অৱাং নোংপোক লমদমগী চাউখৎ-থৌরাং মন্ত্রালয়
দি নোর্থ ইস্ত ভেঞ্চর ফন্দ (এন.ই.ভি.এফ.) অসি স্তার্ত-অপশিং অমসুং নহা ওইরিবা ওন্তপ্রিনোরশিংনা মশক খঙবা হেনগৎলক্লি: দা. জিতেন্দ্র সিংহ
11 JAN 2021 5:47PM by PIB Imphal
অৱাং নোংপোক লমদগীদমক্তা অহানবা অমদি অমা খক্তা ঙাইরবা দেদিকেতেদ ভেঞ্চর ফন্দ ওইরিবা দি নোর্থ ইস্ত ভেঞ্চর ফন্দ (এন.ই.ভি.এফ.) অসি স্তার্ত-অপশিং অমসুং নহা ওইরিবা ওন্তোপ্রিনোরশিংনা মশক খঙবা হেনগৎলক্লি। দেবেলপমেন্ত ফোর নোর্থ ইস্তর্ন রিজন (দোনর) মন্ত্রালয়গী ভেঞ্চর ফন্দ স্কীম অসি লমদম অসিগী বিজিনেস ভেঞ্চরশিং অমসুং স্কিল দেবেলপমেন্ত থৌগৎনবা হৌদোকখিবনি।
স্কীম অসিগী মতাংদা দেবেলপমেন্ত ফোর নোর্থ ইস্তর্ন রিজন (দোনর), এম.ও.এস. পি.এম.ও., পর্স্নেল পব্লিক গ্রীভান্সেস, পেন্সন, এতোমিক ইনর্জী অমসুং স্পেসগী কেন্দ্রগী রাজ্য মন্ত্রী (ইন্দিপেন্দেন্ত চার্জ) দা.জিতেন্দ্র সিংহনা হায়খি দোনর মন্ত্রালয়না নোর্থ ইস্তর্ন দেবেলপমেন্ত ফাইনান্স কোর্পোরেসন লিমিতেদ (এন.ই.দি.এফ.আই.)গা খুৎশম্নদুনা লুপা করোর ১০০গী ইনিসিএল কোর্পসকা লোইননা অৱাং নোংপোক্কী অহানবা অমদি অমত্তা ঙাইরবা ভেঞ্চর ফন্দ, নোর্থ ইস্ত ভেঞ্চর ফন্দ লিংখৎখি। ফন্দ অসিনা স্তার্ত-অপশিং ইনবেস্ত তৌনবা অমসুং অনৌবা ওন্তপ্রিনোরশিপশিংদা রিসোর্সশিং ফংহন্নবা তোপ-তোপ্পা বিজিনেসকী খুদোংচাবশিং ফংহন্নবা পান্দম থমখি। মহাক্না হায়খি, নোর্থ ইস্ত ভেঞ্চর ফন্দ (এন.ই.ভি.এফ.)না ফুদ প্রোসেসিং, হেল্থকিয়র, তুরিজম, সর্ভিস, আই.তি. অসিনচিংবা খাইদোকপগী থবক তৌরিবা অয়ামবা এন্তরপ্রাইস্তা মপুং ওইবা মীৎয়েং থমখি।
দা. জিতেন্দ্র সিংহনা হায় খঙজিনবদা য়াম্না নুংঙাইরিবদি অৱাং নোংপোক লমদমগী নহাশিংদা থবক পীনবা অহানবগী ইথিল পীনবা হৌদোকখিবা ভেঞ্চর ফন্দ স্কীম অসি হৌজিক্তি অৱাং নোংপোক লমদমগী লোৎশিনদুনা লৈরম্বা মতিক ময়াই কয়াগী খুত্থাংদা মখোয়গী লাইবক চাংয়েং তৌবা পাম্বা তোঙান তোঙানবা লমশিংদগী লাকপা নহাশিংগী তোঙান তোঙানবা কাংলুপশিংগী মীৎয়েং চিংশিনবা হৌখ্রে। ভেঞ্চর ফন্দ স্কীম অসি চহি মঙাদগী তরা শাংবা তর্ম হোরিজন ওইবগা লোইননা ইনবেস্তমেন্তগী চাং লুপা লাখ ২৫দগী লুপা করোর ১০ ফাওবগী মরক্তা ওই, হায়না মহাক্না মখা তাখ্রে।
দা. সিংহনা হায় অৱাং নোংপোক লমদমগী মন্ত্রালয়না লৈবাক অসিগী তোঙান তোঙানবা মফমশিংদা ওন্তপ্রিনোরশীপ এভেন্যুশিং য়াওনা অৱাং নোংপোক লমদমগী তোঙান তোঙানবা মশকশিং তাক্নবা সিরিজ “দেস্তিনেসন নোর্থ ইস্ত” হৌদোকখ্রে। থৌরমশিং অসিগী মনুংদা মচিন তুমখৎলক্লিবা ওন্তপ্রিনোরশিং অমসুং ব্যুজিনেস স্তার্ত-অপশিংদা কাউন্সেল্লিং অমসুং এসিস্তেন্স পীনবা অখন্ননা শিল লাংখি।

Ministry of Development of North-East Region
The North East Venture Fund (NEVF)is gaining popularity among Start-Ups and young entrepreneurs: Dr Jitendra Singh
11 JAN 2021 5:47PM by PIB Delhi
The North East Venture Fund (NEVF), which is the first and the only dedicated Venture Fund for the North Eastern Region and was introduced by the Modi government, is gaining popularity among Start-Ups and young entrepreneurs. The Venture Fund Scheme launched by the Ministry of Development of North Eastern Region (DoNER) intended to promote growth of business ventures and skill development in the region.
Giving an update on the scheme, Union Minister of State (Independent Charge) Development of North Eastern Region (DoNER), MoS PMO, Personnel, Public Grievances, Pensions, Atomic Energy and Space, Dr.Jitendra Singh said here today that the Ministry of DoNER had joined with North Eastern Development Finance Corporation Ltd (NEDFi) to set up the North East Venture Fund, the first and the only Venture Fund for Northeast with an initial corpus of Rs. 100 crores. The fund targets to invest in Start-Ups and unique business opportunities to provide resources for new entrepreneurships. The main focus of North East Venture Fund (NEVF), he said, is for mostly the enterprises involved in Food Processing, Healthcare, Tourism, segregation of services, IT, etc.
It is heartening to note, said Dr.Jitendra Singh, that the Venture Fund Scheme which was launched with the initial motivation to provide livelihood to youth of the North Eastern region, has now also started attracting different groups of youths from diverse backgrounds who wish to try their fortunes through the unexplored potentials of the North Eastern region. The investment size with the Venture Fund Scheme ranges between Rs.25 lakhs and Rs. 10 crores with a long term horizon of five to ten years, he added.
Dr Singh also noted that the Ministry of North Eastern Region has started the series “Destination North East '', wherein the different facets of Northeast including the entrepreneurship avenues are replicated at different locations across the country. During these events also, an exclusive arrangement is made for offering counselling and assistance to potential entrepreneurs and business Start-Ups.