রোদ ত্রান্সপোর্ত অমসুং হাইৱে মন্ত্রালয়
ফাস্তেগকী খুত্থাংদা য়ুজরগী ফী খোমগৎপা অসি রেকোর্দ ওইনা নোংমদা লাখ ৫০গী ত্রাঞ্জেক্সন তৌবগা লোইননা অহানবা ওইনা নোংমা খক্তদা লুপা করোর ৮০ হেনখ্রে
25 DEC 2020 7:17PM by PIB Imphal
ফাস্তেগকী খুত্থাংদা তোল খোমগৎপা অসি রেকোর্দ ওইনা নোংমদা লাখ ৫০গী ত্রাঞ্জেক্সন তৌবগা লোইননা অহানবা ওইনা দিসেম্বর ২৪, ২০২০দা নোংমা খক্তদা লুপা করোর ৮০ হেনদুনা ইতিহাসিক ওইবা পন্দুপ অমা য়ৌবা ঙমখ্রে। ঙসি ফাওবদা ফাস্তেগ করোর ২.২০গী মথক্তা ইস্যু তৌদুনা হাইৱে য়ুজরশিংনা ফাস্তেগ শীজিন্নবা অসি অমুক্তা ওইখিদ্রিবা মওংদা হেনগৎলকপা উবা ফংখি। জনুৱারী ০১, ২০২১দগী গারীশিংদা ফাস্তেগ শৌইদনা য়াওহন্নবা খঙহনখিবগা লোইননা এন.ঐচ.এ.আই.না ফী প্লাজাশিংদা গারী চত্থো-চৎশিন তৌবদা অপনবা লৈতনবা মথৌ তাবা থৌরাং পুম্নমক লৌখৎখ্রে। ফাস্তেগ শীজিন্নবনা হাইৱেজ য়ুজরশিংনা তোল প্লাজাশিংদা মতম অমসুং থাও মাংহল্লরোই। দিজিতেল ত্রাঞ্জেক্সন অসি হন্দক্তা সেন্ত্রেল মোতোর ভেহিকল রুল্স এমেন্দমেন্ত তৌখিবগী খুত্থাংদা মথৌ তাবা মপাঙ্গল হাপখিবনি।
ফাস্তেগ অসি লৈবাক শিনবা থুংনা পোইন্ত ওফ সেল (পি.ও.এস.) ৩০,০০০গী মথক্তা লায়না ফংহল্লি অমসুং এন.ঐচ.এ.আই. তোল প্লাজাশিংদা শোইদনা ফংহল্লি। মসি এমাজোন, ফ্লিপ কার্ত অমসুং স্নেপদীলগী খুত্থাংদা ওনলাইন্দসু ফংহল্লি। প্রোগ্রাম অসিনা ইস্যুয়র বেঙ্ক ২৭কা লোইননা পার্তনর ওইখি অমদি মসিগী রিচার্জ ফেসিলিতী অসি লায়থোকহন্নবা ভারত বিল পেমেন্ত সিস্তেম (বি.বি.পি.এস.), য়ু.পি.আই., ওনলাইন পেমেন্তশিং, মাই ফেস্তেগ মোবাইল এপ, পেতিএম, গুগল পে অমসুং অতোপ্পাশিং অসিগুম্বা তোঙান তোঙানবা ওপ্সনশিং য়াওহনখি। মসিগী মথক্তা য়ুজরশিংদা খুদোংচাহন্নবা তোল প্লাজাশিংদা লৈবা পোইন্ত ওফ সেল (পি.ও.এস.)দা কেশ রিচার্জ ফেসিলিতীসু ফংহল্লি।
ফাস্তেগনা ফাস্তেগনা রেদিও-ফ্রিক্বেন্সী আইদেন্তিফিকেসন (আর.এফ.আই.দি.) তেক্নোলোজী শীজিন্নৈ মসিনা মখোয়বু তোল প্লাজাশিংদা ঙাইহনবা/লেপহনবা তৌদনা নুংঙাইনা মদু লান্থোকহল্লি। পেমেন্ত অসি বেঙ্ক ৱালেৎকা লিঙ্ক তৌবা ফাস্তেগকী খুত্থাংদা দিজিতেল ওইনা পীগনি। সোসিএল দিস্তেন্সিং অসিনা অনৌবা কাংলোন ওইরকপা অসিদা চত্থোক-চৎশিন তৌরিবা মীওইশিংনা ফাস্তেগ অসি তোল থিবগী ওপ্সন অমা ওইনা পাম্নবা হেনগৎলক্লি মরমদি মসিনা গারী থৌরিবা মীওইশিং অমসুং তোল ওপরেতরশিংগী মরক্তা মখল অমা হেক্তগী শোক্না শম্নবা তৌহনদে। হাইৱেশিংদা তোল খোমগৎপগী ইনক্লুসিব তেক্নোলোজিকেল তুল অমা ওইদুনা ফাস্তেগ অসি হেন্না প্রেক্তিকেল অমসুং কান্নরবা ওপ্সন অমা ওইরি।
ফাস্তেগ ইমপ্লিমেন্তেসন তৌবা অসি নেস্নেল হাইৱেশিংদা চত্থোক-চৎশিন তৌরিবা মীওইশিংদা শাফবা, নুংঙাইবা অমদি অপনবা লৈতবা খোঙচৎ অমা ওইহন্নবা লৌখৎপা খোঙথাং অমনি।

Ministry of Road Transport & Highways
User Fee collection through FASTag crosses Rs 80 crore per day first time with record 50 Lakh Transactions in a day
25 DEC 2020 7:17PM by PIB Delhi
The toll collection through FASTag first time crossed Rs 80 crore per day on 24th December 2020 withrecord 50 Lakh FASTag transactions per day, a historical landmark. With more than 2.20 crore FASTag issued till date, adoption of FASTag by the Highway users has seen unprecedented growth. With FASTag being mandatory for vehicles from 01st January 2021, the NHAI has made all necessaryarrangements to provide seamless movement of vehicles at Fee Plazas.Adoption of FASTag has helpedHighway users to save time &fuel at the toll plazas. The digital transaction has got necessary push through the recent amendment in Central Motor Vehicle Rules.
FASTag is easily available at over 30,000 points of sale (PoS) across the country and mandatorily available at NHAI toll plazas. It is also available online through Amazon, Flip Kart and Snapdeal. The program haspartnered with 27 Issuer Banks and, has included several optionsto simplify its rechargefacility such asBharat Bill Payment System (BBPS), UPI, Online payments, My FASTag Mobile App, PAYTM, Google pay and others.In addition, cash recharge facility is alsobeing provided at Point of Sales (PoS) at Toll Plazas for convenience of users.
FASTag uses Radio-frequency Identification (RFID) technology that provide users a smooth and effortlesscross-over at Toll plazas without waiting/halting. The payment is made digitally through the FASTag linkedto the bank wallet. As social distancing has become the new norm, commuters are increasingly lookingat FASTag as a toll payment option as it nullifies the chances of any human contact between the driversand the toll operators. Being an inclusive technological tool for toll collection on highways, FASTag is amore practical and beneficial option.
Implementation of FASTag is one step in the direction of providing safe, smooth and seamless journey to commuters on National Highways.