রাস্ত্রপতিগী লোইশঙ
কিং জোর্জ মেদিকেল য়ুনিবর্সিতীগুম্বা পব্লিক হোসপিতালশিংনা কোবিদ-১৯ অসিগী মায়োক্তা লান্থেংনবদা মাংজিল থাবা থৌদাং অমা লৌখ্রেঃ রাস্ত্রপতি কোবিন্দ
কিং জোর্জ মেদিকেল কোলেজগী ১৬শুবা কনভোকেসন্দা রাস্ত্রপতিনা ৱারোল ফোংদোকপা
21 DEC 2020 2:34PM by PIB Imphal
কিং জোর্জ মেদিকেল য়ুনিবর্সিতীগুম্বা পব্লিক হোসপিতালশিংনা কোবিদ-১৯ অসিগী মায়োক্তা লান্থেংনবদা মাংজিল থাবা থৌদাং অমা লৌখ্রে। মখোয়না কন্না হোৎনরিবা অসিগী মরম্না মীশিং য়াম্বা অমদি অকক্নবা চাগাগুম্বগী ফীভম ওইদুনসু লৈবাক অসিগী মীওই কয়ানা কোবিদ-১৯ অসি লান্থেংনবা ঙম্লিবনি হায়না ভারতকী রাস্ত্রপতি শ্রী রামনাথ কোবিন্দনা ফোংদোকখি। মহাক্না ভিদিওদা পীবা পাউজেল অমদা ঙসি(দিসেম্বর ২১, ২০২০) কিং জোর্জ মেদিকেল য়ুনিবর্সিতী, লখনৌগী ১৬শুবা কনভোকেসন্দা ৱারোল অসি থমখি। রাস্ত্রপতিনা অথোইবা মওংদা কোরোনা অসি মায়োক্নবদা মমাং থানা লান্থেংনরিবা কে.জি.এম.য়ু.গুম্বগী দোক্তরশিং, নর্সশিং অমদি অতোপ্পা হকশেলগী থৌমীশিংবু থাগৎপা ফোংদোকখি। অসিগুম্বা কোরোনাবু লান্থেংনরিবশিং অসিগীদমক্তা থাগৎলিবশিং অসি ৱাৎলবনি হায়না মহাক্না ফোংদোকখি। লান অসি কোরোনাবু লান্থেংনরিবা মীওই কয়াগী পুন্সি মাংখ্রে। ঐখোয়গী লৈবাক অসিনা মতম পুম্বদা মখোয়গী কত্থোকপশিং অদুগী লমন তোন্দুনা লৈহৌরগনি।
২১শুবা চহি চাগী হেল্থ সর্ভিসশিং অসিদা কম্ম্যুনিকেসন তেক্নোলোজী অমদি ফিজিক্সিয়নশিংগী মশাগী ওইনা হৈজ-শিংজবা অসি খুৎশম্ননবগীদমক্তা মালেম শিনবা-থুংনা কন্না হোৎনরি। হেল্থকেয়র সেক্তর অসিগী অচৌবা দেতা, আর্তিফিসিএল ইন্তলিজেন্স, রোবোতিক্স, রোবোতিক্স, ইনফোর্মেসন তেক্নোলোজী অমদি কনেক্তিবিতীগা বাইও-সাইন্সকা নিংথিনা খুৎশম্নবা অসিনা অনৌবা মওংদা লাকহল্লক্লি। কে.জি.এম.য়ু.দা স্পিসিএলিস্ত ৫৮ লৈদুনা প্রাইমরী দেতাদা য়ুম্ফম ওইবা ইন্তর-দিসিপ্লিনরী অমদি মল্তী-দিসিপ্লিনরী রিসর্চ অসি নিংথিনা পাংথোকপা ঙমহল্লি। কে.জি.এম.য়ু.গুম্বা মাংজিল থারিবা ইন্সতিত্যুৎ অসিদা ওরিজিনেল রিসর্চতা অৱাংবা-থাক্ক প্রোগ্রমশিংসু মখা তানা চত্থগনি হায়না মহাক্না ফোংদোকখি।
কে.জি.এম.য়ু.গী এলম্নি অসিনা হৌখিবা চহি কয়াদগী লৈবাক অসিগী অমদি মীরৈবাক্কী মকোক থোংবা মেদিকেল ইন্সতিত্যুসনশিংদা খ্বাইদগী ৱাংবা ফমশিং পায়দুনা মরুওইবা থৌদাং লৌরি হায়না রাস্ত্রপতিনা ফোংদোকখি। মীওই ১২,৫০০ রোম লৈবা জোর্জিয়ন এলম্নি এসোসিএসন অসিনা ইন্তর্নেস্নেল ওইনা নিংতিনা থবক পাংথোক্লি হায়না থোইদোকপা মওংদা ফোংদোকখি। এসোসিএসন অসিনা মেদিকেলগী থবক, রিসর্চকী থবক, অরুবা লায়না লায়েংবা নত্রগা হেল্থকেয়রগা মরি লৈনবা মখোয়গী লৈজরিবা ৱাখল-লৌশিং অমদি খংজ-হৈজবশিং অদু পুথোক্নদুনা ভারত অমসুং মীরৈবাক্তা জোর্সিয়নশিংনা পুন্না থবক তৌমিন্নবা য়াবা নোলেজ পোর্তেল অমা শেমগৎনবগী ৱাখল্লোন পুথোক্লমখি।
মীরৈবাক্তগী মীওই কয়া অমা অরুবা লায়না কয়া লায়েংবা লাক্লিবা অসিগী মরমদি অহোংবা মমলদা ৱর্ল্দ-ক্লাসকী থাক্তা লায়েং চত্থবা ফংবগীনি হায়না রাস্ত্রপতিনা ফোংদোকখি। অনৌবা অমদি অরিবা মীরোলশিংগী দোক্তরশিংনা পুন্না লৈবাক অসিগী হেল্থকেয়র অমসুং মেদিসিনগী লমদা অওনবা পুরকপা ঙমগনি হায়বগী মহাক্কী থাজবা অদু ফোংদোকখি। ঐখোয়গী দোক্তরশিং অমদি নর্সশিং অসিগী হৈথোই-শিংথোইবা অমদি থবক তৌবগী স্পিরিৎ অসি মালেমপুম্বনা খংনরে হায়না মহাক্না ফোংদোকখি। ঐখোয়গী লৈবাক অসিগী হেল্থকেয়র সেক্তর অসি মালেমপুম্বদা ‘ক্যুর ইন ইন্দিয়া’ হায়বা ৱাহৈ ওইনা খংনবা ওইরসনু হায়না য়াইফ-পাউজেল পীখি।
রাস্ত্রপতিগী ৱারোল অসি য়েংনবগীদমক্তা মসিদা ক্লিক তৌবীয়ু

President's Secretariat
Public hospitals such as King George’s Medical University have played a leading role in the Fight against Covid-19: President Kovind
President addresses the 16th convocation of King George’s Medical University through a video message
21 DEC 2020 2:34PM by PIB Delhi
Public hospitals such as King George’s Medical University have played a leading role in the fight against Covid-19. Due to their efforts, millions of countrymen are able to face the challenges of Covid-19 despite conditions like dense population and limited income, said the President of India, Shri Ram Nath Kovind. He was addressing the 16th Convocation of the King George’s Medical University, Lucknow, today (December 21, 2020) through a video message. The President specially thanked the doctors, nurses and other health workers of public health institutions like KGMU who have been frontline warriors in facing Corona. He said that all praises fall short for these Corona-warriors. Many Corona-warriors have lost their lives in this war. Our country would always be indebted to these sacrifices.
The President said that world-wide efforts are going on to harness the coordination of communication technology and individual talent of physicians in 21st-century health services. Healthcare sector is revolutionizing by the proper coordination of bio-sciences with big data, artificial intelligence, robotics, information technology and connectivity. The KGMU, with 58 specialties, has immense potential for inter-disciplinary and multi-disciplinary research based on primary data. He said that leading institutes like KGMU should also continue high-level program on original research.
The President said that the alumni of KGMU have been making significant contribution for the last several decades, adorning the highest posts of top medical institutions in the country and abroad. He noted that the Georgian Alumni Association of about 12,500 members is active internationally. He suggested the Association to establish a knowledge portal where all Georgians working in India and abroad could share their knowledge and experiences related to medical practice, research work, complex case treatment or healthcare.
The President said that people from many countries come to India for treatment of critical illness because they get world-class treatments at low cost. He expressed confidence that all the doctors of the new and old generations together can bring revolutionary changes in the field of healthcare and medicine in the country. He said that the talent and spirit of service of our doctors and nurses is well known all over the world. He wished that the healthcare sector of our country to be such that 'Cure in India' becomes a phrase in the whole world.
Please click here to see the President Speech