ইলেক্ত্রোনিক্স অমসুং আই.তি. মন্ত্রালয়
এন.আই.সি.এস.আই.না জনুৱারি ২৮, ২০২১দা মশাগী সিলভর জুবিলী পাংথোক্কনি; আই.তি. মন্ত্রী, শ্রী রবি শঙ্কর প্রসাদনা থৌরম অসিগী অথোইবা মীথুংলেন ওইগনি
27 JAN 2021 1:16PM by PIB Imphal
ইলেক্ত্রোনিক্স অমসুং ইনফোর্মেসন তেক্নোলোজী মন্ত্রালয় (এম.ই.আই.তি.ৱাই.),ভারত সরকারগী নেস্নেল ইনফোর্মেতিক্স সেন্তর (এন.আই.সি.)গী মখাদা লৈবা পব্লিক সেক্তর ইন্তর্প্রাইস অমা ওইরিবা নেস্নেল ইনফোর্মেতিক্স সেন্তর সর্ভিস ইঙ্কোর্পোরেতেদ (এন.আই.সি.এস.আই.)না মখোয়গী হৌদোকখিবগী চহি ২৫ ফারকপগী থৌরম অমা জনুৱারি ২৮, ২০২১দা পাংথোক্লগনি। ইলেক্ত্রোনিক্স অমসুং ইনফোর্মেসন তেক্নোলোজী, কম্ম্যুনিকেসন অমসুং লো অমদি জস্তিস মন্ত্রী, শ্রী রবি শঙ্কর প্রসাদনা থৌরম অসিগী অথোইবা মীথুংলেন ওইগনি। এন.আই.সি.এস.আই.গী সিলভর জুবিলীগী থৌরম অসিদা শরুক য়াগদৌবা অতোপ্পা মীথুংলেনশিংগী মনুং চনগদবশিংদি এন.আই.সি.এস.আই.গী সেক্রেতরী, শ্রী অজয় সাউহনী; এন.আই.সি.এস.আই. এদিস্নেল সেক্রেতরী অমসুং এন.আই.সি.এস.আই.গী চেয়রমেন, দাঃ রাজেন্দ্র কুমার; নেস্নেল ইনফোর্মেতিক্স সেন্তর (এন.আই.সি.)গী দি.জি., দাঃ নীতা ভর্মা; তেক মহিন্দ্র ইন্দিয়াগী সি.ই.ও., শ্রী সি.পি. গুরবানী; নাসকোমগী প্রসিদেন্ত, শ্রী দেবজানী ঘোশ অমসুং এন.আই.সি.এস.আই.গী মেনেজিং দাইরেক্তর, শ্রী প্রশান্ত কুমার মিত্তলনি।
মন্ত্রীনা দেতাদগী মরু ওইবা ই-পাউ লৌথোক্তুনা মদুবু পোলিসী শেম্বগী ৱারেপ লৌবা অমসুং সরকারগী সেবাশিংবু মীয়ামদা নীংথিনা য়ৌহনবা ঙমহনবদা তেংবাংগদবা ভর্চুএল ইন্তেল্লিজেন্সকী খুৎলায় (এন.আই.সি. অমসুং এন.আই.সি.এস.আই.-সি.ই.দি.এ.), তেজাস; ২৪*৭ মথৌ তৌবা সরকারগী লুপশিংগী ইলেক্ত্রোনিক ফোরৱার্দ অমসুং রিভর্স ওক্সনগী তঙাই ফদবশিং শেন্ননবা ই.-ওক্সন ইন্দিয়া; ভর্চুএলগী ইনভাইরনমেন্ত ওইবা অমসুং মসিবু থবক শিজিন্নবা হৌবা মতমদা থবক তৌবা মীওইশিংনা ই.ওফিস, কেলেন্দর, মেল অমসুং বিভাগকী অতোপ্পা এপ্লিকেসন শিজিন্নবা য়াহনবা অমসুং লাইচৎ অসিগী মনুংদা তেক্ত-কায়দনবা অমসুং সোসিএল দিস্তেন্সিংগী কাঙলোন ইলহন্দুনা মফম অমা হেক্তদগী থবক তৌবা য়ানবা ভি.সি.গী খুত্থাংদা পাউ ফাওনবা য়াবা – ৱর্ক ফ্রোম এনীৱেয়র পোর্তেল; পোত্থোক্কা মরী লৈনবা সোফৱেয়র এপ্লিকেসনবু মালেমগী থাক্তা খুমাং চাউশিলহনবগী খুত্থাংদা দিজিতেল ইন্দিয়াগী ব্রান্দিংবু হেন্না ফগৎহন্নবা মালেমদা পীনবগী এন.আই.সি. প্রদক্ত পোর্তফোলিও লোঞ্চ তৌগনি।
থৌরম অসি জনুৱারি ২৮, ২০২১গী অয়ুক্কী পুং ১০.৩০দগী হৌগনি। থৌরম অসি এন.আই.সি.গী সোসিএল মীদিয়া প্লেৎফোর্মদা লাইব ওইনা ৱেবকাস্ত (ৱেবকাস্ত লিঙ্কঃ https://webcast.gov.in/nicsi ) তৌগনি।
এন.আই.সি.এস.আই.গী আই.সি.তি. সর্ভিস ইন্দস্ত্রীগী খোঙচৎ অসি ওগস্ত ২৯, ১৯৯৫দগী কেন্দ্র অমসুং রাজ্য সরকার অমদি লৈবাক শিনবা থুংবগী অতোপ্পা পি.এস.য়ু.শিংগী ই.-গভর্নেন্স প্রোজেক্তশিংগী ইন্দ-তু-ইন্দ আই.তি. সোল্যুসন পীদুনা হৌখি। এন.আই.সি.এস.আই.না প্রোজেক্ত খরগী ওইনদি মালেমগী থাক্তা তেংবাংবসু য়াওখি।
ই.গোভ প্রোজেক্ত অয়াম্বদা শরুক য়াদুনা, এন.আই.সি.এস.আই.না মাই-পাক্না লেপ্তনা থবক তৌবা ঙম্লি অমসুং মশাগী ওইবা পান্দমগী হীরমদা সোসিও-ইকোনোমিক দিভেলপমেন্তকা চান্ননা চৎপা ঙমদুনা মাং থানা চৎলি।
এন.আই.সি.এস.আই.গী মরু ওইবা সেবাগী মনুং চনবশিংদি আই.তি. কন্সলতেন্সী, সেন্তর ওফ এক্সেলেন্স ফোর দেতা এনালাইতিক্স, প্রদক্তাইজেসন অমসুং ইন্তর্নেস্নেল প্রোমোসন, ক্লাউদ সর্ভিস, আই.সি.তি. প্রদক্ত ইন্সতোল্লেসন, হ্যুমেন রিসোর্স/রোল আউৎ/ত্রেনিংনি। মখোয়গী মরু ওইবা সেবাশিং খরদি ই.ওফিস, ই.ত্রান্সপোর্ত, ই.হোস্পিতাল, ই.প্রিসন, ই.কোর্ত অমসুং অতৈশিংনি।

Ministry of Electronics & IT
NICSI to celebrate its Silver Jubilee on 28th January 2021; IT Minister Shri Ravi Shankar Prasad to be Chief Guest at the event
27 JAN 2021 1:16PM by PIB Delhi
National Informatics Centre services Incorporated (NICSI), a Public Sector Enterprise under National Informatics Centre(NIC), Ministry of Electronics & Information Technology (MeitY), Government of India, will celebrate 25 years of its establishment here on 28 January 2021. Shri Ravi Shankar Prasad, the Union Minister for Electronics and Information Technology, Communications and Law and Justice will honour the event as Chief Guest. Other dignitaries including Shri Ajay Sawhney, the Secretary , MeitY; Dr.Rajendra Kumar, Additional Secretary, MeitY and Chairman, NICSI, Dr. Neeta Verma, DG, National Informatics Centre (NIC); Shri C. P. Gurbani, CEO, Tech Mahindra India; Ms. Debjani Ghosh, President, NASSCOMand Shri Prashant Kumar Mittal, Managing Director, NICSI will also grace the silver jubilee celebrations of NICSI.
Minister will launch, Tejas – a Virtual Intelligence tool (NIC&NICSI-CEDA) that extracts critical information from data to make its meaningful information for policy decisions and improving efficiency in government services and citizen delivery; e-Auction India – to cater to electronic forward and reverse auction requirements of the Govt. organisations serving online 24x7; Work from Anywhere Portal – a virtual environment, provisioned shall empower employees access routine applications like eoffice, calendar, mail, and other departmental applications and communicate across through VC ensuring safety during this pandemic with social distancing and work assurance from anywhere; NIC Products Portfolio for International Offering to augment Digital India branding through promotion of productized software applications at global level.
The event will commence on 28th January 2021 at 11:30 AM. It will be webcasted live on NIC Social media platform (Webcast link: https://webcast.gov.in/nicsi ).
NICSI started its journey in the ICT service industry on 29th August 1995. Providing end-to-end IT solutions for e-governance projects for Central and State Governments and other PSUs across India, NICSI extends its services to the International level too in certain projects.
With a footprint in majority of eGov projects, NICSI is successfully sustaining and progressing forward in its vision and mission in suffice to the socio-economic development.
Core services of NICSI include, IT Consultancy, Centre of Excellence for Data Analytics, Productization& International Promotion, Cloud Services, ICT product installations, Human Resource/Roll out/Training. Some of its key offerings extends to eOffice, eTransport, eHospital, ePrisons, eCourts and so.