লৌউ-শিংউ মন্ত্রালয়
ফার্ম এক্তস অসি লৈবাক শিনবা থুংনা রাজ্যশিংনা তরাম্না ওকখি – নরেন্দ্র সিংহ তোমর
য়ু.পি.গী ভারতিয়া কিসান য়ুনিয়ন (কিসান)না ফার্ম এক্তস শৌগৎলি
সরকারনা তশেংবা ফার্ম য়ুনিয়নশিংগা মখা তানা দাইলোগ তৌবা পাম্লি
15 DEC 2020 6:50PM by PIB Imphal
উত্তর প্রদেশতগী ভারতিয়া কিসান য়ুনিয়ন (কিসান) গী মেম্বরশিংনা ক্রিশি ভৱনদা ঙসি লৌউ-শিংউ অমদি লৌমীশিংগী য়াইফ থৌরাংগী কেন্দ্রগী মন্ত্রীগা উন্নখ্রে। য়ুনিয়ন অসিগীলুচিংবশিংনা ফার্ম এক্তস অসি তরাম্না ওকখি অমদি এক্তশিং অসি লৌমীশিংদা কান্নবা ওইরগনি। অদুম ওইনমক মখোয়না ফার্ম এক্তস অমদি মিনিমম সপ্পোর্ত প্রাইস (এম.এস.পি.)গী মতাংদা সজেসনশিংগা লোইননা মন্ত্রীদা মেমোরেন্দম অমা পীশিনখি।
ফার্ম এক্তসপু য়ুনিয়নগী লুচিংবশিংনা শৌগৎপগীদমক্তা লৌউ-শিংউগী মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র সিংহ তোমরনা মখোয়বু থাগৎখি। ফার্ম এক্তস অসি লৈবাক শিনবা থুংনা রাজ্যশিংনা তরাম্না ওকখি হায়না মন্ত্রীনা ফোঙদোকখি। মহাক্না মখা তারদুনা সরকারনা তশেংবা ফার্ম য়ুনিয়নশিংগা মখা তানা দাইলোগ তৌবা পাম্লি অমদি পুকচেল শেংনা ৱারোইশিন অমা থিনবা হোৎনপা পাম্লি। মহাক্না হায় এম.এস.পি. অসিদা লৈঙাক্কী ওইবা ৱারেপনি অমদি লৈরিবা মওং অসিদা অদুমক লৈখিগনি।
ভারতিয়া কিসান য়ুনিয়ন (কিসান) গী লুচিংবশিংনা লৌমীশিংনা য়েৎনবা অমা লাকপা মতমদা সিবিল কোর্তশিংদা চৎপা য়ানবগী ওপ্সন পীবিনবা অপাম্বা ফোঙদোকখি। অপীকপা তাউনশিং অমসুং খুঙ্গংশিংদা লৈরিবা লৌমীশিংগী হকশিং ঙাক শেন্নবা মন্দিগী মকোক অমদা পীরিবা হকশিং অদুগা চপ মান্নবা হক পঞ্চায়ৎকী মকোক্তা পীবিনবা অপাম্বসু মখোয়না ফোঙদোকখি। ইসেন্সিএল কম্মোদিতিস এক্তকী ওইনদি, মখোয়না মসিদা হোর্দিং অমদি ব্লেক মার্কেৎ তৌবদা অথিংবা থম্বগী অপাম্বা ফোঙদোকখি।
য়ুনিয়ন অসিগী লুচিংবশিংনা ইরিগেসনগী মৈগী রেৎ অসি হন্থহন্নবা অমদি উত্তর প্রদেশকী রাজ্য অসিদা মৈ পুং মতম শাংনা ফংহনবিনবা অপাম্বা ফোঙদোকখি। লোইননা মখোয়না মহৈ-মরোংগী স্তেন্দর্দশিং অসি প্রোক্যুর্মেন্ত সেন্তরশিংনা লেপ্পিদুনা পোত্থোক অদু য়োনবা মতমদা লৌমীশিংনা অৱাবা অমত্তা মায়োক্নদনবা ৱাফম পুখৎখি।

Ministry of Agriculture & Farmers Welfare
The Farm Acts have been welcomed in States across the country- Narendra Singh Tomar
Bharatiya Kisan Union (Kisan) from UP supports the Farm Acts
Government willing to continue dialogue with genuine Farm Unions
15 DEC 2020 6:50PM by PIB Delhi
Members of the Bharatiya Kisan Union (Kisan) from Uttar Pradesh met the Union Minister for Agriculture and Farmers Welfare, Shri Narendra Singh Tomar, at Krishi Bhavan today. The leaders of the Union welcomed the Farm Acts and said that the Acts will be beneficial for farmers. However, they submitted a memorandum to the Minister with suggestions regarding the Farm Acts and Minimum Support Price (MSP).
Agriculture Minister Shri Narendra Singh Tomar thanked the Union leaders for coming out in support of the Farm Acts. The Minister said that the Farm Acts have been welcomed in various States across the country. He further added that the Government is willing to continue dialogue with genuine farm unions and is willing to find a solution with an open mind. He said that MSP is an administrative decision and will continue as it is.
TheBharatiya Kisan Union (Kisan) leaders suggested that farmers be given the option of going to Civil Courts in case of a dispute. They alsosuggested that the Panchayat head should be accorded the same importance as the head of the mandi to safeguard the rights of the farmers in small towns and villages. In case of the Essential Commodities Act, they suggested thatit should prevent hoarding and black marketing.
The Union leaders also suggested that electricity rates for irrigation should be reduced and electricity should be available for longer hours in the State of Uttar Pradesh. They also proposed thatstandards for crops should be decided at the procurement centres so that farmers do not face any problem in selling the produce.