পাৱর মন্ত্রালয়
মন্ত্রী-মন্দলনা ভারত অমসুং য়ু.এস.এ.গী মরক্তা ইলেক্ত্রিসিতী সেক্তরগী ওইনা পুন্না থবক তৌমিন্নরিবা লমশিংদা ই-পাউ পীথোক-পীশিন তৌনবগী এম.ও.য়ু. অয়াবা পীখ্রে
16 DEC 2020 3:33PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদী ময়াই তাংবল লৌদুনা ফমখিবা কেন্দ্রগী মন্ত্রী-মন্দলনা সেন্ত্রেল ইলেক্ত্রিসিতী রিগুলেতরী কম্মিসন (সি.ই.আর.সি.), ভারত অমসুং ফেদরেল ইনর্জী রিগুলেতরী কম্মিসন (এফ.ই.আর.সি.), য়ুনাইতেদ স্তেৎস ওফ অমেরিকা (য়ু.এস.এ.)গী মরক্তা ইলেক্ত্রিসিতী সেক্তরগী ওইনা পুন্না থবক তৌমিন্নরিবা লমশিংদা ই-পাউ পীথোক-পীশিন তৌনবগী সেন্ত্রেল ইলেক্ত্রিসিতী রিগুলেতরী কম্মিসননা প্রপোজ তৌরকখিবা মেমোরেন্দম ওফ অন্দরস্তেন্দিং অদু অয়াবা পীখ্রে।
এম.ও.য়ু. অসিনা হোল সেল পাৱর মার্কেৎ মপুং ফানা চাউখৎনবা অমসুং গ্রিদ রেলাইয়েবিলিতী হেনগৎহন্নবা রিগুলেতরী অমদি পোলিসী ফ্রেমৱার্ক ফগৎহনবদা মতেং ওইরগনি।
এম.ও.য়ু. অসিগী মখাদা পাঙথোক্কদবা থবক-থৌরমশিং অদুদা মখাদা পীরিবশিং অসি য়াওরি:
১. ইনর্জীগা মরী লৈনবা সমস্যাশিং খঙদোকপা অমদি পুন্না থবক তৌমিন্নরিবা লমশিংগী ই-পাউ পীথোক-পীশিন তৌনবা অমসুং রিগুলেতরী প্রেক্তিসশিংগী মতাংদা হিরমশিং অমসুং ওইথোকপা য়াবা এজেনদাশিং দিবেলপ তৌবা;
২. অমনা অমগী ফেসিলিতীশিংদা পাঙথোকপা থবক-থৌরমশিংদা শরুক য়াবা য়ানবা কম্মিস্নরশিং অমসুং/নত্ত্রগা স্তাফশিংগী বিজিৎ শিনবা;
৩. সেমিনারশিং, বিজিৎ অমসুং এক্সচেঞ্জশিংদা শরুক য়াবা;
৪. অপুনবদা কান্নগদবা প্রোগ্রামশিং দিবেলপ তৌবা অমসুং শরুক য়াবা হেনগৎনবা মফম চারদি লোকেল ওইনা প্রোগ্রামশিং পাঙথোকপা;
৫. প্রেক্তিকেল অমসুং অপুনবগী কান্নগদবা মতমদা ইনর্জীগী সমস্যাশিং অমসুং অতোপ্পা পর্সনেল (মেনেজমেন্ত নত্ত্রগা তেক্নিকেল)গী হিরমদা স্পীকরশিং লৈহনবা।