লৌউ-শিংউ মন্ত্রালয়
ফার্মর য়ুনিয়ন অমসুং সরকারগী মরক্তা ৱারী শানবা দিসেম্বর ৯দা মখা চৎথরগনি
সরকারনা লৌমীশিংগী য়াইফ-থৌরাংগীদমক লেপ্লি অমসুং মাংদা চংশিন্নবা লম্বী থিরি – নরেন্দ্র সিংহ তোমার
এম.এস.পি. মখা চৎথখিগনি অমসুং এ.পি.এম.সি.দা শোন্থহল্লোই
05 DEC 2020 9:18PM by PIB Imphal
লৌউ-শিংউগী মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র সিংহ তোমার, কঞ্জ্যুমর এফিয়র্স, ফুদ অমসুং পব্লিক দিস্ত্রিব্যুসন, রেলৱে অমসুং কমর্সকী মন্ত্রী শ্রী পিয়ুশ গোয়ল অমসুং কমর্সকী রাজ্য মন্ত্রী শ্রী ওম প্রকাশকা লোইননা ফার্মর য়ুনিয়ন ৪০গী মীহুৎশিংগী ৫শুবা মীফম বিজ্ঞান ভবন্দা পাংথোকখ্রে। মীফমগী মখা তাবা শরুক দিসেম্বর ৯দা পাংথোক্কনি।
ৱারী শানবা অদুদা নাকল অনিমক্কী ৱাখল্লোন ফোংদোক্নখি। লৌউ-শিংউগী মন্ত্রীনা ফার্মর য়ুনিয়ন্দা থাজবা পীখি মদুদি এ.পি.এম.সি. অসি মপাঙ্গল কনবা ওর্গনাইজেসন অমনি অমসুং মসি মপাঙ্গল শোন্থহল্লোইদবনি। শ্রী তোমারনা লৌমীগী মীহুৎশিংদা মসিসু থাজবা পীখি মদুদি মোদী সরকার অসিনা লৌমীশিংগী য়াইফ-থৌরাংগীদমক্তা লেপ্লি অমসুং খোংথাং কয়া অমদি প্রো ফার্মর রিফোর্ম কয়া পায়খৎলি। মহাক্না হায়খি মদুদি এম.এস.পি. অসি কয়ারক হেনগৎহনখ্রে অমসুং মতুংদসু হেনগৎহনখিগনি।
মন্ত্রীনা ফার্মর য়ুনিয়ন্দা অপীল তৌখি মদুদি মখোয়না ইরাং হৌবা তোকপীরো অমসুং মখোয়গী ৱাকৎশিং ৱারী শানদুনা লোইশিল্লসি। মহাক্না অপীল তৌখি মদুদি অঙাংশিং অমসুং অহলশিংনা নিংথমথা অমসুং কোবিদকী য়েংদুনা য়ুমদা থুনা হনবীরো।
শ্রী নরেন্দ্র সিংহ তোমারনা মোদী সরকারনা লৌমীশিংগী য়াইফ-থৌরাংগীদমক পাইখৎলিবা খুদম ওইনা লৌউ-শিংউগীদমক্তা ফন্দ কাইথবা হেনগৎপা, লৌমীশিংনা দাইরেক্ত ইনকম সপোর্ত ফংলিবা পি.এম. কিসান য়োজনা, লুপা লাখ ১গী এগ্রি-ইনফ্রাস্ত্রকচর ফন্দ, এম.এস.পি. হেনগৎপা, লৈবগীদমক্তা পাম্বৈ পুথোকপা অমসুং তেক্নোলোজী অপগ্রেদ তৌবা অসিনচিংবশিংগী মতাংদা পনখি। হায়রিবশিং অমদি অতৈ পাম্বৈ কয়া অসিনা লৌমীশিংগীদমক্তা সরকারনা লেপ্লিবা অসি ফোংদোক্লি।

Ministry of Agriculture & Farmers Welfare
Talks between Farmers Unions and Government to continue on 9th December
Government is committed to the welfare of farmers and finding a way forward – Narendra Singh Tomar
MSP will continue and APMC will not be weakened
05 DEC 2020 9:18PM by PIB Delhi
The fifth round of talks with representatives of 40 Farmer Unions was held at Vigyan Bhawan today with Agriculture Minister Shri Narendra Singh Tomar, Minister of Consumer Affairs, Food and Public Distribution, Railways & Commerce Shri Piyush Goyal and Minister of State for Commerce Shri Som Prakash. The next round of talks will take place on 9th December.
During the dialogue there was an exchange of opinions of both sides. The Agriculture Minister assured the Farmers Unions that the existing APMC is a strong organisation and it will not be weakened. Mr Tomar reassured farmers representatives that the Modi Government is committed to the welfare of farmers and has taken a number of steps and pro farmers reforms. He said that MSPs have been hiked multiple times and will continue in future.
The Minister appealed to the Farmers Unions that they should give up their agitation and solve their grievances through talks and dialogue. He appealed that children and elders should be allowed to go home in view of the cold and Covid.
Shri Narendra Singh Tomar also enumerated the measures that the Modi Government has taken for the welfare of farmers like significant increase in budgetary allocation for Agriculture, the allocation under PM Kisan Yojna in which farmer gets direct income support;the Rs 1 Lakh crore agri-infrastructure fund;historic MSP hikes;measures taken for procurement and technology upgradation. These and other measures underline the commitment of the Government towards farmers of India.