শেল-থুম মন্ত্রালয়
লুপা করোর ৬,১৯৫কী রিভিন্যু দিফিসিত গ্রান্ত স্তেত ১৪দা থাদোকখ্রে
চৎলিবা শেন্বা চহীসিদা লুপা করোর ৬৮,১৪৫.৯১গী অপুনবা রিভিন্যু দিফিসিত গ্রান্তকী শেন্ফম স্তেতশিংদা থাদোকখ্রে
05 FEB 2021 4:04PM by PIB Imphal
শেলথুম মন্ত্রালয়গী দিপার্তমেন্ত ওফ এক্সপেন্দিচরনা স্তেতশিংদা থাগী ওইবা পোস্ত দিভোলুসন রিভিন্যু দিফিসিত (পি.দি.আর.দি.) গ্রান্তগী লুপা করোর ৬,১৯৫.০৮গী শেন্ফম থাদোকখ্রে‍। মসি স্তেতশিংদা থাদোকপা পি.দি.আর.দি. গ্রান্তকী ১১শুবা ইন্সতোলমেন্তনি‍।
হৌজিক ফাওবদা চৎলিবা শেন্বা চহীসিদা ইলিজিবল ওইবা স্তেতশিংদা পোস্ত দিভোলুসন রিভিন্যু দিফিসিত গ্রান্তকী শেন্ফম ওইনা লুপা করোর ৬৮,১৪৫.৯১ থাদোকখ্রে‍। চৎলিবা থাসিদা অমদি ২০২০-২১দা স্তেতশিংদা থাদোকখিবা পোস্ত দিভোলুসন রিভিন্যু দিফিসিত গ্রান্তকী স্তেত স্তেতকী ওইবা শেন্ফমশিং মসিদা হাপ্লি‍।
পোস্ত দিভোলুসন রিভিন্যু দিফিসিত গ্রান্তকী শেন্ফম অসি সংবিধানগী আর্তিকল ২৭৫কী মখাদা স্তেতশিংদা পীবনি‍। গ্রান্তশিং অসি দিভোলুসন মতুংদা স্তেতশিংগী রিভিন্যু একাউন্ততা অহোবা লৈরকপদু মেনশিন্নবা তরামঙাশুবা ফাইনান্স কম্মিসনগী রিকম্মেন্দেসনগী মতুং ইন্না থাগী ইন্সতোলমেন্ততা থাদোকপনি‍। কম্মিসন্না স্তেত ১৪দা পি.দি.আর.দি. গ্রান্ত পীননবা রিকম্মেন্দ তৌরি‍।
ইলিজিবল ওইবা স্তেতশিংনা ফংগদবা গ্রান্ত অমসুং গ্রান্তকী শেন্ফম কম্মিসন্না শেন্বা চহী ২০২০-২১গী দিভোলুসন য়েংশিনখিবদা মীৎয়েঙ থম্লগা স্তেতশিংগী রিভিন্যু অমসুং এক্সপেন্দিচরগী মরক্তা অহোবদা য়ুম্ফম ওইদুনা লেপ্পনি‍। তরামঙাশুবা ফাইনান্স কম্মিসন্না শেন্বা চহী ২০২০-২১গী ওইনা স্তেত ১৪দা লুপা করোর ৭৪,৩৪১গী অপুনবা পোস্ত দিভোলুসন রিভিন্যু দিফিসিত গ্রান্তকী শেন্ফম পীননবা রিকম্মেন্দ তৌরকখিবদি‍। হৌজিক ফাওবদা পুন্না লুপা করোর ৬৮,১৪৫.৯১ (চাদা ৯১.৬৬) থাদোকখ্রে‍।
তরামঙাশুবা ফাইনান্স কম্মিসন্না পোস্ত দিভোলুসন রিভিন্যু দিফিসিত গ্রান্ত পীননবা রিকম্মেন্দ তৌরকখিবা স্তেতশিং অদুদি: অন্ধ্র প্রদেশ, অসাম, হিমাচল প্রদেশ, কেরলা, মনিপুর, মেঘালয়া, মিজোরাম, নগালেন্দ, পঞ্জাব, সিক্কিম, তামিল নাদু, ত্রিপুরা, উত্তরাখন্দ অমসুং ৱেস্ত বেঙ্গলনি‍।
স্তেত-স্তেতশিংগী ওইনা থাদোকখ্রবা পোস্ত দিভোলুসন রিভিন্যু দিফিসিত গ্রান্তকী শেন্ফম
(লুপা করোরগী খুজিংদা)
সেরিএল মশিং
স্তেত মমিং
ফেব্রুৱারী ২০২১দা থাদোকখিবা শেন্ফম
(১১শুবা ইন্সতোলমেন্ত)
২০২০-২১দা থাদোকখ্রবা অপুনবা শেন্ফম
অন্ধ্র প্রদেশ
৪৯১.৪২
৫৪০৫.৫৯
অসাম
৬৩১.৫৮
৬৯৪৭.৪১
হিমাচল প্রদেশ
৯৫২.৫৮
১০৪৭৮.৪১
কেরলা
১২৭৬.৯২
১৪০৪৬.০৯
মনিপুর
২৩৫.৩৩
২৫৮৮.৬৬
মেঘালয়া
৪০.৯২
৪৫০.০৯
মিজোরাম
১১৮.৫০
১৩০৩.৫০
নগালেন্দ
৩২৬.৪২
৩৫৯০.৫৯
পঞ্জাব
৬৩৮.২৫
৭০২০.৭৫
সিক্কিম
৩৭.৩৩
৪১০.৬৬
তামিল নাদু
৩৩৫.৪২
৩৬৮৯.৫৯
ত্রিপুরা
২৬৯.৬৭
২৯৬৬.৩৪
উত্তরাখন্দ
৪২৩.০০
৪৬৫৩.০০
ৱেস্ত বেঙ্গল
৪১৭.৭৫
৪৫৯৫.২৫
অপুনবা
৬১৯৫.০৮
৬৮১৪৫.৯১

Ministry of Finance
Revenue Deficit Grant of Rs. 6,195 crore released to 14 States.
Total Revenue Deficit Grant of Rs. 68,145.91 crore released to States in the current financial year
05 FEB 2021 4:04PM by PIB Delhi
The Department of Expenditure, Ministry of Finance has released monthly Post Devolution Revenue Deficit (PDRD) Grant of Rs. 6,195.08 crore to the States. This was the 11th instalment of the PDRD grant released to the States.
So far, an amount of Rs. 68,145.91 crore has been released to eligible States as Post Devolution Revenue Deficit Grant in the current financial year. State-wise details of the grant released this month and total amount of Post Devolution Revenue Deficit Grant released to the States in 2020-21 is annexed.
The Post Devolution Revenue Deficit Grants are provided to the States under Article 275 of the Constitution. The grants are released in monthly instalments as per the recommendations of the Fifteenth Finance Commission to meet the gap in Revenue Accounts of the States post devolution. The Commission has recommended PDRD grants to 14 States.
The eligibility of States to receive this grant and the quantum of grant was decided by the Commission based on the gap between assessment of revenue and expenditure of the State after taking into account the assessed devolution for the financial year 2020-21. The Fifteenth Finance Commission has recommended a total Post Devolution Revenue Deficit Grant of Rs. 74,341 crore to 14 States in the financial year 2020-21. Out of this, an amount of Rs. 68,145.91 crore (91.66%) has been released so far.
The States that have been recommended Post Devolution Revenue Deficit Grant by the Fifteenth Finance Commission are: Andhra Pradesh, Assam, Himachal Pradesh, Kerala, Manipur, Meghalaya, Mizoram, Nagaland, Punjab, Sikkim, Tamil Nadu, Tripura, Uttarakhand and West Bengal.
State-wise Post Devolution Revenue Deficit Grants Released
(Rs. In crore)
S.No.
Name of State
Amount released in February 2021
(11th instalment)
Total amount released in 2020-21
Andhra Pradesh
491.42
5405.59
Assam
631.58
6947.41
Himachal Pradesh
952.58
10478.41
Kerala
1276.92
14046.09
Manipur
235.33
2588.66
Meghalaya
40.92
450.09
Mizoram
118.50
1303.50
Nagaland
326.42
3590.59
Punjab
638.25
7020.75
Sikkim
37.33
410.66
Tamil Nadu
335.42
3689.59
Tripura
269.67
2966.34
Uttarakhand
423.00
4653.00
West Bengal
417.75
4595.25
Total
6195.08
68145.91