শেল-থুম মন্ত্রালয়
ইনকম তেক্স দিপার্তমেন্তনা আসামদা থি-হুম্বগী থবক চৎথখ্রে
07 DEC 2020 7:17PM by PIB Imphal
ইনকম তেক্স দিপার্তমেন্তনা ০৪/১২/২০২০দা আসামগী মরুওইবা কোইলা ত্রেদরগী মথক্তা থি-হুম্বা অমসুং কুপ্না য়েংবগী থবক হৌখ্রে। থি-হুম্বা অমসুং কুপ্না য়েংবগী থবক অসি গুৱাহাতি, দিগবোই, মার্ঘেরিতা অমসুং দিল্লীগী মফম ২১দা চৎথখি।
মরুওইনা মরাল শিরিবা কাংলুপ অসিনা লুপা করোর ২৩ হেনবা অমা লৈফম-চাফমগী ওইবা অমসুং লুপা করোর ৬২ অমনা অশেংবা ওইদবা শেল্লেপ পীন্নবা অমসুং অশেংবা ওইদবা লোনশিংদা মথংশিৎনা, অকক্নবা কোলকাতাদা বেজ তৌবা শেল কম্পনি অমগী খুত্থাংদা চৎথরম্বনি। হায়রিবা অসি মসিগী অশেংবা নেৎ প্রোফিৎতা তৌরম্বনি।
থি-হুম্বগী থবক চৎথরিবা মরক অসিদা, কাংবু অসিগী আউত-ওফ-বুক্কী ত্রান্সসেক্সন্দা শাগৎলকপনি। মপুং ওইবা একাউন্ত বুক্তা য়াওদবা খুৎনা ইবা দোক্যুমেন্তশিং/দাইরী কয়া ত্রান্সসেক্সন্দা মরী লৈনবশিং ফংবা ঙমখি। অসিগুম্বা ত্রান্সসেক্সন্দা অপুনবা ওইনা লুপা করোর ১৫০গী শিজিন্নরম্বা হায়রিবা অসিনা লুপা করোর ১০০ অমনা ইনকম-তেক্স এক্ত, ১৯৬১গী সেক্সন কয়াদা শোকপা থেংনখি। অসিগুম্বা দোক্যুমেন্তশিং অসি য়াম্না লুম্না লৌই অমসুং মখা তানা থি-হুম্বগী থবক চৎথরি।
মখা তানা, লোন ত্রান্সসেক্সন অসিদা শিজিন্নরম্বা শেনফম অসি লুপা করোর ১০ হেন্না ফংলি। স্তোক অসিসু লুপা করোর ৭ হেন্না খেন্নবা লৈবা থেংনরি অমসুং হায়রিবা অসিদা অশেংবা অমা খংদোকপা ঙমদ্রি।
কাংবু অসিনা লৌবা কোলকাতাদা বেজ তৌবা শেল কম্পনি অসিগী ওফিস্তা একাউন্ত অসিগী বুকশিং অমসুং আর.ও.সি. ওইবা দোক্যুমেন্তশিং ফংখি, হায়রিবা অসিদা শাশিন্নবা ইনকমশিং য়াওরি।
চাওরাক্না লুপা করোর ৩.৫৩গী ওইনা ময়েক শেংদবা শেনফম কয়া অমা থি-হুম্বা অসিদা থেংনখি, হায়রিবা অসি দিপার্তমেন্ত অসিনা ফাগৎলে। দিমোনেতাইজেসন মতমদা শেয়র কেপিতেলদা থাদখিবা শেনফম কয়া অমসু খংলে।
মখা তানা থি-হুম্বগী থবক চৎথরি।

Ministry of Finance
Income Tax Department conducts searches in Assam
07 DEC 2020 7:17PM by PIB Delhi
The Income Tax Department started a search and survey action on 04/12/2020 in the cases of leading Coal Traders of Assam. The search and survey actions are being carried out at 21 locations in Guwahati, Digboi, Margherita and Delhi.
The main allegations against the group are that it has routed accommodation entries of more than Rs. 23 crore and Rs. 62 crore in the form of non-genuine share capital and non-genuine unsecured loans respectively, through certain Kolkata-based shell companies. All this was done by suppression of its true net profit.
During the course of the search action, it has been established that the group engages in out-of-books transactions. Handwritten documents/Diaries regarding cash transactions have been recovered which are not reflected in the regular books of accounts. Such transactions detected so far across all the locations combined is upwards of Rs. 150 crore, of which payments made of a total of more than Rs. 100 crore have been found to be violative of various sections of the Income-tax Act, 1961. Such seized documents are voluminous and are being investigated further.
Further, loan transactions made in cash were also found to be more than Rs. 10 crore. Stock difference of more than Rs. 7 crore was found and no cogent explanation regarding the same was provided.
In the office of the Kolkata-based shell company acquired by one of the entities of the group, no books of accounts and ROC mandated documents were found, proving the same to be a bogus entity used only to route unaccounted income of the group.
Unexplained cash of approximately Rs. 3.53 crore has also been found during the search, which has been seized by the Department. Cash investments in Share Capital during demonetization period were also detected.
Further investigations are going on.