ঙা য়োকপা, শা-শন য়োকপা অমসুং শঙ্গোম পুথোকপা মন্ত্রালয়
লৈবাক অসিদা এভিয়ান ইনফ্লুয়েঞ্জা গী ফিবম
22 JAN 2021 4:21PM by PIB Imphal
জনুৱারি ২২,২০২১ ফাওবদা, রাজ্য ৯ (কেরলা, হরিয়ানা, মৈধ্যা প্রদেস, মহারাস্ত্রা, ছতিসগর, উত্তরাখন্দ, গুজরাত, উত্তর প্রদেশ অমসুং পঞ্জাব)দা য়েনশিং অমসুং রাজ্য ১২(মৈধ্যা প্রদেস, হারিয়ানা, মহারাস্ত্রা, ছতিসগর, হিমাচল প্রদেস, গুজরাত, উত্তর প্রদেস, উত্তরখান্দ, দিল্লি, রাজস্থান, জ্ম্মু অমসুং কাশ্মির অমসুং পঞ্জাব)দা ক্বাক/লৈবাক লান্না পাইরকপা উচেকশিং/লম্লক্কী উচেকশিংদা এভিয়ান ইনফ্লুয়েঞ্জা লাইচৎ শন্দোকপা থেংনর।
এভিয়ান ইনফ্লুয়েঞ্জা লাইচৎ অসি উত্তরাখন্দগী আলমোরা (আর.কে. পুরা, হাৱালবাঘ) দিস্ত্রীক্ত; গুজরাতকী সোম্নাথ (দোলাসা, কোদিনার) দিস্ত্রীক্ততগী সেম্পলদা লাইচৎ শন্দোকপা থেংনরে।
এভিয়ান ইনফ্লুয়েঞ্জা লাইচৎ অসি জ্ম্মু অমসুং কাশ্মির (কুলগাম, অনন্তনাগ, বুদগাম অমসুং পুলৱামা) স্তেসতা ক্বাক্তা; উত্তরাখন্দগী তহরি রেঞ্জদা কালিজি ফিজান্ত উচেক্তা লাইচৎ শন্দোকপা থেংনরে।
অদুম ওইনমক রাজস্থানগী অলৱার দিস্ত্রীক্ততগী পীরকপা সেম্পল অসিদা এভিয়ান ইনফ্লুয়েঞ্জাগী নেগেতিব ওইনা ফংখি।
ইপিসেন্তর ওইরিবা মফম মহারাস্ত্রা, মধ্য প্রদেশ, ছত্তিসগর অমসুং কেরলাদা চেকশিনবা অমসুং লাকশিনবগী থবক (শেংদোকপা অমসুং হিদাক কাপথোকপা) তৌরি।
স্তেত পুম্বনা দিপার্তমেন্ততা নুমিৎ খুদিংগী রিপোর্ত তৌরি। রিভাইস এক্সন প্লান ফোর প্রিপারনেস, কন্ত্রোল এন্দ কন্তেনমেন্ত ওফ এভিয়ান ইনফ্লুয়েঞ্জা ২০২১দা য়ুম্ফম ওইদুনা রাজ্যশি/য়ু.তিশিংনা পায়খৎলিবা লায়না লাকশিন্নবা থবকশিংগী মতাংদা রাজ্য খুদিংমক্না নুমিৎ খুদিংগী দিপার্তমেন্তদা পাউ পীরি। সোসিএল মেদিয়া প্লেফোর্মশিং হায়বদি তুইতর, ফেসবুক হেন্দলশিংগী খুৎথাংদা এভিয়ান ইনফ্লুয়েঞ্জাগী মরমদা মীয়ামদা ৱাখল তাহন্নবা দিপার্তমেন্তনা লেপ্তনা থবকশিং পায়খৎলি।

Ministry of Fisheries, Animal Husbandry & Dairying
Status of Avian Influenza in the country
22 JAN 2021 4:21PM by PIB Delhi
Till 22ndJanuary, 2021 outbreaks of Avian Influenza (Bird flu) have been confirmed in 9 States (Kerala, Haryana, Madhya Pradesh, Maharashtra, Chhattisgarh, Uttarakhand, Gujarat, Uttar Pradesh and Punjab) for poultry birds and in 12 States (Madhya Pradesh, Haryana, Maharashtra, Chhattisgarh, Himachal Pradesh, Gujarat, Uttar Pradesh, Uttarakhand, Delhi, Rajasthan, Jammu and Kashmir and Punjab) for Crow/Migratory/ Wild birds.
Avian Influenza has been confirmed in poultry samples fromAlmora (RKPura, Hawalbagh) district of Uttarakhand; Somnath (Dolasa, Kodinar) district of Gujarat.
Avian Influenza has been confirmed in crows in the States of UT of Jammu & Kashmir(Kulgam, Anantnag,Budgam and Pulwama); in Kaliji Pheasantbird inTehri range of Uttarakhand.
However, crow samples submitted from Alwar district of Rajasthan have been found negative for Avian Influenza.
Control and Containment Operations (Cleaning and Disinfection) are going on in the affected epicentres of Maharashtra, Madhya Pradesh, Chhattisgarh &Kerala.
All the States are reporting to the Department on daily basis regarding the control measures adopted by the States/UTs based on the Revised Action Plan for Preparedness, Control and Containment of Avian Influenza 2021. The Department is taking continuous efforts to generate awareness about Avian through platforms including social media platforms like Twitter, Facebook handles.