Ministry of Petroleum & Natural Gas
Ethanol as an alternate fuel
03 FEB 2021 2:06PM by PIB Delhi
Government has been promoting use of ethanol as a blend stock with main automotive fuel like petrol in line with the National Policy on Biofuels (NBP) -2018 under the Ethanol Blended Petrol (EBP) Programme. This policy envisages an indicative target of blending 20% ethanol in petrol by 2030.
Government has since allowed production of ethanol from sugarcane and food grain based raw-materials. Department of Food & Public Distribution has informed that the cost of production of ethanol varies from distillery to distillery and depends upon various factors viz. cost of raw material, conversion cost, efficiency of distillery plants etc.. Further, keeping in view the above factors, the Government has fixed the ex-mill price of ethanol from sugarcane based raw-materials and Oil Marketing Companies (OMCs) have fixed the price of ethanol from damaged and surplus rice with FCI for Ethanol Supply Year (ESY) (period from Dec. to Nov.) 2020-21 which is as under:
Category of feed stock
Ex-mill Ethanol Price (Rs./litre)
C-heavy Molasses
45.69
B-heavy Molasses
57.61
Sugarcane juice / sugar / sugar-syrup
62.65
Damaged food grain / Maize
51.55
Surplus rice with Food Corporation of India (FCI) Rice
56.87
The remunerative prices of ethanol produced from different feedstock has been fixed to encourage supply of ethanol under EBP Programme. In addition to remunerative prices, production of ethanol from various feedstock is also allowed to augment the supply of ethanol under EBP Programme. Furthermore, Government, in order to augment production of ethanol, has notified interest subvention schemes for setting up of molasses and grain based new distilleries or expansion of existing distilleries, setting up of dual feed distilleries, installation of zero liquid discharge system, etc.
The quantity of ethanol supplied to Public Sector OMCs under the EBP Programme in the last three ESYs as under:-
ESY
Quantity received under EBP (in Crore litre)
2017-18
150.50
2018-19
188.57
2019-20
173.03
This information was given by the Union Minister for Petroleum and Natural Gas Shri Dharmendra Pradhan in a written reply in the Rajya Sabha today.

পেত্রোলিয়ম অমসুং নেচরেল গ্যাস মন্ত্রালয়
অতোপ্পা মহুৎ শিনবা য়াবা ফ্যুএল অমা ওইনা ইথানোল
03 FEB 2021 2:06PM by PIB Imphal
সরকারনা ইথানোল ব্লেন্দেদ পেত্রোল(ই.বি.পি.)-২০১৮গী মখাদা নেস্নেল পোলিসী ওন বাইওফ্যুএল্স(এন.বি.পি.)গী পরিংদা পেত্রোলগুম্বা মরুওইবা ওতোমোতিব ফ্যুএলগা লোয়ননা ইথানোল অসি য়ানশিনবদা পুক্নিং থৌগৎলি। মসিগী পোলিসী অসি ২০৩০ ফাওবদা ইথানোলগী চাদা ২০ অসি পেত্রোলদা য়ানশিন্নবা পান্দম অদু খংহনবগী ৱাখল্লোন অদুনি।
সরাকারনা শুংদোক্ত্রিবা পোৎচাকশিংদা য়ুম্ফম ওইদুনা চু অমসুং চানবা চেং-হৱাইদগী ইথানোল শুংবগী অয়াবা অসি পীখি। ফুদ এন্দ পব্লিক দিস্ত্রিব্যুসন বিভাগনা ইথানোল অসি শুংফম-শুংফমগী মতুংইন্না অমদি তোঙানবা মরমশিং হায়বদি পোৎচাক, ওন্থোকপগী মমল, শুংদোকফম মপাঙ্গলগী মতুংইন্না মমল খেৎনৈ হায়না পাও পীরকখি। মখা তানা হায়রিবা মথক্কী মরমশিং অসিদা মীৎয়েং থমদুনা সরকারনা শুংদোক্ত্রিবা পোৎচাকশিংগী মখা পোন্না চুদগী শুংবা ইথানোলগী এক্স-প্রাইস অসি লেপখ্রে অমদি ওইল মার্কেত্তিং কম্পনী(ও.এম.সি.)না ইথানোল সপ্লাই ইয়র(ই.এস.ৱাই.)দিসেম্বরদগী নবেম্বরফাওবা), ২০২০-২০২১গী ওইনা মখাদা পীরিবা অসিগুম্না এফ.সি.আই.গী ফৎত্রবা অমদি অহেনবা চেংশিংগী মমলশিংলু লেপখ্রেঃ
ফীদ স্তোক্কী কাংলুপ
এক্স-মিল ইথানোলগী মমল (লুপা/লিতর)
সি.-অকনবা চিনি মতুমশিং
৪৫.৬৯
বি.-অকনবা চিনি মতুমশিং
৫৭.৬১
চুহিং / চু / চুহী
৬২.৬৫
ফৎত্রবা চেং-হৱাই/ চুজাক
৫১.৫৫
ফুদ কোর্পোরেসন ওফ ইন্দিয়া(এফ.সি.আই.)গী চেংগা কোন্ননা অহেনবা চেংশিং
৫৬.৮৭
ই.বি.পি.গী প্রোগ্রামগী মখাদা ইথানোল ফংহনবা অসি ফগৎহন্নবা তোঙান-তোঙানবা ফীদ স্তোকশিংদগী শুংবা ইথানোলগী শেন্দোং কাখৎনিংঙাই ওইবা মমলশিং লেপথোকখ্রে। শেন্দোং কাখৎনিংঙাই ওইবা মমলশিং অসিদা নত্তনা ই.বি.রপি.গী মখাদা তোঙান-তোঙানবা ফীদস্তোকশিংদগী ইথানোল পীবগী চাং অসি হেনগৎপগী অয়াবা পীখ্রে। হেন্না মখা তানা ইথানোল পুথোকপা অসি হেনগৎহন্নবা সরকারনা চিনি অঙাংবা শানবা অমদি চেং-হৱাইগী ওইবা অনৌবা শুংদোক্নবশিং নৎত্রগা লৈরিবা শুংফমশিং অদু পাকথোক-চাউথোক্নবগী, জিরো লিক্বীদ দিসচার্জ সিস্তেম্নচিংবা পানখৎপদা তেংবাংনবা পায়খৎপা থবক ওইবা স্কীমশিংগী নোতিসশিং থোকখ্রে।
হৌখিবা ই.এস.ৱাই. অহুমদা ই.বি.পি. প্রোগ্রামগী মখাদা পব্লিক সেক্তর ও.এম.সি.শিংদা পীখিবা ইথানোলগী মশিং অসি মখাদা পীরি:-
ই.এস.ৱাই।
ই.বি.পি.গী মখাদা ফংবা চাং(করোর লিতরদা)
২০১৭-১৮
১৫০.৫০
২০১৮-১৯
১৮৮.৫৭
২০১৯-২০
১৭৩.০৩
ৱারোল অসি পেত্রোলিয়ম অমসুং নেচরেল গ্যাসকী কেন্দ্র মন্ত্রী শ্রী ধরমেন্দ্র প্রধান্না অইবা পাউখুম ওইনা ঙসি রাজ্য সভাদা পীখিবনি।