ঙাকশেল মন্ত্রালয়
নহারোলশিং দাইত্ব লৈবা নাগরিকশিং ওইনা শেমগৎনবা এন.সি.সিনা থবক পায়খৎলে; তুংদা লাক্কদবা শিংনবশিং মায়োক্ননবা এন.সি.সি কেদেদশিংগী ত্রেনিং ফিলোসোফি ফগৎহল্লে: দি.জি এন.সি.সি
গনতন্ত্র দিৱস পেরেত্তা এন.সি.সি কেদেদশিং শরুক য়াগনি
08 JAN 2021 6:03PM by PIB Imphal
নেসনেল কেদেদ কোরগী দিরেক্তর জেনেরেল, লেপ্তনেন্ত জেনেরেল তারুন কুমার আইচনা হায়খি লৈবাক শেমগৎপদা চাউনা মতেং পাংগদবা নহারোলশিং দাইত্ব লৈবা নাগরিকশিং ওইনা শেমগৎনবা এন.সি.সিনা থবক পায়খৎলে। জনুৱারি ৮,২০২১দা নিউ দিল্লিদা মেদিয়াদা ৱা ঙাংবদা দিরেক্তর জেনেরেলনা হায়খি জনুৱারি ২৬ গনতন্ত্র দিৱস পেরেত্তা নুপামচাশিং অমসুং নুপীমচাশিংগী এন.সি.সি কেদেদশিংগী কন্তিনজেন্ত অনি শরুক য়াগনি। জনুৱারি ৪,২০২১দগী দিল্লিগী কারিয়াপ্পা পেরেদ গ্রাউন্দা হৌখিবা রিপব্লিক দে কেম্প-২০২১দা শরুক য়ারিবা কেদেদশিংগী মরক্তগী হায়রিবা কেদেদশিং অসি খনগনি। রাজ্য ২৮ অমসুং য়ুনিয়ন তেরিতোরি ৯দগী খনগৎলকপা নুপীমচা কেদেদ ৩৮০ য়াওনা পুন্না কেদেদ ১০০০ থা অমগী কেম্প অসিদা শরুক য়ারি। রিপব্লিক দে কেম্পগী মরুওইবা পান্দমদি গনতন্ত্র দিৱস ফাওবা পাংথোক্কদৌরিবা কলচরগী থৌরমশিং কেদেদশিং উহনবনি অমসুং জনুৱারি ২৮,২০২১দা পাংথোক্কদবা প্রধান মন্ত্রীগী রেল্লিদা প্রধান মন্ত্রীনা এন.সি.সি কেম্পতা চৎকনি।
মহাক্না হায়খি কেম্প অসিগী মরুওইবা য়াম্না নুংঙাইবা থৌরমদি মার্চিং কন্তিনজেন্তশিং অমসুং কলচরগী থৌরমশিংগী খুৎথাংদা জনুৱারি ২৮,২০২১দা প্রধান মন্ত্রীগী মমাঙদা কেদেদশিংগী হৈশিংবা উৎপা অসিনি। জনুৱারি ২৮,২০২১দা কেম্প লোইশিনবা থৌরমদা দিফেন্স মিনিস্তর শ্রী রাজনাথ সিংহ অমসুং দিফেন্সকী রাজ্য মন্ত্রী শ্রী শ্রীপাদ য়েসো নাইক শরুক য়াগনি।
কেম্প শরুক য়ারিবা কেদেদশিংনা অইবা চাংয়েং, আর্মস দ্রি, মাইক্রোলাইত ফ্লাইয়িং অমসুং খ্বাইদগী ফবা কেদেদ খনবগী চাংদম্না য়াওনা তোঙান-তোঙানবা থবকশিং শরুক য়ারি। কেম্প মনুংদা তোঙান-তোঙানবা চাংদম্নবশিং পাংথোক্লি , জনুৱারি ২৮দা প্রধান মন্ত্রী মশামক্না পীগদবা প্রধান মন্ত্রীগী বেন্নর ফংনবগীদমক দাইরেক্তোরেত ১৭না চাংদম্নরি।
মহাক্না হায়খি ঐখোয়গী নহারোলশিংগী হোঙলক্লিবা অপাম্বশিং অমসুং খুন্নাইগী থাজবশিং ফংবা ঙম্নবা কেদেদশিংগী ত্রেনিং ফিলোসোফি ফগৎহল্লে। হৌজিক কেদেদশিংগী হৈশিংবা হেনগৎহন্নবা, লুচিংবা ওইবগী গুনশিং লৈহন্নবা অমসুং ৱা ঙাংবা হৈবগী লৌশিং হেনগৎহন্নবা মিৎয়েং চঙলে অমসুং মসিনা তুংদা থেংনগদবা শিংনবশিং থেংন্নবা মখোয়না থৌরাং তৌবা ঙমগনি।
নহারোলশিংদা শক্তি পীবা, লৈবাক শেমগৎপা, খুন্নাইগী মীয়াম ৱাখল তাহন্নবা কেম্পেনশিং, খুন্নাই চাউখৎনবা থবকশিং, অকোয়বগী ফিবম ঙাক-শেন্নবা থবকশিং, শান্ন-খোৎনবা অমসুং এদভঞ্জরগী লমশিংদা এন.সি.সিগী অচৌবা মাইপাকপশিং এন.সি.সিগী দিরেক্তর জেনেরেলনা পনখি।
কোবিদ-১৯ লাইচৎ মনুংদা “এন.সি.সি য়োগদান”গী মখাদা মমাঙ থানা থবক তৌবা কোরোনা লান্মীশিং ওইনা পাংথোকখিবা তোঙান-তোঙানবা থবকশিং হায়বদি লম্বী তাকপা, চীঞ্জাকশিং য়েন্থোকপা, কিউ শেন্নবা অমসুং মীয়াম থাপ্না লৈহনবা, পোৎ-চৈশিং ফংহনবা, অহলশিং মতেং পাংবা, সি.সি.তি.ভি কন্ত্রোল রুম শেন্নবা, ফেস মাক্স শেম্বা অমসুং য়েন্থোকপা অমসুং লায়রবশিংদা দরকার ওইবশিং ফংহনবা অসিগীদমক কেদেদ ১,৩৯,৯৬১ অমসুং স্তাফ ২১,৩৮০ মহাক্না থাগৎখি। হন্দক কেরলা অমসুং বিহারদা ইচাউগী মতেং পাংবগী থবকশিং শরুক য়াখিবগীদমক মহাক্না এন.সি.সি কেদেদশিং থাগৎখি।

Ministry of Defence
NCC committed to grooming youth as responsible citizens; Training Philosophy of NCC Cadets refined to equip them for future challenges: DG NCC
NCC cadets to participate in Republic Day Parade;
08 JAN 2021 6:03PM by PIB Delhi
Lt Gen Tarun Kumar Aich, Director General, National Cadet Corpshas said that the NCC is committed to grooming the youth as responsible citizens, who would contribute immensely in nation building. While speaking to the media in New Delhi on 08 January 2021, the Director General said 2 contingentsof NCC cadets, one each of boys and girls, will participate in the Republic Day Parade on 26 January. These cadets will be selected from amongst those who are participating in the Republic Day Camp, RDC-2021,which commenced at the Cariappa Parade Ground, Delhi Cantt on 04 Jan 2021.A total of 1000 Cadets, including 380 girl cadets, drawn from all 28 States and 09 Union Territories of the country, are participating in this onemonth long Camp. He said the aim of the Republic Day Camp, is to provide the participating cadets, an exposure to the rich culture and traditions of our nation through a number of cultural events, that take place in the run up to the Republic Day and the Prime Minister's visit to NCC Camp for PM's Rally on 28 Jan 2021.
“The most spectacular event of the camp in which multi-disciplined skills acquired by the cadets will be showcased in front of the Prime Minister on 28 January 2021through smartly marching contingents and a vibrant cultural show”, he said.Raksha Mantri Shri Rajnath Singh and Raksha Rajya Mantri Shri Shripad Yesso Naik will visit the Camp Culmination on 28 January 2021.
Cadets attending the camp, participate in a number of activities, like written test, arms drill, microlight flying and the best cadet competition.A number of Competitions take place during the camp, wherein all 17 directorates compete for the coveted Prime Minister's Banner which is presented by the Prime Minister himself on 28 January.
Lt Gen Tarun Kumar Aich also mentioned that the training philosophy of the cadets has been refined, to accommodate the changing aspirations of our youth and expectations of the society. The focus is now on personality development, leadership traits and improving soft skills of the cadets, so as to equip them for future challenges.
DG NCC highlighted the major achievements of the NCC in the areas of Youth Empowerment, Nation Building, Social Awareness Campaigns, Community Development Programmes, Environment Protection, Sports and Adventure.
He also lauded the contribution of 1,39,961 cadets and 21,380 staff during the COVID-19 pandemic, through Ex 'NCC Yogdaan' as frontline Corona warriors by taking up various activities like Traffic management, Distribution of Food and essential items, Queue management and social distancing, supply chain management, Assistance to senior citizens, Manning of CCTV Control Rooms, Preparation & Distribution of food packets, Preparation of Face Masks and Distribution to needy persons etc. DG NCC also complimented NCC cadets for their voluntarily participation in the recent Kerala & Bihar Flood relief works.