Ministry of Power
Public Issue of Debentures amounting to Rs. 5,000 crores by PFC Ltd. opens on January 15, 2021
Debentures offer coupon rates ranging upto 7.15% p.a.$ across maturities
Rs. 500 crores base Issue size; option to retain oversubscription up to Rs. 4,500 crores aggregating upto Rs. 5000 crores, which is within the shelf limit of Rs 10,000 crores
Allotment on first-come, first-served basis
14 JAN 2021 1:22PM by PIB Delhi
Power Finance Corporation Limited, is one of the leading financial institutions in India, focused on the power sector will open its Rs 5,000 crores public issue of secured, redeemable Non-Convertible Debentures on January 15, 2021. The base Issue size is Rs. 500 crores with an option to retain oversubscription of up to Rs. 4,500 crores aggregating up to 5,000 crores which is within the shelf limit of Rs 10,000 crores. The Non-convertible debentures (NCDs) are of face value of Rs 1,000 each. The Tranche I Issue is scheduled to close on January 29, 2021 with an option of early closure or extension as decided by PFC’s Board of Directors or a duly constituted committee thereof.
The Tranche I Issue offers options for tenures of 3, 5, 10 and 15 years. The 3-year tenure NCD in Series I will offer a fixed coupon rate of 4.65% p.a to 4.80% p.a., while the 5 year tenure NCD in Series II will offer fixed coupon rate of 5.65% p.a. to 5.80% p.a. depending on the category of investors. The 10-year tenure NCDs offers options of both fixed and floating rates of interest. The fixed coupon rate is 6.63%p.a. to 7.00% p.a. The floating coupon rate, on the other hand, is based on Benchmark FIMMDA 10Yr G-Sec (Annualised) + spread of 55 basis points to 80 basis points, subject to floor and cap rate depending on the category of investors. The 15-year tenure NCD offers a range of fixed coupon rates with maximum coupon rate of 7.15% p.a.
The minimum application size is for 10 NCDs aggregating to Rs. 10,000 collectively across all series of NCDs and in multiples of One (1) NCD of face value of Rs. 1000 each thereafter.
The NCDs offered through the Shelf Prospectus and the Tranche I Prospectus both dated January 11, 2021 are proposed to be listed on BSE Limited. The Lead Managers to the Issue are Trust Investment Advisors Private Limited, A. K. Capital Services Limited, Edelweiss Financial Services Limited and JM Financial Limited.
Ratings by CARE, CRISIL & ICRA indicate ‘High degree of safety’
The NCDs proposed to be issued under the Issue have been rated ‘CARE AAA; Stable’ by CARE Ratings Ltd, ‘CRISIL AAA / Stable’ by CRISIL Ltd (“CRISIL”); and ‘[ICRA]AAA(Stable)’ by ICRA Ltd. NCDs with these ratings are considered to have the highest degree of safety regarding timely servicing of financial obligations and such instruments carry lowest credit risk.
Key Terms of the Issue Structure:
Issue Structure
Series
I
II
III
IV*
V
VI
VII
Interest Type
Fixed
Fixed
Fixed
Fixed
Floating#
Fixed
Fixed
Frequency of Interest Payment
Annual
Annual
Quarterly
Annual
Annual
Quarterly
Annual
Tenor
3 Years
5 Years
10 Years
10 Years
10 Years
15 Years
15 Years
Coupon (Per cent.) for category I & II
4.65%
5.65%
6.63%
6.80%
Benchmark FIMMDA 10Yr G-Sec (Annualised)+ 55 BPS
6.78%
6.95%
Coupon (Per cent.) for category III & IV
4.80%
5.80%
6.82%
7.00%
Benchmark FIMMDA 10Yr G-Sec (Annualised) + 80 BPS
6.97%
7.15%
Effective Yield (per cent. Per annum) for category I & II
4.65%
5.65%
6.79%
6.80%
-
6.95%
6.95%
Effective Yield (per cent. Per annum) for category III & IV
4.80%
5.80%
6.99%
7.00%
-
7.15%
7.15%
Put and Call Option
Not Applicable
Redemption Amount (Rs. Per NCD
Rs. 1000.00
Rs. 1000.00
Rs. 1000.00
Rs. 1000.00
Rs. 1000.00
Rs. 1000.00
Rs. 1000.00
Redemption Date (from the Deemed Date of Allotment)
3 Years
5 Years
10 Years
10 Years
10 Years
15 Years
15 Years
Minimum Application
Rs. 10,000 (10 NCDs) across all Series collectively
In multiples thereafter
Rs. 1,000 (1 NCD)
Face Value / Issue Price (Rs./ NCD)
Rs. 1,000 (1 NCD)
Mode of Interest Payments
Through various payments available.
Default Series
Series IV
# G-sec 10 Yr (annualized) is referred to as FIMMDA 10Yr G-sec benchmark published by FIMMDA Reference computed on an annualized basis as computed by FIMMDA.
# The effective coupon will be subject to a floor rate of 5.80% p.a. and cap rate of 7.30% p.a. for Category I & II Investors and floor rate of 6.00% p.a. and cap rate of 7.50% p.a. for Category III &IV Investors.
* The Company shall allocate and allot Series IV NCDs wherein the Applicants have not indicated their choice of the relevant NCD Series.

পাৱর মন্ত্রালয়
পি.এফ.সি. মিলিতেদনা লুপা করোর ৫,০০০গী শেনফম ওইবা দিচেঞ্চরশিংগী পব্লিক ইসু জনুৱারী ১৫, ২০২১দগী হাংলগনি
দিবেঞ্চরশিংনা মেচুরিতীশিংদা পি.এ. ৭.১৫% ফাওবগী কুপন পীরি
বেস ইসুগী সাইস লুপা করোর ৫০০; শেল্ফ লিমিৎ লুপা করোর ১০,০০০গী মনুংদা লৈবা লুপা করোর ৫,০০০ ফাওবা ওইবা য়াগদবা লুপা করোর ৪,৫০০গী ওভরসবস্ক্রিপ্সনগী ওপ্সন
অহানবা লাকপদা খুদোংচাবা পীদুনা এলোৎমেন্ত তৌগনি
14 JAN 2021 1:22PM by PIB Imphal
পাৱর ফাইনান্স কোর্পোরেসন লিমিতেদ অসি ভারতকী মাংজিল থারিবা ফাইনান্সিএল ইন্সতিত্যুসনশিংগী মরক্তা অমা ওইরি মসিনা পাৱর সেক্তরদা মীৎয়েং চংবনা সেক্যুর ওইবা এইদীম তৌবা য়াবা নন-কবর্রিবল দিবেঞ্চরশিংগী ওইবা লুপা করোর ৫,০০০গী পব্লিক ইসু জনুৱারী ১৫, ২০২১দা হাংদোক্লগনি। বেস ইসুগী সাইস অসি লুপা করোর ৫০০নি লোইননা শেল্ফ লিমিৎ লুপা করোর ১০,০০০গী মনুংদা লৈবা লুপা করোর ৫,০০০ ফাওবা ওইবা য়াগদবা লুপা করোর ৪,৫০০গী ওভরসবস্ক্রিপ্সনগী ওপ্সন অমসু লৈগনি। নন-কবর্তিবল দিবেঞ্চরশিং (এন.সি.দি.শিং)গী ফেস ভেল্যু অমমমদা লুপা ১,০০০ ওই। ত্রেঞ্চ Iগী ইসু জনুৱারী ২৯, ২০২১দা ক্লোস তৌনবা লেপখ্রে লোইননা পি.এফ.সি.গী বোর্দ ওফ দিরেক্তর্স নত্ত্রগা নৌবা শেম্বা কম্মিতিগী ৱারেপকী মতুং ইন্না ঙন্না ক্লোস তৌবা নত্ত্রগা শাংদোকপগী ওপ্সন অমা পীগনি।
ত্রেঞ্চ Iগী ইসুনা চহি ৩, ৫, ১০ অমসুং ১৫গী তেনরশিংগী ওপ্সন পীরি। ইনবেস্তরগী কেতগোরীগী মখা পোন্না সিরিস-Iদা চহি ৩গী এন.সি.দি. তেনরনা পি.এ. ৪.৬৫%দগী পি.এ. ৪.৮০% ফাওবগী ফিক্স কুপন রেৎ ওফর তৌগনি, সিরিস-II দা চহি ৫গী এন.সি.দি. তেনরনা পি.এ. ৫.৬৫%দগী পি.এ. ৫.৮০% ফাওবগী ফিক্স কুপন রেৎ ওফর তৌগনি। এন.সি.দি.শিংগী চহি ১০গী তেনরনা ফিক্স অমসুং ফ্লোতিং ওইবা শেনগ্দোইগী চাং অনিমক্কী ওপ্সনশিং পীরি। ফিক্স কুপন রেৎ অসি পি.এ. ৬.৬৩%দগী ৭.০০ ফাওবনি। ইনবেস্তরগী কেতগোঈগী ফ্লো অমসুং কেপ রেৎকী মখা পোন্না ফ্লোতিং কুপন রেৎ অসি অমরোমদনা বেঞ্চমার্ক এফ.আই.এম.এম.দি.এ. চহি ১০গী জি-সেক (এন্যুএলাইজ) + বেসিক পোইন্ত ৫৫তগী বেসিক পোইন্ত ৮০ ফাওবগী স্প্রেদতা য়ুম্ফম ওইখি। এন.সি.দি.গী চহি ১৫গী তেনরনা খ্বাইদগী য়াম্বা কুপন রেৎ পি.এ. ৭.১৫% ওইদুনা মখল কয়াগী ফিক্স কুপন রেৎশিং পীরি।
খ্বাইদগী পীকপা এপ্লিকেসন সাইস অসি এন.সি.দি. ১০গীনি মসি এন.সি.দি.গী সিরিস পুম্নমক্তা অপুনবা লুপা ১০,০০০ ফাওবা ওইরি অমসুং মতুং তারকপদা এন.সি.দি. অমা (১)গী মল্তিপলশিংদা অমমমগী ফেস ভেল্যু লুপা ১০০০ ওই।
এন.সি.দি.শিংনা জনুৱারী ১১, ২০২১দা থোকখিবা শেল্ফ প্রোস্পেক্তস অমসুং ত্রাঞ্চ I প্রোস্পেক্তস অনিমক্কী খুত্থাংদা ফংহনখিবা অসি বি.এস.ই. লিমিতেদতা হাপ্নবা প্রপোজ তৌখ্রে। ইসু অসিগী মকোক থোংবা মেনেজরশিংদি ত্রস্ত ইনবেস্তমেন্ত এদভাইজর্স প্রাইবেৎ লিমিতেদ, এ.কে. কেপিতেল সর্ভিসেস লিমিতেদ, এদেলৱেজ ফাইনান্সিএল সর্ভিসেস লিমিতেদ অমসুং জে.এম. ফাইনান্সিএল লিমিতেদ অসিনি।
সি.এ.আর.ই., সি.আর.আই.এস.আই.এল. অমসুং আই.সি.আর.এ.না পীবা রেতিংশিংনা ‘খুদোংথিদবগী চাং খ্বাইদগী ৱাংঙি’ উৎলি
এন.সি.দি.গী ইসু অসিগী মখাদা ইসু তৌনবা প্রপোজ তৌখিবা অদু সি.এ.আর.ই. রেতিংস লিমিতেদনা ‘সি.এ.আর.ই. এ.এ.এ; স্তেবল’, সি.আর.আই.এস.আই.এল লিমিতেদ (“সি.আর.আই.এস.আই.এল”)না ‘সি.আর.আই.এস.আই.এল. এ.এ.এ/ স্তেবল’; অমসুং আই.সি.আর.এ. লিমিতেদনা ‘[আই.সি.আর.এ.]এ.এ.এ.(স্তেবল)রেৎ তৌখি। রেতিংশিং অসিগা লোইননা এন.সি.দি.শিং অসি মতম চানা ফাইনান্সিএলগী ঙাক্না চৎকদবশিংগী সর্ভিস পীবগী মতাংদা খুদোংথিদবগী চাং খ্বাইদগী ৱাংঙি হায়না লৌখ্রে অমসুং অসিগুম্বা ইন্সত্রুমেন্তশিংআ খ্বাইদগী নেম্বা ক্রেদিৎকী খুদোংথিবা লৈগনি।
ইসুগী স্ত্রকচরগী মরু ওইবা তর্মশিং:
ইসুগী স্ত্রকচর
সিরিস
I
II
III
IV*
V
VI
VII
শেন্দোইগী মখল
ফিক্স
ফিক্স
ফিক্স
ফিক্স
ফ্লোতিং#
ফিক্স
ফিক্স
শেন্দোই থিবগী চাং
এন্যুএল
এন্যুএল
ক্বাতর্লী
এন্যুএল
এন্যুএল
ক্বাতর্লী
এন্যুএল
তেনর
চহি ৩
চহি ৫
চহি ১০
চহি ১০
চহি ১০
চহি ১৫
চহি ১৫
কেতগোরী I অমসুং IIগী কুপন (চাদা)
৪.৬৫%
৫.৬৫%
৬.৬৩%
৬.৮০%
বেঞ্চমার্ক এফ.আই.এম.এম.দি.এ. চহি ১০গী জি-সেক (এন্যুএলাইজ) + বি.পি.এস. ৫৫
৬.৭৮%
৬.৯৫%
কেতগোরী III অমসুং IVগী কুপন (চাদা)
৪.৮০%
৫.৮০%
৬.৮২%
৭.০০%
বেঞ্চমার্ক এফ.আই.এম.এম.দি.এ. চহি ১০গী জি-সেক (এন্যুএলাইজ) + বি.পি.এস. ৮০
৬.৯৭%
৭.১৫%
কেতগোরী I অমসুং IIগী ইফেক্তিব য়িল্দ (পর এনমগী চাদা)
৪.৬৫%
৫.৬৫%
৬.৭৯%
৬.৮০%
-
৬.৯৫%
৬.৯৫%
কেতগোরী III অমসুং IVগী ইফেক্তিব য়িল্দ (পর এনমগী চাদা)
৪.৮০%
৫.৮০%
৬.৯৯%
৭.০০%
-
৭.১৫%
৭.১৫%
পুৎ অমসুং কোলগী ওপ্সন
এপ্লিকেবল ওইদে
রিদিম্পসন তৌবগী শেনফম (এন.সি.দি.গী মতুং ইন্না লুপাদা)
লুপা ১০০০.০০
লুপা ১০০০.০০
লুপা ১০০০.০০
লুপা ১০০০.০০
লুপা ১০০০.০০
লুপা ১০০০.০০
লুপা ১০০০.০০
রিদীম্পসনগী তাং (এলোৎমেন্ত তৌবা তাংদগী)
চহি ৩
চহি ৫
চহি ১০
চহি ১০
চহি ১০
চহি ১৫
চহি ১৫
খ্বাইদগী পীকপা এপ্লিকেসন
সিরিস পুম্নমক্তা পুন্না লুপা ১০,০০০ (এন.সি.দি. ১০)
মতুং তারকপদা মল্তিপলশিংদা
লুপা ১,০০০ (এন.সি.দি. ১)
ফেস ভেল্যু / ইসুগী মমল (লুপা/ এন.সি.দি.)
লুপা ১,০০০ (এন.সি.দি. ১)
শেন্দোই থিবগী মওং
লৈরিবা তোঙান তোঙানবা পেমেন্তগী পাম্বৈশিং
দিফল্ত সিরিস
সিরিস IV
# জি-সেক চহি ১০ (এন্যুএলাইজ) অসি এফ.আই.এম.এম.দি.এ.না কম্প্যুৎ তৌখিবা এন্যুএলাইজ বেসিস অমদা কম্প্যুৎ তৌখিবা এফ.আই.এম.এম.দি.এ. রিফরেন্সনা ফোঙবা এফ.আই.এম.এম.দি.এ. চহি ১০ জি-সেক বেঞ্চমার্ক হায়না রিফর তৌখি।
# ইফেক্তিব কুপন অসি কেতগোরী I অমসুং IIগী ইনেস্তরশিং ফ্লোর রেৎ পি.এন. ৫.৮০% অমসুং কেপ রেৎ পি.এ. ৭.৩০% অমসুং কেতগোরী III অমসুং IVগী ইনেস্তরশিং ফ্লোর রেৎ পি.এন. ৬.০০% অমসুং কেপ রেৎ পি.এ. ৭.৫০% ওইহনগনি।
* এপ্লিকেন্তশিংনা মরী লৈনবা এন.সি.দি. সিরিসকী ওইবা মখোয়গী অপাম্বা অদু তাক্তবশিংগী কম্পনীনা এলোকেৎ তৌগনি অমসুং সিরিস IV এন.সি.দি.শিং এলোৎ তৌগনি।