Ministry of Finance
Grant of Presidential Awards to the officers of the Central Board of Indirect Taxes & Customs (CBIC) on occasion of the Republic Day, 2021
26 JAN 2021 4:09PM by PIB Delhi
Every year, the officers of the Central Board of Indirect Taxes & Customs and its field offices are considered for grant of Presidential Award of Appreciation Certificates and Medals for “Exceptionally Meritorious Service rendered at the Risk of Life” and for Presidential Award of Appreciation Certificates and Medals for “Specially Distinguished Record of Service” on their achieving and maintaining excellence in discharge of their duties. These awards are announced on the eve of the Republic Day.
This year, 2 officers have been selected for grant of Presidential Award of Appreciation Certificates and Medals for “Exceptionally Meritorious Service rendered at the Risk of Life” and 22 officers for “Specially Distinguished Record of Service” on the basis of their exemplary and flawless performance in their respective fields of service over the years. The awardees selected this year include the officers working as Additional Director General, Assistant Director, Superintendent/ Senior Intelligence Officer (SIO), Intelligence Officer (IO), Senior Technical Assistant and Driver, who have been consistently committed to the department in various fields over the years.
The list of officers, along with their designation and their present place of posting, who have been selected for grant of the Presidential Award of Appreciation Certificate and Medals for “Exceptionally Meritorious Service rendered at the Risk of Life” and “Specially Distinguished Record of Service”, on the occasion of the Republic Day, 2021 is given below:
Exceptionally Meritorious Service at Risk to Life:
1. Shri Vipin Pal, Intelligence Officer, Directorate of Revenue Intelligence (DRI), Delhi Zonal Unit, Jodhpur.
2. Shri Albert George, Intelligence Officer, Directorate of Revenue Intelligence (DRI), Cochin Zonal Unit.
Specially Distinguished Record of Service:
1. Shri S. Thirunavukkarasu, Additional Director General, Directorate General of Systems, Chennai.
2. Shri Amitesh Bharat Singh, Additional Director General, Directorate General of Taxpayer Services, Bengaluru.
3. Shri Venugopalan Nair, Assistant Director, National Academy of Customs, Indirect Taxes and Narcotics (NACIN), Zonal Training Institute, Chennai Page 2 of 3
4. Shri Dibyendu Das, Assistant Director, Directorate General of Human Resource Development, New Delhi.
5. Shri Vijaysinh Pratapsinh Bihola, Assistant Director, Directorate of Revenue Intelligence (DRI), Gandhidham Regional Unit.
6. Shri Himansu Sekhar Sha, Senior Intelligence Officer, Directorate General of Goods & Services Tax Intelligence (DGGI), Bhubaneshwar.
7. Shri Rajiv Ranjan Kumar, Senior Intelligence Officer, Directorate General of Goods & Services Tax Intelligence (DGGI) Headquarters, New Delhi.
8. Shri Mohanan Maloth Valappil, Senior Intelligence Officer, Directorate General of Goods & Service Tax Intelligence (DGGI), Cochin Zonal Unit.
9. Shri Suvakanta Pradhan, Senior Intelligence Officer, Directorate of Revenue Intelligence (DRI), Hyderabad Zonal Unit.
10. Shri Suhrud Avinash Rabde, Senior Intelligence Officer, Directorate of Revenue Intelligence (DRI), Mumbai Zonal Unit.
11. Shri Ramakant Yashwant More, Senior Intelligence Officer, Directorate of Revenue Intelligence (DRI), Mumbai Zonal Unit.
12. Shri P. Kannabiran, Senior Intelligence Officer, Directorate of Revenue Intelligence (DRI), Chennai Zonal Unit, Coimbatore.
13. Shri A. Lakshmi Kanthan, Senior Intelligence Officer, Directorate of Revenue Intelligence (DRI), Chennai Zonal Unit, Coimbatore.
14. Shri S. Vijayakumar, Senior Intelligence Officer, Directorate of Revenue Intelligence (DRI), Chennai Zonal Unit.
15. Shri Arghya Bhattacharya, Senior Intelligence Officer, Directorate of Revenue Intelligence (DRI), Kolkata Zonal Unit.
16. Shri M.K. Madhivanan, Superintendent, Central Goods and Services Tax, Chennai.
17. Shri Mahesh Kumar, Superintendent, Central Goods and Services Tax, Bengaluru
18. Smt. Anita Jadhav, Superintendent, Central Goods and Services Tax, Pune.
19. Shri Ajit Suresh Limaye, Intelligence Officer, Directorate General of Goods & Services Tax Intelligence (DGGI), Pune Zonal Unit.
20. Shri Prasanna V.S. Jois, Senior Technical Assistant (Telecom), Customs Bengaluru.
21. Shri Madan Das, Driver Grade- I, Directorate of Revenue Intelligence (DRI), Kolkata Zonal Unit.
22. Shri Rajpal Singh, Driver Grade- I, Directorate of Revenue Intelligence (DRI) Headquarters, New Delhi.

শেল-থুম মন্ত্রালয়
গনতন্ত্রা দিবস নুমিৎ, ২০২১গী থৌরমদা সেন্ত্রেল বোর্দ ওফ ইন্দাইরেক্ত তেক্সস অমসুং কস্তম্স (সি.বি.আই.সি.)কী ওফিসর্শিংদা রাস্ত্রপ্তিগী মনা পীবা
26 JAN 2021 4:09PM by PIB Imphal
সেন্ত্রেল বোর্দ ওফ ইন্দাইরেক্ত তেক্সস অমসুং কস্তম্স অমসুং মসিগী ফিল্দ ওফিসরশিং অসিসু মখোয়না মথৌদাং নীংথিনা পাংথোকপগী চহি খুদিংগী ওইনা “মপুন্সিবু খুথোংথীবদা থমদুনা মশক থোকপা থবক পাংথোকপগীদমক্তা” অমসুং “নীংথিনা মথৌ পাংথোকপগী” থাগৎপগী সর্তিফিকেৎ অমসুং মেদলগা লোয়ননা রাস্ত্রপতিগী মনা পীবগী খন্নবদা য়াওই। মনাশিং অসি গনতন্ত্রা দিবস নুমিৎকী মাংওইননা লাউথোকপনি।
চহিসিগী ওইনা “মপুন্সিবু খুথোংথীবদা থমদুনা মশক থোকপা থবক পাংথোকপগীদমক্তা” ওফিসর ২ অমসুং “নীংথিনা মথৌ পাংথোকপগী”দমক্তা ওফিসর ২২বু চহি কয়াগী মনুংদা মখোয়গী মরী লৈনবা হীরমশিংদা ফিদম্নিংঙাই ওইবা অমসুং অমকপা থৌওং য়াওদনা মথৌ পাংথোকপদা য়ুম্ফম ওইদুনা থাগৎপগী সর্তিফিকেৎ অমসুং মেদলগা লোয়ননা রাস্ত্রপতিগী মনা পীনবা খনগৎখি। হন্দক্কী চহিগী ওইনা খনগৎলবা মনা ফংগদবশিংগী মনুংদা চহি কয়া অসিগী মনুংদা বিভাগ অসিগী তোঙান-তোঙানবা হীরমশিংদা খোঙফম চেৎনা মথৌ পাংথোকপা এদিস্নেল দাইরেক্তর জেনেরেল, এসিস্তেন্ত দাইরেক্তর, সুপ্রিন্তেন্দেন্ত/সেনিয়র ইন্তেল্লিজেন্স ওফিসর (এস.আই.ও.), ইন্তেল্লিজেন্স ওফিসর (আই.ও.), সেনিয়র তেক্নিকেল এসিস্তেন্ত অমসুং দ্রাইভরগী ফমদা থবক তৌবা মীওইশিং য়াওরি।
গনতন্ত্রা দিবস নুমিৎ, ২০২১দা মনা পীনবগীদমক্তা খনগৎলবা ওফিসরশিংগী মমিং, মখোয়গী থাক অমসুং হৌজিক পোস্তিং তারিবা মফমগা লোয়ননা মখাদা পীরিঃ
মপুন্সিবু খুথোংথীবদা থমদুনা মশক থোকপা থবক পাংথোকপা-
১) শ্রী ভিপিন পাল, ইন্তেল্লিজেন্স ওফিসর, দাইরেক্তোরেৎ ওফ রেভেন্যু ইন্তেল্লিজেন্স (দি.আর.আই.), দিল্লী জোনেল য়ুনিৎ, জোধপুর।
২) শ্রী অল্বর্ত জোর্জ, ইন্তেল্লিজেন্স ওফিসর, দাইরেক্তোরেৎ ওফ রেভেন্যু ইন্তেল্লিজেন্স (দি.আর.আই.), কোচিন জোনেল য়ুনিৎ।
নীংথিনা মথৌ পাংথোকপা-
১) শ্রী এস. থীরুনাভুক্কারাসু, এদিস্নেল দাইরেক্তর জেনেরেল, দাইরেক্তোরেৎ জেনেরেল ওফ সীস্তেমস, চেন্নৈ।
২) শ্রী অমিতেশ ভারত সিংহ, এদিস্নেল দাইরেক্তর জেনেরেল, দাইরেক্তোরেৎ জেনেরেল ওফ তেক্সপেয়র সর্ভিস, বেঙ্গালুরু।
৩) শ্রী ভেনুগোপালন নাইর, এসিস্তেন্ত দাইরেক্তর, নেস্নেল একাদমী ওফ ক্সতম্স, ইন্দাইরেক্ত তেক্স অমসুং নার্কোতিক্স (এন.এ.সি.আই.এন.), জোনেল ত্রানিং ইন্সতিত্যুৎ, চেন্নৈ।
৪) শ্রী দিব্যেন্দু দাস, এসিস্তেন্ত দাইরেক্তর, দাইরেক্তোরেৎ জেনেরেল ওফ হ্যুমেন রিসোর্স দিভেলপমেন্ত, নই-দিল্লী।
৫) শ্রী বিজয়সিনহ প্রতাপশিংহ বিহোলা, এসিস্তেন্ত দাইরেক্তর, দাইরেক্তোরেৎ জেনেরেল ওফ রেভেন্যু ইন্তেল্লিজেন্স (দি.আর.আই.), গান্ধিধাম রীজনেল য়ুনিৎ।
৬) শ্রী হিমান্সু সেখর শা, সেনিয়র ইন্তেল্লিজেন্স ওফিসর, দাইরেক্তোরেৎ জেনেরেল ওগ গুদস অমসুং সর্ভিস তেক্স ইন্তেল্লিজেন্স (দি.জি.জি.আই.), ভুবনেশ্বর।
৭) শ্রী রজিভ রঞ্জন কুমার, সেনিয়র ইন্তেল্লিজেন্স ওফিসর, দাইরেক্তোরেৎ জেনেরেল ওগ গুদস অমসুং সর্ভিস তেক্স ইন্তেল্লিজেন্স (দি.জি.জি.আই.) হেদক্বার্তর, নই-দিল্লী।
৮) শ্রী মোহাননা মালোথ ভলাপ্পিল, সেনিয়র ইন্তেল্লিজেন্স ওফিসর, দাইরেক্তোরেৎ জেনেরেল ওগ গুদস অমসুং সর্ভিস তেক্স ইন্তেল্লিজেন্স (দি.জি.জি.আই.), কোচিন জোনেল য়ুনিৎ।
৯) শ্রী সুভাকান্তা প্রধান, সেনিয়র ইন্তেল্লিজেন্স ওফিসর, দাইরেক্তোরেৎ ওফ রেভেন্যু ইন্তেল্লিজেন্স (দি.আর.আই.), হাইদ্রবাদ জোনেল য়ুনিৎ।
১০) শ্রী সুহরুদ অভিনাশ রবদে, সেনিয়র ইন্তেল্লিজেন্স ওফিসর, দাইরেক্তোরেৎ ওফ রেভেন্যু ইন্তেল্লিজেন্স (দি.আর.আই.), মুম্বাই জোনেল য়ুনিৎ।
১১) শ্রী রামাকান্ত য়শ্বন্ত মোরে, সেনিয়র ইন্তেল্লিজেন্স ওফিসর, দাইরেক্তোরেৎ ওফ রেভেন্যু ইন্তেল্লিজেন্স (দি.আর.আই.), মুম্বাই জোনেল য়ুনিৎ।
১২) শ্রী পি. কন্নাবিরন, সেনিয়র ইন্তেল্লিজেন্স ওফিসর, দাইরেক্তোরেৎ ওফ রেভেন্যু ইন্তেল্লিজেন্স (দি.আর.আই.), চেন্নৈ জোনেল য়ুনিৎ, কোইম্বাতোর।
১৩) শ্রী এ. লক্ষ্মী কান্থন, সেনিয়র ইন্তেল্লিজেন্স ওফিসর, দাইরেক্তোরেৎ ওফ রেভেন্যু ইন্তেল্লিজেন্স (দি.আর.আই.), চেন্নৈ জোনেল য়ুনিৎ, কোইম্বাতোর।
১৪) শ্রী এস. বিজয়াকুমার, সেনিয়র ইন্তেল্লিজেন্স ওফিসর, দাইরেক্তোরেৎ ওফ রেভেন্যু ইন্তেল্লিজেন্স (দি.আর.আই.), চেন্নৈ জোনেল য়ুনিৎ।
১৫) শ্রী অর্ঘ্যা ভত্তচার্য়, সেনিয়র ইন্তেল্লিজেন্স ওফিসর, দাইরেক্তোরেৎ ওফ রেভেন্যু ইন্তেল্লিজেন্স (দি.আর.আই.), কোলকতা জোনেল য়ুনিৎ।
১৬) শ্রী এম.কে. মধিভনন, সুপ্রিন্তেন্দেন্ত, সেন্ত্রেল গুদস অমসুং সর্ভিস তেক্স, চেন্নৈ।
১৭) শ্রী মহেশ কুমার, সুপ্রিন্তেন্দেন্ত, সেন্ত্রেল গুদস অমসুং সর্ভিস তেক্স, বেঙ্গালোর।
১৮) শ্রীমতি অনিতা জাধব, সুপ্রিন্তেন্দেন্ত, সেন্ত্রেল গুদস অমসুং সর্ভিস তেক্স, পুনে।
১৯) শ্রী অজিৎ সুরেশ লিমায়ে, ইন্তেল্লিজেন্স ওফিসর, দাইরেক্তোরেৎ জেন্রেল ওফ গুদস অমসুং সর্ভিস তেক্স ইন্তেল্লিজেন্স (দি.জি.জি.আই.), পুনে জোনেল য়ুনিৎ।
২০) শ্রী প্রসন্না ভি.এস. জোইস, সেনিয়র তেক্নিকেল এসিস্তেন্ত (তেলিকোম), কস্তম্স বেঙ্গালোর।
২১) শ্রী মদন দাস, দ্রাইভর গ্রেদ-১, দাইরেক্তোরেৎ ওফ রেভেন্যু ইন্তেল্লিজেন্স (দি.আর.আই.), কোলকতা জোনেল য়ুনিৎ।
২২) শ্রী রাজপাল সিংহ, দ্রাইভর গ্রেদ-১, দাইরেক্তোরেৎ ওফ রেভেন্যু ইন্তেল্লিজেন্স (দি.আর.আই.) হেদক্বার্তর, নই-দিল্লী।