কম্পিতিসন কম্মিসন ওফ ইন্দিয়া
সি.সি.আই.না মেক্স লাইফ ইন্সুরেন্স কম্পনী লমিতেদতা লৈরিবা স্তেক এক্সিস বেঙ্ক লিমিতেদ, এক্সিস কেপিতেল লিমিতেদ অমসুং এক্সিস সেক্যুরিতীজ লিমিতেদনা লৌশিনবদা অয়াবা পীখ্রে
21 JAN 2021 11:09AM by PIB Imphal
দি কম্পিতিসন কম্মিসন ওফ ইন্দিয়া (সি.সি.আই.)না মেক্স লাইফ ইন্সুরেন্স কম্পনী লমিতেদতা লৈরিবা স্তেক এক্সিস বেঙ্ক লিমিতেদ, এক্সিস কেপিতেল লিমিতেদ অমসুং এক্সিস সেক্যুরিতীজ লিমিতেদনা লৌশিনবদা অয়াবা পীখ্রে।
এক্সিস বেঙ্ক লিমিতেদনা রিতেল বেঙ্কিংগী সর্ভিসশিং ফংহল্লি, মসিদা রিতেল পীবা অমসুং রিতেল দিপোজিৎশিং, হোলসেল বেঙ্কিং, পেমেন্ত সোলুসনশিং, ৱেল্থ মেনেজমেন্ত, ফোরেক্স অমসুং রেমিতেন্স প্রদক্তশিং, ম্যুচ্যুল ফন্দ স্কীম পীথবা অমসুং ইন্সুরেন্স পোলিসীশিং পীথবা য়াওরি।
এক্সিস কেপিতেল লিমিতেদ অসিনা ইনবেস্তমেন্ত বেঙ্কিং অমসুং ইন্সতিত্যুস্নেল ইক্বিতীশিংগী লমশিংদা অখন্নবা অমসুং কস্তমাইজ তৌবা সোলুসনশিং পীবগী বিজিনেস তৌরি।
এক্সিস সেক্যুরিতীজ লিমিতেদনা ব্রোকর ওইবা, ফাইন্সিএল প্রদক্তশিং পীথবা অমসুং এদভাইজরী সর্ভিসেস ফংহনবগী বিজিনেস তোরি।
মেক্স লাইফ ইন্সুরেন্স কম্পনী লমিতেদ অসি ইন্সুরেন্স রিগুলেতরী এন্দ দেবেলপমেন্ত ওথোরিতী ওফ ইন্দিয়া (আই.আর.দি.এ.আই.)গা লোইননা রেজিস্তর তৌবা লাইফ ইন্সুরেন্স কম্পনীনি। মসিনা ভারত্তা লাইফ ইন্সুরেন্স অমসুং এন্যুতী প্রদক্তশিং অমসুং ইনবেস্তমেন্ত প্লানশিং পীবগী বিজিনেস তৌরি।
সি.সি. আই.না অয়াবা পীখ্রবা পুনশিন্নবগী প্রপোজ অসি এক্সিস বেঙ্ক লিমিতেদনা মেক্স লাইফ ইন্সুরেন্স কম্পনী লমিতেদ (তার্গেৎ)কী সিয়রহোল্দিংদা চাউরাক্না ৯.৯%দা হেনগৎহন্নবা অমসুং এক্সিস কেপিতেল লিমিতেদ অমদি এক্সিস সেক্যুরিতীজ লিমিতেদনা মথং শিৎনা তার্গেৎকী সিয়েহোল্দিংদা ২% অমসুং ১% লৌশিন্নবগা মরী লৈনৈ।
সি.সি.আই.গী অকুপ্পা মরোল য়াওবা ওর্দর থোরকখিগনি।

Competition Commission of India
CCI approves the acquisition of stake by Axis Bank Limited, Axis Capital Limited and Axis Securities Limited in Max Life Insurance Company Limited
21 JAN 2021 11:09AM by PIB Delhi
The Competition Commission of India (CCI) approves the acquisition of stake by Axis Bank Limited, Axis Capital Limited and Axis Securities Limited in Max Life Insurance Company Limited.
Axis Bank Limited provides services in retail banking, which includes retail lending and retail deposits, wholesale banking, payment solutions, wealth management, forex and remittance products, distribution of mutual fund schemes and distribution of insurance policies.
Axis Capital Limited is engaged in the business of providing focused and customized solutions in the areas of investment banking and institutional equities.
Axis Securities Limited is engaged in the business of broking, distribution of financial products and advisory services.
Max Life Insurance Company Limited is Life Insurance company registered with Insurance Regulatory and Development Authority of India (IRDAI). It is engaged in the business of providing life insurance and annuity products and investment plans in India.
The proposed combination approved by CCI relates to increase of shareholding in Max Life Insurance Company Limited (Target) to approximately 9.9% by Axis Bank Limited and acquisition of 2% and 1% shareholding in the Target by Axis Capital Limited and Axis Securities Limited respectively.
Detailed order of the CCI will follow.