ন্যু অমসুং রিন্যুএবল মন্ত্রালয়
এস.জে.ভি.এন.না আই.আর.ই.দি.এ.গা লোয়ননা গ্রীন ইনর্জি প্রোজেক্তকীদমক এম.ও.য়ু. সহী তৌনখ্রে
07 DEC 2020 5:38PM by PIB Imphal
পাৱর নিমিস্ত্রীগী মখাদা পি.এস.য়ু. অমা ওইরিবা এস.জে.ভি.এন.না ইন্দিয়ন রিনেৱেবল ইনর্জি দিবলপমেন্ত এজেন্সি লিমিতেৎ (আই.আর.ই.দি.এ.) গা লোয়ননা এম.ও.য়ু. সহী তৌনখ্রে। ন্যু অমসুং রিনেৱেবল মিনিস্ত্রীগী মখাদা লৈবা পি.এস.য়ু. আই.আর.ই.দি.এ.না গ্রীন ইনর্জি প্রোজেক্তকীদমক এস.জে.ভি.এন.দা থবক পীগনি। এম.ও.য়ু. অসি এস.জে.ভি.এন.গী সি.এম.দি. শ্রী নন্দলাল শর্ম্মা অমসুং সহী তৌনখ্রে আই.আর.ই.দি.এ.গী সি.এম.দি. শ্রী প্রদীপ কুমার দাস অনিগী মরক্তা এস.জে.ভি.এন.গী দাইরেক্তর (ফাইনান্স), শ্রী অখিলেশ্বর সিংহ, এস.জে.ভি.এন.গী দাইরেক্তর (সিবিল) শ্রী চীন্তন শাহ অমসুং মকোক থোংবা ওফিসিএল য়াওনা ঙসি ভর্চুএলগী খুথাংদা সহি অসি তৌনখি।
থৌরম অসিদা এস.জে.ভি.এন.গী মেনেজিং দাইরেক্তর অমসুং চেয়রমেন শ্রী নন্দলাল শর্ম্মানা হায়খি মদুদি এম.ও.য়ু.গী মতুং ইন্না আই.আর.ই.দি.এ.না এস.জে.ভি.এন.গী রিনেৱেবল ইনর্জি, ইনর্জি ইফিসিএন্সি অমসুং প্রোজেক্তশিং তেক্নো-ফাইনান্সিএল ওইনা লৌগনি। এম.ও.য়ু. অসিগী মখাদা আই.আর.ই.দি.এ.না এস.জে.ভি.এন. চহি মঙাগী রিনেৱেবল ইনর্জি প্রোজেক্তশিংগী চাওখৎনবা মতেং পীগনি। শ্রী শর্ম্মানা হায় মদুদি এস.জে.ভি.এন. অসিনা ২০২২দা ইকাই খুম্নরবা প্রধান মন্ত্রীনা রিনেৱেবল ইনর্জি গিগা ৱাত ১৭৫ পীনবা থাজবা পীরি। মাইকৈ অসিদা চৎনবা খোঙচৎ অসি হান্ননা হৌখ্রে অমসুং হৌজিক্কী ওইনা গুজরাত্তা এস.জে.ভি.এন.না ধোলেরা সোলার পাৱর প্রোজেক্ততা মেগা ৱাৎ ১০০ অমসুং রাঘানসেদাদা সোলার পাৱর প্রোজেক্ততা মেগা ৱাৎ ১০০ শেমগৎলি। মহাক্না মরুওইনা পল্লদুনা হায় মদুদি এস.জে.ভি.এন. অমসুং আই.আর.ই.দি.এ. অনিনা মতম শাংনা অমসুং মহৈ য়ান্না খু্ৎশম্নদুনা চৎমিন্নগনি।
ওম.ও.য়ু. সহি তৌনবদা, আই.আর.ই.দি.এ.গী সি.এম.দি. শ্রী প্রদীপ কুমার দাসনা হায় মদুদি: “এম.ও.য়ু. অসিনা আই.আর.ই.দি.এ.না ইকাই খুম্নরবা প্রধান মন্ত্রীগী মিয়েং আত্মানির্ভর ভারতকীদমক লেপ্পা লৈতনা রিনেৱেবল ইনর্জি সেক্তরগীদমক হোৎনরিবা অসি উৎখি। হায়রিবা অসি আই.আর.ই.দি.এ. অমসুং এস.জে.ভি.এন.গী অওনবা পুরকপা অমনি। মসিনা ৱাখল অমসুং তেক্নোলোজি পীনবদা হেন্না লায়থোক্না থবক পীবা অমসুং তান্নবা এমদি রিসর্সকী থবকশিং, হায়রিবা অসিনা লৈবাক অসিদা লেপ্পা লৈতনা চাওখৎপা অমা পীরি। ঐখোয়না রিনেৱেবল ইনর্জি সেক্তরগীদমক চাওখৎনবা অতোপ্পা পি.এস.য়ু. লোয়ননা লনাইগী ওর্গানাইজেসনশিং অসিদা ঐখোয়গী তান্নবগী থবকশিং পীরি”।

Ministry of New and Renewable Energy
SJVN signs MoU with IREDA for Green Energy Projects
07 DEC 2020 5:38PM by PIB Delhi
SJVN Limited, a PSU under Ministry of Power has entered an MoU with Indian Renewable Energy Development Agency Ltd. (IREDA). IREDA, a PSU under Ministry of New & Renewable Energy, will provide its services to SJVN for Green Energy projects. The MoU was signed by Shri NandLal Sharma, CMD, SJVN and Shri Pradip Kumar Das, CMD, IREDA in the presence of Shri Akhileshwar Singh, Director (Finance), SJVN, Shri Surinder Pal Bansal, Director (Civil), SJVN, Shri Chintan Shah, Director (Technical), IREDA, and other senior officials today through virtual mode.
On the occasion Sh. NandLal Sharma, Chairman & Managing Director told that as per MoU, IREDA will undertake Techno-Financial due diligence of Renewable Energy, Energy Efficiency & Conservation Projects for SJVN. Under the MoU, IREDA will also assist SJVN in developing an action plan to create and acquire Renewable Energy projects for the next 5 years. Sh. Sharma said that, SJVN is committed to contribute in realizing the renewable energy target of 175 GW by 2022 set by Hon’ble Prime Minister. The steps in this direction has already been taken and presently SJVN is developing 100 MW Dholera Solar Power Project & 100 MW Raghanseda Solar Power Project in Gujarat. He also emphasised that partnership of SJVN & IREDA will be long lasting and fruitful for both.
While signing the MoU, Shri Pradip Kumar Das, CMD, IREDA said: “The MoU highlights IREDA’s continuous efforts for the development of Renewable Energy sector in line Hon’ble Prime Minister’s vision of Aatmanirbhar Bharat. This is a transformational opportunity for IREDA and SJVN to work together forming a perfect synergy between both the organisation. It will also serve to facilitate knowledge and technology transfer and provide consultancy & research services, which will contribute to driving sustainable development of the country. We look forward to extending our consultancy services to other PSUs as well as private organisations for the development of Renewable Energy Sector.”