হাউশিং অমসুং অর্বান পোবর্তী এল্লিবেসন মন্ত্রালয়
হৌজিক ফাওহদা পি.এম.এ.ৱাই. (য়ু.)গী মখাদা য়ুম করোর ১.১গী অয়াবা পীখ্রে
পি.এম.এ.ৱাই. (য়ু.)গী মখাদা অনৌবা য়ুম ১,৬৮,৬০৬ শানবগী অয়াবা পীখ্রে
সেন্ত্রেল সেঙস্নিং অমসুং মোনিতরিং কম্মিতিগী ৫২শুবা মিতিং পাংথোকখ্রে
“বেনিফিসরিশিংদা য়ুমশিং লোইশিনবা অমসুং পীবদা মিয়েং থম্লি”: দুর্গা শঙ্কর মিশ্রা
21 JAN 2021 11:40AM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী আৱাজ য়োজনাগী মখাদা অনৌবা য়ুম ১,৬৮,৬০৬ শানবগী সেন্ত্রেল সেঙস্নিং অমসুং মোনিতরিং কম্মিতি (সি.এস.এম.সি.)গী ৫২শুবা মতিংদা অয়াবা পীখ্রে। স্তেতশিং/য়ু.তি.শিং ১৪ মিতিং অসিদা শরুক য়াখি। হায়রিবা য়ুমশিং অসি বেনিফিসরিশিংগী অমসুং ইন-সিতু স্লমশিং অমুক শেমগৎপগী হায়রকপশিংনি। স্তেতশিংনা মখোয়গী প্রোজেক্তশিং অসিগী হায়রিবা অপাম্বশিং অসি হন্না অমুক য়েংনবা হায়বদি লম, তোপোগ্রাফিকেল হাজার্দশিং, ইন্তর-সিতি মাইগ্রেসন, অহোংবা লৈরিবা অসিনচিংবা অসিনি। য়ুম লাখ ৭০ অমদি থাক কয়া য়ৌনা শাবা লোইরে অমসুং য়ুম লাখ ৪১ হেনবনা শাবা লোইশিনখ্রে।
মতিং অসিগী ফমফম্লাংদা লেঙশিনখিবা এম.ও.ঐচ.য়ু.এ.গী সেক্রেতরী শ্রী দুর্গা শঙ্কর মিশ্রানা স্তেতশিং/য়ু.তি.শিংদা পি.এম.এ.ৱাই. (য়ু.)গী মখাদা পীরিবা প্রোজেক্ত অসি মফম চানা শিজিন্নবা তকশিনখি। “মিসন অসিগী মখাদা চংশিল্লিবা থবক অসি য়াংলি। ঐখোয়না য়ুমশিং অসি লোইশিন্নবা মাংলোমদা চংশিল্লি” হায়না মহাক্না হায়খি। “স্তেতশিং/য়ু.তি.শিংনা বেনিফিসরিশিংদা য়ুমশিং অসি লোইশিন্দুনা পীবা অসিদা মিয়েং থম্লি। মহাক্না মখা তানা স্তেতশিং/য়ু.তি.শিংনা এফোর্দেবল রেন্তেল হাওশিং কম্প্লেক্সেস (এ.আর.ঐচ.সি.) স্কীমশিং শিজিন্নবা তকশিল্লি।
স্তেতশিং/য়ু.তি.শিং পুম্বনা সিতি তরক্তা মিং ওইনা আগরতলা (ত্রিপুরা), রাঞ্চি (ঝরখন্দ), লখনৌ (উত্তর প্রদেশ), ইন্দোর (মদ্য প্রদেশ), রাজকোৎ (গুজরাত) অমসুং চেন্নাই (তামিল নাদু)দা হৌদোকখিবা লাইত হাউস প্রোজেক্ত (এল.ঐচ.পি.) তরুক অসিদগী মতৌ তম্বা য়াই” হায়না মহাক্না হায়খি।
মসি কোবিদ-১৯ লায়চৎ মনুং অসিদা পাংথোকপা সি.এস.এম.সি.গী অনিশুবা মিতিংনি। হাউসিং অমসুং আর্বান এফিয়র্স মিনিস্ত্রীনা লৈবাক অসিনা ২০২২দা ৭৫শুবা ইন্দিপেন্দেন্স পাংথোক্কদৌরিবা অসিগী মনুংদা পক্কা য়ুম অয়াবা ফংলবা বেনিফিসিএরিশিংদা ফংহনগদৌরি। হাউসিং ফোর ওল হায়বা পান্দম অসিদা পি.এম.এ.ৱাই. (য়ু.)গী মখাদা অক্কনবা মতমদা য়ুমশিং অসি লৈবাক পুম্বগী ওইনা শাবা লোইশিন্দুনা খুৎশিন্নবা মরুওইবা পীরি।

Ministry of Housing & Urban Affairs
1.1 crore Houses approved under PMAY(U) so far
Construction of 1,68,606 New Houses approved under PMAY(U)
52nd Meeting of Central Sanctioning and Monitoring Committee held
“Focus on Completion & Delivery of Houses to beneficiaries”: Durga Shanker Mishra
21 JAN 2021 11:40AM by PIB Delhi
Construction of 1,68,606 new houses have been approved in the 52nd Meeting of the Central Sanctioning and Monitoring Committee (CSMC) under Pradhan Mantri Awas Yojana (Urban). 14 States/UTs participated in this meeting. These houses are proposed to be constructed across the verticals of Beneficiary Led Construction, Affordable Housing in Partnership and In-Situ Slum Redevelopment. The states also put in their proposals for revision of projects due to various issues such as, of land, topographical hazards, inter-city migration, change of preferences of verticals etc. Construction is in various stages in more than 70 Lakh houses and more than 41 Lakh houses have been completed.
Shri Durga Shanker Mishra, Secretary, MoHUA who presided over the meeting urged the States/UTs to strategize the expeditious implementation of PMAY(U) projects. “The progress under the Mission has been steady. We have to move towards completion of houses with all the basic physical and social infrastructure,” he said. “The States/UTs shall focus on completion and delivery of houses to beneficiaries. He further urged the States/UTs to expedite the implementation of Affordable Rental Housing Complexes (ARHCs) scheme.
‘All the States/UTs may also learn from the six Light House Projects (LHPs) initiated in six cities , namely, Agartala (Tripura), Ranchi (Jharkhand), Lucknow (Uttar Pradesh), Indore (Madhya Pradesh), Rajkot (Gujarat) and Chennai (Tamil Nadu). The technology can be replicated and scaled across the country for mass housing ,” he said.
This was the second CSMC meeting during the COVID-19 pandemic. Ministry of Housing and Urban Affairs is committed to provide pucca houses to all eligible beneficiaries of Urban India by 2022 when the Nation will celebrate 75th Independence. With the vision of ‘Housing for All’, the emphasis has been to accelerate construction, completion and delivery of houses across the country within stipulated time under PMAY(U).