Ministry of Agriculture & Farmers Welfare
10th round of talks between Government and Farmers Unions held in Vigyan Bhawan, New Delhi
Next round of dialogue to be held on 22nd January 2021
20 JAN 2021 9:02PM by PIB Delhi
Union Minister for Agriculture Shri Narendra Singh Tomar, Union Minister for Railways, Commerce and Industry and Consumer Affairs, Food and Public Distribution Shri PiyushGoyal and Union Minister of State for Commerce and Industry Shri Som Prakash participated in the 10th round of talks with the representatives of 41 Farmers’ Unions at VigyanBhawan, New Delhi today. At the outset Shri Tomar greeted the Farmers’ Unions on the occasion of 354th Prakash Parvof Shri Guru Govind Singh Ji and thanked them for keeping the agitation peaceful.
Shri Tomar said that the Government has proposed to the farmers’ Unions that the implementation of Farm laws should be kept on hold for a period of one to one and half years. During this time representatives of farmers’ Unions and the Government can discuss all issues related to the farmers’ agitation so that an appropriate solution can be arrived at. During the talks the the representatives of the farmers’ unions said that they will discuss the Government’s proposal in detail and will come for dialogue on 22nd January, 2021.
Agriculture Minister once again reiterated that the farm laws are going to bring about revolutionary change in the life of farmers and in the agriculture sector. The Government is committed to protecting the welfare of farmers and no one can take the farmers’ land away from them. The Minister appealed that clause wise discussion of the farm laws can take place for the talks to be meaningful, farmers’ Unions can also give alternatives other than repeal of the laws. The Government is committed to continuing the dialogue process with an open mind and a pure intention.

লৌউ-শিংউ মন্ত্রালয়
সরকার অমসুং লৌমী য়ুনিয়নশিং অনিগী মরক্তা ১০শুবা রাউন্দগী ৱারী শান্ননবা নই দিল্লীগী বিগ্যান ভবনদা পাংথোকখ্রে
মথং ৱারী শান্নবগী রাউন্দ ২০২১গী জনুৱারী ২২দা পাকথোক্কদৌরি
20 JAN 2021 9:02PM by PIB Imphal
এগ্রীকলচরগী য়ুনিয়ন মিনিস্তর শ্রী নরেন্দ্র সিংহ তোমার, রেলৱেজ, কম্মর্স অমসুং ইন্দস্ত্রী অমসুং কঞ্জুম্মর এফিয়রস, ফুদ অমসুং পব্লিক দিস্ত্রীব্যুসনগী য়ুনিয়ন মিনিস্তর শ্রী পিয়ুশ গোয়াল অমসুং কম্মর্স অমসুং ইন্দস্ত্রীগী য়ুনিয়ন মিনিস্তর ওফ স্তেত শ্রী সোম প্রকাশনা ঙসি নই দিল্লীগী বিগ্যান ভবনদা পাংথোকপা লৌমীগী য়ুনিয়ন ৪১গী মীহুৎকা ১০শুবা রাউন্দগী ৱারী শান্নবদা শরুক য়াখ্রে। হৌদোকপদা শ্রী তোমারনা লৌমীগী য়ুনিয়নশিংবু শ্রী গুরু গোবিন্দ সিংহগী ৩৫৪শুবা প্রকাশ পার্বো দা হরাও-তয়াম্বা ফোংদোকখি অমসুং মখোয়না তাল্লিবা অপাম্বা অসি ইংনা চৎথবগীদমক থাগৎপা ফোংদোকখি।
শ্রী তোমারনা হায় মদুদি সরকার অসিনা লৌমীগী য়ুনিয়নশিংদা হায়রি মদুদি ফার্ম লো অসি চহি অমদগীনা অমা মখায় অমগী মতম খক্তা থমগদবনি। মসিগী মনুং অসিদা লৌমীগী য়ুনিয়নশিংগী মীহুৎকা অমসুং সরকারগা ৱারী শান্নদুনা লৌমীনা তাল্লিবা অপাম্বা অসিগী চান্নবা য়েংলগা পাম্বৈ অমা পুরক্নবা হোৎনগনি। ৱারী শান্নবা মনুং অসিদা লৌমীগী য়ুনিয়নশিংগী মীহুৎশিনা হায় মদুদি সরকারনা পীরিবা অপাম্বা অসি কুপ্না খন্নগনি অমসুং ২০২১গী জানুৱারীগী ২২দা ৱারী শান্নবগী অমুক লাক্কনি।
এগ্রীকলচর মিনিস্তরনা অমুক্কা হন্না হায়রি মদুদি ফার্ম লো অসিনা লৌমীশিংগী পুন্সিদা অমসুং এগ্রীকলচর সেক্তরদা অওনবা অমা পুরক্কনি। সরকারনা লৌমীগী য়াইফনবগীদমক ঙাক্নবা লেপ্তুনা লৈরি অমসুং কনাগুম্বা অমত্তনা লৌমীগী লম অসি লৌবা ঙম্লোই। মিনিস্তরনা কন্না হায়জখি মদুদি ফার্ম লো অসি মচা খাইনা ৱা খন্নবা অসিনা হেন্না আর্থ থোকপা ৱারী ওইগনি, লৌমীগী য়ুনিয়নশিংনা লো অসি হন্দোকপগী মহুত্তা অতৈ অতোপ্পা পাম্বৈ অমা পীবা য়াই। সরকার অসিনা ৱারী শান্নবগী থৌওং অসি করিগুম্বা অতৈ খন্দনা অমসুং শেংনা চৎথনবা ফিরেপ লৌরি।