ঙাকশেল মন্ত্রালয়
ঙসি ইন্দিয়া-মালদিবস দিফেন্স কোওপরেসন ৱেবিনার অমসুং এক্সপো পাংথোকখ্রে
17 DEC 2020 6:12PM by PIB Imphal
ঙসি ভারত অমসুং মালদিবস অনিগী মরক্তা ৱেবিনার অমসুং এক্সপো অমা পাংথোকখ্রে। ৱেবিনার অদুগী থিম্না ‘ইন্দো-মালদিবসকী অপুনবা অৱাংবা থাক্কী ঙাক-শেনগী থবক’ হায়বা অসিনি। ৱেবিনার অসি ফেদেরেসন ওফ চেম্বরস ওফ কমর্স এন্দ ইন্দস্ত্রিগী খুৎথাংদা দিফেন্স মিনিস্ত্রগী দিফেন্স প্রদক্সন দিপার্তমেন্তনা শীনবনি।
মসিগী ৱেবিনার অসি মরুপ-মপাং ওইবা মপান লৈবাকশিংগী লৈনবা ঙাক-শেনগী মরী ফগৎহন্নবা পাংথোকপা এরো ইন্দিয়া ২১ ৱেবিনার সেরিজশিংগী শরুক অমনি।
লৈবাক অনিগী মরক্তা অচেৎপা, মরুপ-মপাং ওইবা অমসুং মাইকৈ কয়া ফংবা মরীগী মতাংদা নাকল অনিমক্না ৱারি শানখি। এদিসনেল সেক্রেতরি(দি পি) শ্রী সঞ্জয় জাজুনা হায়খি মালদিবসতা ভারতনা মরুওইবা মফম অমা কল্লি অমসুং সরকারগী “য়ুম্লোন্নবনা হান্না” হায়বগী থৌশিলগী মতুংইন্না, তংদু-লৈতাবা, নুংঙাই-য়াইফবা অমসুং শান্তি লৈবা মালদিবস অমগীদমক চাউখৎ-থৌরাংগী খোঙলোয় অমা ওইনবা লৈবাক অসিনা থাজবা পীরে।
শ্রী জাজুনা মখা তানা হায়খি সরকারগী ‘মেক ইন ইন্দিয়া’ থৌরাংগী মখাদা ‘অত্মানির্ভর ভারত’ অমগী মঙলান মঙফাওন্নবা ভারতকী ফিবম য়াংনা ফগৎলক্লি। মশাগী ওক্নবা পুথোকচবা ভারত নৎত্রগা অত্মনির্ভর ভারতকী থবক অসি মালেমগী ফিবম অসিদা ভারত য়াওশিনবা ঙম্নবনি অমসুং নাইতোম লৈনবা নত্তে। মসি লৈবাক অসিগী দরকার ওইবশিং কোন্নবা মমল হোঙবা মগুন লৈবা পোৎথোকশিং পুথোকপা খক নত্তনা মালদিবস য়াওনা মালেমগী মরুপ-মপাং ওইবা লৈবাকশিংগী দরকার ওইবা ফংহনবনি।
ৱেবিনার মনুংদা, এম.এন.দি.এফনা মখোয়গী দরকার ওইবশিং মমুৎ তানা উৎখি অমসুং ভারতকী দিফেন্স কম্পেনি ১১ হায়বদি ভারত ইলেকত্রোনিক্স লিমিতেদ, মাজাগোন দোক সিপবিল্দরস লিমিতেদ, তাতা এদভান্স সিস্তেম লিমিতেদ, মহিন্দ্রা দিফেন্স সিস্তেম লিমিতেদ, এম.কে.য়ু লিমিতেদ, এস.এম.পি.পি, ওর্দিনান্স ফেক্তরি বোর্দ, ভারত আর্থ মুভরস লিমিতেদ, জেন তেক্নোলোজিস লিমিতেদ, লারসেন এন্দ তৌব্রো অমসুং গার্দেন রিছর্স সিপবিল্দরস এন্দ ইঞ্জিনিয়ারিং লিমিতেদনা মখোয়গী পোৎথোকশিং উৎখি।
ৱেবিনার অদুদা মালদিবস নেসনেল দিফেন্স ফোর্সকী চীফ ওফ দিফেন্স ফোর্স, মেজর জেনেরেল অব্দুল্লা সামাল, মালদিবসতা লৈবা ভারতকী হয় কমিসন্নর শ্রী সুনজয় সুধির অমসুং নাকল অনিমক্কী দিফেন্স মিনিস্ত্রিগী অতোপ্পা ওফিসিএলশিং শরুক য়াখি। ৱেবিনার অদুদা মীওই ৩৭৫ শরুক য়াখি অমসুং এক্সপোদা ভর্চুএল একজিবিসন স্তোল ৪১ হাংখি।

Ministry of Defence
India-Maldives Defence Cooperation Webinar and Expo held today
17 DEC 2020 6:12PM by PIB Delhi
A webinar and Expo between India and Maldives were held today. The Theme of webinar was ‘Joint Indo Maldives High Level Defence Engagement’. It was organised under the aegis of Department of Defence Production (DDP), Ministry of Defence (MoD) through Federation of Indian Chambers of Commerce and Industry (FICCI).
This webinar is the part of Aero India 21 series of webinars which is being organised to boost defence cooperation and engagements with friendly foreign countries.
Both sides spoke about close, cordial and multi-dimensional relationship between the countries. Additional Secretary (DP) Shri Sanjay Jaju mentioned that India has a pre‐eminent position in the Maldives and, in accordance with the “Neighbourhood First” policy of the government, the country remains a committed development partner for a stable, prosperous and peaceful Maldives.
Shri Jaju further said that Indian ecosystem is fast progressing in realising the dream of an ‘Atmanirbhar Bharat’ through the government’s flagship ‘Make in India’ initiative. Self-reliant India or the Atmanirbhar Bharat program is not inward-looking but it is to create an ecosystem where India is integrated with the global ecosystem. It is about producing cost effective quality products not just to meet the domestic requirements but also cater to the requirement of the world, especially the friendly nations, including the Maldives.
During the webinar, the MNDF made a detailed presentation on their requirements and 11 Indian Defence Companies Bharat Electronics Limited, Mazagon Dock Shipbuilders Ltd, Tata Advanced Systems Ltd (TASL), Mahindra Defence System Ltd, MKU Limited, SMPP, Ordnance Factory Board, Bharat Earth Movers Limited, Zen Technologies Ltd, Larsen & Toubro and Garden Reach Shipbuilders & Engineers Ltd highlighted their capabilities, product offerings and solutions.
Chief of Defence Force of Maldives National Defence Force (MNDF) Major General Abdulla Shamaal, High Commissioner of India to the Maldives Shri Sunjay Sudhir and other senior MoD officials from both sides participated in the webinar. The webinar was also attended by more than 375 participants and 41 virtual exhibition stalls have been set up in the Expo.