Ministry of Electronics & IT
IT minister Ravi Shankar Prasad announces launch of Grand Challenge for strengthening the COVID Vaccine Intelligence Network (CoWIN) system
CoWIN is a digitalised platform to be used to effectively roll out and scale up the mechanism for COVID Vaccine Distribution System, nationally
The challenge invites participation from innovative startups and emerging technology specialists to augment and scale the CoWIN platform
The participants may register at https://meitystartuphub.in from 23rd December 2020 to 15th January 2021
23 DEC 2020 5:24PM by PIB Delhi
Ministry of Health and Family Welfare (MoHFW) along with Ministry of Electronics and Information Technology (MeitY) has announced the launching of “CoWIN”, a Grand Challenge for strengthening the COVID Vaccine Intelligence Network (CoWIN) system, a digitalised platform to be used to effectively roll out and scale up the mechanism for COVID Vaccine Distribution System, nationally.
Union Minister Ravi Shankar Prasad said “India‘s innovators have played a crucial role in our fight against COVID19. I invite innovators and startups for grand challenge to strengthen CoWIN platform for roll out of COVID19 vaccination program across India.”
To be launched on the MSH (MeitY Startup Hub) portal, a collaborative platform developed under the aegis of MeitY towards building meaningful synergies in the Indian tech startup space, the challenge invites participation from talented and innovative startups and emerging technology specialists to augment and scale the CoWIN platform. MoHFW has identified seven (07) focus areas of technology development to holistically address the likely limitations associated with complete and effective vaccine distribution system (VDS) and its seamless administration across India. These challenges try to broadly address the priority areas relating to infrastructure, monitoring and management, dynamic learning and information systems, constraints of human resources-including technical capacities, vaccine logistics management and tracking enlisted beneficiaries for any adverse event following immunization on real time basis.
The Challenge kickstarts with registration process at https://meitystartuphub.in on 23rd December 2020 and is open for participants to apply till 15th January 2021. The top 5 applicants will be provided the CoWIN APIs (Application Programming Interface) to prove the efficacy of their solutions for possible integration with the platform. Each shortlisted applicant at this stage stands a chance to win Rs. 2 Lakhs covering their logistical requirements. The solutions once integrated with the platform through open APIs will be assessed for robustness and scalability. Top 2 contestants from the challenge will be rewarded with Rs. 40 Lakh and 20 Lakh respectively post successful migrations of the developed solutions on the cloud on which the CoWIN is hosted, apart from their integration with CoWIN.

ইলেক্ত্রোনিক্স অমসুং আই.তি. মন্ত্রালয়
আই.তি. মন্ত্রী রবি শঙ্কর প্রসাদনা কোবিদ বেক্সিন ইন্তেলিজেন্স নেৎৱার্ক (কোৱিন) সিস্তেম মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা গ্রান্দ চেলেঞ্জ লোঞ্চ তৌগনি হায়না লাউথোকখ্রে
কোৱিন অসি জাতিগী থাক্তা কোবিদ বেক্সিন দিস্ত্রিব্যুসন সিস্তেমগী মেকানিজম অসি কান্নবা মওংদা পাইখৎনবা অমসুং চাউথোকহন্নবা শীজিন্নগদবা দিজিতেলাইজ তৌরবা প্লেৎফোর্ম অমনি
চেলেঞ্জ অসিনা কোৱিন প্লেৎফোর্ম ফগৎহন্নবা অমসুং চাউথোকহন্নবা ইন্নোবেতিব স্তার্তঅপশিং অমসুং হৌরক্লিবা তেক্নোলোজী স্পেসিএলিস্তশিংনা শরুক য়ান্নবা বর্তন তৌখি
শরুক য়াগদৌরিবশিংনা দিসেম্বর ২৩, ২০২০দগী জনুৱারী ১৫, ২০২১ ফাওবা https://meitystartuphub.inদা রেজিস্তর তৌবা য়ারগনি
23 DEC 2020 5:24PM by PIB Imphal
হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়না ইলেক্ত্রোনিক্স এন্দ ইনফোর্মেসন তেক্নোলোজী মন্ত্রালয় (এম.ই.আই.তি.ৱাই.)গা লোইননা কোবিদ বেক্সিন ইন্তেলিজেন্স নেৎৱার্ক (কোৱিন) সিস্তেম মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা গ্রান্দ চেলেঞ্জ অমা ওইরিবা, জাতিগী থাক্তা কোবিদ বেক্সিন দিস্ত্রিব্যুসন সিস্তেমগী মেকানিজম কান্নবা মওংদা পাইখৎনবা অমসুং চাউথোকহন্নবা শীজিন্নগদবা দিজিতেলাইজ তৌরবা প্লেৎফোর্ম অমা ওইরিবা “কোৱিন” লোঞ্চ তৌনবা লাউথোকখ্রে।
কেন্দ্রগী মন্ত্রী রবি শঙ্কর প্রসাদনা হায়খি “ইন্নোবেতরশিংনা কোবিদ১৯গী মায়োক্তা লান্থেংনবদা মরু ওইবা থৌরাং অমা লৌরি। ভারত শিনবা থুংনা কোবিদ১৯ বেক্সিনেসন প্রোগ্রাম পাঙথোক্নবা কোৱিন প্লেৎফোর্ম মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা গ্রান্দ চেলেঞ্জ অসিদা ইন্নোবেতরশিং অমসুং স্তার্তঅপশিং শরু য়ান্নবা ঐহাক্না বর্তন তৌরি”
ভারতকী তেক স্তার্তঅপ স্পেসতা মপুং ফাবা সীনর্জীশিং লৈহন্নবা এম.ই.আই.তি.ৱাই.গী লুচিং মখাদা দিবেলপ তৌখিবা চুংশিন্নবা প্লেৎফোর্ম অমা ওইরিবা এম.এস.ঐচ. (এম.ই.আই.তি.ৱাই. স্তার্তঅপ হব) পোর্তেলদা লোঞ্চ তৌগদবা চেলেঞ্জ অসিনা কোৱিন প্লেৎফোর্ম ফগৎহন্নবা অমসুং চাউথোকহন্নবা তেলেন্ত লৈবা অমদি ইন্নোবেতিব স্তার্তঅপশিং অমসুং হৌরক্লিবা তেক্নোলোজী স্পেসিএলিস্তশিংনা শরুক য়ান্নবা বর্তন তৌখি। এম.ও.ঐচ.এফ.দবল্যু.না বেক্সিন দিস্ত্রিব্যুসন সিস্তেম (ভি.দি.এস.) মপুং ফাহনবা অমদি কান্নবা ফংহন্নবগা মরী লৈননা থোরকপা য়াবা অপনবশিং হোলিস্তিক ওইনা কোকহন্নবা অমসুং ভারত শিনবা থুংনা লেপ্পা লৈতনা এদমিনিস্ত্রেসন পাঙথোক্নবা তেক্নোলোজী দিবেলপমেন্তগী মীৎয়েং চংগদবা লম তরেৎ (০৭) খঙদোকখ্রে। ইনফ্রাস্ত্রকচর, মোনিতর তৌবা অমসুং মেনেজমেন্ত তৌবা, দাইনামিক লর্নিং অমসুং ইনফোর্মেসন সিস্তেম, হ্যুমেন রিসোর্সেসশিংগী অপনবশিং - তেক্নিকেল কেপাসিতীশিং, বেক্সিন লোজিস্তিক্স মেনেজমেন্ত অমসুং রিএল তাইম বেসিস্তা ইম্ম্যুনাইজেসন তৌরবা মতুংদা থৌরকপা মমিং পানখৎখিবা বেনিফিসরীশিং ত্রেক তৌবা হায়রিবা অসিগা মরী লৈনবা মরু ওইবা লমশিংদা থেংনবা খুদোংচাদবশিং চেলেঞ্জশিং অসিনা কোকহনগনি।
চেলেঞ্জ অসি দিসেম্বর ২৩, ২০২০দগী https://meitystartuphub.inদা রেজিস্তরগী প্রোসেস তৌবা হৌরগনি অমসুং শরুক য়াগদৌরিবশিংনা জনুৱারী ১৫, ২০২১ ফাওবা এপ্লাই তৌবা য়াগনি। মকোক থোংবা এপ্লিকেন্ত ৫দা মখোয়গী সোলুসনশিং অদু প্লেৎফোর্ম অসিগী ইন্তিগ্রেসন তৌবদা কান্নবা ফংগদ্রা হায়বা উৎনবা মখোয়দা কোৱিন এ.পি.আই.শিং (এপ্লিকেসন প্রোগ্রামিং ইন্তরফেস) পীগনি। তানফম অসি য়ৌরবা শোর্লিস্ত তৌখ্রবা এপ্লিকেন্ত অমমমনা মখোয়গী লোজিস্তিক্কী ওইবা মথৌ তাবশিং য়াওবা লুপা লাখ ২ ফংবগী খুদোংচাবা অমা ফংগনি। সোলুসনশিং অসি ওপন এ.পি.আই.শিংগী খুত্থাংদা অমুক ইন্তিগ্রেদ তৌখ্রবদি চাউথোক্নবা এসসেস তৌগনি। চেলেঞ্জ অসিদগী মকোক তারবা কন্তেস্তেন্ত ২দা কোৱিনগা মখোয়গা ইন্তিগ্রেসব তৌবগী মথক্তা কোৱিন হোস্ত তৌরিবা ক্লাউদতা দেবেলপ তৌখিবা সোলুসনশিং মাই পাক্না মাইগ্রেসনশিং তৌরবা মতুংদা মথং শিৎনবা লুপা লাখ ৪০ অমসুং লাখ ২০গী মনা ফংগনি।