শেল-থুম মন্ত্রালয়
এক্সপোর্ত তৌখিবা পোৎচৈশিংদা দ্যুতী অমসুং তেক্স কোমথোকপগী স্কীম ‘রেমিশন ওফ দ্যুতীজ এন্দ তেক্সেস ওন এক্সপোর্তেদ প্রোদক্তস’ (আর.ও.দি.তি.ই.পি.) চৎনহনখ্রে
01 JAN 2021 5:29PM by PIB Imphal
জনুৱারী ১, ২০২১দগী রেমিশন ওফ দ্যুতীজ এন্দ তেক্সেস ওন এক্সপোর্তেদ প্রোদক্তস (আর.ও.দি.তি.ই.পি.) চৎনহনবগী মতাংদা দিসেম্বর ৩১, ২০২০দা থোকপা প্রেসকী পাউগী মখাতাবা ওইনা, মখাদা পীরিবশিং অসি মীয়ামদা অথুবা মতমদা খঙহল্লগনি হায়না মখা তাখি:
i. আর.ও.দি.তি.ই.পি. স্কীম অসগীদমক্তা মতিক চাবা এক্সপোর্তকী পোৎচৈশিং (মমলগী মতুং ইন্না ) অদুগী অকুপ্পা মরোলশিং
ii. স্কীম অসিগী মনুং চনগদৌরিবা পোৎচৈশিং/ মমলগী ফিভমগী মতুং ইন্না আর.ও.দি.তি.ই.পি.গী মমল লেপ্পা অমসুং ভেল্যু কেপশিং (চৎনবা য়াবা মফমশিংদা)গী অকুপ্পা মরোলশিং।
iii. এক্সপোর্তকী মসিগী মনুং চন্দ্রবা কেতেগোরী।
iv. অতোপ্পা কন্দিশনশিং অমসুং অথিংবশিং।
v. আর.ও.দি.তি.ই.পি.গী দ্যুতী ক্রেদিতকী গ্রান্ত অমসুং পনখ্রিবা অসি শিজন্নবগী প্রোসিজরশিংগী অকুপ্পা মরোলশিং।
আর.ও.দি.তি.ই.পি.গী কানবা ফংনবগীদমক ফিভম, অথিংবশিং, মনুং চন্দবশিং, স্কীম অসিগী মতিক চাদবশিং অমসুং খংহনখিবা অদুগী মতুং ইন্না মথৌ তারকপা থৌওংশিং মপুং ফানা পাংথোকপগী মতুং ইন্না কান্নবা অসি ফংগনি। এক্সপোর্তশিংদা, করিগুম্বা স্কীম অসিগী অকুপ্পা মরোলশিং অদুগী মতুং ইন্না আর.ও.দি.তি.ই.পি.গীদমক মতিক চারবদি, মসিগী মমলশিং অমদি অতৈ-অতোপ্পা অকুপ্পা মরোলশিং অদু খরা থেংথনা, নুমীৎ খরনিগী মনুংদা পীবা তারবসু, আর.ও.দি.তি.ই.পি.গী কান্নবা অসি জনৱারী ১,২০২১দগী ফংগনি।

Ministry of Finance
Remission of Duties and Taxes on Exported Products (RoDTEP) Scheme implemented
01 JAN 2021 5:29PM by PIB Delhi
In continuation of press release, dated the 31st December, 2020, regarding implementation of Remission of Duties and Taxes on Exported Products (RoDTEP) from the 1st January, 2021, it is further stated that the following shall be notified/made public shortly:
1. The details of export goods (tariff lines) eligible for RoDTEP scheme
2. The applicable RoDTEP rate, value caps (wherever applicable) on such eligible goods/tariff lines
3. The excluded category of exports
4. Other conditions and restrictions
5. The procedural details for grant of RoDTEP duty credit, and utilisation thereof.
The benefit of RoDTEP would be available subject to the conditions, restriction, exclusions, ineligibility and fulfilment of the procedural requirements as notified. On exports, eligible for RoDTEP, as per the Scheme details, the RoDTEP benefit shall be available from 1st January, 2021, even if the rates and other details are prescribed later, within next few days.