ପ୍ରତିରକ୍ଷା ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ସଶସ୍ତ୍ର ବାହିନୀ ମେଡିକାଲ ସେବା ମହାନିର୍ଦ୍ଦେଶକ ଭାବେ ସର୍ଜନ ଭାଇସ ଆଡମିରାଲ ରଜତ ଦତ୍ତଙ୍କ ଦାୟିତ୍ଵ ଗ୍ରହଣ
01 JAN 2021 6:16PM by PIB Bhubaneswar
ସଶସ୍ତ୍ର ବାହିନୀ ମେଡିକାଲ ସେବା ମହାନିର୍ଦ୍ଦେଶକ ଭାବେ ସର୍ଜନ ଭାଇସ ଆଡମିରାଲ ରଜତ ଦତ୍ତ ଆଜି ଦାୟିତ୍ଵ ଗ୍ରହଣ କରିଛନ୍ତି ।
ବର୍ତ୍ତମାନର ନିଯୁକ୍ତି ପୂର୍ବରୁ ଫ୍ଲାଗ୍ ଅଫିସର ଡିଜିଏମଏସ (ନୌସେନା) ଏବଂ କମାଣ୍ଡେଣ୍ଟ, ଆର୍ମି ହସ୍ପିଟାଲ (ଆର ଆଣ୍ଡ ଆର) ଦିଲ୍ଲୀ କ୍ୟାଣ୍ଟ ଆଣ୍ଡ କର୍ଣ୍ଣେଲ କମାଣ୍ଡେଣ୍ଟ ଭାବରେ କାର୍ଯ୍ୟ କରିଥିଲେ ।
ସେ ପୁଣେ ସଶସ୍ତ୍ର ବାହିନୀ ମେଡିକାଲ୍ କଲେଜର ଆଲୁମିନସ ଏବଂ 1982 ରେ ଏମବିବିଏସ ସମାପ୍ତ କରିବା ପରେ 27 ଡିସେମ୍ବର 1982 ରେ ଏଏମସିରେ ନିଯୁକ୍ତ ହୋଇଥିଲେ ।
ଭି ଆଡମିରାଲ ରଜତ ଦତ୍ତ ନୂଆଦିଲ୍ଲୀର କମାଣ୍ଡେଣ୍ଟ ଏଫସିର ସମ୍ମାନଜନକ ନିଯୁକ୍ତି ପାଇଥିଲେ । ସେ ମଧ୍ୟ ଅତିରିକ୍ତ ଡିଜିଏମ୍ଏସ୍ (ସେନା) ନୂଆଦିଲ୍ଲୀ ଥିଲେ । ସେ ଏମଜି, ମେଡିକାଲ, ମୁଖ୍ୟାଳୟ ସେଣ୍ଟ୍ରାଲ କମାଣ୍ଡ ଏବଂ କମାଣ୍ଡେଣ୍ଟ, ସିଏଚ (ସିସି)ଲକ୍ଷ୍ନୌ ଭାବେ ନିଯୁକ୍ତି ପାଇଥିଲେ । ସେ ଜଣେ ପ୍ରଖ୍ୟାତ ଶିକ୍ଷକ ଏବଂ କାର୍ଡିଓଲୋଜିର ପ୍ରଫେସର ହେବା ବ୍ୟତୀତ ଭାରତର ଅନେକ ବିଶ୍ୱବିଦ୍ୟାଳୟ ଏବଂ ପୋଷ୍ଟ ଗ୍ରାଜୁଏଟ୍ ମେଡିକାଲ୍ ଅନୁଷ୍ଠାନଗୁଡିକ ପାଇଁ ମଧ୍ୟ ପରୀକ୍ଷକ ଥିଲେ ।
ଫ୍ଲାଗ ଅଫିସରଙ୍କୁ 01 ଫେବୃଆରୀ 2020ରୁ ଭାରତର ରାଷ୍ଟ୍ରପତିଙ୍କୁ ସମ୍ମାନଜନକ ସର୍ଜନ ଭାବରେ ନିଯୁକ୍ତ କରାଯାଇଛି । ସେ ଆମେରିକାର କାର୍ଡିଓଭାସ୍କୁଲାର ଆଜିଓଗ୍ରାଫି ଏବଂ ଇଣ୍ଟ୍ରାଭେନସ ସୋସାଇଟିର ଫେଲୋ ଅଟନ୍ତି ।
ସେବା ପ୍ରତି ତାଙ୍କର ନିଷ୍ଠା ଏବଂ ଭକ୍ତି ପାଇଁ ତାଙ୍କୁ 2005 ରେ ଭିଏସଏମ, 2014 ରେ ଏସଏମ (ଡି) ଏବଂ 2017 ରେ ଏଭିଏସଏମ ପ୍ରଦାନ କରାଯାଇଥିଲା ।

Ministry of Defence
Surgeon Vice Admiral Rajat Datta takes over as Director General Armed Forces Medical Services
01 JAN 2021 6:16PM by PIB Delhi
Surgeon Vice Admiral Rajat Datta assumed the charge of Director General, Armed Forces Medical Services on 01 Jan 2021.
Prior to assuming the present appointment, the Flag Officer held the post of DGMS (Navy) and Comdt, Army Hospital (R&R) Delhi Cantt & Col Comdt.
He is an alumnus of Armed Forces Medical College, Pune and after completing his MBBS in 1982, was commissioned into AMC on 27 Dec 1982.
V Admiral Rajat Datta had been holding the prestigious appointment of Comdt AFC, New Delhi. He was also Addl. DGMS (Army) New Delhi. He had been holding the appointment of MG Med, HQ Central Command and Comdt, CH (CC) Lucknow. He is a renowned teacher and in addition to being the Professor of Cardiology is also an examiner for several Universities and Post Graduate Medical Institutions in India.
The Flag Officer is appointed as Honorary Surgeon to the President of India from 01 Feb 2020. He is a Fellow of Society of Cardiovascular Angiography and Interventions, USA.
For his dedication and devotion to the service he was awarded VSM in 2005, SM (D) in 2014 and AVSM in 2017.