Ministry of Railways
Indian Railway enhances Speed to 130 Kmph Along the Golden Quadrilateral & Golden Diagonal sections
A total of 2824 Kms (including Up &Down Lines)over South Central Railway Zone is now fit to run at 130 Kmph speed
09 JAN 2021 5:53PM by PIB Delhi
Indian Railway has started the New Year by achieving a landmark achievement by drastically enhancing the maximum speed to 130 kmph for 1,280 km length out of 1,612 Km in Golden Quadrilateral - Golden Diagonal (GQ-GD) route.This covers the entire GQ-GD route over South Central Railway, except Vijayawada - Duvvada section, where signaling up-gradation work is in progress.
The enhanced speed limits could be achieved due to the systematic and planned strengthening of track & its infrastructure by removing bottlenecks in these sections on a fast pace. This included heavier rails, laying of 260 meters Long welded rail panels, improvement of curves and gradients among others.
Railways has utilized the opportunity of the Lockdown period and low train movement last year (due to the COVID-19 pandemic) to complete all necessary infrastructure up-gradation works. Based on these improvements done by the Zone, the RDSO/Lucknow conducted oscillation trials through Confirmatory Oscillograph Car Run (COCR) consisting of instrumented coaches of all classes at 130 Kmph speed during July and October last year. During this check, in addition to track parameters, other areas like Signaling aspect, Traction distribution equipment, Locomotive& coach fitness were also checked and recorded.
Accordingly, the South Central Railway zone has received sanction to enhance the maximum speed limits to 130 kmph along the following routes:
1. Golden Diagonal (Grand Trunk) Route: 744 Route Km
i. Ballarshah to Kazipet – 234 Rkm
ii. Kazipet-Vijayawada-Gudur – 510 Rkm
2. Golden Quadrilateral Route (Chennai -Mumbai section): 536 Route Km
i. Renigunta to Gooty - 281 Rkm
ii. Gooty to Wadi - 255Rkm
Already, the maximum speed limits in the High-Density Network (HDN) between Secunderabad – Kazipet (132 Kms distance) had been enhanced to 130 kmph.
As such, including both the Up and Down lines in these sections, a total of 2,824 kms (1412Rkms)has now been made fit to run at a speed of 130 kmph. This covers the entire GQ-GD route over SCR, except Vijayawada - Duvvada section, where signaling up-gradation work is in progress.
It is noteworthy that despite COVID pandemic, Indian Railways has witnessed an unprecedented growth in development of infrastructure, innovation, capacity expansion of network, freight diversification. Railways has used covid challenge as an opportunity to lay the foundation for future development and next level of traveling experience for passengers.

রেলৱে মন্ত্রালয়
ইন্দিয়ন রেলৱেনা গোলদন ক্বাদ্রিলেতরেল অমসুং গোলদন দাইএগোনেল সেক্সন্দা খোঙজেল পুংদা কিলোমিতর ১৩০ হেনগৎহনখ্রে
অপুনবা কিলোমিতর ২৮২৪ (লাইন মথক মখা য়াওনা) খা ময়াই রেলৱে জোন অসি হৌজিক পুংদা কিলোমিতর ১৩০ চেনবগী মতিক চারে
09 JAN 2021 5:53PM by PIB Imphal
ইন্দিয়ন রেলৱেনা গোলদন ক্বাদ্রিলেতরেল-গোলদন দাইএগোনেল (জি.ক্যু.-জি.দি.) লম্বীদা কিলোমিতর ১,৬১২গী মনুংদা কিলোমিতর ১,২৮০ অসি অনৌবা চহি অসিদা খ্বায়দগী য়াংবা খোঙজেল পুংদা কিলোমিতর ১৩০ চেন্দুনা মশক থোকপা থাক অমা য়ৌবা ঙমখ্রে। মসিনা জি.ক্যু.-জি.দি. লম্বী অসি খা ময়াই রেলৱে, ভিজায়াৱাদা – দুব্বদা সেক্সন নত্তনা অতৈ মফমশিং শেমগৎপগী থবক চংশিল্লি।
হেনগৎলক্লিবা খোহজেল অসি ত্রেক অমসুং মসিগী ইনফ্রাস্ত্রকচর ফগৎহনবা মসিগী মওং অমসুং থৌরাং ফবা অমসুং বোতলনেক অসি সেক্সন অসিগী ফাস্ত পেস্তগী লৌথোকখিবা অসিদগী ফংবা ঙম্বনি। মসিদা হেন্না লুম্বা রেল, মিতর ২৬০শাংবা ৱেলদেৎ রেল পেনেল হাপ্পা, অথেকপশিং অসি শেমজিনবা অসিনি।রেলৱেনা মসিগী খুদোংচাবা অসি লোকদাউন্দ মনুং অমসুং মমাং চহিদা ত্রেন য়াম্না চেন্দবা (কোবিদ-১৯গী লায়চৎনা মরম ওইদুনা) অসিদা তঙাইফদবা ইনফ্রাস্ত্রকচর পুম্বা লোইশিনখি। জোনগী মতুং ইন্না শেমগৎপা অসি তৌবনা, আর.দি.এস.ও./লখনৌনা ওস্কিল্লেসন ত্রাইয়েল অসি কনফার্মেতরী ওস্কিল্লোগ্রাফ কার রন (সি.ও.সি.আর.) অসি মমাং চহিগী জুলাই অমসুং ওক্তোবরদা পুংদা কিলোমিতর ১৩০ অসি য়াওখি। মসিগী য়েংবা অসিদা, ত্রেক পেরামিতরদা হাপচিনবা ওইনা, অতোপ্পা মফমশিং হায়বদি সিগনেল এস্পেক্ত, ত্রেক্সন দিস্ত্রীব্যুসন ইক্যুপমেন্ত, লোকোমোতিব অমসুং কোচ ফিতনেস অসিশু চেক তৌখি অমসুং রেকোর্দ তৌখি।
লোয়ননা, খা ময়াই রেলৱে জোন অসিনা খ্বায়দগী য়াংবা পুংদা কিলোমিতর ১৩০ য়াংবা রুত অসি মখাগী হেনগৎখি:
১. গোলদন দাইএগোনেল (গ্রান্দ ত্রঙ্ক) রুত: ৭৪৪ রুত কিলোমিতর
i. বাল্লার্শাহ দগী কাজিপেত – ২৩৪ রুত কিলোমিতর
ii. কাজিপেত- ভিজায়াৱাদা-গুদুর – ৫১০ রুত কিলোমিতর
২. গোলদন ক্বাদ্রিলেতরেল রুত (চেন্নাই -মুম্বাই সেক্সন): ৫৩৬ রুত কিলোমিতর
i. রেনিগুন্তা দগী গুতি - ২৮১ রুত কিলোমিতর
ii. গুতি দগী ৱাদি - ২৫৫ রুত কিলোমিতর
হান্ননা, হায় দেন্সিতি নেতৱার্ক (ঐচ.দি.এন.) দা খ্বায়দগী য়াংবা খোঙজেল সেকুনদরবাদ – কাজিপেত (অরাপ্পা কিলোমিতর ১৩২) অসি পুংদা কিলোমিতর ১৩০ হেনগৎহনখি।
অসুম্না সেক্সন অসিদা মথক মখাগী লাইন অনিমক অসিদা অপুনবা কিলোমিতর ২,৮২৪ (রুত কিলোমিতর ১৪১২) অসি হৌজিক পুংদা কিলোমিতর ১৩০ চেনবা য়ানবা শেম্লে। মসিনা জি.ক্যু.-জি.দি. লম্বী অসি খা ময়াই রেলৱে, ভিজায়াৱাদা – দুব্বদা সেক্সন নত্তনা অতৈ মফমশিং শেমগৎপগী থবক চংশিল্লি।
মসি খঙজিনবা য়াই মদুদি কোবিদকী লায়চৎ লৈজরবসু, ইন্দিয়ন রেলৱে অসিনা মমাংদা অমুক্তা মওংদা ইনফ্রাস্ত্রকচর, অনৌবা পুথোকপা, নেতৱার্ক অসিগী চাং হেনগৎহনবা, ফ্রাইত দাইবরসিফিকেসন অসি চাওখৎলি। রেলৱেনা কোবিদকী থেংনবা অৱাবা অসি খুদোংচাবা ওইনা লৌদুনা তুংগী চাওখৎনবগীদমক শেমগৎলি অমসুং পেসেঞ্জরশিংদা অনৌবা থাক অমা ফংলগনি।