তুরিজম মন্ত্রালয়
লোক সভাগী স্পিকর শ্রী ওম বির্লানা ‘ভারত পর্ব ২০২১’ তুরিজমগী মিনিস্তর শ্রী প্রহলাদ সিংহ পতেল য়াওনা হৌদোকখ্রে
ঐখোয়না লৈবাক পুম্বা অসি তুরিজম অমসুং কলচরগী মতেংনা শম্ননবা হোৎনরি: লোক সভা স্পিকর
সরকারগী অফবা ৱাখল্লোন অমসুং মথৌ পাংবা থৌরাংশিংনা তুরিজম ইন্দস্ত্রীদা কোবিদকী শাফু মরক্তগী মশক থোকপা লম্বী অমা পুরকপদা মতেং পীরি: তুরিজম মিনিস্তর
ভারত পর্বনা ‘এক ভারত শ্রেস্থা ভারত’ ইথিল উৎখ্রে
26 JAN 2021 10:05PM by PIB Imphal
লোক সভা স্পিকর শ্রী ওম বির্লানা লৈবাক অসিগী মখল কয়াগী চৎনবি, মথেল-লুকোই অমসুং খুৎ-শা হৈবগী লমদা উৎপা ফেস্তিবিল ‘ভারত পর্ব ২০২১’ ঙসি হৌদোকখ্রে। তুরিজম অমসুং কলচরগী মিনিস্তর ওফ স্তেত (ইন্দিপেন্দেন্ত চার্জ) শ্রী প্রহলাদ সিংহ পতেলনা থৌরম অসিদা শরুক য়াখি। তুরিজম মিনিস্ত্রীনা অতৈ অতোপ্পা সেন্ত্রেলগী মিনিস্ত্রীশিংগা হন্দক্কী চহি অসিগী ২০২১গী জানুৱারীগী ২৬তগীনা ৩১ ফাওবা ‘এক ভারত শ্রেস্থা ভারত’গী ইথিলদা ‘ভারত পর্বনা’ থৌরম অসি শিনগদৌরি।
শ্রী ওম বির্লানা ৭২শুবা রিপব্লিক নুমিৎকী থৌরমদা মহাক্না ৱা ঙাংবদা মহাক্না প্রজা মীয়ামদা য়াইফ পাউজেল পীখি। ইন্দিয়াগী দেমোক্রেসি অসি থাগৎলদুনা, লোক সভাগী স্পিকরনা হায়খি মদুদি কন্সতিত্যুসন অসিনা নিংথিনা ঙাকপনা, হৌখিবা দিকেত ৭ অসিদা ঐখোয়গী দেমোক্রেসি অসি মপুং ফাখিবনি, মপাঙ্গল কনখৎখিবনি অমসুং হেন্না অচেৎপা অমা ওইখিবনি।
তুরিজম সেক্তর অসি য়েংলগা, শ্রী বির্লানা হায় মদুদি ঐখোয়গী লৈবাক অসিদা মশাগী ওইজবা তোপ-তোপ্পা অমা লৈজদবা স্তেত নত্ত্রগা দিস্ত্রীক্ত অমত্তা লৈতে। মসিগী তোপ-তোপ্পা অমা লৈজবা অসিনা ইন্দিয়া অসি মালেমগী লমকোইবশিংগী পুক্নিং চিংশিনফম ওইরিবনি। ঐখোয়না লৈবাক পুম্বা তুরিজম অমসুং কলচরগী মতেংনা শম্ননবা হোৎনরি হায়না স্পিকরনা হায়খি।
শ্রী বির্লানা মখা তানা হায় মদুদি, ‘ভারত পর্ব’ থৌরম অসিগী মখাদা মিনিস্ত্রী অসিনা ইন্দিয়াগী তুরিজম, নুঙগী ওইবা অমসুং অতৈ থৌওংশিং অসি প্লেতফোর্ম অমদা পুরক্নবা হোৎনরি।
কোবিদ-১৯ লায়চৎ অসিনা তুরিজম সেক্তরদা য়াম্না চাওনা শিংনবা অমা পীবা অসি য়েংলগা, শ্রী বির্লানা হায়খি মদুদি খোঙয়েৎশিং অসিগী মথক্তা, তুরিজম সেক্তরনা মায়োক্নরিবা অৱাবা কয়া অসিদগী খুদোংচাবা অমদা ওন্থোক্নবা কন্না হোৎনরি। ইন্দিয়াগী তুরিজম সেক্তরদা লৈরিবা ওইথোকপা য়াবা লৈরিবশিং অসিদা মরুওইবা পীদুনা শ্রী বির্লানা হায় মদুদি তুরিজম সেক্তর অসি প্রজা মীয়ামদা খ্বায়দগী মশীং য়াম্না থবক পীবা মফম্নি। মহাক্না হায়খি মদুদি করিগুম্বা লৈবাক অসিগী সোসিও-ইকোনোমীগী ফিবম অসি অওনবা পুরকপা পাম্লবা অদু ওইরবদি তুরিজম সেক্তর অসি চাওখৎহনবা মথৌ তাই। স্তেসশিংনা লৌরিবা থৌদাংশিং অসি থাগৎপা ফোংদোক্লদুনা শ্রী বির্লানা মখা তানা হায় মদুদি স্তেত খুদিংনা মশাগী মশা-মউ ফনবা, য়োগা অমসুং নুঙগী ওইবা তুরিজম সেক্ত মরী লৈনবা অসিদা চাওখৎনবা হোৎনরি।
থৌরম অসিদা ৱা ঙাংলদুনা তুরিজম মিনিস্তরনা শ্রী প্রহলাদ সিংহ পতেলনা হায় মদুদি তুরিজম অসি লৈবাক অসিগী মখল কয়াগী খেন্নবা অমসুং থায়নগী পোৎলম কয়া অমা খ্বায়দগী মফম চাবা অমনি। মহাক্না হায় মদুদি ‘দেখো অপ্না দেশ’ অসিগী পান্দম অসিনা তুরিজম মিনিস্ত্রীনা খোঙথাং কয়া অমা লৌখৎতুনা কান্নবা পুরক্নবা হোৎনরি। মসিগী খোঙথাং অসিনা প্রধান মন্ত্রীগী মিয়েং মখাদা লৈবাক অসিগী নাগরিক পুম্বা য়ামদ্রবদা মফম ১৫দা ২০২২ ফাওবগী মনুংদা কোইদুনা মফম অসিগী ওইবা তুরিজম অসি চাওখৎনবা হায়রি।
শ্রী প্রহলাদ সিংহ পতেলনা মখা তানা হায় মদুদি কোবিদ-১৯ লায়চৎকী মনুংদা খ্বায়দগী শোকপা ইন্দস্ত্রী অসি তুরিজম্নি অমসুং সরকারগী মথৌ পাংবা থৌরাংশিনা ইন্দস্ত্রী অসি মশক নাইবা অমা ওইরক্লি।
তুরিজম সেক্রেতরী শ্রী য়োগেন্দ্র ত্রীপাথীনা হায় মদুদি ভারত সরকারগী তুরিজম মিনিস্ত্রীনা চহি খুদিংগী রিপব্লিক দে থৌরম পাংথোকপা মতম জানুৱারীগী ২৬তগী ৩১ ফাওবা দিল্লীগী রেদ ফোর্ত মমাংদা ভারত পার্ব অসি ২০১৬দগী পাংথোক্তুনা লাক্লি। মসিগী অচৌবা থৌরম অসিনা লৈবাক অসিগী ইমা লৈবাক নিংবশিং অমসুং চৎনবি কয়া অমা উৎনবা মিয়েংদা পাংথোকপনি। ভারত পার্বনা “ইসেন্স ওফ ইন্দিয়া” পাংথোক্লি। অদুম ওইনমক, কোবিদকা মরী লৈননা হন্দক্কী চহি অসি ভর্চুএল প্লেতফোর্মদা পাংথোক্লি, সেক্রেতরীনা শন্দোক্না তাক্লি।
সেন্ত্রেল মিনিস্ত্রী কয়া অমা অমসুং অতোপ্পা মিনিস্ত্রী হায়বদি কলচর মিনিস্ত্রী, আয়ুশ মিনিস্ত্রী, কঞ্জুমর এফিয়র্স মিনিস্ত্রী, রেলৱেজ মিনিস্ত্রী, সিভিল এবিএসন মিনিস্ত্রী, দিবলপমেন্ত কম্মিসনর হেন্দলুমস, দিবলপমেন্ত কম্মিসনর হেন্দিক্রাফ, ললিত কালা একাদেমী, আর্কিওলোজিকেল সর্ভে ওফ ইন্দিয়া, নেস্নেল ম্যুজিয়ম, নেস্নেল গেল্লরী ওফ মোদর্ন আর্তস, আই.অমসুং বি.গী মেদিয়া য়ুনিৎ, খাদী অমসুং ভিল্লেজ ইন্দস্ত্রীজ কম্মিসন (কে.ভি.আই.সি.) অসিনচিংবনা হেন্দিক্রাফ, হেন্দলুমস, ইশৈ, জগোই, লাই-য়েকপা অমসুং অতৈ কয়া অমা থৌরম অসিদা উৎখি।
রিপব্লিক নুমিৎকী পেরেদকী মিয়েং অমসুং আর্ম ফোর্সেসকী ম্যুজিক বেন্দগী ওইবা অসিনা হন্দক্কী চহি অসিগী ভর্চুএল ওইবা প্লেতফোর্মদা ফংগনি। হোতেল মেনেজমেন্তকী মখল কয়াগী সেন্ত্রেল ইন্সতিত্যুৎ অমসুং ইন্দিয়ন কলিনরি ইন্সতিত্যুৎনা মথেল কয়া অমা ভিদিওদা উৎক্নি।
মসিগী অখন্নবা ভর্চুএল ওইবা ভারত পার্ব ২০২১না ভিদিও কয়াঅমা/ফিল্ম, মমি, ব্রোচরশিং অমশুং অতৈ ই-পাউ কয়া অমা উৎকনি। মালেমগী মীওই কয়ানা ভারত পার্ব অসি মখোয়গী খুদোং চাবা মওংদা মোবাইল ফোন, লেপতোপ, কম্প্যুতরদা www.bharatparv2021.com চংদুনা য়েংবা য়াগনি।

Ministry of Tourism
Lok Sabha Speaker Shri Om Birla inaugurates ‘Bharat Parv 2021’ in presence of Tourism Minister Sh Prahlad Singh Patel
We are working to connect the whole country through tourism and culture: Lok Sabha Speaker
Positive attitude and effective planning of the government is helping tourism industry to rebound from Covid effects in a magnificent way: Tourism Minister
Bharat Parv showcases the spirit of ‘Ek Bharat Shreshtha Bharat’
26 JAN 2021 10:05PM by PIB Delhi
Lok Sabha Speaker Shri Om Birla inaugurated today the ‘Bharat Parv 2021’, a virtual national festival showcasing the country’s diverse culture, cuisines and handicrafts. Minister of State (Independent charge) for Tourism and Culture Shri Prahlad Singh Patel was also present on this occasion. The Ministry of Tourism in collaboration with other central Ministries is organizing this year a virtual ‘Bharat Parv’ event from 26th to 31st January 2021, showcasing the spirit of ‘Ek Bharat Shreshtha Bharat’.
Shri Om Birla in his address to the august gathering greeted everyone on the occasion of 72nd Republic Day. Praising India’s democracy, the Lok Sabha Speaker observed that due to the guiding spirit provided by the Constitution, in the journey of past seven decades democracy in our country has matured, strengthened and become even stronger,
Regarding the tourism sector, Shri Birla remarked that there is no state or district in our country that doesn’t have a distinct speciality of its own. Because of this uniqueness, India has become a center of attraction for international tourists too. We are working to connect the whole country through tourism and culture, the Speaker said.
Shri Birla further said that through the 'Bharat Parv' programme, the Ministry has taken the commendable task of bringing together India's tourism, spiritual and other activities on a single platform.
Observing that the COVID-19 pandemic has posed the greatest challenge for the tourism sector, Shri Birla noted that despite the odds, the tourism sector has worked to turn this challenge into an opportunity. Emphasizing the potential of tourism sector in India, Shri Birla said that the tourism sector is the only area that provides the largest number of employment to people. He stressed that if we wish to change the socio-economic conditions in our country, then it is essential that efforts be made for the growth of tourism sector. Appreciating the role of states, Shri Birla further said that every state has strived towards developing its wellness, yoga and spirituality- related destinations in the tourism sector.
Addressing the gathering the Tourism Minister, Sh Prahlad Singh Patel said that tourism is the most effective medium for exhibiting the cultural diversity and rich heritage of our country. He said that the objective of ‘Dekho Apna Desh’ initiative of Ministry of Tourism is to encourage citizens to travel widely within the country and enhancing tourist footfalls, leading to development of local economy and creation of jobs at the local level. This initiative is in line with the vision of the Prime Minister asking every citizen to visit at least 15 destinations by the year 2022 to promote domestic tourism.
Shri Prahlad Singh Patel further said that tourism was the most affected industry during the Covid 19 pandemic but positive attitude and effective planning of the government is helping this industry to rebound in a magnificent way. The Minister said that the diverse culture of India is our great strength and we can introduce it to the world through tourism.
Secretary Tourism, Sh Yogendra Tripathi said that the Ministry of Tourism, Government of India is organizing the Bharat Parv every year since 2016 in the front ground of the ramparts of the Red Fort in Delhi on the occasion of Republic Day Celebrations from 26th to 31st January. The mega event envisages generating patriotic fervor and showcases the rich and varied cultural diversity of the country. The Bharat Parv celebrates the “Essence of India”. However, due to the Covid related circumstances it has been organized on a virtual platform this year, the Secretary explained.
Various Central Ministries and other organizations such as Ministry of Culture, Ministry of Ayush, Ministry of Consumer Affairs, Ministry of Railways, Ministry of Civil Aviation, Development Commissioner Handlooms, Development Commissioner Handicrafts, Lalit Kala Academy, Archaeological Survey of India, National Museum, National Gallery of Modern Arts, media units of I&B Ministry , Khadi & Village Industries Commission (KVIC) etc. display handicrafts, handlooms, music, dance, paintings , literary material and other features from all over India during the celebration.
Glimpses of Republic Day Parade and recorded performances of armed forces music bands shall also be available on this virtual platform this year. Various Central Institutes of Hotel Management and Indian Culinary Institute will also display culinary delights from across India by showcasing videos and recipes of cuisines.
This unique virtual Bharat Parv 2021 will showcase multiple videos/ films, images, brochures and other information of various organizations. People from across the globe can enjoy this Bharat Parv extravaganza and experience the true Spirit of India at their convenience on their mobile phones, laptops, computers & other devices by logging on to www.bharatparv2021.com