Ministry of Finance
10th Instalment of Rs.6,000 crore released to the States as back to back loan to meet the GST compensation shortfall.
A total amount of Rs.60,000 crore released so far to all States and UTs with legislation
This is in addition to additional borrowing permission of Rs.1,06,830 crore granted to the States
04 JAN 2021 6:17PM by PIB Delhi
The Ministry of Finance has released the 10thweekly instalment of Rs.6,000 crore to the States to meet the GST compensation shortfall. Out of this, an amount of Rs.5,516.60 crore has been released to 23 States and an amount of Rs.483.40 crore has been released to the 3 Union Territories (UT) with Legislative Assembly (Delhi, Jammu & Kashmir & Puducherry) who are members of the GST Council. The remaining 5 States, Arunachal Pradesh, Manipur, Mizoram, Nagaland and Sikkim do not have a gap in revenue on account of GST implementation. Now, more than 50 percent of the estimated GST compensation shortfall has been released to the States & UT with Legislative Assembly.
The Government of Indiahad set up a special borrowing window in October, 2020 to meet the estimated shortfall of Rs.1.10 lakh crore in revenue arising on account of implementation of GST. The borrwoings are being done through this window by the Government of India on behalf of the States and UTs. The borrowings have been done in 10 rounds. The amount borrowed so far was released to the States on 23rd October, 2020, 2nd November, 2020, 9th November, 2020, 23rd November, 2020, 1st December, 2020, 7th December, 2020, 14th December, 2020, 21st December, 2020, 28thDecember, 2020 and 04th January, 2021.
The amount released this week was the 10th instalment of such funds provided to the States. The amount has been borrowed this week at an interest rate of4.1526%.So far, an amount of Rs.60,000 crore has been borrowed by the Central Government through the special borrowing window at an average interest rate of 4.6892%.
In addition to providing funds through the special borrowing window to meet the shortfall in revenue on account of GST implementation, the Government of India has also granted additional borrowing permission equivalent to 0.50 % of Gross States Domestic Product(GSDP)to the states choosing Option-Ito meet GST compensation shortfall to help them in mobilising additional financial resources. All the States have been given their preference for Option-I. Permission for borrowing the entire additional amount of Rs.1,06,830 crore(0.50 % of GSDP) has been granted to 28 States under this provision.
The amount of additional borrowing permission granted to 28 States and the amount of funds raised through special window and released to the States and Union Territories so far is annexed.
Statewise additional borrowing of 0.50 percent of GSDP allowed and amount of funds raised through special window passed on to the States/UTs till 04.01.2021
(Rs. in Crore)
S. No.
Name of State / UT
Additional borrowing of 0.50 percent allowed to States
Amount of fund raised through special window passed on to the States/ UTs
1
Andhra Pradesh
5051
1433.25
2
Arunachal Pradesh*
143
0.00
3
Assam
1869
616.72
4
Bihar
3231
2421.54
5
Chhattisgarh
1792
846.30
6
Goa
446
520.85
7
Gujarat
8704
5719.15
8
Haryana
4293
2699.05
9
Himachal Pradesh
877
1064.87
10
Jharkhand
1765
459.75
11
Karnataka
9018
7694.69
12
Kerala
4,522
1897.80
13
Madhya Pradesh
4746
2816.91
14
Maharashtra
15394
7428.29
15
Manipur*
151
0.00
16
Meghalaya
194
69.39
17
Mizoram*
132
0.00
18
Nagaland*
157
0.00
19
Odisha
2858
2370.37
20
Punjab
3033
2751.20
21
Rajasthan
5462
2160.37
22
Sikkim*
156
0.00
23
Tamil Nadu
9627
3870.80
24
Telangana
5017
947.73
25
Tripura
297
140.40
26
Uttar Pradesh
9703
3725.41
27
Uttarakhand
1405
1436.55
28
West Bengal
6787
1458.37
Total (A):
106830
54549.76
1
Delhi
Not applicable
3637.32
2
Jammu & Kashmir
Not applicable
1408.98
3
Puducherry
Not applicable
403.94
Total (B):
Not applicable
5450.24
Grand Total (A+B)
106830
60000.00
* These States have ‘NIL’ GST compensation gap

শেল-থুম মন্ত্রালয়
জি.এস.তি. কম্পেন্সেসনগী শোর্তফোল কোকহন্নবা রাজ্যশিংদা লুপা করোর ৬,০০০গী ১০শুবা ইনস্তোলমেন্ত ওইনা বেক তু বেক লোন কাইথখ্রে
লেজিসলেসনগা লোইননা রাজ্য অমসুং য়ু.তি. পুম্নমক্তা হৌজিক ফাওবদা পুন্না লুপা করোর ৬০,০০০গী শেনফম কাইথখ্রে
মসি রাজ্যশিংদা লুপা করোর ১,০৬,৮৩০গী অহেনবা বোরোৱিংগী অয়াবা পীখিবগী কাইথখিবা অদুদগী অহেনবা ওইগনি
04 JAN 2021 6:17PM by PIB Imphal
জি.এস.তি. কম্পেন্সেসনগী শোর্তফোল কোকহন্নবা রাজ্যশিংদা শেন-থুমগী মন্ত্রালয়না লুপা করোর ৬,০০০গী ১০শুবা ইনস্তোলমেন্ত কাইথখ্রে। মসিগী মনুংদা রাজ্য ২৩দা লুপা করোর ৫,৫১৬.৬০গী শেনফম কাইথখ্রে অমসুং জি.এস.তি. কাউন্সিলগী মেম্বর ওইবা লেজিসলেতিব এসেমব্লী (দিল্লী, জম্মু অমসুং কাশ্মির অমদি পুদুচেরী) য়াওনা য়ুনিয়ন তেরিতোরী (য়ু.তি.) ৩দা লুপা করোর ৪৮৩.৪০গী শেনফম কাইথখি লেমহৌরিবা রাজ্য ৫, অরুনাচল প্রদেশ, মনিপুর, মিজোরাম, নাগালেন্দ অমসুং সিক্কিমদা জি.এস.তি. ইমপ্লিমেন্ত তৌবনা মরম ওইরগা রিভেন্যুদা অৱাৎপা অমত্তা লৈতে। হৌজিক্কী ওইনা লেজিসলেতিব এসেমব্লীগা লোইননা রাজ্যশিং অমসুং য়ু.তি.শিংদা জি.এস.তি. কম্পেন্সেসন শোর্তফোলগী চাদা ৫০গী মথক্তা কাইথখ্রে।
জি.এস.তি. ইমপ্লিমেন্ত তৌবনা মরম ওইরগা রেভিন্যুদা লুপা করোর লাখ ১.১০গী শোর্তফোল থোকহল্লিবা অসি কোকহন্নবা ওক্তোবর ২০২০দা ভারত সরকারনা স্পেসিএল বোরোৱিং ৱিন্দো অমা থমখি। রাজ্যশিং অমসুং য়ু.তি.শিংগী মহুৎ শিনবীদুনা ভারত সরকারনা ৱিন্দো অসিগী খুত্থাংদা বোরোৱিংশিং তোরি। বোরোৱিং অসি তাঙ্কক ১০ থোক্না তৌখ্রে। হৌজিক আওবদা পুখিবা হেনফমশিং অসি রাজ্যশিংদা ওক্তোবর ২৩, ২০২০, নবেম্বর ২, ২০২০, নবেম্বর ৯, ২০২০, নবেম্বর ২৩, ২০২০, দিসেম্বর ১, ২০২০, দিসেম্বর ৭, ২০২০, দিসেম্বর ১৪, ২০২০ , দিসেম্বর ২১, ২০২০, দিসেম্ব৪ ২৮, ২০২০ অমসুং জনুৱারী ০৪, ২০২১দা কাইথখি।
হন্দক্কী চয়োল অসিদা কাইথিবা শেনফম অসি রাজ্যশিংদা ফংহনবা অসিগুম্বা ফন্দশিং অসিগী ১০শুবা ইনস্তোলমেন্তনি। হন্দক্কী চয়োল অসিদা শেনফম অসি শেন্দোইগী চাং ৪.১৫২৬%তা পুখিবনি। হৌজিক ফাওবদা চাংচৎ ওইনা শেন্দোইগী চাং ৪.৬৮৯২%দা স্পেসিএল বোরোৱিং ৱিন্দোগী খুত্থাংদা কেন্দ্র সরকারনা লুপা করোর ৬০,০০০গী শেনফম পুখি।
জি.এস.তি. ইমপ্লিমেন্তেসননা মরম ওইরগা রিভেন্যুদা শোর্ফোল অসি কোকহন্নবা স্পেসিএল বোরোৱিংগী খুত্থাংদা ফন্দশিং পীবগী মথক্তা, জি.এস.তি. কম্পেন্সেসনগী শোর্তফোল কোক্নবা ওপ্সন-I খনখিবা রাজ্যশিংনা অহেনবা ফাইনান্সিএল রিসোর্সশিং মোবিলাইজ তৌবদা মতেং পাংনবা ভারত সরকারনা গ্রোস স্তেৎস দোমেস্তিক প্রদক্ত (জি.এস.দি.পি.)গী ০.৫০%গা চপ মান্নবা অহেনবা বোরোৱিংগী অয়াবসু পীখি। রাজ্য পুম্নমক্তা ওপ্সন-I খন্নবগী মখোয়দা খুদোংচাবা পীখি। প্রোবিজন অসিগী মখাদা রাজ্য ২৮দা লুপা করোর ১,০৬,৮৩০ (জি.এস.দি.পি.গী ০.৫০%)গী অহেনবা শেনফমগী ৱোরোৱীগী অয়াবা পীখ্রে।
রাজ্য ২৮দা অহেনবা বোরোৱিংগী অয়াবা পীখিবা শেনফম অমসুং স্পেসিএল ৱিন্দোগী খুত্থাংদা লাকখিবা ফন্দশিংগী শেনফম অমসুং রাজ্যশিং অমদি য়ুনিয়ন তেরিতোরীশিংদা হৌজিক ফাওবদা কাইথখিবা অসি এনেক্স তৌরি।
রাজ্য অমমগী জি.এস.দি.পি.গী চাদা ০.৫০গী অহেনবা বোরোৱিং অয়াবা পীখিবা অমসুং ০৪.০১.২০২০ ফাওবদা রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংদা স্পেসিএল ৱিন্দোগী খুত্থাংদা পাস তৌখিবা ফন্দশিংগী শেনফম।
(লুপা করোরদা)
সিরিএল নম্বর.
রাজ্য/য়ু.তি.গী মমিং
রাজ্যশিংদা অয়াবা পীখিবা অহেনবা বোরোৱিংগী চাদা ০.৫০
রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংদা স্পেসিএল ৱিন্দোগী খুত্থাংদা পাস তৌখিবা ফন্দশিংগী শেনফম
১
অন্ধ্র প্রদেশ
৫০৫১
১৪৩৩.২৫
২
অরুনাচল প্রদেশ*
১৪৩
০.০০
৩
অসাম
১৮৬৯
৬১৬.৭২
৪
বিহার
৩২৩১
২৪২১.৫৪
৫
ছত্তিসগর
১৭৯২
৮৪৬.৩০
৬
গোৱা
৪৪৬
৫২০.৮৫
৭
গুজরাত
৮৭০৪
৫৭১৯.১৫
৮
হরিয়ানা
৪২৯৩
২৬৯৯.০৫
৯
হিমাচল প্রদেশ
৮৭৭
১০৬৪.৮৭
১০
ঝার্খন্দ
১৭৬৫
৪৫৯.৭৫
১১
কর্নাতকা
৯০১৮
৭৬৯৪.৬৯
১২
কেরেলা
৪,৫২২
১৮৯৭.৮০
১৩
মধ্যপ্রদেশ
৪৭৪৬
২৮১৬.৯১
১৪
মহারাস্ত্র
১৫৩৯৪
৭৪২৮.২৯
১৫
মনিপুর*
১৫১
০.০০
১৬
মেঘালয়
১৯৪
৬৯.৩৯
১৭
মিজিরাম*
১৩২
০.০০
১৮
নাগালেন্দ*
১৫৭
০.০০
১৯
ওরিশা
২৮৫৮
২৩৭০.৩৭
২০
পঞ্জাব
৩০৩৩
২৭৫১.২০
২১
রাজস্থান
৫৪৬২
২১৬০.৩৭
২২
সিক্কিম*
১৫৬
০.০০
২৩
তামিলনাদু
৯৬২৭
৩৮৭০.৮০
২৪
তেলঙ্গনা
৫০১৭
৯৪৭.৭৩
২৫
ত্রিপুরা
২৯৭
১৪০.৪০
২৬
উত্তরপ্রদেশ
৯৭০৩
৩৭২৫.৪১
২৭
উত্তরাখন্দ
১৪০৫
১৪৩৬.৫৫
২৮
ৱেস্তবেঙ্গল
৬৭৮৭
১৪৫৮.৩৭
অপুনবা (এ):
১০৬৮৩০
৫৪৫৪৯.৭৬
১
দিল্লী
এপ্লিকেবল ওইদে
৩৬৩৭.৩২
২
জম্মু অমসুং কাশ্মির
এপ্লিকেবল ওইদে
১৪০৮.৯৮
৩
পুদুচেরী
এপ্লিকেবল ওইদে
৪০৩.৯৪
অপুনবা (বি):
এপ্লিকেবল ওইদে
৫৪৫০.২৪
পুলপকী অপুনবা (এ+বি)
১০৬৮৩০
৬০০০০.০০
* রাজ্যশিং অসিগী জি.এস.তি. কম্পেন্সেসনগী অৱাৎপা ‘নিল’ ওই