মশিং য়ামদবা কাংবুগী মন্ত্রালয়
আর্তিসেনশিং অমসুং খুৎহৈবশিংগী লমদম অসিগী ওইবা পোত্থোকশিংগী ২৪শুবা “হুনার হাৎ” জনুৱারী ২২, ২০২১দগী লখনৌ (য়ু.পি.)গী অভাথ শিল্পগ্রামদা পাঙথোক্লগনি
লৈবাক অসিগী রাজ্য/য়ু.তি. ৩১দগী আর্তিসেনশিং অমসুং খুৎহৈবশিংনা শরুক য়ারি
20 JAN 2021 1:51PM by PIB Imphal
আর্তিসেনশিং অমসুং খুৎহৈবশিংশিংগী লমদম অসিগী পোত্থোকশিংদা মার্কেৎ অমসুং খুদোংচাবশিং ফংহন্নবা শিংথানিংঙাই ওইবা খোঙথাংদা মাইনোরিতী এফিয়র্সকী মন্ত্রালয়না “ভোকেল ফোর লোকেল”গী থিমদা জনুৱারী ২২দগী ফেব্রুৱারী ৪, ২০২১ ফাওবা লখনৌ (য়ু.পি.) অভান্ধ শিল্পগ্রামদা ২৪শুবা “হুনার হাৎ” পাঙথোক্কনি। লৈবাক অসিগী রাজ্য/য়ু.তি. ৩১দগী আর্তিসেনশিং অমসুং খুৎহৈবশিংশিংনা শরুক য়ারি।
উত্তর প্রদেশকী মুখ্য মন্ত্রী শ্রী য়োগী অদিত্যানাথনা জনুৱারী ২৩, ২০২১দা হৌনবী মতুং ইন্না “হুনার হাৎ” হৌদোক্কনি।
থৌরম অসিদা মাইনোরিতী এফিয়র্সকী কেন্দ্রগী মন্ত্রী শ্রী মুখতর অব্বাস নগবী; উত্তর প্রদেশকী উপ মুখ্য মন্ত্রীশিং শহরী কেশব প্রসাদ মৌরিয়া অমসুং শ্রী দিনেশ শর্ম; খাদি এন্দ ভিলেজ ইন্দস্ত্রীস কম্মিসনগী চিয়রমেন শ্রী ভি.কে. সক্সেনা; য়ু.পি.গী শেল থুমগী মন্ত্রী শ্রী সুরেশ খান্না; খাদি এন্দ ভিলেজ ইন্দস্ত্রীস অমসুং এম.এস.এম.ই.গী মন্ত্রী শ্রী সিধার্থ নাথ সিংহ; অর্বান দেবেলপমেন্তগী মন্ত্রী শ্রী অশুতোশ তন্দন; সিবিল এবিএসন অমসুং মাইনোরিতী ৱেলফিয়রগী মন্ত্রী শ্রী নন্দ গোপল গুপ্তা “নন্দি”; লো এন্দ জস্তিসকী মন্ত্রী শ্রী ব্রাজেশ পথক; ৱুমেন এন্দ চাইল্দ ৱেলফিয়রগী মন্ত্রী শ্রীমরি স্বাতি সিংহ; জল শক্তিগী এম.ও.এস. শ্রী বালদেব সিংহ ঔলাখ অমসুং মুস্লিম ৱাগ, হজ এম.ও.এস. শ্রী মোহসিন রাজা হায়রিবশিং অসিনা শরুক য়াগনি।
রাজ্য অমসুং য়ু.তি. ৩১দগী আর্তিসেনশিং অমসুং খুৎহৈবশিংশিংনা লখনৌগী “হুনার হাৎ”তা শরুক য়াগনি। অন্ধ্র প্রদেশ, অসাম, বিহার, চান্দিগর, ছত্তিসগর, দিল্লী, গোৱা, গুজরাত, হরিয়ানা, হিমাচল প্রদেশ, জম্মু অমসুং কাশ্মির, ঝার্খন্দ, কর্নাতকা, কেরেলা, লদাখ, মধ্য প্রদেশ, মনিপুর, নাগালেন্দ, ওরিশা, পুদুচেরী, পঞ্জাব, রাজস্থান, সিক্কিম, তামিল নাদু, তেলঙ্গনা, উত্তর প্রদেশ, উত্তরাখন্দ, ৱেস্ত বেঙ্গল অসিনচিংবদগী আর্তিসেন, খুৎহৈবশিং অমসুং কলিনরী এক্সপর্ত ৫০০রোমনা মখোয়গী খুৎনা শাবা ফজরবা পোৎলমশিং উৎনবা অমসুং য়োন্নবা লখনৌগী “হুনার হাৎ”তা লাকখ্রে।
অজরাখ, এপ্লিগ, আর্ত মেতল ৱেয়র, বাঘ প্রিন্ত, বতিল, বনারসী সারী, বন্ধেজ, বস্তর আর্ত অমসুং হর্বেল প্রদক্তশিং, ব্লোক প্রিন্ত, প্রীথাইগী খুজি, লী অমদি ৱাগী পোত্থোকশিং, কেনবস পেন্তিং, চিকনকরি, কোরীগী কাংশি, অকংবা লৈশিং, ইয়োংগী ফীশিং, কলমকরি, মঙ্গলগিরি, কোতাগী মুগা, লেক্কী খুজি, শউনগী পোত্থোকশিং, পাশমিনা সালশিং, রামপুরিগী ভাইওলিন, উ অমসুং য়োৎকী শান্নপোৎ, কন্থা এমব্রোইদরী, প্রীথাইগী পোৎলমশিং, খ্রিস্তেল গ্লাসকী পোৎলমশিং, চাচন্দনগী পোৎলমশিং অসিনচিংবা অসি লখনৌগী “হুনার হাৎ”তা ফংগনি।
মীয়াম্না লৈবাক অসিগী তোঙান তোঙানবা শরুকশিংদগী নাৎকী ওইবা চান্নবা মথেল কয়া লখনৌগী “হুনার হাৎ”তা চাবা ফংলগনি। মসিগী মথক্তা লৈবাক অসিগী শক নাইরবা কলাকারশিংনা “হুনার হাৎ” মনুংদা নুংতিগী নুমিদাং ৱাইরমদা “আত্মানির্ভর ভারত”কী থিমদা নাৎকী ওইবা থৌরমশিং লান্থোক্কনি। শ্রী কাইলাশ খের, শ্রী বিনোদ রাথোর, মিস শিবানি কেশ্যপ, শ্রী ভুপেন্দ্র ভুপ্পি, মির্জা সিস্তর্স, শহরী প্রেম ভাতিয়া, মিস রেখা রাজ, হমসর হয়াৎ গ্রুপ, শ্রী মুকেশ পঞ্চোলিনা লখনৌগী “হুনার হাৎ”তা অয়েংবশিংগী পুক্নিং শুমহৎনিংঙাই ওইবা থৌরম লান্থোক্কনি।
লখনৌদা পাঙথোক্কদবা “হুনার হাৎ” অসি ভর্চ্যুএল অমসুং ওনলাইন ওইনা http://hunarhaat.org গী প্লেৎফোর্মদা ফংহনগনি। লৈবাক মীয়াম অমদি মপাল লৈবাক্তগী “হুনার হাৎ”কী পোৎলমশিং অসি দিজিতেল ওইনা অমসুং ওনলাইন্দা লৈবা য়াহনগনি।
“হুনার হাৎ” অসিনা আর্তিসেনশিং অমসুং খুৎহৈবশিং কয়াদা চাউনা কান্নবা পীরি মরমদি মীওই লাখ কয়ানা “হুনার হাৎ” য়েংবা লাকই অমসুং আর্তিসেনশিংগী খুৎনা শাবা লমদম অসিগী পোত্থোকশিং অসি মশিং য়াম্না লৈ। আর্তিসেনশিং,খুৎহৈবশিং লাখ ৫ হেনবদা অমসুং মখোয়গী মরী লৈনবা মীওইশিংদা “হুনার হাৎ”কী খুত্থাংদা হৌখিবা চহি ৫ অসিদা থবক অমসুং থবক্কী খুদোংচাবশিং পীখ্রে।
মতুং তারকপদা “হুনার হাৎ” অসি মৈসুর, জয়পুর, চান্দিগর, ইন্দোর, মুম্বাই, হাইদরবাদ, নই দিল্লী, রাঞ্চি, কোতা, সুরৎ/অহমদাবাদ, কোচি, পুদুচেরী অমসুং অতোপ্পা মফমশিংদা পাঙথোক্কনি।