Ministry of Chemicals and Fertilizers
Union Minister of Chemical & Fertilizers receives dividend receipt of Rs.12.51 Crore from FAGMIL
SIXTEENTH DIVIDEND by FCI Aravali Gypsum & Minerals India Limited
(A Miniratna-II Company)
28 JAN 2021 6:15PM by PIB Delhi
Union Minister of Chemical & FertilizersShriD.V.SadanandaGowda today received dividend receipt of Rs.12,51,00,000/-(Rupees Twelve crore fifty one lakh only)for FY 2019-20from Brigadier Amar Singh Rathore, CMD, FCI Aravali Gypsum & Minerals India Limited (FAGMIL). Shri Rajesh Kumar Chaturvedi, Secretary (Fertilizers) was also present during the occasion.
Speaking on the occasion, Shri Gowda said that FAGMIL has been consistently paying dividend to the Government of India since last few years. In span of 17 years the Company has paid a cumulative dividend Rs.101.34 Croresi.e. 1382% of the initial paid up capital of Rs.7.33 Crore.He appreciated the results and growth achieved by the Company and expressed hope that the Company will grow exponentially and generate higher dividends in coming years.
FAGMIL was incorporated on 14.02.2003 consequent upon hiving off Jodhpur Mining Organization (A unit of M/s Fertilizers Corporation of India (FCIL)). It commenced operations w.e.f. 01.04.2003 with an authorized capital of Rs.10 Crore and paid up capital of Rs. 7.33 Crore. During the year 2017-18 Company issued Bonus share capital of Rs.22.67 Crore (fully owned by Government of India) resulting in paid up capital of the Company increasing to Rs.30.00 Crore.

কেমিকেল্স অমসুং ফর্তিলাইজর মন্ত্রালয়
কেমিকেল এন্দ ফর্তলাইজর্সকী কেন্দ্রগী মন্ত্রীনা এফ.এ.জি.এম.আই.এল.দগী লুপা করোর ১২.৫১গী দেবিদেন্দ রিসিৎ ফংখ্রে
এফ.সি.আই. এরাভলি জিপ্সম এন্দ মিনরেল্স ইন্দিয়া লিমিতেদ (মিনিরতনা-II কম্পনী)দগী তরাতরুকশুবা দেবিদেন্দনি
28 JAN 2021 6:15PM by PIB Imphal
কেমিকেল এন্দ ফর্লাইজর্সকী কেন্দ্রগী মন্ত্রী শ্রী দি.ভি. সদানন্দ গৌরানা ঙসি এফ.সি.আই. এরাভলি জিপ্সম এন্দ মিনরেল্স ইন্দিয়া লিমিতেদ (এফ.এ.জি.এম.আই.এল.)গী সি.এম.দি. ব্রিগেদিয়র অমর সিংহ রাথোরদগী এফ.ৱাই.-২০১৯-২০গী ওইনা লুপা ১২,৫১,০০,০০০/- (লুপা করোর তরানিথোই লাখ য়াংখৈ মাথোই)গী দেবিদেন্ত রিসিৎ ফংখ্রে। শ্রী রাজেশ কুমার চতুর্বেদি, সেক্রেতরী (ফর্তিলাইজর্স)সু থৌরম অসিদা শরুক য়াখি।
থৌরম অসিদা ৱা ঙাংলদুনা শ্রী গৌরানা হাব এফ.এ.জি.এম.আই.এল.না হৌখিবা চহি খরা অসিদগী হৌনা ভারত সরকারদা লেপ্পা লৈতনা দেবিদেন্দ পীদুনা লাকখি। চহি ১৭গী মতম অসিদা কম্পনী অসিনা পুন্না দেবিদেন্দ লুপা করোর ১০১.৩৪ থীখ্রে হায়রিবা অসি লুপা করোর ৭.৩৩গী অহানবগী পেদ অপ কেপিতেলগী ১৩৮২%নি। মহাক্না কম্পনী অসিগী ফলশিং অমসুং খুমাং চাউশিল্লিবা অসি থাগৎখ্রে অমসুং কম্পনী অসিনা চাউনা চাউখৎলক্নবা অমসুং মতুং তারকপা চহিশিংদা হেন্না ৱাংবা দেবিদেন্দ জেনরেৎ তৌগনি হায়না থাজবা ফোঙদোকখ্রে।
এফ.এ.জি.এম.আই.এল. অসি জোধপুর মাইনিং ওর্গনাইজেসন (এম/এস ফর্তিলাইজর্স কোর্পরেসন ওফ ইন্দিয়া এফ.সি.আই.এল.)গী য়ুনিৎ অমা) অসিদগী তোখাই তারকপদগী ১৪.০২.২০০৩দা ইনকোর্পোরেৎ তৌখি। মসি লুপা করোর ১০গী ওথোরাইজ কেপিতেল অমসুং পেদ অপ কেপিতেল লুপা করোর ৭.৩৩গা লোইননা ০১.০৪.২০০৩দগী চল্লাইবা হৌখি। ২০১৭-১৮গী মনুংদা কম্পনী অসিনা লুপা করোর ২২.৬৭গী বোনস সিয়র কেপিতেল পীখিবনা (ভারত সরকারগী মখাদা লৈবা) কম্পনী অসিগী পেদ অপ কেপিতেল লুপা করোর ৩০.০০দা হেনগৎহনবা ঙমখি।