ঙাকশেল মন্ত্রালয়
সর্জন ভাইস এদমিরেল রজত দত্তানা দাইরেক্তর জেনেরেল আর্ম্দ ফোর্সেস মেদিকেল সর্বিসেসকী ফম পাইখ্রে
01 JAN 2021 6:16PM by PIB Imphal
সর্জন ভাইস এদমিরেল রজত দত্তানা জনৱারী ১, ২০২১দগী দাইরেক্তর জেনেরেল আর্ম্দ ফোর্সেস মেদিকেল সর্বিসেসকী ফম পাইখ্রে।
হৌজিক্কী ফম অসি পাইদ্রিঙৈদা, ফ্লেগ ওফিসর অসি আর্মী হোস্পিতেল (আর. অমসুং আর.) দিল্লী কেন্তোনমেন্ত অমসুং কোলোনেল কমান্দেন্তকী দি.জি.এম.এস. (নেভী) অমসুং কমান্দেন্তকী ফম পাইরম্মি।
মহাক আর্ম্দ ফোর্সেস মেদিকেল কোলেজ, পুনেদগী তম্লকপা মহৈরোই অমনি অমসুং ১০৮২দা মদুদগী এম.বি.বি.এস. লোয়রগা , দিসেম্বর ২৭, ১৯৮২দা, এ.এম.সি.দা কমিশন তৌখিবনি।
ভি. এদমিরেল রজত দত্তা এ.এফ.সি., নই দিল্লীদা কমান্দেন্ত ওইনসু লৈরম্মি। মহাক নই দিল্লীদা এদিশনেল দি.জি.এম.এস. (আর্মী) ওইনসু থৌ পুরম্মি। মহাক সি.এচ. (সি.সি.) হেদক্বার্তর সেন্ত্রেল কমান্দ অমসুং কমান্দেন্ত, লখনৌদা এম.জি. মেদ. ওইনসু থৌ পুরম্মি। মহাক অসি শক্নাইরবা ওজা অমনি অমসুং কার্দিয়োলোজীগী প্রোফেসর অমা ওইবদা নত্তনা মহাক ইন্দিয়াগী য়ুনিভর্সিতিশিং অমসুং পোস্ত গ্রজুৱেত মেদিকেল ইন্সতিত্যুসন কয়াদা এক্সামিনরসু ওই।
ফ্লেগ ওফিসর অসি ভারতকী রাস্ত্রপতিগী ওনোররী সর্জন ওইনা ২০২০গী ফেব্রৱারী ০১দগী খনখি। মহাক অসি য়ু.এস.এ.গী সোসাইতী ওফ কার্দিয়োভাস্ক্যুলর এঞ্জিয়োগ্রাফী এন্দ ইন্তরভেন্সসকী ফেলো অমনি।
মহাক্কী সার্বিস অসিদা খত্থোকপা অমসুং পামজবা অদুগীদমক্তা ২০০৫তা ভি.এস.এম., ২০১৪দা এস.এম. (দি.) অমসুং ২০১৭দা এ.ভি.এস.এম. পীখি।

Ministry of Defence
Surgeon Vice Admiral Rajat Datta takes over as Director General Armed Forces Medical Services
01 JAN 2021 6:16PM by PIB Delhi
Surgeon Vice Admiral Rajat Datta assumed the charge of Director General, Armed Forces Medical Services on 01 Jan 2021.
Prior to assuming the present appointment, the Flag Officer held the post of DGMS (Navy) and Comdt, Army Hospital (R&R) Delhi Cantt & Col Comdt.
He is an alumnus of Armed Forces Medical College, Pune and after completing his MBBS in 1982, was commissioned into AMC on 27 Dec 1982.
V Admiral Rajat Datta had been holding the prestigious appointment of Comdt AFC, New Delhi. He was also Addl. DGMS (Army) New Delhi. He had been holding the appointment of MG Med, HQ Central Command and Comdt, CH (CC) Lucknow. He is a renowned teacher and in addition to being the Professor of Cardiology is also an examiner for several Universities and Post Graduate Medical Institutions in India.
The Flag Officer is appointed as Honorary Surgeon to the President of India from 01 Feb 2020. He is a Fellow of Society of Cardiovascular Angiography and Interventions, USA.
For his dedication and devotion to the service he was awarded VSM in 2005, SM (D) in 2014 and AVSM in 2017.