কমর্স অমসুং ইন্দস্ত্রী মন্ত্রালয়
২০২০গী নবেম্বর থাগী ওইবা ইন্দিয়াদা হোলসেল মমলগী ইন্দেক্স মশীংশিং
14 DEC 2020 12:00PM by PIB Imphal
ইকোনোমিক এদভাইজরগী ওফিস, প্রোমোসন ওফ ইন্দস্ত্রী অমসুং ইন্তরনেল ত্রেদকী দিপার্তমেন্তনা ২০২০গী নবেম্বর (প্রোবিজনেল) অমসুং ২০২০গী সেপ্তেম্বর (ফাইনেল) থাগী ইন্দিয়গী হোলসেল মমলগী ইন্দেক্স মশীং অসি মসিগী প্রেস রিলিজ অসিদা ফোংখ্রে। হোলসেল ইন্দেক্স প্রাইস (দবল্যু.পি.আই.)গী প্রোবিজিনেল ফিগর অসি থা খুদিংগী ১৪শুবা (নত্ত্রগা মথংগী থবক শুবা নুমিৎতা) চয়োল অনিগী পানা অমসুং ইন্সতিত্যুৎশিং অদুদগী ফংবা দেতা অদুদগী অমসুং লৈবাক অসিগী মফম কয়াগী পোৎ শাবা য়ুনিৎশিং অসিদগী খোগৎতুনা শেম্বনি। চয়োল ১০গী মতুংদা, ইন্দেক্সশিং অসি লোইশিল্লি অমসুং অরোইবা মশীং অসি ফোংলি অমসুং মদুগী মতুংদা থমজিল্লি।
ইনফ্লেসন
ইনফ্লেসনগী চাং অসি থাগী ওইবা দবল্যু.পি.আই.দা য়েংদুনা, ২০২০গী নবেম্বর (২০১৯গী নবেম্বরগী মথক্তা) (১.৫৫%) (প্রোবিজিনেল) ওইদুনা মমাং চহিগী মান্নবা থাগী ০.৫৮% দা লেপ্পী।
পোৎলম পুম্বা/মপুং ওইবা শরুক
অরুম্বা (%)
সেপ্তেম্বর-২০ (এফ)
ওক্তোবর-২০ (পি)
নবেম্বর-২০ (পি)
ইন্দেক্স
ইনফ্লেসন
ইন্দেক্স
ইনফ্লেসন
ইন্দেক্স
ইনফ্লেসন
পোৎলম পুম্বা
১০০.০
১২২.৯
১.৩২
১২৩.৮
১.৪৮
১২৪.২
১.৫৫
১ প্রাইমারি আর্তিকল
২২.৬
১৪৬.৮
৪.০৬
১৫২.৪
৪.৪৭
১৫১.২
২.২৭
২ ফ্যুইল অমসুং পাৱর
১৩.২
৯১.৯
-৮.৬৫
৯১.১
-১০.৯৫
৯১.৩
-৯.৮৭
৩ শাদোক্লবা পোত্থোকশিং
৬৪.২
১২০.১
১.৮৭
১২০.৩
২.১২
১২১.৩
২.৯৭
চিঞ্জাক্কী ইন্দেক্স
২৪.৪
১৫৮.০
৭.১৯
১৫৯.৩
৫.৭৮
১৫৮.৮
৪.২৭
খংজিনগদবা: পি: প্রোবিজিনেল, এফ: ফাইনেল, * ইনফ্লেসন রেত অসি মমাং চহিগী মতুং ইন্না হোৎপা
পোৎলম খুদিংগী মপুং ওইবা শরুক্কী শম্লপ্পা ইন্দেক্সশিং মখাদা পীরি:-
প্রাইমারি আর্তিকলস (অরুম্বা ২২.৬২%)
মপুং ওইবা শরুক্কী ইন্দেক্সশিং অসি ২০২০গী ওক্তোবরদা ১৫২.৪ (প্রোবিজনেল) দগী ২০২০গী নবেম্বর থাদা ১৫১.২ (প্রোবিজনেল) ওইদুনা (-০.৭৯%)দা হাইথরক্লি। চিঞ্জাক নত্তবা পোৎলমশিংগী মমল অসি ২০২০গী ওক্তোবর থাগা চাংদম্নবদা হন্দক্কী ২০২০গী নবেম্বরগী থাদা (৬.১৭%) হেনগৎলি। ২০২০গী ওক্তোবর থাগা চাংদম্নবদা হন্দক্কী ২০২০গী নবেম্বরগী থাদা মমলশিং মিনরেলগীনা (-১৩.১৯%), শুংদোক্ত্রিবা পেত্রোলিয়ম অমসুং নেচুরেল গ্যাস (-১১.১১%) অমসুং চিঞ্জাক নত্তবা পোৎলমশিং (-০.৮২%) দা হাইথরক্লি।
ফ্যুইল অমসুং পাৱর (অরুম্বা ১৩.১৫%)
মপুং ওইবা শরুক্কী ইন্দেক্সশিং অসি ২০২০গী ওক্তোবরদা ৯১.১ (প্রোবিজনেল) দগী ২০২০গী নবেম্বর থাদা ৯১.৩ (প্রোবিজনেল) ওইদুনা (০.২২%)দা হেনগৎলক্লি। ২০২০গী ওক্তোবর থাগা চাংদম্নবদা হন্দক্কী ২০২০গী নবেম্বরগী থাদা মমলশিং মিনরেল থাওগীনা (০.৩৯%), কোইলাগীনা ০.০৮%) দা হেনগৎলক্লি।
শাদোক্লবা পোত্থোকশিং (অরুম্বা ৬৪.২৩%)
মপুং ওইবা শরুক্কী ইন্দেক্সশিং অসি ২০২০গী ওক্তোবরদা ১২০.৩ (প্রোবিজনেল) দগী ২০২০গী নবেম্বর থাদা ১২১.৩ (প্রোবিজনেল) ওইদুনা (০.৮৩%)দা হেনগৎলক্লি। শাদোক্লবা পোত্থোকশিং এন.আই.সি. দিজিৎ অনি গ্রুপ ২২গী মনুংদা চিঞ্জাক্কা পোত্থোক; বিবরেজেজ; হিহাক মনাগী পোত্থোক; তেক্সতাইল; শেৎননবা ফি-রোল; শউন অমসুং মরী লৈনবা পোত্থোক; উ অমসুং উগী পোত্থোক অমসুং কোর্ক; চে অমসুং চেগী পোত্থোক, কেমিকেল অমসুং কেমিকেলগী পোত্থোক; ফার্মাসিয়ুতিকেল, মেদিকেল কেমিকেল অমসুং বোতানিকেলগী পোত্থোক; রব্বর অমসুং প্লাস্তিক প্রদক্ত; বেসিক মেতেল; অতোপ্পা নন-মেতালিক মিনরেলগী পোত্থোক, ইলেক্ত্রিকেলগী মপোৎ মচৈ; মোতোর ভেহিকল হায়রিবশিং অসি ২০২০গী ওক্তোবরগা চাংদম্নবদনি। অদুবু শরুক ৩ অমদি মমলশিং অসি হন্থরকপা উরি মখোয় অদুদি মেচিন্নরি, কম্প্যুতর, ইলেক্ত্রোনিক অমসুং ওপ্তিকেলগী পোত্থোক অসিদা ২০২০গী ওক্তোবর থাগা চাংদম্নবদা হন্দক্কী ২০২০গী নবেম্বরগী থাদা হন্থনা লৈরি।
দবল্যু.পি.আই. চিঞ্জাক ইন্দেক্স (অরুম্বা ২৪.৩৮%)
‘চিঞ্জাক আর্তিকল’ চিঞ্জাক ইন্দেক্স য়াওবা প্রাইমারি আর্তিকল কাংলুপ্তগী অমসুং ‘চিঞ্জাক পোত্থোক’ শাদোক্লবা য়াওবা অসি ২০২০গী ওক্তোবরদা ১৫৯.৩দগী ২০২০গী নবেম্বরদা ১৫৮.৯দা হন্থরক্লি।
২০২০গী সেপ্তেম্বর থাগী অরোইবা ইন্দেক্স (বেজ চহি : ২০১১-১২ =১০০)
২০২০গী সেপ্তেম্বর থাগী ওইনা অরোইবা হোলসেল মমলগী ইন্দেক্স অমসুং ইনফ্লেসন রেৎ পোৎলম শুনা (বেজ: ২০১১-১২=১০০) অসি১২২.৯ অমসুং ১.৩২% মথংশিৎনা পীরি।
খংজিনগদবা:
১. ২০২০গী নবেম্বরগী দবল্যু.পি.আই. অসি ৱেৎতেত রেস্পোনজ রেত ৭৫.৫ %দা খোমজিল্লি, মসিদা অরোইবা মশীং ওইনা ২০২০গী সেপ্তেম্বরদা বেজ তৌবা অসি ৱেৎতেত রেস্পোনজ রেত ৯২.৫%নি
২. মমলগী দেতা অসি খনগৎলবা ইন্সতিত্যুসন অমসুং লৈবাক অসিদা লৈরিবা ইন্দস্ত্রী অসিগী নেস্নেল ইনফোর্মেতিকস সেন্তর (এন.আই.সি.)দগী খোমগৎলি।
প্রেস রিলিজগী মথংগী তারিক: ২১/০১/২০২১দা ২০২০গী দিসেম্বর থাগী
এন্নেকচর-১
ইন্দিয়া পুম্বগী হোলসেলগী মমল অমসুং ইনফ্লেসনগী রেৎ (বেজ চহি: ২০১১-১২ =১০০) ২০২০গী নবেম্বর
পোৎলম/মপুং ওইবা শরুক/শরুক/সব-শরুক/মখলশিং
অরুম্বা
ইন্দেক্স (খ্বাইদগী নৌবা থা)*
খ্বাইদগী নৌবা থাদা থা
কম্যুলেতিব ইনফ্লেসন (ৱাই.ও.ৱাই)
দবল্যু.পি.আই. বেজ তৌবা ইনফ্লেসন (ৱাই.ও.ৱাই)
২০১৯-২০২০
২০২০-২০২১*
২০১৯-২০২০
২০২০-২০২১*
নবেম্বর-২০১৯
নবেম্বর ২০২০*
পোৎলম পুম্বা
১০০.০০
১২৪.০৭
০.২৫
০.৩২
১.৪০
-০.২৮
০.৫৮
১.৫৫
১. প্রাইমারি আর্তিকল
২২.৬২
১৫১.২
১.১৭
-০.৭৯
৬.৩৭
১.৫০
৭.৬০
২.২৭
এ. চিঞ্জাক্কী আর্তিকল
১৫.২৬
১৬৯.০
১.৫০
-০.৮২
৮.০২
৪.৪৩
১১.২২
৩.৯৪
হৱায়
২.৮২
১৫৫.২৭
০.৩২
০.১৩
৮.৩০
-০.৭৫
৭.৯৯
-৫.৫২
ফৌ
১.৪৩
১৬৩.৪৪
-০.৩৭
-০.৩১
৩.৩৫
২.৬৬
৪.২৪
০.৮৬
গেহু
১.০৩
১৪৭.৯
২.৬৫৬
০.৩৪
৬.২৭
-০.৬৫
৮.০৮
-১০.০৯
মরু-মরাং
০.৬৪
১৭২.৫
৪.৩১
১.৭১
১৭.৮৮
১২.৩৫
১৬.৬৭
১৩.০৪
মনা-মশিং
১.৮৭
২৭৪.২
৭.৩৮
-৩.৭৬
২৬.৯৪
৯.৯৮
৪৫.৫০
১২.২৪
আলু
০.২৮
৪৪৩.৮
১০.৩১
১৪.৩২
-২০.১৮
৮৪.৮৬
-৮.৫১
১১৫.১২
তিলহৌ
০.১৬
৪৪২,৪
৩৪.১৬
১৪.২৯
৬৫.৬১
-৮.২০
১৭২.৩০
-৭.৫৮
উহৈ
১.৬০
১৪১.৬
-৫.০৯
-৫.০৫
৪.৪৮
-১.৫৩
৪.৩২
-৩.৮০
শঙ্গোম
৪.৪৪
১৫৪.৭
০.২৭
০.২৬
১.৫৫
৫.১৯
১.৭৩
৫.৫৩
য়েরুম, শা অমসুং ঙা
২.৪০
১৪৯.৬
২.১৩
১.০৮
৬.৬৫
৩.৩৩
৮.২২
০.৮১
বি. চিঞ্জাক্কী নত্তবা আর্তিকল
৪.১২
১৩৭.৭
০.৭১
৬.১৭
৪.০৩
-০.৯৪
১.৯৩
৮.৪৩
থাও মরু
১.১২
১.৬২
-১.১৯
২.৫৩
৮.৫২
৩.৪৫
৬.৩৩
৮.২৯
সি. মিনরেল
০.৮৩
১৪৫.৫
-৭.১৬
-১৩.১৯
১৪.৬৩
২.১২
-৫.৮১
২.০৩
দি. শুংদোক্ত্রিবা পেত্রোলিয়ম অমসুং নেচুরেল গ্যাস
২.৪০
৬৪
৩.৮৬
১১.১১
-৮.০০
-২৫.৭২
-৭.৪৩
-২৫.৫৮
শুংদোক্ত্রিবা পেত্রোলিয়ম
১.৯৫
৫৬.১
৫.০১
-৯.৬৬
-১৩.৯৫
-৫৪২৯.৩৫
-৯.৩৬
-২৫.৭০
২. ফ্যুএল অমসুং পাৱর
১৩.১৫
৯১.৩
-০.৯৮
০.২২
-৩.৩৩
-১২.৬০
-৭.৩২
-৯.৮৭
এল.পি.জি.
০.৬৪
৭৮.৬
১২.১৪
৪.২৪
-১৩.৯৯
-৬.৯২
-২৬.৯৩
-৪.৩৮
পেত্রোল
১.৬০
৭৩.২
-০.৪৬
-০.৫৪
-৫.৩৮
-১৮.৩৪
-৬.৭৪
-১৪.৬৯
ঐচ.এস.দি.
৩.১০
৭৫.৬
-১.৩৭
-০.২৬
-৪.০৯
-২০.৭৫
-৯.২১
-১৯.২৩
৩. শাদোক্লবা পোত্থোক
৬৪.২৩
১২১.৩
০.০০
০.৮৩
০.৩০
১.১০
-০.৮৪
২.৯৭
এম.এফ./ও. চিঞ্জাক্কী পোত্থোক
৯.১২
১৪২.১
০.৫৯
১.০০
২.৭০
৫.০১
৫.১২
৪.৯৪
মনা মশিং অমসুং শাগী থাও অমসুং ফেৎ
২.৬৪
১৪৭.১
২.৪০
৪.৭০
-৩.৭৭
১৬.৬৪
২.৫৮
২৩.২০
এম.এফ./ও. বিবরেজ
০.৯১
১২৪.২
০.৪১
০.৩২
২.৬৭
১.১৩
১.৩১
০.৪০
এম.এফ./ও. হিদাকমনাগী পোত্থোক
০.৫১
১৫৬.১
-০.৯১
০.৫১
২.৫৬
১.৯৬
২.২৭
২.৩০
এম.এফ./ও. তেক্সতাইল
৪.৮৮
১১৬.৪
-০.৬৮
১.৬৮
০.৭৭
-৩.২১
-২.১০
-০.০৯
এম.এফ./ও. শেৎনবা ফি-রোল
০.৮১
১৩৯.০
০.১৪
১.০১
-০.৫৩
-০.১৬
০.১৪
০.৭১
এম.এফ./ও. শউন অমসুং মসিগা মরী লৈনবা পোত্থোক
০.৫৪
১১৮.৮
০.৫৯
০.৬৮
-২.৭৪
-০.৭৭
-১.৯৭
-০.৩৪
এম.এফ./ও. উ অমসুং উগী পোত্থোক অমসুং কোর্ক
০.৭৭
১৩৪.৯
-০.৪৫
১.০৫
০.৯৮
-০.২৮
-০.৬০
১.৩৫
এম.এফ./ও. চে অমসুং চেগী পোত্থোক
১.১১
১১৯.৬
-০.৩৩
০.৩৪
-০.৩৪
-১.৫২
-৪.৫৫
-০.০৮
এম.এফ./ও. কেমিকেল অমসুং কেমিকেলগী পোত্থোক
৬.৪৭
১১৭য়৭
-০.৫১
০.৭৭
০.৩৩
-১.৮৬
-৩.৮৮
১.০৩
এম.এফ./ও. ফার্মাসিয়ুতিকেল, মেদিসিনেল কেমিকেল অমসুং বোতানিকেলগী পোত্থোক
১.৯৯
১৩১.২
০.৫৫
০.১৫
২.৯০
৩.২৬
২.৫৭
২.৯০
এম.এফ./ও. রব্বর অমসুং প্লাস্তিক্কী পোত্থোক
২.৩০
১১০.৮
-০.৬৫
১.০০
-০.৫৩
-০.৩২
-২.৯৩
২.৮৮
এম.এফ./ও. নন-মেতাল্লিক
৩.২০
১১৭.১
০.২৬
০.৫৩
১.২৬
০.২৩
০.১৭
১.২১
সিমেন্ত, লাইম, প্লাস্তর
১.৬৪
১১৯.৬
০.২৫
০.৩৪
৫.৫৮
০.৯১
৫.১৫
০.৮৪
এম.এফ./ও. বেসিক মেতেল
৯.৬৫
১১০.৮
০.০০
১.৭৪
-৫.৬৩
০.০৯
-৯.৩০
৭.১৬
মাইলদ স্তীল- সেমি ফিনিস্ত স্তীল
১.২৭
৯৯.৪
০.৪৩
২.১৬
-৫.৩০
১.৬৫
-৬.৮৯
৬.৬৫
এম.এফ./ও. ফেব্রিকেতেৎ মেতেলগী পোত্থোক
৩.২৫
১১৫.৮
০.৫২
১.২২
১.১০
-১.৬২
-০.০৯
0.09
খংজিনগদবা : *= প্রোবিসনেল, এম.এফ./ও. = মেনুফেকচর ওফ
এন্নেকচর -২
পোৎলম/মপুং ওইবা শরুক/শরুক/সব-শরুক/মখলশিং
অরুম্বা
থা ৬কী দবল্যু.পি.আই.দা বেজ তৌবা ইনফ্লেসন মশীং
জুন-২০
জুলাই-২০
ওগস্ত-২০
সেপ্ত-২০
ওক্তো-২০*
নবে-২০ *
পোৎলম খুদিং
১০০.০০
-১.৮১
-০.২৫
০.৪১
১.৩২
১.৪৮
১.৫৫
১. প্রাইমারি আর্তিকল
২২.৬২
-০.০৭
১.৬১
১.৮৮
৪.০৬
৪.৭৪
২.২৭
এ. চিঞ্জাক্কী আর্তিকল
১৫.২৬
২.১০
৪.৫৪
৪.৪২
৮.৩৭
৬.৩৭
৩.৯৪
হৱায়
২.৮২
২.৭২
০.৬৯
-১.৬০
-৩.৭৩
-৫.২৪
-৫.৫২
ফৌ
১.৪৩
৪.৫৫
৩.৬৯
২.৮৬
১.৯১
০.৬১
০.৬৮
গেহু
১.০৩
৫.১১
২.৫৪
-১.৪৭
-৫.২৪
-৮.১০
-১০.০৯
মরু-মরাং
০.৬৪
১০.১০
১০.২৪
৯.৮৬
১২.৫৩
১৫.৬৩
১৪.০৪
মনা-মশিং
১.৮৭
-৯.২১
৮.২০
৭.২৩
৩৮.১২
২৫.২৩
১২.২৪
আলু
০.২৮
৫৬.২০
৬৯.০৭
৮৩.৭৬
১১৮.৬৬
১০৭.২০
১১৫.১২
তিলহৌ
০.১৬
-১৫.২৭
-২৫.৫৬
-৩৪.৪৪
-৩১.৬৪
৮.৪৯
-৭.৫৮
উহৈ
১.৬০
২.৩১
-৩.০৩
-০.২০
-৪.৫৯
-৩.৮৭
-৩.৮০
শঙ্গোম
৪.৪৪
৪.৪০
৪.৬৮
৪.৩৯
৫.৫৬
৫.৫৪
৫.৫৩
য়েরুম, শা অমসুং ঙা
২.৪০
৪.৪৫
৫.২৭
৬.২৩
৪.১৫
১.৬৫
০.৬১
বি. চিঞ্জাক্কী নত্তবা আর্তিকল
৪.১২
-২.৮০
-৩.৮১
-৩.৩১
-১.৮১
২.৮৫
৮.৪৩
থাও মরু
১.১২
৩.২০
২.৬৬
২.৭০
০.৬৫
৪.৩৬
৮.২৯
সি. মিনরেল
০.৮৩
৮.৪১
১.৭৭
৫.৮৫
-৬.০১
৯.১১
২.০৩
দি. শুংদোক্ত্রিবা পেত্রোলিয়ম অমসুং নেচুরেল গ্যাস
২.৪০
-২২.৩৬
১৮.৫৮
-১৬.৪৪
-২৩.৪১
-১৩.০৪
-২৫.৮৬
শুংদোক্ত্রিবা পেত্রোলিয়ম
১.৯৫
-২৫.৮৬
-১৯.৭৪
-১৫.৪০
-২৪.৯৭
-১৩.৬৩
-২৫.৭০
২. ফ্যুএল অমসুং পাৱর
১৩.১৫
-১৬.২৪
-৯.৮৪
-৯.০৯
-৮.৬৫
-১০.৯৫
-৯.৮৭
এল.পি.জি.
০.৬৪
-১৯.৯৬
-৫.৭২
৬.১৫
৩.১৯
২.৮৬
-৪.৩৮
পেত্রোল
১.৬০
-২২.৩৪
-১৪.২২
-১৩.৬৬
-১২.৪০
-১৪.৬২
-১৪.৬৯
ঐচ.এস.দি.
৩.১০
-২৪.৫৫
-১৫.০২
-১৪.৩৩
-১৬.৮৮
-২০.১৩
-১৯.২৩
৩. শাদোক্লবা পোত্থোক
৬৪.২৩
০.০৮
০.৫৯
১.৩৬
১.৮৭
২.১২
২.৯৭
এম.এফ./ও. চিঞ্জাক্কী পোত্থোক
৯.১২
৫.১২
৪.৯৫
৫.৫১
৪.৯২
৪.৫৩
৪.৯৫
মনা মশিং অমসুং শাগী থাও অমসুং ফেৎ
২.৬৪
১৪.৩২
১৫.৮৫
১৭.৭৩
১৮.৬৭
২০.৫০
২৩.২০
এম.এফ./ও. বিবরেজ
০.৯১
১.৮৭
১.০৫
১.২৯
০.০০
০.৪৯
০.৪০
এম.এফ./ও. হিদাকমনাগী পোত্থোক
০.৫১
২.৯৯
৩.৩৪
-০.৫৮
০.৪৫
০.৫৮
২.০৩
এম.এফ./ও. তেক্সতাইল
৪.৮৮
-৪.৮৬
-৫.০৫
-৪.৩২
-৩.৪২
-২.২২
-০.০৯
এম.এফ./ও. শেৎনবা ফি-রোল
০.৮১
-০.৫১
-০.৯৪
-০.০৭
-০.৩৫
-০.১৪
০.৭২
এম.এফ./ও. শউন অমসুং মসিগা মরী লৈনবা পোত্থোক
০.৫২
-০.৮২
-০.৫২
-০.৯২
০.০৮
-০.৪২
-০.৩২
এম.এফ./ও. উ অমসুং উগী পোত্থোক অমসুং কোর্ক
০.৭৭
-০.০৩
-০.৫২
-০.৩৩
-০.১৫
-০.১৫
১.৩৫
এম.এফ./ও. চে অমসুং চেগী পোত্থোক
১.১১
-১.১৭
-১.৮০
-১.৯৮
-১.৩৩
-০.৭৫
-০.০৮
এম.এফ./ও. কেমিকেল অমসুং কেমিকেলগী পোত্থোক
৬.৪৭
-২.২২
-২.১১
-১.৭৮
-১.৩৬
-০.২৬
১.০৩
এম.এফ./ও. ফার্মাসিয়ুতিকেল, মেদিসিনেল কেমিকেল অমসুং বোতানিকেলগী পোত্থোক
১.৯৯
২.৮৬
৩.৭৫
৩.৪০
৩.৩৪
৩.৩১
২.৯০
এম.এফ./ও. রব্বর অমসুং প্লাস্তিক্কী পোত্থোক
২.৩০
-১.৪৬
-১.৬৫
-০.৬৫
১.২০
১.২০
২.৮৮
এম.এফ./ও. নন-মেতাল্লিক
৩.২০
০.০০
-০.১৭
-০.০৯
-০.০৯
০.৯৫
১.২১
সিমেন্ত, লাইম, প্লাস্তর
১.৬৪
০.০৮
১.০৮
১.৫২
-০.২৫
০.২৬
০.৮৪
এম.এফ./ও. বেসিক মেতেল
৯.৬৫
-৪.৫১
-২.৯০
১.৮২
৩.৬৪
৫.৩২
৭.১৬
মাইলদ স্তীল- সেমি ফিনিস্ত স্তীল
১.২৭
-১.৮৭
০.০০
৪.৩৮
৪.০৬
৪.৮৪
৬.৬৫
এম.এফ./ও. ফেব্রিকেতেৎ মেতেলগী পোত্থোক
৩.১৪
-২.০৭
-১.৩৯
-১.৯৩
-১.৭৩
-০.৬১
০.০৯
খংজিনগদবা : *= প্রোবিসনেল, এম.এফ./ও. = মেনুফেকচর ওফ
এন্নেকচর-৩
পোৎলম/মপুং ওইবা শরুক/শরুক/সব-শরুক/মখলশিং
অরুম্বা
থা ৬কী দবল্যু.পি.আই.
জুন-২০
জুলাই-২০
ওগস্ত-২০
সেপ্ত-২০
ওক্তো-২০*
নবে-২০ *
পোৎলম খুদিং
১০০.০০
১১৯.০৩
১২১.০
১২২.০
১২২.৯
১২৩.৮
১২৪.২
১. প্রাইমারি আর্তিকল
২২.৬২
১৪০.০৯
১৪৫.১
১৪৬.৭
১৪৮.৮
১৫২.৪
১৫১.২
এ. চিঞ্জাক্কী আর্তিকল
১৫.২৬
১৫৫.৪
১৬১.৩
১৬৩.৩
১৬৮.৭
১৭০.৪
১৬৯.০
হৱায়
২.৮২
১৬২.২
১৬১.৫
১৫৯.৮
১৫৭.৪
১৫৫.৫
১৫৫.৭
ফৌ
১.৪৩
১৬৫.৬
১৬৫.৮
১৬৫.৪
১৬৫.০
১৬৩.৭
১৬৩.২
গেহু
১.০৩
১৫৮.৮
১৫৭.৩
১৫৪.২
১৫০.০
১৪৭.৪
১৪৭.৯
মরু-মরাং
০.৬৩
১৫৯.০
১৫৯.৪
১৫৯.৪
১৬৪.৫
১৬৯.৬
১৭২.৫
মনা-মশিং
1.87
166.6
208.5
212.1
263.8
284.9
274.2
আলু
০.২৮
২৬৫.৭
২৯৭.৯
৩২২.৩
৩৭২.৬
৩৮৮.৪
৪৪৩.৮
তিলহৌ
০.১৬
১৩৩.৭
১৩৫.৪
১৪২.৪
২২৪.৭
৩৮৭.১
৪৪২.৪
উহৈ
১.৬০
১৫০.৮
১৫০.৬
১৫৮.৯
১৫৯.৫
১৪৯.১
১৪১.৬
শঙ্গোম
৪.৪৪
১৫১.৩
১৫২.১
১৫২.৩
১৫৩.৮
১৫৪.৩
১৫৪.৭
য়েরুম, শা অমসুং ঙা
২.৪০
১৫২.৫
১৫১.২
১৫৩.৪
১৫০.৭
১৪৮.০
১৪৯.৬
বি. চিঞ্জাক্কী নত্তবা আর্তিকল
৪.১২
১২৫.১
১২৩.৮
১২৫.৫
১২৪.৫
১২৯.৭
১৩৭.৭
থাও মরু
১.১২
১৫৪.৮
১৫৪.১
১৫৫.৩
১৫৫.৫
১৫৮.৯
১৬২.০
সি. মিনরেল
০.৮৩
১৬৬.৩
১৬৬.৫
১৬৭.৬
১৪৫.৫
১৬৭.৬
১৪৫.৫
দি. শুংদোক্ত্রিবা পেত্রোলিয়ম অমসুং নেচুরেল গ্যাস
২.৪০
৬৭.৭
৭১.০
৭২.২
৬৭.৪
৭২.০
৬৪.০
শুংদোক্ত্রিবা পেত্রোলিয়ম
১.৯৫
৫৬.২
৬০.৬
৬২.১
৫৬.৫
৬২.১
৫৬.১
২. ফ্যুএল অমসুং পাৱর
১৩.১৫
৮৫.৪
৯০.৭
৯২.০
৯১.০
৯১.১
৯১.৩
এল.পি.জি.
০.৬৪
৭৩.৩৪
৭৪.২
৭৪.৭
৭৪.৮
৭৫.৬
৭৮.৬
পেত্রোল
১.৬০
৬৬.৯০
৭৩.০
৭৩.৩
৭৪.২
৭৩.৬
৭৩.২
ঐচ.এস.দি.
৩.১০
৭১.৬
৭৯.২
৮০.১
৭৭.৮
৭৫.৮
৭৫.৬
৩. শাদোক্লবা পোত্থোক
৬৪.২৩
১১৮.৬
১১৮.৭
১১৯.৩
১২০.১
১২০.৩
১২১.৩
এম.এফ./ও. চিঞ্জাক্কী পোত্থোক
৯.১২
১৩৭.৫
১৩৭.৮
১৩৯.৮
১৪০.৮
১৪০.৭
১৪২.৩
মনা মশিং অমসুং শাগী থাও অমসুং ফেৎ
২.৬৪
১২৮.৫
১৩০.১
১৩৪.১
১৩৭.৩
১৪০.৫
১৪৭.১
এম.এফ./ও. বিবরেজ
০.৯১
১২৫.৫
১২৫.০
১২৪.৩
১২৩.৯
১২৩.৮
১২৪.২
এম.এফ./ও. হিদাকমনাগী পোত্থোক
০.৫১
১৫৮.৬
১৫৭.৬
১৫৩.০
১৫৫.৩
১৫৫.৩
১৫৬.১
এম.এফ./ও. তেক্সতাইল
৪.৮৮
১১৩.৭
১১২.৯
১১৩.০
১১৩.৬
১১৪.৭
১১৬.৪
এম.এফ./ও. শেৎনবা ফি-রোল
০.৮১
১৩৭.৩
১৩৬.৪
১৩৭.৫
১৮৩.৩
১৩৮.২
১৩৯.৬
এম.এফ./ও. শউন অমসুং মসিগা মরী লৈনবা পোত্থোক
০.৫৩
১১৭.৬
১১৭.৭
১১৮.১
১১৮.৭
১১৮.০
১১৮.৮
এম.এফ./ও. উ অমসুং উগী পোত্থোক অমসুং কোর্ক
০.৭৭
১৩৪.১
১৩৪.২
১৩৩.৬
১৩৩.৯
১৩৩.৫
১৩৪.৯
এম.এফ./ও. চে অমসুং চেগী পোত্থোক
১.১১
১২০.৪
১১৯.৯
১১৯.০
১১৯.১
১১৯.২
১১৯.৩
এম.এফ./ও. কেমিকেল অমসুং কেমিকেলগী পোত্থোক
৬.৪৭
১১৫.৭
১১৫.৯
১১৬.১
১১৬.১
১১৬.৮
১১৭.৭
এম.এফ./ও. ফার্মাসিয়ুতিকেল, মেদিসিনেল কেমিকেল অমসুং বোতানিকেলগী পোত্থোক
১.৯৯
১২৯.৩
১৩০.০
১৩০.৭
১৩০.০
১৩১.০
১৩১.২
এম.এফ./ও. রব্বর অমসুং প্লাস্তিক্কী পোত্থোক
২.৩০
১০৭.৭
১০৭.৩
১০৭.৬
১০৯.৫
১০৯.৩
১১০.৮
এম.এফ./ও. নন-মেতাল্লিক
৩.২০
১১৮.৩
১১৭.০
১১৬.৬
১১৬.৮
১১৬.৫
১১৭.১
সিমেন্ত, লাইম, প্লাস্তর
১.৬৪
১২১.৯
১২১.০
১২০.৭
১১৯.৬
১১৯.১
১১৯.৫
এম.এফ./ও. বেসিক মেতেল
৯.৬৫
১০৫.৮
১০৩.৮
১০৬.৫
১০৮.২
১০৮.৭
১১০.৮
মাইলদ স্তীল- সেমি ফিনিস্ত স্তীল
১.২৭
৯৪.৪
৯৪.৯
৯৭.৭
৯৭.৩
৯৭.৩
৯৯.৪
এম.এফ./ও. ফেব্রিকেতেৎ মেতেলগী পোত্থোক
৩.১৫
১১৩.৮
১১৩.৩
১১২.৫
১১৩.৩
১১৪.৪
১১৫.৮
খংজিনগদবা : *= প্রোবিসনেল, এম.এফ./ও. = মেনুফেকচর ওফ

Ministry of Commerce & Industry
Index Numbers of Wholesale Price in India for the month of November, 2020
14 DEC 2020 12:00PM by PIB Delhi
The Office of the Economic Adviser, Department for Promotion of Industry and Internal Trade is releasing index numbers of wholesale price in India for the month of November, 2020 (Provisional) and for the month of September, 2020 (Final) in this press release. Provisional figures of Wholesale Price Index (WPI) are released on 14th of every month (or next working day) with a time lag of two weeks of the reference month and compiled with data received from institutional sources and selected manufacturing units across the country. After 10 weeks, the index is finalized and final figures are released and then frozen thereafter.
INFLATION
The rate of inflation, based on monthly WPI, stood at (1.55%) (provisional) for the month of November, 2020 (over November, 2019) as compared to 0.58% during the corresponding month of the previous year.
All Commodities/Major Groups
Weight (%)
Sep-20 (F)
Oct-20 (P)
Nov-20 (P)
Index
Inflation
Index
Inflation
Index
Inflation
ALL COMMODITIES
100.0
122.9
1.32
123.8
1.48
124.2
1.55
I PRIMARY ARTICLES
22.6
148.8
4.06
152.4
4.74
151.2
2.72
II FUEL & POWER
13.2
91.9
-8.65
91.1
-10.95
91.3
-9.87
III MANUFACTURED PRODUCTS
64.2
120.1
1.87
120.3
2.12
121.3
2.97
FOOD INDEX
24.4
158.0
7.19
159.3
5.78
158.9
4.27
Note: P: Provisional, F: Final, * Rate of Inflation calculated over corresponding month of last year.
The movement of the index for the various commodity group is summarized below:-
PRIMARY ARTICLES (Weight 22.62%)
The index for this major group declined by (-0.79%) to 151.2 (provisional) in November, 2020 from 152.4 (provisional) for the month of October, 2020. Prices of Non-food Articles (6.17%) increased in November, 2020 as compared to October, 2020. Prices of Minerals (-13.19%), Crude Petroleum & Natural Gas (-11.11%) and Food Articles (-0.82%) declined in November, 2020 as compared to October, 2020.
FUEL & POWER (Weight 13.15%)
The index for this major group increased by (0.22%) to 91.3 (provisional) in November, 2020 from 91.1 (provisional) for the month of October, 2020. Prices of Mineral Oils (0.39%) and Coal (0.08%) increased in November, 2020 as compared to October, 2020. Prices of electricity remain unchanged.
MANUFACTURED PRODUCTS (Weight 64.23%)
The index for this major group increased by (0.83%) to 121.3 (provisional) in November, 2020 from 120.3 (provisional) for the month of October, 2020. Out of the 22 NIC two-digit groups for Manufactured products, 18 groups that have witnessed increase in prices are manufacture of food products; beverages; tobacco products; textiles; wearing apparel; leather and related products; wood and of products of wood and cork; paper and paper products; chemicals and chemical products; pharmaceuticals, medicinal chemical and botanical products; rubber and plastics products; basic metals; other non-metallic mineral products; fabricated metal products, except machinery and equipment; electrical equipment; motor vehicles, trailers and semi-trailers; other transport equipment; other manufacturing; in November, 2020 as compared to October, 2020. Whereas 3 groups that have witnessed decrease in prices are manufacture of machinery and equipment; computer, electronic and optical products; printing and reproduction of recorded media in November, 2020 as compared to October, 2020. While the Manufacture of furniture remain unchanged in November, 2020 as compared to October, 2020.
WPI FOOD INDEX (Weight 24.38%)
The Food Index consisting of 'Food Articles' from Primary Articles group and 'Food Product' from Manufactured Products group have decreased from 159.3 in October, 2020 to 158.9 in November, 2020. The rate of inflation based on WPI Food Index decreased from 5.78% in October, 2020 to 4.27% in November, 2020.
FINAL INDEX FOR THE MONTH OF SEPTEMBER, 2020 (BASE YEAR:2011-12=100)
For the month of September, 2020 the final Wholesale Price Index and inflation rate for 'All Commodities' (Base: 2011-12=100) stood at 122.9 and 1.32% respectively.
Note:
1. The WPI for November, 2020 have been compiled at a weighted response rate of 75.5 percent, while the final figure for September, 2020 is based on the weighted response rate of 92.5 percent. The provisional figures of WPI will undergo revision as per the final revision policy of WPI.
2. Price Data are collected from selected institutional sources and industrial establishments spread across the country online through web based portal maintained by the National Informatics Centre (NIC).
Next date of press release: 14/01/2021 for the month of December, 2020
Annexure-I
All India Wholesale Price Indices and Rates of Inflation (Base Year: 2011-12=100) for November, 2020
Commodities/Major Groups/Groups/Sub-Groups/Items
Weight
Index(Latest Month)*
Latest month over month
Cumulative Inflation (YoY)
WPI Based rate of Inflation (YoY)
2019-2020
2020-2021*
2019-2020
2020-2021*
November-2019
November 2020*
ALL COMMODITIES
100.00
124.2
0.25
0.32
1.40
-0.28
0.58
1.55
I. PRIMARY ARTICLES
22.62
151.2
1.17
-0.79
6.37
1.50
7.60
2.72
A. Food Articles
15.26
169.0
1.50
-0.82
8.02
4.43
11.22
3.94
Cereals
2.82
155.7
0.43
0.13
8.30
-0.75
7.99
-5.52
Paddy
1.43
163.2
-0.37
-0.31
3.35
2.66
4.24
0.68
Wheat
1.03
147.9
2.56
0.34
6.29
-0.65
8.08
-10.09
Pulses
0.64
172.5
4.31
1.71
17.88
12.35
16.67
13.04
Vegetables
1.87
274.2
7.38
-3.76
26.94
9.98
45.50
12.24
Potato
0.28
443.8
10.32
14.26
-20.18
84.86
-8.51
115.12
Onion
0.16
442.4
34.16
14.29
65.61
-8.20
172.30
-7.58
Fruits
1.60
141.6
-5.09
-5.03
4.48
-1.53
4.32
-3.80
Milk
4.44
154.7
0.27
0.26
1.55
5.19
1.73
5.53
Eggs, Meat & Fish
2.40
149.6
2.13
1.08
6.65
3.33
8.22
0.61
B. Non-Food Articles
4.12
137.7
0.71
6.17
4.03
-0.94
1.93
8.43
Oil Seeds
1.12
162.0
-1.19
2.53
8.52
3.45
6.33
8.29
C. Minerals
0.83
145.5
-7.16
-13.19
14.63
2.12
-5.81
2.03
(D). Crude Petroleum & Natural Gas
2.40
64
3.86
-11.11
-8.00
-25.72
-7.43
-25.58
Crude Petroleum
1.95
56.1
5.01
-9.66
-13.95
-29.35
-9.36
-25.70
II. FUEL & POWER
13.15
91.3
-0.98
0.22
-3.33
-12.60
-7.32
-9.87
LPG
0.64
78.6
12.14
4.24
-13.99
-6.92
-26.93
-4.38
Petrol
1.60
73.2
-0.46
-0.54
-5.38
-18.34
-6.74
-14.69
HSD
3.10
75.6
-1.37
-0.26
-4.09
-20.75
-9.21
-19.23
III. MANUFACTURED PRODUCTS
64.23
121.3
0.00
0.83
0.30
1.10
-0.84
2.97
Mf/o Food Products
9.12
142.1
0.59
1.00
2.70
5.01
5.12
4.95
Vegetable And Animal Oils and Fats
2.64
147.1
2.40
4.70
-3.77
16.64
2.58
23.20
Mf/o Beverages
0.91
124.2
0.41
0.32
2.67
1.13
1.31
0.40
Mf/o Tobacco Products
0.51
156.1
-0.91
0.52
2.56
1.96
2.27
2.03
Mf/o Textiles
4.88
116.4
-0.68
1.48
0.77
-3.21
-2.10
-0.09
Mf/o Wearing Apparel
0.81
139.6
0.14
1.01
-0.53
-0.16
0.14
0.72
Mf/o Leather and Related Products
0.54
118.8
0.59
0.68
-2.74
-0.77
-1.97
-0.34
Mf/o Wood And of Products of Wood and Cork
0.77
134.9
-0.45
1.05
0.98
-0.28
-0.60
1.35
Mf/o Paper and Paper Products
1.11
119.6
-0.33
0.34
-0.82
-1.52
-4.55
-0.08
Mf/o Chemicals and Chemical Products
6.47
117.7
-0.51
0.77
-0.33
-1.86
-3.88
1.03
Mf/o Pharmaceuticals, Medicinal Chemical And Botanical Products
1.99
131.2
0.55
0.15
2.90
3.26
2.57
2.90
Mf/o Rubber and Plastics Products
2.30
110.8
-0.65
1.00
-0.53
-0.32
-2.09
2.88
Mf/o other Non-Metallic Mineral Products
3.20
117.1
0.26
0.52
1.28
0.23
0.17
1.21
Cement, Lime and Plaster
1.64
119.5
0.25
0.34
5.58
0.91
5.15
0.84
Mf/o Basic Metals
9.65
110.8
0.00
1.74
-5.62
0.09
-9.30
7.16
Mild Steel - Semi Finished Steel
1.27
99.4
0.43
2.16
-5.30
1.65
-6.89
6.65
Mf/o Fabricated Metal Products, Except Machinery and Equipment
3.15
115.8
0.52
1.22
1.10
-1.62
-0.09
0.09
Note: * = Provisional, Mf/o = Manufacture of
Annexure-II
Commodities/Major Groups/Groups/Sub-Groups/Items
Weight
WPI based inflation figures for last 6 months
Jun-20
Jul-20
Aug-20
Sep-20
Oct-20*
Nov-20*
ALL COMMODITIES
100.00
-1.81
-0.25
0.41
1.32
1.48
1.55
I. PRIMARY ARTICLES
22.62
-0.07
1.61
1.88
4.06
4.74
2.72
A. Food Articles
15.26
2.10
4.54
4.42
8.37
6.37
3.94
Cereals
2.82
2.72
0.69
-1.60
-3.73
-5.24
-5.52
Paddy
1.43
4.55
3.69
2.86
1.91
0.61
0.68
Wheat
1.03
5.11
2.54
-1.47
-5.24
-8.10
-10.09
Pulses
0.64
10.10
10.24
9.86
12.53
15.93
13.04
Vegetables
1.87
-9.21
8.20
7.23
38.12
25.23
12.24
Potato
0.28
56.20
69.07
83.44
118.66
107.70
115.12
Onion
0.16
-15.27
-25.56
-34.44
-31.64
8.49
-7.58
Fruits
1.60
2.31
-3.03
-0.25
-4.59
-3.87
-3.80
Milk
4.44
4.40
4.68
4.39
5.56
5.54
5.53
Eggs, Meat & Fish
2.40
4.45
5.27
6.23
4.15
1.65
0.61
B. Non-Food Articles
4.12
-2.80
-3.81
-3.31
-1.81
2.85
8.43
Oil Seeds
1.12
3.20
2.66
2.70
0.65
4.36
8.29
C. Minerals
0.83
8.41
1.77
5.81
-6.01
9.11
2.03
(D). Crude Petroleum & Natural Gas
2.40
-22.36
-18.58
-16.44
-23.41
-13.04
-25.58
Crude Petroleum
1.95
-25.17
-19.74
-15.40
-24.97
-13.63
-25.70
II. FUEL & POWER
13.15
-16.24
-9.84
-9.09
-8.65
-10.95
-9.87
LPG
0.64
-19.96
-5.72
6.15
3.19
2.86
-4.38
Petrol
1.60
-22.34
-14.22
-13.66
-12.40
-14.62
-14.69
HSD
3.10
-24.55
-15.02
-14.33
-16.88
-20.13
-19.23
III. MANUFACTURED PRODUCTS
64.23
0.08
0.59
1.36
1.87
2.12
2.97
Mf/o Food Products
9.12
5.12
4.95
5.51
4.92
4.53
4.95
Vegetable And Animal Oils and Fats
2.64
14.32
15.85
17.73
18.67
20.50
23.20
Mf/o Beverages
0.91
1.78
1.05
1.29
0.00
0.49
0.40
Mf/o Tobacco Products
0.51
2.99
3.34
-0.58
0.45
0.58
2.03
Mf/o Textiles
4.88
-4.86
-5.05
-4.32
-3.40
-2.22
-0.09
Mf/o Wearing Apparel
0.81
-0.51
-0.94
-0.07
-0.36
-0.14
0.72
Mf/o Leather and Related Products
0.54
-0.84
-0.51
-0.92
0.08
-0.42
-0.34
Mf/o Wood And of Products of Wood and Cork
0.77
-0.30
-0.52
-0.52
-0.15
-0.15
1.35
Mf/o Paper and Paper Products
1.11
-1.71
-1.80
-1.98
-1.33
-0.75
-0.08
Mf/o Chemicals and Chemical Products
6.47
-2.77
-2.11
-1.78
-1.36
-0.26
1.03
Mf/o Pharmaceuticals, Medicinal Chemical And Botanical Products
1.99
2.86
3.75
3.40
3.34
3.31
2.90
Mf/o Rubber and Plastics Products
2.30
-1.46
-1.65
-0.65
1.20
1.20
2.88
Mf/o other Non-Metallic Mineral Products
3.20
0.00
-0.17
-0.09
-0.09
0.95
1.21
Cement, Lime and Plaster
1.64
0.08
1.08
1.52
-0.25
0.76
0.84
Mf/o Basic Metals
9.65
-4.51
-2.90
1.82
3.64
5.32
7.16
Mild Steel - Semi Finished Steel
1.27
-1.87
0.00
4.38
4.06
4.85
6.65
Mf/o Fabricated Metal Products, Except Machinery and Equipment
3.15
-2.07
-1.39
-1.92
-1.73
-0.61
0.09
* = Provisional, Mf/o = Manufacture of
Annexure-III
Commodities/Major Groups/Groups/Sub-Groups/Items
Weight
WPI Index for last 6 months
Jun-20
Jul-20
Aug-20
Sep-20
Oct-20*
Nov-20*
ALL COMMODITIES
100.00
119.3
121.0
122.0
122.9
123.8
124.2
I. PRIMARY ARTICLES
22.62
140.9
145.1
146.7
148.8
152.4
151.2
A. Food Articles
15.26
155.4
161.3
163.0
168.4
170.4
169.0
Cereals
2.82
162.2
161.5
159.8
157.4
155.5
155.7
Paddy
1.43
165.6
165.8
165.4
165.0
163.7
163.2
Wheat
1.03
158.5
157.3
154.2
150.0
147.4
147.9
Pulses
0.64
159.2
159.4
159.4
163.5
169.6
172.5
Vegetables
1.87
166.6
208.5
212.1
263.8
284.9
274.2
Potato
0.28
265.7
297.9
322.3
372.6
388.4
443.8
Onion
0.16
133.7
135.4
142.4
224.7
387.1
442.4
Fruits
1.60
150.8
150.6
158.9
149.5
149.1
141.6
Milk
4.44
151.9
152.1
152.3
153.8
154.3
154.7
Eggs, Meat & Fish
2.40
152.5
151.9
153.4
150.7
148.0
149.6
B. Non-Food Articles
4.12
125.1
123.8
125.5
124.5
129.7
137.7
Oil Seeds
1.12
154.8
154.1
155.8
155.5
158.0
162.0
C. Minerals
0.83
166.3
166.5
167.6
145.5
167.6
145.5
(D). Crude Petroleum & Natural Gas
2.40
67.7
71.0
72.2
67.4
72.0
64.0
Crude Petroleum
1.95
56.2
60.6
62.1
56.5
62.1
56.1
II. FUEL & POWER
13.15
85.6
90.7
92.0
91.9
91.1
91.3
LPG
0.64
73.8
74.2
74.2
74.4
75.4
78.6
Petrol
1.60
66.4
73.0
73.3
74.2
73.6
73.2
HSD
3.10
71.6
79.2
80.1
77.8
75.8
75.6
III. MANUFACTURED PRODUCTS
64.23
118.6
118.7
119.4
120.1
120.3
121.3
Mf/o Food Products
9.12
137.5
137.8
139.8
140.7
140.7
142.1
Vegetable And Animal Oils and Fats
2.64
128.5
130.1
134.1
137.3
140.5
147.1
Mf/o Beverages
0.91
125.5
125.0
125.3
123.9
123.8
124.2
Mf/o Tobacco Products
0.51
158.6
157.6
153.0
155.3
155.3
156.1
Mf/o Textiles
4.88
113.6
112.9
113.0
113.6
114.7
116.4
Mf/o Wearing Apparel
0.81
137.3
136.4
137.5
138.3
138.2
139.6
Mf/o Leather and Related Products
0.54
117.6
117.7
118.1
118.7
118.0
118.8
Mf/o Wood And of Products of Wood and Cork
0.77
134.1
134.3
133.6
133.9
133.5
134.9
Mf/o Paper and Paper Products
1.11
120.4
119.9
119.0
119.1
119.2
119.6
Mf/o Chemicals and Chemical Products
6.47
115.7
115.9
116.1
116.1
116.8
117.7
Mf/o Pharmaceuticals, Medicinal Chemical And Botanical Products
1.99
129.3
130.0
130.7
130.0
131.0
131.2
Mf/o Rubber and Plastics Products
2.30
107.7
107.3
107.6
109.5
109.7
110.8
Mf/o other Non-Metallic Mineral Products
3.20
118.3
117.3
116.6
116.8
116.5
117.1
Cement, Lime and Plaster
1.64
121.9
121.5
120.3
119.6
119.1
119.5
Mf/o Basic Metals
9.65
103.8
103.8
106.5
108.2
108.9
110.8
Mild Steel - Semi Finished Steel
1.27
94.4
94.9
97.7
97.3
97.3
99.4
Mf/o Fabricated Metal Products, Except Machinery and Equipment
3.15
113.8
113.3
112.5
113.3
114.4
115.8