Ministry of Education
JNVs to start physical classes for Class X and XII in the States which have given permission
03 FEB 2021 4:52PM by PIB Delhi
Ministry of Education has prepared SOP for re-opening of Jawahar Navodaya Vidyalayas based on guidelines of Ministry of Home Affairs & Ministry of Health and Family Welfare. All the precautionary measures like sanitization of the JNVs, arrangement for classes & stay of students in the hostel with social distancing and preparation of COVID management protocol to meet the emergency situations etc. have been already taken care of by Jawahar Navodaya Vidyalayas.
On the basis of SOP of Ministry of Education, every school has also prepared its own SOP based on SOP of State Government and in consultation with District Administration for effective management of COVID situation by constituting task force. JNVs are well prepared to manage physical classes for the students for whom consent of the parent is available. In respect of other students, online classes will continue to avoid academic loss. With regard to students to be called for physical classes in a phased manner, directions of state administration will be strictly followed. Being residential school, wearing of mask, maintaining social distance, frequent hand washing and sanitization will be given utmost importance. Accordingly, Jawahar Navodaya Vidyalayas will open for physical classes wherever State Government has allowed to open school initially for Classes X & XII. Further directions will be given shortly in respect of other classes based on availability of accommodation and devices to students.
Jawahar Navodaya Vidyalayas were closed for summer vacation after the outburst of COVID-19 Pandemic in March-2020 after completing the term end examinations. Efforts were made to train the teachers on the development of e-content and management of online classes and online assessment. Online classes started in all Jawahar Navodaya Vidyalayas w.e.f. 15th June 2020. Online assessments are also being conducted periodically. Students without devices for online education have been provided with text books, learning materials like assignment, question bank etc, through special messenger/ parents/ post.

হ্যুমেন রিসোর্স চাউখৎ-থৌরাংগী মন্ত্রালয়
জে.এন.ভি.শিংনা অয়াবা পীরবা রাজ্যশিংদা ক্লাস X অমসুং XIIকী ফিজিকেল ক্লাসশিং হৌরগনি
03 FEB 2021 4:52PM by PIB Imphal
গৃহ মন্ত্রালয় অমসুং হকশেল অমদি য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়গী গাইদলাইনশিংদা য়ুম্ফম ওইরগা জৱাহর নবোদয় বিদ্যালয়শিং অমুক হন্না হাংনবা এজুকেসন মন্ত্রালয়না এস.ও.পি.শিং শেমখ্রে। জে.এন.ভি.শিংগী সেনিতাইজেসন তৌবা, মহৈরোইশিংনা সোসিএল দিস্তেন্সিং থম্নবা ক্লাসশিং অমসুং হোস্তেলদা লৈনবা শেম শাবা অমসুং ইমর্জেন্সীগী থোরকপদা থেংননবা কোবিদ মেনেজমেন্ত প্রোতোকল শেম-শাবা অসিনচিংবা চেকশিল থৌরাংগী খোঙথাং পুম্নমক জৱাহর নবোদয় বিদ্যালয়শিংনা লৌখৎখ্রে।
এজুকেসন মন্ত্রালয়গী এস.ও.পি.গী মতুং ইন্না স্কুল খুদিংমক্না রাজ্য সরকারগী এস.ও.পি.দা য়ুম্ফম ওইরগা অমসুং তাস্ক ফোর্স শেমদুনা কোবিদকী ফীভম মপুং ফানা লাকশিন্নবা দিস্ত্রিক্ত এদমিনিস্ত্রেসনগা লোইননা খন্নদুনা মশাগী ওইবা এস.ও.পি.সু শেমজখ্রে। মমা-মপাগী অয়াবা য়াওরবা মহৈরোইশিংগীদমক্তা জে.এন.ভি.শিংনা ফিজিকেল ক্লাস পাঙথোক্নবা মপুং ফানা শেম শাদুনা লৈরে। অতোপ্পা মহৈরোইশিংগী ওইনদি, চহি মাংদনবা ওনলাইন ক্লাসশিং অদুমক মখা চত্থখিগনি। মহৈরোইশিং ফিজিকেল ক্লাসশিংগীদমক তাঙ্কক নাইনা কৌগদবা অসিদা লৈঙাক্কী য়াথংশিং চেকশিন্না ঙাক্না চৎকনি। রেসিদেন্সিএল স্কুল ওইবনা মাস্ক উপ্পা, সোসিএল দিস্তেন্সিং ঙাক্না চৎপা, খুৎশা তোইনা হাম্বা অমসুং সেনিতাইজেসন তৌবদা মরু ওইবা মীৎয়েং চংগনি। মসিগা ইরোইননা জৱাহর নবোদয় বিদ্যালয়শিং রাজ্য সরকারনা স্কুল হাংবগী অয়াবা পীবশিংদা অহানবা ওইনা ক্লাস X অমসুং XIIগী ফিজিকেল ক্লাস হাংগনি। মখা তারকপদা মহৈরোইশিংগী লৈফম অমসুং দিভাইস লৈবগী মতুং ইন্না অতোপ্পা ক্লাসশিংগীসু লাউথোরকক্কনি।
জৱাহর নবোদয় বিদ্যালয়শিং অসি তর্ম এন্দ একজামিনেসনশিং লোইরবা মতুংদা মার্চ-২০২০দা কোবিদ-১৯ লাইচৎ শন্দোরক্লবা মতুংদা কালেন ছুতি থাখিবনি। ই-কন্তেন্ত অমসুং ওনলাইন ক্লাসশিং অমদি ওনলাইন এসেসমেন্তগী মেনেজমেন্তগী মতাংদা ওজাশিং ত্রেন তৌনবা থবক পাইখৎখি। জৱাহর নবোদয় বিদ্যালয়শিংদা ২০২০গী জুন ১৫দগী হৌদুনা ওনলাইন ক্লাসশিং হৌখি। তাঙ্কক নাইনা ওনলাইন এসেসমেন্তশিং পাঙথোকখি। ওনলাইন এজুকেসনগী দিভাইসশিং লৈতবা মহৈরোইশিংদা তেক্স বুকশিং, এসাইনমেন্ত, ক্বেসন বেঙ্কশিং অসিগুম্বা লর্নিং মেতরিএলশিং অখন্নবা মেসেঞ্জর/মমা-মপাশিং/পোস্তকী খুত্থাংদা ফংহনখি।