হ্যুমেন রিসোর্স চাউখৎ-থৌরাংগী মন্ত্রালয়
কোবিদ-১৯ লাইচৎ মনুংদা ওনলাইন এজুকেসন ফংহন্নবা লৌখৎখিবা খোঙথাংশিং
04 FEB 2021 4:59PM by PIB Imphal
কোবিদ-১৯ লাইচৎ মনুংদা সরকারনা ওনলাইন এজুকেসন ফংহন্নবা খোঙথাং কয়া লৌখৎখি। মসিদা দিজিতেল এজুকেসনগীদা প্রগ্যাতাগী গাইদলাইনশিং, ভারত নেৎ স্কীমগী মখাদা ইন্তর্নেৎ এক্সেস ফংহনবা অসিনচিংবা য়াওখি।
দিজিতেল এজুকেসনগীদা প্রগ্যাতাগী গাইদলাইনশিং: লৈরিবা দিজিতেল ইনফ্রাস্ত্রকচর অসি য়েংলগা ইন্তর্নেৎ ফংবদা হেন্না মখা পোনবা ওনলাইন মোদ, দিজিতেল তেক্নোলোজী অমসুং অতোপ্পা ওফলাইনগী এক্তিবিতীশিংগী পুনশিন্নবা এপ্রোচ শিজিন্নবা পর্সিএল্লী ওনলাইন মোদ, মহৈ মশিং তাকপগী মরু ওইবা মীদিয়ম তেলিবিজন অমসুং রেদিওনা ওইনা শিজিন্নবা পর্সিএল অমসুং ওফলাইন মোদ য়াওনা মখল কয়াগী দিজিতেল এজুকেসনগী মোদশিংগী গাইদলাইন পীখি। গাইদলাইনশিং অসি মসিদা ফংগনি:
https://mhrd.gov.in/sites/upload_files/mhrd/files/pragyata-guidelines_0.pdf
ভারত নেৎ স্কীমগী মখাদা ইন্তর্নেৎ এক্সেস সরকারগী ইন্সতিত্যুসনশিংদা ফংহনখি অমসুং খুঙ্গংগী মফমশিংদা ইন্তর্নেৎ কন্নেক্তিবিতী ফগৎহন্নবা এম.ই.আই.তি.ৱাই.গী সি.এস.সি. ই-গভর্নান্স সর্ভিসেস ইন্দিয়া লিমিতেদ (সি.এস.আই.-এস.পি.ভি.)দা স্কুলশিং য়াওনা সরকারগী ইন্সতিত্যুসনশিংদা ফাইবর তু দি হোম (এফ.তি.তি.ঐচ) কন্নেক্তিবিতী ফংহন্নবা থবক শিন্নখি। প্রোজেক্ত অসি গ্রাম পঞ্চায়ৎ খুদিংদা লৈবা সরকারগী স্কুলশিংদা ইন্তর্নেৎ কন্নেক্সন ফংহন্নবনি।
রাজ্যশিং অমসুং য়ু.তি.শিংদা স্কুলশিংগা লোইননা মহৈরোইশিংগী মখোয় অমমমগী পর্ফোর্মেন্স অদু মেপ তৌনবা য়াথং পীখি। মসিগী মতুং ইন্না দিজিতেল ওইনা মহৈ তম্বদা মথৌ তাবা অদু দিজিতেল এক্সেস ফংহনবগা লোইননা মহৈরোই পুম্নমক্তা মখোয়গী দেমান্দশিং ফংহন্নবা মফম খুদিংদা লৈরিবা ফীভম অদুদা য়ুম্ফম ওইরগা থবক পাইখৎনবা রাজ্য সরকারশিংদা য়াথং পীখি।
কেতগোরী অমসুং ওজা খুদিংমক্কী অঙাংশিংদা ওনলাইন এজুকেসনগী কান্নবা ফংহন্নবা লর্নিং এনহেন্সমেন্ত গাইদলাইনশিং থোকখি।
https://www.mhrd.gov.in/sites/upload_filehs/mhrd/files/Learning_Enhancement_0.pdf
ই-পাউ অসি ঙসি রাজ্য সভাদা অইবা পাউখুম ওইনা কেন্দ্রগী একুজেসন মন্ত্রালয়গী মন্ত্রী শ্রী রামেশ পোখ্রিয়ল ‘নিশঙ্ক’না পীখিবনি।

Ministry of Education
Steps taken to provide online education amidst COVID-19 pandemic
04 FEB 2021 4:59PM by PIB Delhi
The Government has taken various steps to provide online education amidst COVID-19 pandemic. These include PRAGYATA Guidelines on Digital Education, Internet access under BHARAT NET scheme, etc
PRAGYATA Guidelines on Digital Education:Keeping in view the availability of digital infrastructure, guideline briefs on various modes of digital education including online mode that depends more on availability of internet, partially online mode that utilizes the blended approach of digital technology and other offline activities, partial and offline mode that utilizes television and radio as a major medium of instruction of education. The guidelines can be accessed at:
https://mhrd.gov.in/sites/upload_files/mhrd/files/pragyata-guidelines_0.pdf
Internet access under BHARAT NET scheme has been made available to Govt institutions and to improve the internet connectivity in rural areas the CSC e-Governance Services India Ltd (CSC-SPV) of MEITY has been assigned the task of providing Fibre to the Home (FTTH) connectivity to the Government Institutions, including schools. This project is for providing Internet connection to Government schools in respective Gram Panchayats.
The states & UTs have been advised to Map the students school wise with their individual performance. Accordingly, the state governments have been directed to act based on the situation prevailing at every place to meet the demands of all students for providing them with the digital access required for learning digitally.
In order to enable online education benefit to the children of every categoryandteachers,Learning Enhancement Guidelines have been issued.
https://www.mhrd.gov.in/sites/upload_filehs/mhrd/files/Learning_Enhancement_0.pdf
This information was given by the Union Minister for Education Ministry, Shri Ramesh Pokhriyal ‘Nishank’ in a written reply in the Rajya Sabha today.