হ্যুমেন রিসোর্স চাউখৎ-থৌরাংগী মন্ত্রালয়
কেন্দ্রগী এজুকেসন মন্ত্রীনা ন্যু এজুকেসন পোলিসী -২০২০ ইমপ্লিমেন্ত তৌনবা থবক-থৌরমশিং য়েংশিনখ্রে
29 JAN 2021 12:17PM by PIB Imphal
ন্যু এজুকেসন পোলিসী -২০২০ ইমপ্লিমেন্ত তৌবা য়েংশিন্নবা মন্ত্রালয় অসিগী মকোক থোংবা ওফিসিএলশিংগা লোইননা কেন্দ্রগী এজুকেসন মন্ত্রী শ্রী রামেশ পোখ্রিয়ল ‘নিশঙ্ক’না ময়াই তাংবল লৌদুনা মীফম অমা পাঙথোকখ্রে।
শ্রী পোখ্রিয়লনা পোলিসী অসি অপনবা লৈতনা ইমপ্লিমেন্ত তৌহন্নবা থবক পাইখৎনবা মরী লৈনবা মন্ত্রালয় পুম্নমক্তা নোদেল পর্সনশিং খন্নবা য়াথং পীখ্রে। হায়র এজুকেসন্দা ইমপ্লিমেন্ত তৌনবা খঙদোক্লবা থবক ১৮১ অসিগীদমক থবক অমমমগী ওইনা মখোয় মশাগী তীম লীদরনা লুংচিংগদবনি, হায়না মহাক্না মখা তাখি।
সরকারনা এন.ই.পি.দা য়াওরিবা হায়র এজুকেসনগী পাম্লিবা জি.ই.আর. ফংবদা মতেং পাংগদবা ওপন য়ুনিভর্সিতীশিংদগী তোপ-তোপ্পা ভর্চ্যুএল য়ুনিভর্সিতীশিং লিংখৎনবা মথৌ তাবা খোঙথাংশিং অথুবদা লৌখৎলগনি হায়না মন্ত্রীনা ফোঙদোকখ্রে।
শ্রী পোখ্রিয়লনা হায় নেস্নেল এজুকেসন তেক্নোলোজী ফোরম (এন.ই.তি.এফ.) অসি য়ু.জি.সি./এ.আই.সি.তি.ই.দা সীদেদ তৌগদবনি অমসুং খুদক্তা থবক হৌগদবনি। মন্ত্রীনা হায়র এজুকেসন্দা ইমা লোলশিংদা তাকপী-তম্বীনবা আর্তিফিসিএল ইন্তেলিজেন্স অমসুং মেছিন লর্নিং তেক্নোলোজী শিজিন্ননবা অপাম্বা ফোঙদোকখ্রে।
শ্রী পোখ্রিয়লনা হায় স্তদী ইন ইন্দিয়া প্রোগ্রামগী ব্রান্দিং পাক শন্না তৌবা তাই। মহাক্না হায় স্তে ইন ইন্দিয়া প্রোগ্রামগীদমক শেমখিবা কম্মিতিনা মিসন মোদ অমদা থবক পাইখৎনবা অমসুং নুমিৎ ১৫গী মনুংদা রিপোর্ত পীখৎলক্নবা খঙহনখ্রে। মহাক্না হায় কম্মিতি অসি মহৈরোইশিংনা মহৈ তম্নবা মীরৈবাকশিংদা চৎলিবা অসিগী মরমশিং এনলাইজ তৌগদবনি হায়খ্রে।

Ministry of Education
Union Education Minister reviews implementation of New Education Policy- 2020
29 JAN 2021 12:17PM by PIB Delhi
Union Education Minister Shri Ramesh Pokhriyal ‘Nishank’ chaired a meeting with the senior officials of the ministry to review the implementation of New Education Policy- 2020.
Shri Pokhriyal directed appointment of Nodal Persons in all the concerned ministries for coordinating the seamless implementation of the Policy. For all the 181 tasks identified for implementation in Higher Education, every task must be led by its own team leader, he added.
The Minister informed that Government will soon take necessary steps to establish Virtual Universities, which is different from the concept of open universities, will help in achieving the desired GER in higher education as envisaged in NEP.
Shri Pokhriyal said that National Education Technology forum (NETF) should be seeded in UGC/ AICTE and should start the work immediately. The Minister called for using Artificial Intelligence and Machine Learning technology for imparting studies in mother languages in the higher education.
Shri Pokhriyal said that branding of Study in India programme should be taken up on a wider scale. He asked the committee constituted for the Stay in India programme to work in a mission mode and submit the report within 15 days. He said the committee should analyse the reasons behind students going abroad for pursuing studies.