মাইক্রো, স্মোল অমসুং মেদিয়ম ইন্তর্প্রাইজেস মন্ত্রালয়
কে.ভি.আই.সি.না ত্রাইবেল এফিয়র্স মিনিস্ত্রীগা লোয়ননা খাদি আর্তিসান অমসুং ত্রাইবেলগী মীশীংশিং লোকেলগী থবক পীনবা, মপাঙ্গল কনখৎহন্নবগী পান্দমদা এম.ও.য়ু. সহি তৌনখ্রে
19 JAN 2021 4:42PM by PIB Imphal
খাদি অমসুং ভিল্লেজ ইন্দস্ত্রী কম্মিসন (কে.ভি.আই.সি.) অমসুং ত্রাইবেল এফিয়র্স মিনিস্ত্রী অনিনা ত্রাইবেল ছাত্রগী খাদি ফেব্রিক লৈনবা অমসুং ত্রাইবেল এফিয়র্স মিনিস্ত্রীগা কে.ভি.আই.সি.গা খুৎশম্নদুনা প্রাধান মন্ত্রী ইমপ্লোইমেন্ত জেনেরেসন প্রোগ্রাম (পি.এম.ই.জি.পি.) পীনবা ঙসি এম.ও.য়ু. সহি তৌনখ্রে। এম.ও.য়ু. সহি অসি এম.এস.এম.ই.গী মিনিস্তর শ্রী নতিন গাদকারী অমসুং ত্রাইবেল এফিয়র্সকী মিনিস্তর শ্রী অর্জুন মুন্দা য়াওনা তৌখিবনি।
থৌরম অসিদা ৱা ঙাংলদুনা শ্রী গাদকারীনা হায় মদুদি, ত্রাইবেল এফিয়র্স মিনিস্ত্রীনা ২০২০-২১দা লুপা করোর ১৪.৭৭গী শেনফম ওইগদবা খাদি ফেব্রিক মিতর লাখ ৬কী মথক্তা মিনিস্ত্রী অসিনা তৌহনবা এক্লাবিয়া রেসিদেন্সিএল স্কুলগীদমক লৈরগনি। মহাক্না হায় মদুদি, খাদি ফেব্রিক লৈবদা চংগদবা চাং অসি চহি খুদিংগী স্কুল অসি হেনগৎলকপগী মতুং ইন্না হেনগৎপা মথৌ তাই।
এম.এস.এম.ই.গী মিনিস্তর শ্রী নিতিন গীদকারীনা এম.ও.য়ু. সহি তৌবা লৌইরবা মতুংদা ৱা ঙাংবা
ত্রাইবেল এফিয়র্সকী মিনিস্তর শ্রী আর্জুন মুন্দানা হায় মদুদি নেস্নেল সেদ্যুল ত্রাইব ফাইনান্স দিবলপমেন্ত কোওপরেসন (এন.এস.তি.এফ.দি.সি.) ইন্দিয়াগী ত্রাইবেলগী ইকোনোমিক দিবলপমেন্তগী মরুওইবা থৌদাং লৌরিবা ত্রাইবেল মিনিস্ত্রীগী এজেন্সি অমা ওইরিবা অসিনা পি.এম.ই.জি.পি. স্কীম অসি ফংহন্নবা মপাং ওইগনি। এন.এস.তি.এফ.দি.সি.না সেদ্যুল ত্রাইবকী ইকোনোমীগী সেক্তর খুদিংদা লোন স্কীম অসি পীগনি। এম.ও.য়ু. অসিনা ত্রাইবেলশিংবু পোত্থোক কয়া অমা পুথোকহন্দুনা অমসুং মশাগী ওইবা থবক পুথোক্তুনা কান্নবা কয়া অমা পীরগনি। এন.এস.তি.এফ.দি.সি. অমসুং কে.ভি.আই.সি. অনি অসি পুনবা অসিনা পি.এম.ই.জি.পি. স্কীম কয়া অমা এস.তি.শিংদা পীবা হেনগৎলগনি।
ত্রাইবেল এফিয়র্সকী মিনিস্তর শ্রী আর্জুন মুন্দানা এম.ও.য়ু. সহি তৌবা লৌইরবা মতুংদা ৱা ঙাংবা
এম.ও.য়ু. অসি প্রধান মন্ত্রীগী “আত্মানির্ভর ভারত” অসিগা লোয়ননা শিনবনি হায়রিবা অসিনা লৈবাক অসিদা লৈরিবা চাওরবা ত্রাইবেলগী মীশিং অসিদা খাদি আর্তিসানশিং অসি থবক ফংহনবা অমসুং মপাঙ্গল কনখৎহনবনি।

Ministry of Micro,Small & Medium Enterprises
KVIC signs MOUs with Ministry of Tribal Affairs aimed at creating local employment, strengthen Khadi artisans and the tribal population
19 JAN 2021 4:42PM by PIB Delhi
The Khadi and Village Industries Commission (KVIC) and the Ministry of Tribal Affairs signed two MoUs today for purchase of Khadi fabric for tribal students, and on partnering of Tribal Affairs Ministry with KVIC as an implementing agency for Prime Minister Employment Generation Program (PMEGP). The MoUs were signed in the presence of Minister of MSME Shri Nitin Gadkari and Minister of Tribal Affairs Shri Arjun Munda.
Speaking on tbhe occasion, Shri Gadkari said, the Ministry of Tribal Affairs will procure over 6 lakh meters of Khadi fabric worth Rs 14.77 crore in 2020-21, for the students in Eklavya Residential Schools being run by the ministry. He said, the quantum of purchase of Khadi fabric shall also increase proportionally with the increase in the number of Eklavya Schools every year.
Minister of MSME Shri Nitin Gadkari addressing the gathering after signing of MoUs
Minister of Tribal Affairs Shri Arjun Munda said that National Scheduled Tribe Finance Development Corporation (NSTFDC), an agency of the Tribal Affairs Ministry responsible for economic development of tribals in India, will be roped in as a partner to implement PMEGP Scheme. NSTFDC provides concessional loan schemes for funding entrepreneurial ventures of aspiring scheduled tribes in all sectors of economy. The MoU will thus benefit the tribals by engaging them in various production activities and creating self-employment opportunities. The alliance of NSTFDC and KVIC will increase the coverage of PMEGP Scheme among the STs.
Minister of Tribal Affairs Shri Arjun Munda addressing the gathering after signing of MoUs
The MoUs are aligned with Prime Minister’s call for “Aatmanirbhar Bharat” as they aim at creating local employment by strengthening the Khadi artisans and a large chunk of tribal population across the country.