Ministry of Chemicals and Fertilizers
Union Minister, Shri D.V. Sadananda Gowda inaugurates the Annual Summit of Organisation of Pharmaceutical Producers of India (OPPI)
Contribution of Indian pharmaceutical sector has been reinforced during the COVID-19 pandemic year: Shri Gowda
The Minister Confers lifetime achievement and Special Recognition awards
17 DEC 2020 6:40PM by PIB Delhi
The Union Minister for Chemicals and Fertilizers Shri D.V. Sadananda Gowda inaugurated the two-day Annual Summit of the Organisation of Pharmaceutical Producers of India (OPPI) here today. The Minister Conferred the lifetime achievement and Special Recognition awards during the summit.
While addressing the summit Shri Gowda said that the contribution of Indian pharmaceutical sector has been reinforced during this pandemic year when the companies, global and Indian, stepped in and stepped up their efforts in service of the country. India is often referred to as 'the pharmacy of the world.' This has been proven completely true during the ongoing COVID-19 pandemic when India continued to produce and export critical life-saving medicines to the rest of the world , the minister added
He said that without being asked, every company jumped into the fray and began working in their own specialised areas to support the national efforts to control the virus, working closely with state and central government agencies. Shri Gowda said that their contribution, in different ways, was despite challenges in the supply chain during lockdown to ensure that many essential medicines and medical devices and other related items were made available in a seamless manner.
Appreciating the role of pharmaceutical industry during these tough times,he minister said that even during the lockdown, there was no shortage of medicines any where across the country.Throughout the crisis, the pharmaceutical industry worked hand in hand with the government for meeting the increasing demand - of testing kits to medicines and treatments.
He said that with the urgent need to have a vaccine coming to haunt the countries, we have witnessed the scene of many Indian and global companies moving into the laboratories and forming collaborations.It has been a commendable effort from all constituents of the industry, global companies, Indian companies, research institutes, government regulators and the hospitals that supported in the vaccine development and the clinical trials for the vaccine development.
The Minister said that India has attracted large scale inflow of foreign direct investment to the pharmaceutical sector and the Medical Devices sector.More and more foreign companies wanted to set up their research, manufacturing and clinical trials in India.
Speaking on the export part of medicine , he said that It is a fact that rest of the world receives medicines manufactured in India, and therefore India’s export of medicines has been growing steadfast, even as the Indian domestic market has been witnessing tremendous growth.
The Union Minister said that as a matter of record, pharmaceuticals export from India was over 20 billion dollars in the year 2019-20 and is expected to cross 25 billion dollars by the end of the current financial year. This was at a time when the domestic market has crossed 22 billion dollars last year. It is indeed poised for much higher growth.
He said that Indian pharma industry has potential to emerge as global manufacturing hub. In this context, Government has taken decision to support development of three bulk drug parks and four medical device parks with world class infrastructure, pre approved regulatory clearances and centres of excellance to support R&D activities. It is important that we produce world class quality products and further strengthen our position in the Pharmaceutical Sector meeting the global quality requirements by our manufacturing facilities, he added
Emphasing that our Government is committed for providing low cost affordable health care to every citizen, he said that there are several schemes but two of them—one is Pradhan Mantri BhartiyaJanAushadhiPariyojana (PMBJP) for low cost medicines, and second one is Ayushman Bharat Yojana for cashless healthcare for poor citizens have significantly reduced out of pocket expenses on healthcare of citizens especially who are marginalized and poor.
Concluding his address the Minister said that with collaborations, research and development, we can address any health challenge in the future and turn this industry into one of the growth engines of Indian economy.

কেমিকেল্স অমসুং ফর্তিলাইজর মন্ত্রালয়
য়ুনিয়ন মিনিস্তর শ্রী দি.ভি. সদানন্দা গৌদানা ওর্গানাইজেসন ওপ ফার্মাসিয়ুতিকেল প্রোদুসর ওফ ইন্দিয়া (ও.পি.পি.আই.)গী এন্নুএল সম্মীত হৌদোকখ্রে
ইন্দিয়ন ফার্মাসিয়ুতিকেল সেক্তরগী থৌদাং অসিনা কোবিদ-১৯গী লায়চৎ মনুংগী চহি অসিদা অহেনবা মতেং পীরি
মিনিস্তরনা পুন্সি চুপ্পগী ওইবা এচিবমেন্ত অমসুং অখন্নবা শকখঙবগী এৱার্দ পীখ্রে
17 DEC 2020 6:40PM by PIB Imphal
কেমিকেল অমসুং ফর্তিলাইজরগী য়ুনিয়ন মিনিস্তর শ্রী দি.ভি. সদানন্দা গৌদানা ঙসি নুমিৎ নিনিগী ওইবা ওর্গানাইজেসন ওপ ফার্মাসিয়ুতিকেল প্রোদুসর ওফ ইন্দিয়া (ও.পি.পি.আই.)গী এন্নুএল সম্মীত হৌদোকখ্রে। মিনিস্তরনা পুন্সি চুপ্পগী ওইবা এচিবমেন্ত অমসুং অখন্নবা শকখঙবগী এৱার্দ সম্মীত অসিগী মনুংদা পীখ্রে।
সম্মীত অসিদা ৱা ঙাংবদা শ্রী গৌদানা হায় মদুদি ইন্দিয়ন ফার্মাসিয়ুতিকেল সেক্তরনা কোবিদ-১৯গী লায়চৎ মনুংদা কম্পনিশিং, মালেম অমসুং ইন্দিয়ন্না লৈবাক অসিগীদমক হোৎনরিবা কয়া অসিদা মতেং কয়া পাংলি। ইন্দিয়া অসি মহৌশানা ‘মালেমগী ওইবা ফার্মাসি অমনি হায়না লৌরি’। হায়রিবা অসি হৌজিক লৈরিবা কোবিদ-১৯গী লায়চৎ অসিদা ইন্দিয়ানা মালেম শিনবা থুংনা শিজিন্নবা মীওইবা অমবু কনবা য়াবা হিদাক কয়া অমা পুথোকপা অমসুং মপাল লমদা থাদোকপা অসিনা মপুং ফানা প্রমান উৎলি, হায়না মিনিস্তরনা মখা তাখি।
মহাক্না হায় মদুদি, হায়নরুবা লৈতনা কম্পনি পুম্বনা মখোয়গী হৈ-শিংজবা মফম কয়াদা চংশিন্দুনা অমসুং লৈবাক অসিনা ভাইরস অসিবু ঙাকথোক্নবা হোৎনরিবা অসিদা স্তেতশিং অমসুং সেন্ত্রেল সরকারশিংগা লোয়ননা থবক তৌবা হৌখি। শ্রী গৌদানা হায় মদুদি মখোয়না মখল কয়াদা লোকদাউন অসিদা থেংনরিবা অৱাবা কয়া অসিবু নাথৈরগা চংদ্রবা য়াদ্রবা হিদাক লাকথক কায়া অমা য়েন্দুনা অতৈ অপোপ্পা পোৎলম কয়া অমসু থিন্থবা তৌদনা ফংহনখি।
ফার্মাসিয়ুতিকেল ইন্দস্ত্রীনা অসুক ৱারবা মতম অসিদা লৌরিবা থৌদাং অসিদা থাগৎপা ফোংদোক্তুনা মিনিস্তরনা হায় মদুদি লোকদাউন মনুংদা লৈবাক অসিদা হিদাক লাকথক্কী অৱাৎপা অমত্তা লৈখিদে। খুদোংথিরবা অসিগী মতম পুম্বদা, ফার্মাসিয়ুতিকেল ইন্দস্ত্রীনা সরকারগা খুৎশম্নদুনা য়াম্না কন্না হোৎনদুনা দিমান্দশিং অসি ফংহনখি -মদুদি তেস্তিং কিত্তগীনা হিদাক-লাংথক ফাওবা অমসুং লায়েংবা অসিনি।
মহাক্না হায় মদুদি লৈবাক অসিদা য়াম্না অথুবা মতমদা ভেক্সিন পীনবা তঙাইফদবা লৈবনা, ঐখোয়না ইন্দিয়ন অমসুং মালেমগী কম্পনি কয়া অমা লাবোরেতোরিদা অমসু পুন্সিনবা কয়া অমা উরি। হায়রিবশিং অসি ইন্দস্ত্রী, মালেমগী কম্পনি, রিসর্স ইন্ততিত্যুৎ, ইন্দিয়ন কম্পনিশিং, রিসর্স ইন্সতিত্যুৎ, সরকারগী রিগুলেতরশিং অমসুং হোস্পিতাল অসিনা ভেক্সিন অসি শাগৎপা অমসুং ভেক্সিন অসিগী ক্লিনিকেল ত্রাইয়েল তৌবদা মতেং পীরি।
মিনিস্তরনা হায় মদুদি ইন্দিয়াগী ফার্মাসিয়ুতিকেল সেক্তর অমসুং মেদিকেল দিবাইসেস সেক্তর অসিদা মপাল লমগী চাওরবা শেনফম থাদনিংবগী পুক্নিং চিংশিল্লক্লি। মশীং য়াম্লবা কম্পনি কয়ানা মখোয়গী রিসর্স, মেনুফেকচুরিং অমসুং ক্লিনিকেল ত্রাইয়েল লিংখৎনিংবগী অপাম্বা ফোংদোরক্লি।
হিদাক-লাংথকশিং অসি মপাল লমদা থাদোকপগী শরুক অমা ওইনা মহাক্না হায়খি মদুদি মসি অচুম্বনি মদুদি মালেমগী মফম অতৈদা ইন্দিয়াদগী হিদাক-লাংথকশিং লৌরি অমসুং মরম অদুনা ইন্দিয়াগী হিদাক-লাংথক মপাল সমদা পুথোকপা অসি য়াম্না থুনা চাওখৎলক্লি।
য়ুনিয়ন মিনিস্তরনা হায় মদুদি রেকোর্দকী মতুং ইন্না ২০১৯-২০গী চহিদা ইন্দিয়াদগী ফার্মাসিয়ুতিকেল পোৎলম পুথোকখিবা অসি বিল্লিয়ন দোল্লার ২০গী মথক্তনি অমসুং লাক্লিবা ফাইনানসিএল ওইবা চহি অসিদা বিল্লিয়ন দোল্লার ২৫গী মথক্তা ওইগনি হায়না পারি। মসি মমাং চহিদা বিল্লিয়ন দোল্লার ২২ দোমেস্তিক মার্কেত অসিদা পাবদনি। মসি হেন্না চাওখৎপদা মতিক চারবনি।
সরকার অসিগী ৱাহৈশিং অসিদা মরুওইবা থমদুনা নাগরিকশিংদা অহোংবা মমলদা চৎনবা য়ারবা হকশেলগী চেকশিন থৌরাং পীবা অসি মরু ওই, মহাক্না হায় মদুদি হৌজিক স্কীম কয়া অমা লৈরি মখোয় অদুগী মনুংদা – অমদি প্রধান মন্ত্রী ভারতিয়া জন উশাধী পরিয়োজনা (পি.এম.বি.জে.পি.) অসিনা অনেম্বা মমলদা হিদাক-লাংথকশিং পীবা অমসুং অনিশুবা অসিনা আয়ুশমান ভারত য়োজনা হায়রিবা অসিনা লৈত-লায়র কয়াদা লেম্না হিদাক-লাংথকশিং পীবা অসিনি।
মিনিস্তরনা মহাক্কী ৱা লোইশিল্লকপদা হায় মদুদি পুন্না থবক তৌমিন্নবা, রিসর্স অমসুং চাওখৎ থৌরাংশিং অসিনা ঐখোয়না তুংদা হকশেলগী চেকশিন থৌরাংদা মায়োক্নবা ঙম্লগনি অমসুং ইন্দস্ত্রী অসিনা ইন্দিয়ন ইকোনোমী চাওখৎপদা মতেং ওইরগনি।