Ministry of Defence
Union Budget proposes to set up 100 new Sainik Schools in partnership with NGOs/private schools/states
02 FEB 2021 4:13PM by PIB Delhi
Union Budget for Financial Year 2021-22 has proposed to set up 100 new Sainik Schools in the country, in partnership with NGOs/private schools/state owned schools etc. Finance Minister Smt Nirmala Sitharaman had presented the Budget in Parliament on February 01, 2021. The endeavor is to provide schooling opportunities in ‘CBSE Plus’ type of educational environment by involving desirous Government/Private schools/NGOs to partner in establishing/aligning their system with Sainik Schools’ ethos, value system and national pride. It envisages enrolling existing/upcoming schools to be run on the lines of Sainik Schools’ curriculum.
All 100 schools are proposed to be affiliated to Sainik Schools Society. Such affiliated Sainik Schools will be provided with part financial support to incentivise the effort.
The aim of establishing Sainik Schools is to prepare children academically, physically and mentally for entry into the National Defence Academy and to develop qualities of body, mind and character which will enable the young boys to become good and useful citizens.
At present, there are 33 Sainik Schools functioning all over the country. From the academic session 2021-22, girl candidates are also eligible for admission to Class VI in all 33 Sainik Schools.

ঙাকশেল মন্ত্রালয়
এন.জি.ওশিং/লনাই স্কুলশিং/রাজ্যশিংগা খুৎশম্নদুনা অনৌবা সাইনিক স্কুল ১০০ লিংখৎনবা কেন্দ্রগী বজেত্তা পুখৎলে
02 FEB 2021 4:13PM by PIB Imphal
এন.জি.ওশিং/লনাই স্কুলশিং/রাজ্যশিংগা খুৎশম্নদুনা অনৌবা সাইনিক স্কুল ১০০ লিংখৎনবা শেনবা চহি ২০২১-২২গী য়ুনিয়ন বজেত্তা পুখৎলে। ফেব্রুৱারি ১, ২০২১দা ফাইনান্স মিনিস্তর শ্রীমতি নিরমালা সিতারমন্না সংসদতা বজেত পুথোকখি। থৌরাং অসিনা সরকার/লনাই স্কুলশিং/এন.জি.ওশিংগা পুন্না থবক তৌমিন্নদুনা ‘সি.বি.এস.ই প্লস’ মওংগী লাইরিক তম্বগী খুদোংচাবশিং পীনবা পান্দম থম্লি অমসুং মখোয়গী হান্নগী মওং অদুগা সাইনিক স্কুলশিংগী চৎনবীশিং, গুনশিং অমসুং লৈবাক্কী চাউথোকচবা অদুগা পুন্না চৎমিন্নবা ঙমগনি। হৌজিক লৈরিবা স্কুলশিং/লিংখৎকদৌরিবা স্কুলশিং অদু সাইনিক স্কুলশিংগী করিকুলমগা মান্ননবা পান্দম থম্লি।
লিংখৎনবা থৌরাং তৌরিবা স্কুল ১০০ অদু সাইনিক স্কুল সোসাইতিদা এফিলিয়েত তৌগনি। অসিগুম্বা এফিলিয়েত তৌরবা সাইনিক স্কুলশিং অদু মখোয়গী থবকশিং শৌগৎপা ওইনা শেনগী মতেং পীগনি।
সাইনিক স্কুলশিং লিংখৎনবগী পান্দমদি অঙাংশিং নেসনেল দিফেন্স একাদেমিদা চঙনবা লাইরিক-লাইশু, হকচাং ফবা অমসুং পুক্নিং-ৱাখল থৌরাং তৌবনি অমসুং নুপামচাশিং অফবা অমসুং কান্নবা মীওইশিং ওইনবা অফবা হকচাং, পুক্নিং-ৱাখল অমসুং লমচৎ-শাজৎ শেমগৎপনি।
হৌজিক লৈবাক অসিদা সাইনিক স্কুল ৩৩ লৈরি। একাদেমিক সেসন ২০২১-২২দগী সাইনিক স্কুল ৩৩দা ক্লাস ৬তগী নুপীমচাশিং মিংচনবা য়ারে।