নুপী অমসুং অঙাংশিংগী চাউখৎ থৌরাং মন্ত্রালয়
সি.এ.আর.এ.না মসিগী ৬শুবা এনুএল দে পাংথোকখ্রে
15 JAN 2021 6:41PM by PIB Imphal
ৱুমেন এন্দ চাইল্দ দিবেলপমেন্ত মন্ত্রালয়গী সেক্রেতরী অমসুং সেন্ত্রেল এদোপসন রিসোর্স ওথোরিতী (সি.এ.আর.এ.)গী স্তীরিং কমিতীগী চিয়রপর্সন শ্রী রাম মোহন মিশ্রানা ঙসি সি.এ.আর.এ.গী ওফিসরশিং অমসুং স্তাফশিংবু মসিগী ৬শুবা এনুএল দেদা ভর্চুএল্লী ওইনা ৱা ঙাংখ্রে। সি.এ.আর.এ. অসি লৈবাক অসিদা এদোপতেসন ফেসিলিতেত তৌনবগীদমক জে.জে. এক্ত, ২০১৫গী ভাইদ সেক্সন ৬৮গী মতুং ইন্না ২০১৬কী জনুৱারী ১৫দগী হৌরগা ভারত সরকারগী স্তেতুতোরী বোদী অমগী স্তেতস গ্রান্ত তৌখি। সি.এ.আর.এ.না মসিগী এনুএল দে অসি চহি খুদিংগী জনুৱারী ১৫দা পাংথোক্লি। মালেমগী লাইচৎ কোবিদ-১৯না মরম ওইদুনা থৌরম অসি ভর্চুএল্লি ওইনা পাংথোকখি।
অসিগুম্বা শিংননিংঙাই ওইরবা মতম অসিদসু সি.এ.আর.এ.না মমাং চহিগী করেস্পোন্দিং ক্বরতরশিংগা চাংদম্নবদা হৌখিবা ক্বরতর অনিদা এদোপতেসনগী ফিগরশিং হেনগৎহল্লে। ২০১৯-২০গী অনিশুবা অমসুং অহুমশুবা ক্বারতরদা এদোপতেসন ফিগর অসি মথংশিৎনা ৮৪৯ অমসুং ৮৮৫ ওইখিবা অদু ২০২০-২১দা অনিশুবা অমসুং অহুমশুবা ক্বারতরদা ৯৬৬ অমসুং ৯৮৩দা হেনগৎলে। সি.এ.আর.এ.না এদোপতেসনগী এস্পেক্ত কয়াদা ভর্চুএল প্রোগ্রামশিংগী সেরিজ অমসু কন্দক্ত তৌরি, চহি অসিগী মনুংদা রাজ্য অমসুং য়ু.তি. পুম্নমক্তগী সোসিএল ৱার্কর অমসুং স্তেকহোল্দর ২৫০০ হেনবদা ত্রেনিং পীখ্রে।

Ministry of Women and Child Development
CARA Celebrates its 6th Annual Day
15 JAN 2021 6:41PM by PIB Delhi
Shri RamMohan Mishra,Secretary Ministry of Women and Child Development and Chairperson Steering Committee of Central Adoption Resource Authority (CARA) virtually addressed the Officers and Staff of CARA on its 6th Annual Day here today. CARA was granted the status of a Statutory body of Government of India w.e.f. January 15, 2016 vide Section 68 of the JJ Act, 2015 for facilitating adoption in the country. CARA celebrates its Annual Day every year on the 15th January. Due to the Global Pandemic COVID-19, the event was celebrated virtually.
Amidst such challenging times CARA has surpassed the figures of Adoption in last two quarters in comparison to the corresponding quarters of the last year. In the second and third quarter of 2019-20, the adoption figure was 849 and 885 respectively, while in 2020-21 it increased to 966 and 983in the second and third quarter. CARA has also conducted a series of virtual programmes on the diverse aspects of adoption, training more than 2500 social workers and stakeholders from all the States and UTs during the year.
The efforts put in by CARA during organization of various events like Web Lecture Series, Q&A Series on Counselling of Families by NIMHANS, Q&A Series on Facebook, Interactive Session with Prospective Adoptive Parents and Adoptees and Advocacy through IEC Material for promotion of adoption programme during International Adoption Month-November 2020, reached out to more than 1.5 lakh people. States and UTs have also conducted various programmes for promotion of Adoption with wide mass outreach.