কোইলা মন্ত্রালয়
কোইল ইন্দিয়াগী মশা ওইরিবা এন.সি.এল., সি.সি.এল. অমসুং দবল্যু.সি.এল.না কোইল মিনিস্তর’স এৱার্দ ২০২০ ফংখ্রে
কেন্দ্রগী কোইল মন্ত্রীনা ‘প্রোজেক্ত পেসন’ – কোইল ইন্দিয়া লিমিতেদকী ই.আর.পি. হৌদোকখ্রে’
কেন্দ্রগী কোইল মন্ত্রীনা এন.সি.এল.গী কৃষ্ণশিলা কোইল প্রোজেক্ততা অনৌবা কোইল হেন্দলিং প্লান্ত (সি.ঐচ.পি.) শঙ্গাখ্রে
21 JAN 2021 3:37PM by PIB Imphal
কেন্দ্রগী কোইল অমসুং মাইন্সকী মন্ত্রী শ্রী প্রলহাদ জোশিনা কোইল ইন্দিয়া লিমিতেদকী কোইলাগী কম্পনী অহুমদা – নোর্থ কোইলফিল্দস লিমিতেদ (এন.সি.এল.). সেন্ত্রেল কোইলফিল্দস লিমিতেদ (সি.সি.এল.) অমসুং ৱেস্তর্ন কোইলফিল্দস লিমিতেদ (দবল্যু.সি.এল.) “কোইল মিনিস্তর’স এৱার্দ” নই দিল্লীদা ঙসি থৌরম অমা পাঙথোক্তুনা খুৎশিন্নখ্রে। এৱার্দ অসি লৈবাক অসিদা কোইল মাইনিং তৌবদা খ্বাইদগী ফবা অমসুং সস্তেনেবল ওইবা প্রেক্তিসশিং থৌগৎনবা পীবনি। শ্রী জোশিনা কোইল ইন্দিয়া লিমিতেদ (সি.আই.এল.)গী ‘প্রোজেক্ত পেসন’ – দি এন্তর্প্রাইস রিসোর্স প্লানিং (ই.আর.পি.) লোঞ্চ তৌখ্রে মসিনা দেতা ইন্তিগ্রিতী ফগৎহনবগা লোইননা কম্পনীগী বিজিনেস পর্ফোর্মেন্স অমসুং গ্রোথ ফগৎহনবদা মতেং পাংগনি।
সি.আই.এল.গী মশা ওইরিবা এন.সি.এল.দা কোইলা পুথোকপা অমসুং পোত্থোকপগী চাংদা থোইদোক হেন্দোকপা পর্ফোর্মেন্সকীদমক্তা এৱার্দ অসি পীখ্রে অমরোমদা মাগী মশা ওইরিবা সি.সি.এল. অমসুং দবল্যু.সি.এল.না মথং শিৎনা খ্বাইদগী শাফবা মওংগী প্রেক্তিসশিং পাঙথোকপা অমসুং সস্তেনেবল মাইনিংগী মনা ফংখ্রে।
“কোইলা অসি ঐখোয়গী ইনর্জী এস্পিরেন্তশিংগী লাইফলাইন ওইরি অমসুং ওইখিগনি। ভারতনা খুদোংথিবা থোক্তনবা অমসুং সস্তেনেবিলিতীগী চেকশিল থৌরাং লৌখৎপগা লোইননা কোইলা পুথোকপদা আত্মানির্ভর ওইহন্নবা পান্দম থম্লি। মনা অসি অসিগুম্বা কান্নরবশিং অসি থৌগৎনবা পীবনি। ঐখোয়না মনা ফংখ্রবশিংবু থাগৎপা ফোঙদোকচরি অমসুং কম্পনীশিংনা তুংলমচৎতসু থৌওং চুম্না, খুদোংথিদবা মওংগী অমদি সস্তেনেবল মাইনিংগী হেন্না অৱাংবা থাকশিং য়ৌবা ঙমগনি হায়না আশা থমজরি,” হায়না শ্রী জোশিনা ফোঙদোকখ্রে।
কোইল ইন্দিয়াদা ই.আর.পি. অসি তাঙ্কক অনি থোক্না ইমপ্লিমেন্ত তৌগনি। অহানবা তাঙ্কক্কী লোঞ্চ তৌবনা সি.আই.এল.গী হেদক্বাতরশিং অমসুং মাগী সবসিদিয়রী অনিগী - দবল্যু.সি.এল. অমসুং এম.সি.এল. ওপরেসনশিং কোনশিনগনি। অনিশুবা তাঙ্কক্না লেমহৌরিবা সবসিদিয়রী ৬ কোনশিনগনি অমদি চহি অসিগী অগস্ত ফাওবদা মথৌ তৌহল্লগনি।
“ই.আর.পি. ইমপ্লিমেন্ত তৌবনা সি.আই.এল.বু রিএল-তাইম ওইনা ৱারেপ লৌবদা অমসুং থবক থৌওং ফগৎহনবদা অমদি শেল চংবা হন্থহনবদা মতেং পাংগনি। মসিনা সি.আই.এল.না ২৩-২৪গী শেনবা চহিদা কোইলা বিলিয়ন তন ১ পুথোকপা ঙম্নবা হোৎনবদা থৌনা হাপকনি অমসুং মসিনা ঙসিগী খুমাং চাউশিল্লবা অমদি হোংলক্লিবা ইনর্জীগী ফীভম অসিদা খ্বাইদগী মথৌ নিংথিজনা তৌরিবা মাইনিং কম্পনীশিংগী মরক্তা অমা ওইহল্লগনি,” হায়না শ্রী জোশিনা ফোঙদোকখ্রে।
মন্ত্রীনা ভিদিও কনফরেন্সিংগী থোংদা এন.সি.এল.গী কৃষ্ণশিলা কোইল প্রোজেক্ততা অনৌবা কোইল হেন্দলিং প্লান্ত (সি.ঐচ.পি.) শঙ্গাখ্রে। কোইল হেন্দলিং কেপাসিতী মিলিয়ন তন পর এনম (এম.তি.পি.এ.) ৪ ওইবনা অনৌবা সি.ঐচ.পি. অসিনা কনভেয়র বেল্তশিং অমসুং রেপিদ লোদিং সিস্তেমগী খুত্থাংদা উত্তর প্রদেশ রাজ্য বিদ্যুৎ উৎপদন নিগম লিমিতেদকী অনপরা থর্মেল পাৱর স্তেসন (এ.তি.পি.এস.) অমসুং হিন্দালকোগী রেনুসগর পাৱর দিবিজনদা কোইলা থাদোক-থাজিন তৌগনি।
কৃষ্ণশিলা সি.ঐচ.পি. অসি সি.আই.এল.গী ফার্স্ত মাইল কন্নেক্তিবিতী (এফ.এম.সি.) প্রোজেক্ত ৩৫গী শরুক অমনি, কেপাসিতী এ.তি.পি.এ. ৪০০গী মথক ওইগদবা অসি কম্পনীনা লুপা করোর ১২,৫০০কী অচৌবা ইনবেস্তমেন্ত অমগা লোইননা শেনবা চহি ২৩-২৪ ফাওবদা লোইশিন্নবা পান্দম থমখিবনি।
“কোইল কম্পনীশিংনা ফার্স্ত মাইল কন্নেক্তিবিতী (এফ.এম.সি.) প্রোজেক্তশিংগীদমক্তা খোঙজেল য়াংশিনবা অসিদা ঐহাক্না নুংঙাইবা পোকই মসিনা কোইল ইভাক্যুএসন প্রোসেস হেনগৎহল্লগনি অমদি অকোইবগী ফীভম ঙাকশেনবদা মতেং ওইরগনি। মসিনা ত্রান্সপরেন্সী পুরকপা খক্তা নত্তনা মাইনিংগী মফমশিংদা অমদি অকোইবদা লৈরিবা মীওইশিংগী হিংবগী মওংসু ফগৎহল্লগনি ,” হায়না শ্রী জোশিনা ফোঙদোকখ্রে।
কৃষ্ণশিলা সি.ঐচ.পি. হাপচিল্লকপমা কোইল ইন্দিয়ানা মাগী এফ.এম.সি. প্রোজেক্ত অহুম অসি কেপাসিতী এম.তি.পি.এ. ৩০ ওইবগা লোইননা মাই পাক্না চল্লাইহনবা ঙমখ্রে। প্রোজেক্ত অনি, এস.ই.সি.এল. অমসুং এম.সি.এল.দা অমমমা লৈরিবা অসিগী অপুনবা কেপাসিতী এম.তি.পি.এ. ২৬ ওইবা অসি মথং শিৎনা হৌখিবা চহিগী ফেব্রুৱারী অমদি এপ্রিলদগী চল্লাইবা হৌহনখ্রে। লেমহৌরিবা এফ.এম.সি. প্রোজেক্ত ৩২ অসি শাবা লোইগদবগী তোঙান তোঙানবা স্তেজতা লৈরেঅমদি শেনবা চহি ২৩-২৪গী লোইরকপদা শাবা লোইশিন্নবা মতম থাখ্রে। হৌজিক্কী ওইনা সি.আই.এল.না এম.তি.পি.এ. ১৫০গী মথক্তা মেকনাইজ কোইল হেন্দলিং তৌরি। এফ.এম.সি. প্রোজেক্ত ৩৫ অসি লোইশিনবগা লোইননা কম্পনী অসিগী মেকনাইজ কোইল হেন্দলিং অসি এম.তি.পি.এ. ৫৫০দা হেনগৎহল্লগনি।
থৌরম অসিদা সেক্তেতরী (কোইল) শ্রী অনিল কুমার জেন; চিয়রমেন, সি.আই.এল., শ্রী প্রমোদ অগর্ৱাল; সি.এম.দি., এন.সি.এল., শ্রী পি. কে. সিনহা; সি.এম.দি., সি.সি.এল., শহরী পি.এম.প্রসাদ, সি.এম.দি., দবল্যু.সি.এল. শহরী মনোজ কুমার অমসুং অতোপ্পা দিগনিতরীশিংনা শরুক য়াখ্রে।

Ministry of Coal
Coal India arms NCL, CCL and WCL get the Coal Minister’s Award 2020
Union Coal Minister launches ‘Project Passion’- ERP of Coal India Ltd
Union Coal Minister inaugurates new Coal Handling Plant (CHP) at Krishnashila Coal Project of NCL
21 JAN 2021 3:37PM by PIB Delhi
Union Minister of Coal & Mines ShriPralhad Joshi presented “Coal Minister’s Award” tothree coal companies of Coal India Ltd. - Northern Coalfields Ltd (NCL), Central Coalfields Ltd (CCL) and Western Coalfields Ltd (WCL) in a function held in New Delhi today. The award has been instituted to promote best and sustainable practicesfor coal mining in the country. Shri Joshi also launched ‘Project Passion’–the Enterprise Resource Planning (ERP) of Coal India Ltd (CIL) whichwill help improve business performance and growth of the company with enhanced data integrity.
CIL arm NCL was conferred upon the award for outstanding performance in coal production &productivity, while its other arms CCL and WCL made it for adopting best safety practices and sustainable mining respectively.
“Coal is and will remain the lifeline of our energy aspirations. India aims to become Aatmanirbhar in coal production with due care to safety and sustainability. The award has been initiated to promote such values. I congratulate the winners and hope the companies will set even higher standards of efficient, safe and sustainable mining in times to come,” Shri Joshi said.
ERP in Coal India will be implemented it in two phases. The first phase launched covers operations of CIL headquarters and its two subsidiaries WCL and MCL. Phase-II will cover rest 6 Subsidiaries and will be made operational by August this year.
“Implementation of ERP will help CIL in real-time decision making, improving efficiency & reducing costs. It will empower CIL to achieve 1 billion tonne coal production by FY 23-24 and make it one of the most efficient mining companies in today’s dynamic and ever-changing energy scenario,” said Shri Joshi.
The Minister inaugurated a new Coal Handling Plant (CHP) at Krishnashila Coal Project of NCL via video conferencing. Having 4 million tonnes per annum (MTPA) coal handing capacity, this state of the art CHP will transport coal through Conveyor Belts and Rapid Loading system to Anpara Thermal Power Station (ATPS) of Uttar Pradesh RajyaVidyutUtpadanNigam Limited and Renusagar Power Division of Hindalco.
KrishnashilaCHP is part of CIL’s 35 First Mile Connectivity (FMC) projects with over 400 MTPA capacity that the company aimsto complete by FY 23-24 with a whopping investment of Rs. Twelve thousand five hundred crores.
“I am happy that coal companies are swiftly moving for First Mile Connectivity (FMC) projects that will improve coal evacuation process and help protect the environment. This will not only lead to transparency but also make the lives easy for the people residing in and around mining areas,” Shri Joshi said.
Adding Krishnashila CHP, Coal India has successfully made threeof its FMC projects operational with 30 MTPA capacity. Two projects, one each in SECL and MCL with a combined capacity of 26 MTPA are already operational since February and April last year respectively. Remaining 32 FMC projects are in different stages of completion and scheduled to be completed by the end of FY 23-24. CIL at present does mechanized coal handling of over 150 MTPA. With completion of all these 35 FMC projects, the mechanized coal handling capacity of the company will zoom to 550 MTPA.
Secretary (Coal) Shri Anil Kumar Jain; Chairman, CIL, Shri Pramod Agarwal; CMD, NCL, Shri P K Sinha; CMD, CCL, Shri P M Prasad, CMD, WCL, Shri Manoj Kumar and other dignitaries graced the occasion.