Ministry of Ports, Shipping and Waterways
Government of India strengthens cargo handling capacity of Chabahar Port, Iran
Recently supplied Two Mobile Harbour Cranes (MHC) will enable Chabahar Port to carry seamless cargo handling services
18 JAN 2021 3:20PM by PIB Delhi
India has supplied a consignment of two Mobile Harbour Cranes (MHC) to Iran’s Chabahar port, with a total contract value of over USD 25 Million under a contract agreement for supply of 6 MHC. The consignment of cranes arrived from Marghera port, Italy has been unloaded successfully on 18th January, 2021 at Chabahar port and presently undergoing trials run.
With 140 metric tons lifting capacity, multipurpose equipment and accessories like Mobile Harbour Cranes (MHC) will enable India Ports Global Limited (IPGL) to provide seamless services for Container, Bulk and General Cargo at Shahid Beheshti Port of Chabahar.
This is a step towards India’s commitment towards infrastructure development of ‎Shahid Beheshti Port of Chabahar.
.
The bilateral contract between the Islamic Republic of Iran and Republic of India was signed on 23rd May 2016 with a total value of USD 85 million ‎for Equipping, Mechanizing and starting Operations at Shahid Beheshti Port of Chabahar development Phase- I. To achieve this ambitious aim, an SPV namely India Ports Global Limited (IPGL) Mumbai was incorporated under the ambit of the Ministry of Ports, ‎Shipping and Waterways.
Minister of Ports, Shipping and Waterways (I/C), Shri Mansukh Mandaviya stated that Chabahar Port is a strategic port with great national importance. The delivery of consignment of heavy equipment, including cranes shows India’s commitment to the strategic connectivity of Chabahar port project that will provide access to markets in Central Asia. Development of Chabahar port is the anchor for the expansion of economic and mutual relations between India and Iran and it will give a further boost to the maritime trade between both the countries.
The location of Chabahar Port has strategically advantage and high potential to provide connectivity among India, Iran, Afghanistan, Uzbekistan and other CIS countries specially Eastern CIS countries to increase trade between these countries.

শিপ্পিং মন্ত্রালয়
ভারত সরকারনা ইরানগী চাবহার পোর্তকী কার্গো হেন্দল তৌবগী কেপাসিতী মপাঙ্গল কনখৎহনখ্রে
হন্দক্তা সপ্লাই তৌখিবা মোবাইল হর্বর ক্রেন (এম.ঐচ.সি.) অনিনা চাবহার পোর্ততা অপনবা লৈতবা কার্গো হেন্দলিং সর্ভিসেস পাঙথোকপা ঙমহল্লগনি
18 JAN 2021 6:01PM by PIB Imphal
এম.ঐচ.সি. ৬ সপ্লাই তৌনবা কন্ত্রেক্ত এগ্রীমেন্ত অমগী মখাদা অপুনবা কন্ত্রেক্ত ভেল্যু য়ু.এস.দি. মিলিয়ন ২৫কী মথক্তা ওইবগা লোইননা ইরানগী চাবহার পোর্ত্তা ভারতনা মোবাইল হর্বর ক্রেন (এম.ঐচ.সি.) অনিগী কনসাইনমেন্ত সপ্লাই তৌখ্রে। ইতালীগী মরঘেরা পোর্তদগী য়ৌরকখিবা ক্রেনশিং অসিগী কনসাইনমেন্ত অসি চাবহার পোর্ত্তা জনুৱারী ১৮, ২০২১দা মাই পাক্না লৌথখ্রে অমদি হৌজিক-হৌজিক ত্রাইএলশিং পাঙথোক্লি।
মেত্রিক তন ১৪০ থাংগৎপা ঙম্বা কেপাসিতী, হিরম কয়াদা শীজিন্নবা য়াবা ইক্বিপমেন্ত অমসুং এসেসরীশিংগা লোইননা মোবাইল হর্বর ক্রেনশিং (এম.ঐচ.সি.)গুম্বনা চাবহারগী শাহিব বেহেস্তি পোর্ত্তা ইন্দিয়ন পোর্তস গ্লোবেল লিমিতেদ (আই.পি.জি.এল.)না কন্তেনর, বলক অমসুং জেনরেল কার্গোগী অপনবা লৈতবা সর্ভিসেস ফংহনবা ঙমহল্লি।
মসি ভারতনা চাবহারগী শাহিব বেহেস্তি পোর্তকী ইনফ্রাস্ত্রকচরগী চাউখৎ-থৌরাং পুরক্কনি হায়না ৱাশকখিবা অদুগী খোঙথাং অমনি।
ইস্লামিক রিপব্লিক ওফ ইরান অমসুং রিপব্লিক ওফ ইন্দিয়াগী মরক্তা বাইলেতরেল কন্ত্রেক্ত অসি মে ২৩, ২০১৬দা খুৎয়েক পীনখি লোইননা চাবহারগী শাহিব বেহেস্তি পোর্তকী চাউখৎ-থৌরাংগী ফেস- I গী ইক্বিপ্পিং, মেকানাইজিং অমসুং ওপরেসনশিং হৌনবা অপুনবা শেনফম য়ু,এস.দি. মিলিয়ন ৮৫ ওইখি। অচৌবা পান্দম অসি ফংবা ঙম্নবা মুম্বাইগী ইন্দিয়া পোর্তস গ্লোবেল লিমিতেদ (আই.পি.জি.এল.) হায়না খঙনবা এস.পি.ভি. অমা পোর্তস, শিপ্পিং অমসুং ৱাতরৱেজ মন্ত্রালয়গী লুচিং মখাদা ইনকোর্পোরেৎ তৌখ্রে।
পোর্তস, শিপ্পিং অমসুং ৱাতরৱেজকী মন্ত্রী (আই/সি) শ্রী মনসুখ মন্দাবিয়ানা হায় চাবহার পোর্ত অসি লৈবাক্কী ওইনা য়াম্না মরু ওইবগা লোইননা স্ত্রেজিক পোর্ত অমনি। ক্রেনশিং য়াওনা অরুম্বা ইক্বিপমেন্তগী কনসাইনমেন্ত দেলিবরী তৌবা অসিন ভারতনা চাবহার পোর্ত প্রোজেক্তকী স্ত্রেতেজিক কন্নেক্তিবিতী ৱাশক ঙাক্লে হায়বা তাকখ্রে মসিনা সেন্ত্রেল এসিয়াগী কৈথেলশিংদা একসেস ফংহল্লগনি। চাবহার পোর্ত চাউখৎহনবা অসিনা ভারত অমসুং ইরানগী মরক্তা লৈরিবা শেন্মীৎলোন অমসুং য়ান্নবগী মরীশিং অসি ফগৎহন্নবা পাম্বৈ অমনি অমসুং মসিনা লৈবাক অনিগী মেরিতাইম ত্রেদ হেনগৎহল্লগনি।
চাবহার পোর্তকী মফম অসি য়াম্না খুদোংচাই অমসুং মসিনা ভারত, ইরান, অফঘানিস্তান, উসবেকিস্তান অমসুং অতোপ্পা সি.আই.এস. লৈবাকশিং মরু ওইনা ইস্তর্ন সি.আই.এস. লৈবাকশিংদা কন্নেক্তিবিতী লৈহন্নবা অচৌবা পোতেন্সিএল লৈ মসিনা লৈবাকশিং অসিগী মরক্তা ললোন-ইতিক হেনগৎহনগনি।