Ministry of Power
Andaman Lt Governor flags off electric buses; will curb pollution on island
26 JAN 2021 4:58PM by PIB Delhi
Admiral (Retd.) D K Joshi, the Lieutenant Governor of Andaman and Nicobar Islands, today flagged-off fleet of electric buses. The project for 40 electric buses is being executed by NTPC Vidyut Vyapar Nigam Limited(NVVN Limited), a 100% subsidiary of NTPC Limited, a PSU under Ministry of Power, Government of India.
The introduction of electric buses in the Island union territory will help cut down tail pipe emissions as well as provide comfortable public transport.
In addition to the above project, NVVN has emerged as successful bidder for providing turnkey solution for 90 electric buses in Bengaluru under the Smart City project.These buses will provide last mile connectivity to NAMMA Metro network.
NVVN is developing and providing complete range of zero emission mobility solutions for various vehicle segments. In order to encourage faster migration to electric vehicles, NVVN is also developing charging infrastructure in multiple cities across the country.

পাৱর মন্ত্রালয়
আন্দামান এল.তি. গবর্নরনা ইলেক্ত্রিক বসশিং লমথাখ্রে; ইথৎ অসিদা পোল্লুসন হন্থরগনি
26 JAN 2021 4:58PM by PIB Imphal
আন্দামান অমসুং নিকোবর ইথৎকী ল্যুতেনেন্ত গবর্নর এদমিরেল (রিতদ.) দি. কে. জোশিনা ঙসি ইলেক্ত্রীক্কী বসশিং লমথাখ্রে। ইলেক্ত্রীক্কী বসশিং ৪০গী প্রোজেক্ত অসি এন.তি.পি.সি. বিদ্যুত ব্যাপার নিগম লিমিতেৎ (এন.ভি.ভি.এন. লিমিতেৎ), ১০০% এন.তি.পি.সি. লিমিতেৎকী সবসিদি ওইরিবা , ভারত সরকারগী পাৱর মিনিস্ত্রীগী মখাদা লৈবা পি.এস.য়ু. অমা ওইরিবা অসিনা পুথোকপনি।
ইথৎ য়ুনিয়ন তেরিতোরী অসিদা ইলেক্ত্রীক্কী বসশিং হৌদোকপা অসিনা মৈখু থোকপা হন্থহল্লগনি লোয়ননা পব্লিক্কী ত্রান্সপোর্তশু নুঙাইহল্লগনি।
মথক্কী প্রোজেক্ত অসিগী মথক্তা এন.ভি.ভি.এন.না শিজিন্নবা য়ারবা ইলেক্ত্রীক্কী বসশিং ৯০ স্মার্ত সিতি প্রোজেক্ত মখাদা বেঙ্গালুরুদা হৌদোক্লগনি। মসিগী বসশিং অসিনা এন.এ.এম.এম.এ.গী মেত্রো নেতৱার্ক মফম ফাওবা য়ৌশিনগনি।
এন.ভি.ভি.এন. অসি চাওখৎলক্লিবা অমসুং গারীগী সেগমেন্তশিংদা মপুং ফাবা চৎথোক-চৎশিনগী পাম্বৈ থম্নবনি। ইলেক্ত্রীক্কী বসশিং অসি কোইনা য়াম্না থুনা য়াংনা চৎনবা, এন.ভি.ভি.এন.না লৈবাক অসিগী সহরশিংদা চার্জিং ইনফ্রাস্ত্রকচর শেমগৎলি।