেসনশিং মখা চত্থখি, মখা তারকপদা ২০২০গী মে ১২দগী হৌরগা রাজধানি স্পিসিএল সর্বিসশিংগী ওপরেসন হৌখি অমদি ২০২০গী জুন ১দগী হৌরগা অতোপ্পা স্পিসিএল ত্রেনশিং অমুক হন্না চেনবা হৌখি। তাঙ্কক নাইবা অমদা সর্বিসশিংগী মশিং হেনগৎখি অমদি হৌজিক্কী ওইনা ইন্দিয়ন রেলৱেজনা মেল/এক্সপ্রেস স্পিসিএল ত্রেন ১৩২৮, পেসেঞ্জর ত্রেন ২০৬ অমসুং সবঅর্বান ত্রেন ৫৩৫০ ওপরেৎ তৌরি, মদুগী মথক্তা ফেস্তিবেল স্পিসিএল ৬৮৪ অমসু ওপরেৎ তৌরি।
মরী লৈনবা রাজ্য সরকারশিংগী হায়জরকপদা য়ুমফম ওইরগা ইন্দিয়ান রেলৱেজনা ১১.১১.২০২০দগী হৌরগা লিমিতেদ বেসিস অমদা সবঅর্বান সর্বিসশিং অমুক হৌরে, ইস্তর্ন অমসুং সাউথ ইস্তর্ন রেলৱেজনা কোলকতা এরিয়াদা সর্ব তৌরি অমদি ২৩.১১.২০২০দগী হৌরগা সাউদর্ন রেলৱেনা চেন্নাইদা সর্ব তৌরি। পেসেঞ্জরশিংগী লিমিতেদ ক্লাসকীদমক ১৫.০৬.২০২০দগী হৌরগা মুম্বাই এরিয়াদা সবঅর্বান সর্বিস ৭০৫ (সেন্ত্রেল রেলৱেদা ৩৫৫ অমদি ৱেস্তর্ন রেলৱেদা ৩৫০) হৌখ্রে। অদুম ওইনমক ০১.০২.২০২১দগী হৌরগা পেসেঞ্জরগী কেতেগোরী পুম্নমকপু নন-পীক অৱর মনুংদা মুম্বাই এরিয়াদা লোকেল ত্রেন সর্বিসশিংদা চৎপা য়াবগী অয়াবা পীখ্রে।
মসিগী ই-পাউ অসি রেলৱেজ, কমর্স & ইন্দস্ত্রী অমসুং কঞ্জুমর্স এফিয়ার্স, ফুদ & পব্লিক দিস্ত্রিব্যুসনগী মন্ত্রী শ্রী পিয়ুশ গোয়লনা ঙসি রাজ্য সভাদা হংলকপা ৱাহং অমদা অইবা পাউখুম ওইনা পীখিবনি।

Ministry of Railways
Operation of Trains Services
05 FEB 2021 3:56PM by PIB Delhi
To prevent the spread of COVID-19 pandemic, Indian Railways discontinued all regular passenger carrying train w.e.f. 23rd March, 2020. Indian Railways, in accordance with the guidelines issued by the Government from time to time, resumed passenger train operations w.e.f. 1st May, 2020 by operating Shramik special trains followed by operation of Rajdhani Special services w.e.f. 12th May, 2020 and other special trains w.e.f 1st June, 2020. The number of services have been increased in a phased manner and presently, Indian Railways is operating 1328 Mail/Express Special Trains, 206 Passenger trains and 5350 Suburban Trains, which are in addition to 684 Festival Special also being operated.
Based on the request of the State Governments concerned, Indian Railways, w.e.f 11.11.2020, resumed suburban services, on a limited basis, over Eastern and South Eastern Railway serving the Kolkata area and that over Southern Railway serving Chennai area w.e.f 23.11.2020. 705 Suburban services in Mumbai area, (355 over Central Railway and 350 over Western Railway) were started w.e.f 15.06.2020 for limited class of passengers. However, w.e.f 01.02.2021, all categories of passenger have been permitted to travel in local train services in Mumbai area during the non-peak hours. Indian Railways is keeping a close watch on the prevailing situation and is resuming train operations in a phased manner.
This information was given by the Minister of Railways, Commerce & Industry and Consumer Affairs, Food & Public Distribution, Shri Piyush Goyal in a written reply to a question in Rajya Sabha today.