অৱাং নোংপোক লমদমগী চাউখৎ-থৌরাং মন্ত্রালয়
য়ুনিয়ন মিনিস্তর দাঃ জিতেন্দ্র সিংহনা হায়খ্রে মদুদি, প্রধান মন্ত্রীগী মিয়েং “এক্ত ইস্ত”না য়ুম্লোন্নবা লৈবাকশিংগী মরীদা অনৌবা মিয়েং অমা চংলি
30 JAN 2021 3:01PM by PIB Imphal
দিবলপমেন্ত ওফ নোর্থ ইস্তর্ন রিজন (দি.ও.এন.ই.আর.), এম.ও.এস. পি.এম.ও., পর্সোন্নেল, পব্লিক গ্রীবেন্সেস, পেন্সনস, এতোমিক ইনর্জি অমসুং স্পেসকী য়ুনিয়ন মিনিস্তর ওফ স্তেত (ইন্দিপেন্দেন্ত চার্জ) দাঃ জিতেন্দ্র সিংহনা হায় মদুদি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা“এক্ত ইস্ত”কী মিয়েং অমা পীরি, মসিনা মসিনা ঐখোয়না চংশিল্লিবা অসিদা অনৌবা মিয়েং অমা পীরি অমসুং “এক্ত ইস্ত” পোলিসিগী মখাদা য়ুম্লোন্নবা লৈবাকশিংগা মরী লৈননবা পান্দম থম্লি।
এসিয়া পেসিফিক য়ুথ এক্সচেঞ্জ (এ.পি.ৱাই.ই.)তা ফিলিপ্পিনস রিপব্লিকগী ভাইস প্রসিদেন্ত মারিয়া লিওনোর গেরোনা রোব্রেদো অমসুং মিজোরামগী মুখ্য মন্ত্রী জোরামথাংগাগা লোয়ননা উন্নবগী ৱা ঙাংবদা দাঃ জিতেন্দ্র সিংহনা হায় মদুদি দিবলপমেন্ত ওফ নোর্থ ইস্তর্ন রিজন (দি.ও.এন.ই.আর.)গী মিনিস্তর ইন চার্জ অমা ওইনা মহাক্না হরাওই মদুদি মিত অসি অৱাং নোংপোক্কী স্তেত মিজোরাম্না য়ুম্বু ওইবা অসিদা। মহাক্না হায় মদুদি, অৱাং নোংপোক লমদম অসি ইন্তর্নেস্নেলগী ঙমখৈশিংনা কোইশিল্লি অমসুং ইন্দিয়াগী গেতৱে ওইনা লৈরি।
দাঃ জিতেন্দ্র সিংহনা হায় মদুদি, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা প্রধান মন্ত্রী ওইরকপদগী ইন্দিয়াগী অৱাং নোংপোক্কী মফমশিং চাওখৎনবা অখন্নবা অমা পীরি। মহাক্না হায় মদুদি, মসিশু মরুওইনা লৌরি মদুদি মরমদি করিগুম্বা ইন্দিয়ানা অতৈ লৈবাকশিংগা মায় পাক্না থবক তৌমিন্নবা পাম্লবা, নোংপোক থংবা ঙমখৈ অমসুং অৱাং নোংপোক্কী স্তেতশিং য়াওনা লিংনা শেমগৎপা অমা মথৌ তাই।
জিওগ্রাফিকেল ওইবা ফিবম অমসুং মরাং কাইনা লৈরিবা এগ্রো-ক্লাইমেতিক রিসোর্সশিং অসিদা দাঃ জিতেন্দ্র সিংহনা হায় মদুদি, এসিয়ান মার্কেৎ চাওখৎহনবা অসি মরু ওই অমসুং ব্যুজিনেস খুদোংচাবা। মহাক্না অমুক হন্না নিংশিংখি মদুদি মতৌ করম্না প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ইন্দো-বাঙ্গলাদেশ এগ্রীমেন্ত অসি য়ান্নখিবা মসিনা পোৎ চৈ লৌথোক লৌশিন তৌবদা লায়থোকহনখি।
দাঃ জিতেন্দ্র সিংহনা হায় মদুদি, মতম অসি লাক্কদৌরে, সস্তেনেবল দিবলপমেন্ত গোল (এস.দি.জি.) অসিনা ঐখোয়গী সমাজদা, ইকোনোমিক অমসুং চাওখৎপগী এনভাইরোনমেন্তেল দাইমেন্সন্দা লমজিং লমতাক পীরগনি। মসিদা মহাক্না মিত অসিবু শিল-লাংলিবা ওর্গানাইজরশিংবু থাগৎপা ফোংদোক্লি।

Ministry of Development of North-East Region
Union Minister Dr Jitendra Singh says, PM’s vision of “Act East” imparting a new approach in our relations with neighbouring countries
30 JAN 2021 3:01PM by PIB Delhi
Union Minister of State (Independent Charge) Development of North Eastern Region (DoNER), MoS PMO, Personnel, Public Grievances, Pensions, Atomic Energy and Space, Dr Jitendra Singh said that Prime Minister Narendra Modi gave the vision of “Act East”, thus imparting a new push to our approach and focus to our relations with neighbouring countries through “Act East” policy.
Addressing the Asia Pacfic Youth Exchange (APYE) meet along with the Vice President of the Republic of Philippines, Maria Leonor Gerona Robredo and the Chief Minister of Mizoram Zoramthanga, Dr. Jitendra Singh said, as the Minister In charge of Development of North Eastern Region (DoNER), he is pleased to note that the North Eastern State of Mizoram is hosting this meet. He said, the North Eastern region is surrounded by international borders and serves as India’s gateway to the East.
Dr. Jitendra Singh said, ever since Narendra Modi took over as Prime Minister, he has accorded a special priority to the development of the North Eastern region of India. He said, this also assumes importance because if India has to successfully engage with the countries across the eastern borders, it must have a strong basis in the areas proximal to eastern borders which comprise the North Eastern States.
With its geographical position and rich natural as well as agro-climatic resources, Dr. Jitendra Singh said, access to the growing ASEAN market is essential for optimum utilization of trade and business opportunities. He recalled how on the intervention of Prime Minister Narendra Modi, the Indo-Bangladesh Agreement was successfully accomplished resulting in the exchange of enclaves thus facilitating easier and cost-effective access to Bangladesh and other regions.
Dr. Jitendra Singh noted that in the times to come, Sustainable Development Goals (SDG) will be our guide for integrating social, economic and environmental dimensions of development. To that extent, he also appreciated the efforts made by the organizers of the Meet to hold interactions of Asia Pacific society with the local communities.