ৰেল মন্ত্ৰালয়
ৰে’লৰ মাণ্ডলিক কাৰ্যালয়ক ‘কেৱল’ ছাব-আৰ্বান আৰু কেতবোৰ মণ্ডলত চলোৱা সীমিত সংখ্যক স্থানীয় যাত্ৰীবাহী ৰে’লৰ বাবে অ-সংৰক্ষিত শ্ৰেণীৰ টিকট বিতৰণৰ অনুমতি
‘ফেষ্টিভেল স্পেচিয়েল’ আৰু ‘ক্ল’ন স্পেচিয়েল’কে ধৰি সকলো এক্সপ্ৰেছ ৰে’লৰ ক্ষেত্ৰত প্ৰযোজ্য হৈ থকা ‘কেৱল সংৰক্ষিত’ নীতিৰ এই পৰ্যন্ত কোনোধৰণৰ সাল-সলনি কৰা হোৱা নাই
পৰৱৰ্তি সময়ত কৰিব খোজা যিকোনো ধৰণৰ পৰিৱৰ্তন সন্দৰ্ভত সংশ্লিষ্ট সকলো পক্ষকে সময়ে সময়ে অৱগত কৰাৰ দিহা কৰা হ’ব
13 DEC 2020 4:48PM by PIB Guwahati
অসংৰক্ষিত শ্ৰেণীৰ টিকট বিতৰণ সন্দৰ্ভত একাংশ সংবাদ মাধ্যমত কেতবোৰ বাতৰি প্ৰকাশিত হোৱা পৰিলক্ষিত হৈছে। সেয়ে, সকলোৰে দিক-দৰ্শনৰ বাবে এই তথ্য প্ৰকাশ কৰা হ’ল-
‘ফেষ্টিভেল স্পেচিয়েল’ আৰু ‘ক্ল’ন স্পেচিয়েল’কে ধৰি সকলো এক্সপ্ৰেছ ৰে’লগাড়ীৰ ক্ষেত্ৰত প্ৰযোজ্য হৈ থকা ‘কেৱল সংৰক্ষিত’ নীতিৰ এই পৰ্যন্ত কোনোধৰণৰ সাল-সলনি কৰা হোৱা নাই।
সেইদৰে, পৰৱৰ্তি নিৰ্দেশনা নিদিয়া পৰ্যন্ত বৰ্তমানৰ ‘ফেষ্টিভেল স্পেচিয়েল’/’হলিডে’ স্পেচিয়েল’, ‘ক্ল’ন স্পেচিয়েল’কে ধৰি সকলোবোৰ এক্সপ্ৰেছ ৰে’লগাড়ী সম্পূৰ্ণ ভাবে ‘কেৱল সংৰক্ষিত’ নীতি(আজিৰ তাৰিখৰ দৰেই)ৰ আধাৰতে, দ্বিতীয় শ্ৰেণীৰ লগতে ‘এছএলআৰ’-ৰ যাত্ৰীবাহী অংশৰ বাবেও সংৰক্ষিত টিকটৰ আৱণ্টন দি চলাচল কৰোৱা হ’ব।
ৰে’লৰ মাণ্ডলিক কাৰ্যালয়সমূহক ‘কেৱল’ ‘ছাব-আৰ্বান’ আৰু কেতবোৰ মণ্ডলত চলোৱা সীমিত সংখ্যক স্থানীয় যাত্ৰীবাহী ৰে’লগাড়ীৰ বাবে অ-সংৰক্ষিত শ্ৰেণীৰ টিকট আবণ্টনৰ অনুমতি প্ৰদান কৰা হৈছে।
ক’ভিড-কালৰ পৰিপ্ৰেক্ষিতত ৰে’লগাড়ীৰ চলাচল, ভ্ৰমণৰ বিধি-নিয়ম আৰু সংৰক্ষণ বিধি আদি সঘনাই সলনি কৰি থাকিবলগীয়া হৈছিল। পৰৱৰ্তি সময়ত কৰিব খোজা যিকোনো ধৰণৰ পৰিৱৰ্তন সন্দৰ্ভত সংশ্লিষ্ট সকলো পক্ষকে সময়ে সময়ে অৱগত কৰাৰ দিহা কৰা হ’ব।

Ministry of Railways
Permission given to Zonal Railways to issue unreserved tickets is meant ONLY for suburban and limited no of local passenger trains operating on few zones.
There has been NO change in policy to run all express trains including festival specials and clone specials as fully reserved train ONLY as yet.
Further changes, as and when they happen, would be informed to all concerned accordingly.
13 DEC 2020 4:48PM by PIB Delhi
Few Stories have been published in certain sections of media about issuance of unreserved tickets . It is informed for guidance of all that-
There has been NO change in policy to run all express trains including festival specials and clone specials as fully reserved train ONLY as yet.
Accordingly till, further advice the existing mail express special trains including festival/holiday specials, clone specials which are running on fully reserved basis (as on date) shall be continued as fully reserved only, by issuing reserved tickets for second class coaches and passenger portion of SLRs also."
Permission given to Zonal Railways to issue unreserved tickets is meant ONLY for suburban and limited no of local passenger trains operating on few zones.
Running of trains, norms of travel and reservations are constantly evolving under Covid times. Further changes, as and when they happen, would be informed to all concerned accordingly.