রেলৱে মন্ত্রালয়
রেলৱেজ, কমর্স অমসুং ইন্দস্ত্রি অমসুং কঞ্জুম্মর এফিয়র্স, ফুদ অমসুং পব্লিক দিস্ত্রিব্যুসনগী মিনিস্তর পিয়ুস গোয়ালনা দি.এফ.সি. অনি নোংপোক অমসুং নোংচুপ কোরিদুরগী সেক্সনশিং মখাদা চংশিল্লিবা মখল কয়াগী থবকশিং হন্না য়েংশিনখ্রে
মিনিস্তরনা হায় মদুদি প্রোজেক্ত অসি নুমিৎ খুদিংগী য়েংশিন্দুনা ২০২২গী জুন ফাওবগী মনুংদা প্রোজেক্ত অসি লোইশিন্দুনা মীয়ামদা শিন্ননবা থাজবা থমগদবনি
ফ্রাইত তর্মিনেলশিং অসি চাওখৎ থৌরাংদা মরুওইবা পীদুনা লোয়ননা কোরিদুরশিং অসিগা লোয়ননা থৌবু পুম্বা ব্যুজিনেসকী থবকশিং অসি চাওখৎহনগদবনি
11 JAN 2021 8:34PM by PIB Imphal
রেলৱেজ, কমর্স অমসুং ইন্দস্ত্রি অমসুং কঞ্জুম্মর এফিয়র্স, ফুদ অমসুং পব্লিক দিস্ত্রিব্যুসনগী মিনিস্তর পিয়ুস গোয়ালনা দি.এফ.সি. অনি নোংপোক অমসুং নোংচুপ কোরিদুরগী মখাদা চংশিল্লিবা মখল কয়াগী সেক্সনশিং হন্না য়েংশিনখ্রে
‌রেলৱেগী ওফিসিএলশিংনা সেক্সন পুম্বদা চংশিল্লিবা থবকশিং অসিগী মরমদা পীখ্রে অমসুং মফম খরদা রেলৱেগী থবকশিং অসি লোইশিনবদা থেংনরিবা অৱাবশিং অসি উৎখ্রে। মিনিস্তরনা হায় মদুদি প্রোজেক্ত অসি নুমিৎ খুদিংগী য়েংশিন্দুনা ২০২২গী জুন ফাওবগী মনুংদা প্রোজেক্ত অসি লোইশিন্দুনা মীয়ামদা শিন্ননবা থাজবা থমগদবনি।
মিনিস্তরনা হায় মদুদি প্রোজেক্ত অসি নুমিৎ খুদিংগী য়েংশিন্দুনা ২০২২গী জুন ফাওবগী মনুংদা প্রোজেক্ত অসি লোইশিন্দুনা মীয়ামদা শিন্ননবা থাজবা থমগদবনি।
মিনিস্তরনা হায় মদুদি য়াম্না য়াংনা চংশিনগদবনি, অমসুং ফ্রাইত তর্মিনেলশিং অসি চাওখৎ থৌরাংদা মরুওইবা পীদুনা লোয়ননা কোরিদুরশিং অসিগা লোয়ননা থৌবু পুম্বা ব্যুজিনেসকী থবকশিং অসি চাওখৎহনগদবনি।
ইন্দিয়ন রেলৱেজনা ফ্রাইত কোরিদুর অসিদা অহেনবা মিয়েং চংদুনা পোৎ পুবা ত্রেনশিং অসি হেন্না য়াংনা চেনবা ঙম্নবা পীরি।
অহানবা ফেজদা, দি.এফ.সি.সি.আই.এল. অসিনা নোংচুপ থংবা দি.এফ.সি. (রুত কিলোমিতর ১৫০৪) অমসুং নোংচুপ থংবা দি.এফ.সি. (রুত কিলোমিতর ১৪৫৬ পি.পি.পি. সেক্সন সোন্নাগার-দানকুনি সেক্সন য়াওনা) শেমগৎলি।
লুধিয়ানা (পঞ্জাব) মনাক্কী সাহনেৱাল অসিদগী ই.দি.এফ.সি. অসি হৌরগা মসিনা পঞ্জাব, হারিয়ানা, উত্তর প্রদেশ. বিহার অমসুং ঝরখন্দ স্তেতশিং ফাওদুনা ৱেস্ত বেঙ্গালগী দানকুনিদা লোইশিনগনি। নোংচুপ থংবা কোরিদুর উত্তর প্রদেশকী দাদ্রি শম্নদুনা মুম্বাইগী জাৱাহরলাল নেহরু পোর্ত (জে.এন.পি.তি.) ফাওদুনা য়ু.পি., হারিয়ানা, রাজস্থান, গুজরাত অমসুং মহারাস্ত্রা ( পি.পি.পি. সেক্সন সোন্নাগার-দানকুনি সেক্সন য়াওনা) মদুদি রুত কিলোমিতর ২৮০০ অসি ২০২২গী জুন ফাওবদা পীরগনি।
ফ্রাইত কোরিদুর অসিনা ইন্দিয়াগী ইকোনোমিক্কী চাওখৎ থৌরাংদা অওন্বা অমা পুরক্লি।
ইকাই খুম্নরবা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা হন্দক্তা লৈবাক অসিগী ওইনা নোংপোক অমসুং নোংচুপ থংবা কোরিদুরগী দি.এফ.সি.সি. এল. সেক্সন অনি অসি পীখি। মখোয় অদুদি নোংচুপ থংবা কোরিদুরদা রিৱারী – মাদার সেক্সন অমসুং নোংপোক থংবদা খুর্জা – নই ভৌপুর সেক্সন অসিনি।

Ministry of Railways
Shri Piyush Goyal, Minister for Railways and Commerce & Industry and Consumer Affairs, Food & Public Distribution, reviews the progress of various sections under completion in DFC on both East and West corridor
Minister said that project needs to be monitored on daily basis to ensure that completed project is handed over to the nation by June 2022
Emphasis on development of freight terminals along the Corridor to be boost business operations for all stake holders.
11 JAN 2021 8:34PM by PIB Delhi
‌‌Shri Piyush Goyal, Minister for Railways and Commerce & Industry and Consumer Affairs, Food & Public Distribution, today reviewed the progress of various sections under completion in DFC on both East and West corridors.
‌Railway officials gave inputs about the progress being made in all the sections and also some of the challenges being faced by the Railways in getting work completed in certain sections . The Minister said that project needs to be monitored on a Daily basis to ensure that completed project is handed over to the nation by June 2022
Minister said that project needs to be monitored to ensure that completed project is handed over to the nation by June 2022
The Minister said that as the project completion gathers momentum , emphasis also needs to be given on development of freight terminals along the Corridor to be boost business operations for all stake holders.
Indian Railways is making dedicated freight corridors to provide exclusive movement on fast speeds for goods trains.
In the first phase, DFCCIL is constructing the Western DFC (1504 Route km) and Eastern DFC (1856 route km including PPP section of Sonnagar-Dankuni Section.
The EDFC starting from Sahnewal near Ludhiana (Punjab) will pass through the states of Punjab, Haryana, Uttar Pradesh, Bihar and Jharkhand to terminate at Dankuni in West Bengal. The Western Corridor connecting Dadri in Uttar Pradesh to Jawaharlal Nehru Port (JNPT) in Mumbai will traverse through the states of UP, Haryana, Rajasthan, Gujarat and Maharashtra of WDFC & EDFC (excluding the Sonnagar – Dankuni PPP section) i.e. 2800 route Km will be commissioned by June 2022.
Dedicated Freight corridor is being seen as a game changer in Economic Development of India.
Hon'ble Prime Minister Shri Narendra Modi had recently dedicated two sections of DFCCL on Eastern and Western Corridors to the nation . These are Rewari - Madar section on Western corridor and New Khurja- New Bhaupur section on Eastern Dedicated Freight Corridor.