Prime Minister's Office
PM speaks to His Excellency Matemela Cyril Ramaphosa, President of South Africa
04 FEB 2021 9:19PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi had a telephone conversation today with His Excellency Matemela Cyril Ramaphosa, President of South Africa.
The two leaders discussed the continuing challenges posed by the COVID-19 pandemic, and in this context the vaccination campaigns being undertaken in their respective countries.
Prime Minister reiterated to the South African President that India's considerable productive capacity for pharmaceuticals and vaccines would continue to serve the needs of all countries, including those in Africa.
The two leaders also discussed possibilities of collaboration between India and South Africa in various international fora, to facilitate access and affordability of vaccines and medicines.
The leaders agreed that officials of both countries would remain in touch over the coming days to exchange experiences and explore potential for collaborative efforts against the pandemic.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা খা অফ্রিকাগী রাস্ত্রপতি মাতেমেলা সিরিল রামফোসাগা ৱারি শানখ্রে
04 FEB 2021 9:19PM by PIB Imphal
ঙসি প্রধান শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা খা অফ্রিকাগী রাস্ত্রপতি মাতেমেলা সিরিল রামফোসাগা তেলিফোন্দা ৱারি শানখ্রে।
কোবিদ-১৯ লাইচৎনা মরম ওইদুনা মখা তানা থেংনরিবা অৱাবশিং অমসুং মখোয় মখোয়গী লৈবাকশিংদা পায়খৎলিবা তিকা থাবগী থবকশিংগী মতাংদা লুচিংবা অসিনা ৱারি শানখি।
খা অফ্রিকা য়াওনা দরকার লৈবা লৈবাক খুদিংমক্তা মখা তানা হিদাক-লাংথকশিং অমসুং তিকাশিং পীনবা ভারতনা হায়রিবা পোৎথোকশিং অসি পুথোকপা ঙম্বগী ফিবম অদু খা অফ্রিকাগী রাস্ত্রপতিদা প্রধান মন্ত্রীনা অমুক হন্না ফোঙদোকখি।
মালেমগী তোঙান-তোঙানবা থবক থৌরমশিং, য়াম্না লাইনা মমল হোংবা হিদাক-লাংথকশিং অমসুং তিকাশিং ফংনবা ভারত অমসুং খা অফ্রিকাগী মরক্তা মতেং পাংনবগী খুদোংচাবশিংগী মতাংদশু লুচিংবা অনিনা খন্নখি।
লাইচৎ অসি থেংন্নবা মতেং পীন্নবা খুদোংচাবশিং মশক খঙদোক্নবা অমসুং লৌশিং কয়া পীথোক-পীশিন তৌন্নবা লাক্লিবা নুমিৎ খরনি অসিদা লৈবাক অনিমক্কী ওফিসিএলশিং পাউ ফাউনবা হায়না লুচিংবশিংনা য়ানখি।