Ministry of New and Renewable Energy
IREDA to Support NHPC in Green Energy projects for 5 years; MoU Signed today
08 JAN 2021 3:12PM by PIB Delhi
Indian Renewable Energy Development Agency Ltd. (IREDA), under administrative control of Ministry of New & Renewable Energy (MNRE), today signed a Memorandum of Understanding (MoU) with NHPC Ltd., the PSU under Ministry of Power, for providing its technical expertise in developing renewable energy projects.
Under the (MoU), IREDA will undertake Techno-Financial due diligence of Renewable energy and Energy Efficiency & conservation projects for NHPC. IREDA will assist NHPC in developing an action plan to create and acquire Renewable Energy projects for the next 5 years.
The MoU was signed through virtual mode by Shri Pradip Kumar Das, CMD, IREDA and Shri Abhay Kumar Singh, CMD, NHPC Ltd. Shri Chintan Shah, Director (Technical), IREDA, Shri Y. K. Choubey, Director (Technical), Sh. R P Goyal, Director(Finance) and Shri Biswajit Basu, Director (Projects), Shri V K Maini, Executive Director (Business Development), NHPC and other senior officials were also present
Signing the MoU, CMD, IREDA said: “The MoU highlights IREDA’s continuous efforts for the development of Renewable Energy sector in line with Hon’ble Prime Minister’s vision of Aatmanirbhar Bharat. This is a transformational opportunity for IREDA and NHPC to achieve a perfect synergy between the two organisations. It will facilitate knowledge and technology transfer and provide consultancy & research services, which will contribute to driving sustainable development of the country. The MoU with NHPC is the second one signed by IREDA within last one month. IREDA has signed a MoU with SJVN Ltd. in December, 2020. We look forward to extending our consultancy services to other PSUs as well as private organisations for the development of Renewable Energy sector.”

ন্যু অমসুং রিন্যুএবল মন্ত্রালয়
আই.আর.ই.দি.এ.না গ্রীন ইনর্জি প্রোজেক্তকীদমক এন.ঐচ.পি.সি.দা চহি ৫ মতেং পাংগদৌরি; ঙসি এম.ও.য়ু. সহি তৌনখ্রে
08 JAN 2021 3:12PM by PIB Imphal
ইন্দিয়ন রিনেৱেবল ইনর্জি দিবলপমেন্ত এজেন্সি লিমিতেৎ (আই.আর.ই.দি.এ.)না, মিনিস্ত্রী ওফ ন্যু অমসুং রিনেৱেবল ইনর্জি (এম.এন.আর.ই.)গী এদমিনিস্ত্রেসনগা মখাদা পাৱর মিনিস্ত্রীগী মখাদা পি.এস.য়ু.গা রিনেৱেবল ইনর্জি প্রোজেক্ত চাওখৎনবা এন.ঐচ.পি.সি. লিমিতেৎকা ঙসি মেমোরেন্দম ওফ আন্দরস্তেন্দিং (এম.ও.য়ু.) সহি তৌনখ্রে।
(এম.ও.য়ু.) গী মখাদা, আই.আর.ই.দি.এ.না রিনেৱেবল ইনর্জিগী তেক্নো-ফাইনান্সিএল অমসুং এন.ঐচ.পি.সি.গী ইনর্জি ইফিসিএন্সি অমসুং কঞ্জার্বেসন প্রোজেক্ত লৌগনি। আই.আর.ই.দি.এ.না এন.ঐচ.পি.সি.গী চাওখৎ থৌরাংগী থবক পুথোকপা অমসুং লাক্লিবা চহি মঙা অসি রিনেৱেবল ইনর্জি প্রোজেক্ততা মতেং পীগনি।
এম.ও.য়ু. অসি ভর্চুএল মোদতা শ্রী প্রদীপ কুমার দাস, সি.এম.দি., আই.আর.ই.দি.এ. অমসুং শ্রী অভে কুমার সিংহ, সি.এম.দি., এন.ঐচ.পি.সি. লিমিতেৎকা সহি তৌনখি। আই.আর.ই.দি.এ.গী দাইরেক্তর (তেক্নিকেল) শ্রী চীন্তন শাহ, দাইরেক্তর (তেক্নিকেল) শ্রী ৱাই. কে. চৌবে, দাইরেক্তর (ফাইনান্স) শ্রী আর.পি. গোয়াল অমসুং দাইরেক্তর (প্রোজেক্ত) শ্রী বিশ্বাজিৎ বসু, এন.ঐচ.পি.সি.গী ইজুকিতিব দাইরেক্তর (ব্যুজিনেস দিবলপমেন্ত) শ্রী ভি.কে. মাইনি অমসুং অতৈ মকোক থোংবা ওফিসিএলশিংশু শরুক য়াখি।
এম.ও.য়ু. অসি সহি তৌনবাদা সি.এম.দি., আই.আর.ই.দি.এ.না হায় মদুদি: “এম.ও.য়ু. অসিনা আই.আর.ই.দি.এ.গী লেপ্পা লৈতনা হোৎনরিবা ইকাই খুম্নরবা প্রধান মন্ত্রীগী মিয়েং আত্মানির্ভর ভারত অসিগা শরুক অমা ওইনা রিনেৱেবল ইনর্জি সেক্তর অসিগী চাওখৎ থৌরাং উৎলি। মসি আই.আর.ই.দি.এ. অমসুং এন.ঐচ.পি.সি.না ওর্গানাইজেসন অনি অসিগী পুরকপা অওনবা অসিগী খুদোংচাবা অমনি। মসিনা লৌশিং অমসুং তেক্নোলোজি পীনবা অমসুং তান্নবা অমসুং রিসর্সকী থবকশিং অসি ফংনবা, হায়রিবা অসিনা লৈবাক অসিদা লেপ্পা লৈতনা লাকপা চাওখৎ খোঙথাং অমা ওইরগনি। এন.ঐচ.পি.সি.গা এম.ও.য়ু. তৌবা অসিনা থা অসিদা আই.আর.ই.দি.এ.গা সহি তৌনবা অনিশুবনি। আই.আর.ই.দি.এ.না হান্না ২০২০গী দিসেম্বরদা এস.জে.ভি.এন. লিমিতেৎকা এম.ও.য়ু. সহি তৌনখ্রে। ঐখোয়না অতোপ্পা পি.এস.য়ু.শিং লোয়ননা লনাইগী ওর্গানাইজেসনশিংগা রিনেৱেবল ইনর্জি সেক্তর অসিগী চাওখৎ থৌরাংগাদমকৱা-তান্নবগী থবকশিংগীদমক খুৎ তিংথোক্তুনা লৈরি”।