থবক শুবা, মীয়ামগী ৱাকৎ অমসুং পেন্সন মন্ত্রালয়
ভারতিয়া মসদূর সংঘ (বি.এম.এস.)গী নেস্নেল দেলিগেসন অমনা তোঙান তোঙানবা বিভাগশিংগা মরী লৈনবা সর্ভিসকী হিরমশিংগী মতাংদা খন্ননবা কেন্দ্রগী মন্ত্রী দা. জিতেন্দ্র সিংহগা উন্নখ্রে
18 JAN 2021 5:44PM by PIB Imphal
ভারতিয়া মসদূর সংঘ (বি.এম.এস.)গী নেস্নেল দেলিগেসন অমনা ঙসি কেন্দ্রগী রাজ্য মন্ত্রী (ইন্দিপেন্দেন্ত চার্জ) দেবেলপমেন্ত ওফ নোর্থ ইস্তর্ন রিজন (দোনর), এম.ও.এস. পি.এম.ও., পর্সনেল, পব্লিক গ্রীভান্সেস, পেন্সনস, এতোমিক ইনর্জী অমসুং সপেসকী দা. জিতেন্দ্র সিংহগা উন্নখ্রে অমসুং মহাক্কা তোঙান তোঙানবা বিভাগশিংগা মরী লৈনবা সর্ভিসকী হিরমশিংগী মতাংদা খন্নখ্রে।
দেলিগেসন অসিদা ভারতিয়া প্রাতিরক্ষা মসদূর সংঘ (বি.পি.এম.এস.), সরকার কর্মচারী রাস্ত্রিয়া পরিসংঘ, এসোসিএআন ওফ সিবিলিয় ক্লাস-১ গ্রুপ ওফিসর্স, গ্রুপ বি ওফিসর্স এসোসিএসন ওফ সর্ভে ওফ ইন্দিয়া য়াওনা বি.এম.এস.কী তোঙান তোঙানবা ৱিঙ্গশিংদগী মীহুৎশিং য়াওখি।
EMF9.JPG)
অহৌবদা দেলিগেসন অসিগী মীহুৎশিংনা মখোয়না দা. জিতেন্দ্র সিংহ উন্ননবা এপোইন্তমেন্ত লৌবা খুদিংদা মহাক্না য়ারকপা অমদি পোসিতিব ওইবা পাউখুম পীরকখিবা অদুগীদমক্তা মহাকপু থাগৎপা ফোঙদোকখি। মখোয়না হায় কর্মচারীশিংনা মখোয়গী য়াইফনবা অমদি থবক পাঙথোকপদা লাইথোকহন্নবা দি.ও.পি.তি.না অনৌবা রিদোর্মশিং চৎনহনখিবা অসি য়াম্না থাগৎলি।
পুং অমা মখাইরোম পাঙথোকখিবা মীফম অদুদা দা. জিতেন্দ্র সিংহনা দেলিগেসনগী মীহুৎশিংনা ৱা ঙাংবা অদু তাখি। মহাক্না হায় প্রধান মন্ত্রী নরেন্দ্র মোদীগী মখাদা পুকচেল শেংবা অমদি মথৌ নীংথিজনা তৌবা ওফিসরশিংগী পুক্নিং থৌগৎনবা খোঙথাং খুদিংমক লৌখৎলি। মহাক্না পুকচেল শেংবা অমসুং মথৌ মশক খঙবা অসিনা পুম্নমক্তগী মরু ওইনা লৌই হায়না ফোঙদোকখ্রে।
দা. জিতেন্দ্র সিংহনা হায় ওফিসিএলশিংনা মখোয়গী অঙম্বা থাক্তা মথৌ পাঙথোকপা ঙম্নবা থবক তৌবদা নুংঙাইগদবা ফীভম অমা ওইহন্নবা মরু ওইবা থৌরাং কয়া পাইখৎখহরে মসিগা ইরোইননা তোঙান তোঙানবা তাঙ্কক কয়াদা তোঙান তোঙানবা থৌদাংশিং পুরিবা ওফিসিএলশিংগী কেপাসিতী-বিল্দিং তৌনবা তেক্নোলোজী ইনেবল মেকানিজমশিং পাইখৎলি। হিরম অসিদা মহাক্না হন্দক্তা প্রধান মন্ত্রী মোদীনা ময়াই তাংবল লৌদুনা পাঙথোকখিবা কেন্দ্রী মন্ত্রী-মন্দলনা পাস তৌখিবা “মিসন কর্ময়োগী” রিফোর্মগী মতাংদা অখন্ননা পনখি।
ওফিসিএলশিংগী প্রমোসন অমসুং ইমপেনেলমেন্তগী তোঙান তোঙানবা থাকশিংগী মতাংদা দা. জিতেন্দ্র সিংহনা হায়, দি.ও.পি.তি.না মতম চানা প্রমোসন পীনবা প্রোসেসশিং স্ত্রীমলাইন তৌনবা লেপ্তনা হোৎনরি অদুবু খ্বাইদগী অচৌবা অপনবা অসি মতম মতমগী ওইনা ফাইল তৌরকপা মখল কয়াগী লিতিগেসনশিং অসিনি। মহাক্না হায় মহাক মশানা হকথেংননা তোঙান তোঙানবা কর্মচারীগী গ্রুপশিং পাউ ফাওন্ননবা হোৎনখি অমসুং মখোয়দা ৱাখল্লোনশিং খেন্নবা অসি কোকহন্নবা মতেং পাংনবা এপীল তৌখি।
মন্ত্রীদা হৌজিক লৈরিবা সমস্যা খরা য়াওবা তোখাইবা মেমোরেন্দমশিং খুৎশিন্নখ্রে। মসিদা সর্ভে ওফ ইন্দিয়াগী সুপরিন্তেন্দেন্ত সর্ভেয়রশিং অহাংবা ফমশিংদা ওফিসরশিং প্রমোসন পীবিনবা অমসুং দি.ও.পি.তি.গী গাইদলাইনশিংগী মতুং ইন্না গ্রুপ-এ অমসুং গ্রুপ-বি ওফিসরশিং কেদর রিস্ত্রকচরিং তৌবা য়াওখি। দেলিগেসন অসিনা নোসন্নেল বেসিস্তা পেন্সনরী বেনিফিৎশিংগী কেলক্যুলেসন্দা ইনক্রিমেন্ত অমা পীনবা অমসুং এদ-হোক বেসিস্তা দিপার্তমেন্ত ওফ সাইন্স এন্দ তেক্নোলোজীদা হাংদুনা লৈরিবা ফমশিং মেনশিনবগী মতাংদা হায়জখ্রে।
দা. জিতেন্দ্র সিংহনা দেলিগেসনগী মীহুৎশিংদা মহাক্না সমস্যাশিং অসি অমমমতা তোখায়না য়েংশিনগনি অমসুং মখোয়গা মখা তাবা মীফমসু পাঙথোক্কনি হায়না থাজবা পীরকখ্রে।

Ministry of Personnel, Public Grievances & Pensions
A national delegation of Bharatiya Mazdoor Sangh (BMS) meets Union Minister Dr Jitendra Singh to discuss service matters related to different departments.
18 JAN 2021 5:44PM by PIB Delhi
A national delegation of BharatiyaMazdoorSangh (BMS) today met Union Minister of State (Independent Charge) Development of North Eastern Region (DoNER), MoS PMO, Personnel, Public Grievances, Pensions, Atomic Energy and Space, Dr.Jitendra Singh and discussed with him service matters related to different departments.
The delegation consisted of members from different wings of the BMS including BharatiyaPratirakshaMazdoorSangh (BPMS), SarkariKarmachariRashtriyaParisangh,Association of Civilian Class-1 Group Officers, Group B Officers' Association of Survey of India etc.
At the outset, the members of the delegation profusely thanked Dr.Jitendra Singh for his prompt and positive response each time when they had sought an appointment with him. They said, the employees are highly appreciative of the path-breaking reforms introduced by the DoPT for the benefit of employees and for the ease of working.
In a half-an-hour meeting, Dr.Jitendra Singh gave a patient hearing to each member of the delegation. He said, under Prime Minister Narendra Modi, every effort is being made to encourage the honest and performing officers. Honesty and performance are given precedence over everything else, he said.
Dr.Jitendra Singh said, while several landmark initiatives have been taken to provide a work-friendly environment to officials so that they can perform to the best of their potential, at the same time, technology enabled mechanisms are being evolved for continuous capacity-building of the officials assigned with different responsibilities at different points of time. In this regard, he made a special mention of “Mission Karmayogi” reform recently passed by the Union Cabinet at a meeting chaired by Prime Minister Modi.
As far as the promotion and empanelment of officials at different levels are concerned, Dr.Jitendra Singh said, the DoPT is continuously endeavouring to streamline the processes for timely promotion but one of the major hurdles comes from multiple litigations being filed from time to time. He said, he has been personally trying to reach out to various employee groups and appeal them to cooperate in overcoming all these contradictions.
The Minister was presented with separate memorandums highlighting some of the current issues. These included promotion of officers in Survey of India on the vacant posts of Superintendent Surveyors and Cadre restructuring of Group-A and Group-B officers as per the DoPT guidelines. The delegation also requested to consider grant of one increment on notional basis regarding calculation of pensionary benefits and filling of the posts in the Department of Science and Technology on ad-hoc basis.
Dr.Jitendra Singh assured the members of the delegation that he would look into each of the issues separately and also hold a follow up meeting with them.