প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.না দিসেম্বর ২৮দা দিল্লী মেত্রোগী মজেন্তা লাইন্দা ভারতকী অহানবা দ্রাইভর য়াওদবা ত্রেলগী থবক-থৌরমশিং হৌদোক্কনি
পি.এম.না এয়রপোর্ত এক্সপ্রেস লাইন্দা মপুং ফানা চলাইবা নেস্নেল কমন মোবিলিতী কার্দ সর্বিসসু হৌদোক্কনি
26 DEC 2020 3:09PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা দিসেম্বর ২৮, ২০২০গী অয়ুক পুং ১১ তাবা মতমদা ভিদিও কনফরেন্সকী থোংদা এয়রপোর্ত এক্সপ্রেস লাইন্দা মপুং ফানা চলাইবা নেস্নেল কমন মোবিলিতী কার্দ সর্বিসকা লোইননা দিল্লী মেত্রোগী মজেন্তা লাইন (জনকপুরী ৱেস্ত – বোতানিকেল গার্দেন)দা ভারতকী অহানবা দ্রাইভর য়াওদবা ত্রেনগী থবক-থৌরম হৌদোক্কনি।
অনৌবা খোংথাং অসিনা চৎথোক-চৎশিন তৌবগী অনৌবা য়ুগ অসিদা খুদোংচাবা অমদি খুৎলোইবা হেনগৎলগনি। দ্রাইভর য়াওদবা ত্রেনশিং অসি ওতোমেতিক ওই, মসিনা মীনা থোকহনবা অশোইবশিং লৈহল্লরোই। মজেন্তা লাইন্দা দ্রাইভর য়াওদবা সর্বিস অসি হৌদোক্লবা মতুংদা, দিল্লী মেত্রোগী পিঙ্ক লাইন্দা ২০২১গী ময়াই চল্লকপা অদুৱাইদা দ্রাইভর য়াওদবা ওপরেসনশিং অসি হৌদোক্লবা য়াই।
নেস্নেল কমল মোবিলিতী কার্দ, অসি মপুং ফানা এয়রপোর্ত এক্সপ্রেস লাইন্দা চলাইগনি, কনাগুম্বা অমা হেক্তনা কার্দ অসি শিজিন্নদুনা এয়রপোর্ত এক্সপ্রেস লাইন্দা চৎথোক-চৎশিন তৌনবগীদমক লৈবাক অসিগী মফম অমা হেক্তদা ইশু তৌবা রুপে-দেবিৎ কার্দ পুবদা য়াহনগনি। মসিগী খুদোংচাবা অসি ২০২২ ফাওবদা দিল্লী মেত্রো নেতৱক অপুনবদা ফংলগনি।

Prime Minister's Office
PM to inaugurate India’s first-ever driverless train operations on Delhi Metro’s Magenta Line on 28 December
PM to also inaugurate fully operational National Common Mobility Card service on the Airport Express Line
26 DEC 2020 3:09PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will inaugurate India’s first-ever driverless train operations on Delhi Metro’s Magenta Line (Janakpuri West – Botanical Garden) along with the fully operational National Common Mobility Card service on the Airport Express Line on 28th December 2020 at 11 AM via video conferencing.
These innovations will herald a new era of travelling comfort and enhanced mobility. The driverless trains will be fully automated, which will eliminate the possibility of human error. After the start of driverless services on the Magenta Line, the Pink Line of Delhi Metro is expected to have driverless operations by the mid of 2021.
The National Common Mobility Card, which will be fully operationalised on the Airport Express Line, will enable anyone carrying a RuPay-Debit Card issued from any part of the country to travel on the Airport Express Line using that card. This facility will become available on the entire Delhi Metro network by 2022.